A keresés eredményei

1. C

Edukáció

A kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás (utasbiztosítás is) szerintem a biztosítók szemszögéből két különböző dolog. Nem vagyok jártas az ilyen témában, de úgy gondolom, a balesetbiztosításnál úgy kalkulálnak, hogy sok ügyfél esetén baleset mindenkit hasonló kockázattal érhet, viszont...
  2. C

Edukáció

Így már értem, de ez minden egészségpénztárnál minden tagra igaz. Nálam is ugyanez a szituáció, még az AXA is :) Én valami extra dologra gondoltam... <STYLE type="text/css">.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color...
  3. C

Edukáció

Ezen mit értesz? Plusz vizsgálat vagy kezelés a diab miatt? <STYLE type="text/css">.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color: #f5f5ef; background-image: none; color: #4d4d4d; font-family: Verdana, Arial, Arial...
  4. C

Edukáció

Pár éve az index-es diab fórumon volt valaki, aki biztosítónál dolgozott (de nem üzletkötőként). Ő azt írta akkor, hogy náluk magasabb fizetendő díjjal kötnek életbiztosítást cukorbetegekre is. Konkrét %-ot nem mondott, csak annyit, hogy a viszonylag jó beállítás és szövődménymentesség ellenére...
  5. C

Insulinpumpa

Jó bicajozást vighkata! Lenne kérdésem: A bázis változtatásokat közvetlenül az indulás előtt-érkezés után hajtod végre? Én azt tapasztalatam, hogy előbb kell kb. fél órával, így a csökkent, ill. növelt inzulin hatása akkor kezd jelentkezni, amikor kezdődik vagy végződik a mozgás. Próbáltad már...
  6. C

Technikai kérdések

Ma minden tökéletesen működik, pedig semmit sem csináltam - ki érti ezt? Vagyis volt egy kikapcsolás, majd bekapcsolás - lehet, hogy ez segített? <STYLE type="text/css">.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color...
  7. C

Vércukormérők

kmolli, ha ott leszel a talin és lesz rá mód, szeretnék összehasonlító mérést végezni az AccuChek-eddel és a D-Contommal. <STYLE type="text/css">.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color: #f5f5ef; background-image: none...
  8. C

Technikai kérdések

Hosszabb szünet után ma írtam a fórumba azt tapasztaltam, hogy elküldés előtt az előnézetben*sokszor a szóközök*helyén**-ok*jelennek*meg, illetve néhol szóközt szúr be. (mint most is...
  9. C

Insulinpumpa

Sziasztok! Újra itt vagyok. Most kaptam meg az OEP-határozatot az új pumpám támogatásáról. Minimed Paradigm 522, támogatás 785400 Ft, a beteg által fizetendő 138600 Ft. Eddig rendben is lenne, de a szerelékekről nem kaptam semmilyen visszajelzést az OEP-től. A Medtronictól kapott info szerint...
  10. C

OEP méltányossági engedély

Én a lakhely szerinti Megyei Egészségpénztárat hívtam fel, mivel korábban is inen kaptam az engedélyt. Telefonon elmondtak mindent, hogy mi szükséges a kérvényhez és küldtek nyomtatványt és az ide vonatkozó jogszabályi részt is. Lizzi, ha le akarnak beszélni a kérvény beadásáról, akkor is kérj...
  11. C

OEP méltányossági engedély

Sziasztok! Én több évig kaptam méltányosságból plusz 3 doboz Personal Aktívot havonta. Nyáron lejárt az engedélyem és újra beadtam a kérvényt. Előtte telefonon érdeklődtem az megyei EP-nál, akkor azt mondták, hogy nem érdemes kérvényeznem, mert a jövedelem miatt el fogják utasítani. Ennek...
  12. C

Insulinpumpa

A sugárzás erősségétől függ. Én időnként járok működő villamos generátorok között és 10kV-os tramszformátorok közelében, de nem vettem észre a pumpán semmilyen hatást. Ehhez képest a fémkereső kapu nem tudom, hogy erősebben sugároz-e.... Viszont nemrég kaptam egy körlevelet a...
  13. C

Insulinpumpa

Tímeácska! A gondolatmeneted szerintem teljesen logikus. Ha valóban így működik, akkor vajon mitől ürül ki a máj? Lehet, hogy mégis egy kicsit sok az az inzulin és fokozatosan korrigálja a fiad szervezete a májból vett tartalékból. A hipók előtt milyenek a vércukrai a fiadnak? Ha alacsonyabbak...
  14. C

Insulinpumpa

Kedves hypohonder, szerintem annál azért egy kicsit többen. Ha viszont ezt a fórumot nézzük, akkor ne vessük össze az országos átlaggal, mert ide többnyire azok írnak, akik megpróbálják jól kezelni a betegségüket. Bizonyára van olyan is, aki nem tartja, ill. nem akarja betartani a szabályokat...
  15. C

Insulinpumpa

Nagyon sokan? Azért ezt egy "kicsit" erősnek érzem... Egyébként nemcsak az itt fórumózók egy része, hanem szakmai körökben elismert diabetológusok is alá tudják támasztani az időjárás, a hormonok és sok más tényező hatását a vércukorszintre.
  16. C

Insulinpumpa

Beszúrás után, miután kihúzod a tűt, még kell adni 0,5 E-t - nekem így tanították és a gyakorlati tapasztalatom szerint is szükséges. Ha ez elmarad, nálam jelentős vc emelkedés következik. Valóban nem szerencsés, ha a kanülnél összegyűrődik a bőr... Bár nekem az a tapasztalatom, hogy szinte...
  17. C

Insulinpumpa

Nekem az a furcsa, hogy miért csak 2 óra múlva csipog, hogy nincs beadás. A 15-ös vc. arra utal, hogy tényleg nem volt már kb. 1,5-2 órája. Beszúrás után adsz-e plusz bólust a kanül légtelenítésére (a kihúzott tű "helyére") ? Én ilyenkor 0,5-1 E-t adok a vc-tól függően.
  18. C

Insulinpumpa

Én sem erről beszélek, hanem olyan esetekről, amikor nem tudom levinni a vércukromat 9-10 alá még a szokásosnál jóval nagyobb plusz korrekciókkal sem. Ilyen eset gyakran előfordul pl. hidegfront előtti és alatti napokon nálam.
  19. C

Cukorbeteg gyermek

Ha jól tudom, ilyen esetre van biztosítás a pumpára - legalábbis pár éve egy ilyen bejelentést tett a Medtronic. Élesben szerencsére eddig nem volt rá szükség.
  20. C

Insulinpumpa

Jó sok hozzászólás született :D , lenne nekem is néhány - talán hasznos - gondolatom: Hipo utáni somogyit ki lehet védeni vagy legalábbis csökkenteni, ha a hipo után kb. fél - 1 órával mérsz és a vércukoremelkedés nagyságától függően plusz bólust adsz be. Hogy mennyit, azt ki kell kísérletezni...
  21. C

Beszélgessünk, csak úgy

Igen, van ilyen. Én ilyenkor pluszba szoktam még beadni - egységet. Előfordul, hogy ez sem viszi le egy ideig, aztán egyszercsak hirtelen, mintha szinte egyszerre hatna a beadott mennyiség, leesik a vércukor. Az időjárásnak, nálam is főleg a hidegfrontnak nagy szerepe van ebben. Viszont nem...
  22. C

Vércukormérők

Ez az alámérés mihez képest alá :?: :oops: A vénás-laboros értékhez képest az ujjbegyes-gép érték?
  23. C

Vércukormérők

Most néztem a Personal gépemen, 474-ig állítható a kód, gondolom 475-től kezdődik az Accu-chek Activ számozása. Ez a 8%-os eltérés milyen mérési tartományban van? Az utolsó mondatodat nem értem: régi kalibráló kódokkal mihez tudnál kezdeni? Nekem egyébként van egy csomó régi üres Personal...
  24. C

Insulinpumpa

Igen, nem is egyszer. Régebben, mikor letettem a pumpát, sose figyeltem arra, hogy ha visszarakom, akkor nincs-e levegő a kanül végén. Ma már figyelek rá és addig adagolom szabadba, amíg meg nem jelenik az inzulin a kanül végén, mert ilyenkor a tapasztalatom szerint kb. 95 %-ban van levegő...
  25. C

Insulinpumpa

telekinezsuzsa: Örülök, hogy megoldódott a probléma. Csak azért kérdeztem, hogy hogy fordulhat elő, hogy nincs szerelék, mert nálunk ez úgy működik, hogy ha fogytán, akkor 1 telefon és küldenek szereléket. Aztán a rendelés, felíratás, engedélyeztetés (ez most már egyszerűbb), önrszed kifizetése...
  26. C

Insulinpumpa

kmolli: Az aggodalmaid nagyrészt alaptalanok, legalábbis nálam még ilyen szörnyűségek nem fordultak elő. A szerelékcsere hamar szinte ösztönössé válik. A csövet, illetve a tárolót érdemes időnként (no nem 10 percenként :), hanem kb. naponta vagy gyanú esetén) megvizsgálni, hogy nincs-e benne...
  27. C

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Sajnos így van, talán azért, mert még viszonylag új dolog a pumpa. Az orvosok a saját tapasztalataikat, tanulmányaikat pedig nem a mindenki által hozzáférhető helyeken publikálják. Ezt hogy érted :?: Nekem, felhasználónak semmilyen üzleti érdekem nem fűződik ahhoz, hogy más is használjon...
  28. C

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Azt próbáltad már, hogy elszunnyadás előtt gyorshatású inzulint adsz? Lehet, hogy neked nem is Lantus kellene bázisnak, hanem valamelyik rövidebb hatástartamú inzulin, amit úgy adagolsz, hogy éjszakára, amikor nincs mozgás többet, nappalra kevesebbet adsz. Pumpával ez elvileg egyszerűen...
  29. C

Insulinpumpa

Szia! Sajnos segíteni nem tudok, mivel más típusú szerelékem van, viszont lenne egy kérdésem: Hogy lehet az, hogy a pumpa forgalmazója nem küld ilyenkor szereléket? Főleg, ha már meg is rendelted. :roll:
  30. C

Insulinpumpa

kmolli: a szenzor betétet én sem tudom megfizetni teljes áron, folyamatos használat mellett, de szerintem nem is kell állandóan fent lennie a szenzornak. Elég, ha bizonyos időközönként és a kapott eredmények alapján állítjuk be a kezelést a következő időszakban. Illetve a pumpa első...
Oldal tetejére