A keresés eredményei

1. C

Asszociációs játék- Gondolattársítás

csapat
  2. C

angyal
  3. C

Szólánc

pénz
  4. C

húsvét
  5. C

Szólánc

alak
  6. C

sonka
  7. C

majonéz
  8. C

Vércukor érték HbA1c

Az orvosomnak jeleztem a két lapor erdménye közti jelentős eltérést. Szerinte sem lehetne ilyen nagy különbség a két helyen végzett mérés között. Legközelebb egyazon mintából 2 labor fog értékelni. Mint kiderült, az az eredmény, amit én a csepeli labornak tulajdonítottam nem ott született, hanem...
  9. C

Vércukor érték HbA1c

Zsu köszi az infókat a laborokról. Az várható volt, hogy az eltérés első indoka az lesz, hogy nem azonos vérmintából mértek... Néhány %-os eltérést nem is tettem volna szóvá, de itt majdnem 10 % az eltérés. Persze az egyértelmű, hogy a normálishoz képest emelkedett értékről van szó mindkét...
  10. C

Vércukor érték HbA1c

Gratulálok! Nem akarok kötözködni, de ez az 5.0 az én 7,7-emhez vagy a 8,5-ömhöz hasonlít inkább? :mrgreen: Esetleg: az elmúlt 2 havi méréseid átlaga mennyi volt? (vagy keressem ki a letöltéseidből?:D)
  11. C

Vércukor érték HbA1c

Mire ide jutok a fórumhoz, meg is adtad a pontos választ Növényke kérdésére... Csak annyit fűznék hozzá, hogy az utolsó 3 hetekben pici emelkedés megfigyelhető, de azért annyi nem, hogy ekkora változást indokolna a HgA1C-ben.
  12. C

Vércukor érték HbA1c

Ha jól értem, akkor az Accucheket végeredményben "becsapod" azzal, hogy egy másik csíkkal indítod. Szerintem itt abból is adódhat pontatlanság, hogy a Personalból átrakott csík "kiindulási értékét" nem érzékeli a gép, hanem csak egy másik csíkét. Azt gondolom, hogy a kiindulási színhez való...
  13. C

Vércukor érték HbA1c

A http://diabetesonline.hu/2001-julius-augusztus/egy-fontos-mutato-hba1c.html címen található cikk szerint viszont a HbA1c valamivel magasabb lehet: HbA1c szintje Átlagos vércukorszint Anyagcsere-vezetés minősége 5% 5,5 mmol/l normoglikémiás 6% 6,5 mmol/l kiváló...
  14. C

Vércukor érték HbA1c

A dokim nem fogad el más laboreredményt, csak a saját, általa ismert laborét. Ha jól emlékszem, arra hivatkozik, hogy a meghatározás módszerében van különbség és ebből adódhat eltérés. No de ekkora? Az eltéréssel sem lenne semmi baj, ha a referenciatartomány is ilyen mértékben eltérne...
  15. C

Vércukor érték HbA1c

Kata, te miket tudsz :) Valóban, legközelebb májusban tudom elvégeztetni TB finanaszírozással, a program szerint pedig április végén lesz aktuális.
  16. C

Vércukor érték HbA1c

Utolsó előtti HgA1C eredményem január 22-én 7,7 (csepeli labor) volt, a pontosan 3 héttel későbbi, február 12-én 8,8 (dunaújvárosi labor). Szerintem ilyen rövid idő alatt ekkora változás nem lehetett az anyagcserémben. Már csak azért sem, mert a vércukormérések szerint sincs érdemi eltérés az...
  17. C

Vércukormérők

Köszi a választ. Mielőbbi sikert hozzá!
  18. C

Vércukormérők

Erről kaphatunk kicsit bővebb információt? Mit tud, csak olcsóbb vagy okosabb is, mint a ma támogatottak, esetleg típus... Most tavasszal jár le a Personalom kihordási ideje, de ha érdemes, akkor megvárom a beszerzéssel ezt az új készüléket. Gondolom többen vagyunk így...
  19. C

Ünnepeljünk!

Mindenkinek Boldog és Örömteli Új Évet!
  20. C

Ünnepeljünk!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!
  21. C

Vércukormérők

Egy vizsgálat keretében most az Abott Optium Xceed mérőjét használom. A használhatósága sokkal jobb és kellemesebb, mint a Personalé, ráadásul ketont is tud mérni. Viszont a "pontossága" nagyon nem tetszik: kb. 3 feletti vércukorértéknél sokkal magasabb értékeket mér, mint a Personal, az eltérés...
  22. C

Glikémiás Index = G.I.

Érthető :) megfelelő mennyiségben nincs gond
  23. C

Glikémiás Index = G.I.

Tényleg... Le voltam maradva :???: Köszi :) Igen, pl. ezekbe. Édesítőporból néha Glukonont, de általában amit az orvos felír receptre: Saccharimid sorbitum.
  24. C

Glikémiás Index = G.I.

Az árát leszámítva nagyon jó, pont elég édes is - tejbe keverve. Viszont ha nem inni, hanem enni kell, akkor magam keverek "édesítőport"+ nem édes kakaóport
  25. C

Glikémiás Index = G.I.

A GI értéket hogyan fejezik ki számmal (hogy a képletben számolni lehessen vele)? Én még csak magas-közpes-alacsony besorolást láttam.
  26. C

Glikémiás Index = G.I.

Jó ötlet volt ez a GI-s téma A tej elég drasztikus vc emelkedést tud produkálni, utána meg zuhanást... Éppen ezért nem túl gyakran iszom, reggelire általában 2 dl-t Canderel kakaóporral. Néha vacsorára tejbegríz 2,5 dl tejből, de ilyenkor eszem mást is, pl. kenyeret. Este csak akkor okoz...
  27. C

Vércukor érték HbA1c

Ez a reggeli utáni hirtelen vércukor emelkedés nálam is sokszor jelentkezik, de nem mindig és nem tudom, hogy mi az oka. Lehet, hogy összefüggésben van a stresszel is, nálam pl. hétvégén, mikor nem megyek dolgozni, ritkábban jelentkezik. Illetve ilyenkor később is van a reggeli, ez biztos, hogy...
  28. C

Vércukor érték HbA1c

Ha napokig tartósan 10 fölött van a vércukor, akkor egy pár óra alatt elért 6 - 7 körüli értéket is hipoként élhet meg a szervezet és utána somogyi... És igen, éjszaka sokminden történhet - mérni kellene 2-3 -szor is vagy még sűrűbben éjszaka. Van-e különbség a hiper és a hipos napok között...
  29. C

Influenza elleni védőoltás

Egyszer én is jártam így, azóta nem adattam be. Volt olyan év, hogy elkaptam az influenzát, és olyan is, hogy nem. Idén gondolkodom az oltáson... A korábban beadott oltásokra vajon meddig emlékezik a szervezet? Ha valamikor felbukkan ugyanaz a vírustörzs, amire valaha kapott oltást az ember...
  30. C

Cukorbeteg gondozó/gondozás

Tapasztalatom nincs, de azt gondolom, hogy a diab. szakorvos magánrendelésen is diab. szakorvos, tehát amit javasol, felír, azt ugyanúgy el kell fogadnia mindenkinek, mintha oep támogatott rendelésen írnák fel.
Oldal tetejére