A keresés eredményei

1. C

Insulinpumpa

Egyszer kitéptem a szereléket, cserére pedig nem volt lehetőség, mivel tartalék szereléket csak többnapos utakra viszek magammal. Pen viszont mindig kéznél van, így kb. 2 óránként mértem és az időszaknak megfelelő bázis mennyiségét adtam be. Kb. 8 órán keresztül tökéletesen működött. Ha az...
  2. C

Insulinpumpa

Én is a bázist változtatnám hasonlóan, ahogy Tímeácska is írta. Viszont arra vigyázz, hogy ha a több bázis miatt az éjszaka nem lesz olyan magas a vércukrod, akkor reggelre hipo lehet belőle. Ezért valószínű, hogy hajnalban csökkenteni kell a bázist. Tudtommal 60 szerelék, kanül, tartály jár...
  3. C

Insulinpumpa

Ezt hogy csinálod előkevert inzulinnal?
  4. C

Insulinpumpa

Igen, ezt én is alkalmazom (csak az előbb kifelejtettem...) és működik
  5. C

Insulinpumpa

A tartósan magas értékeket én is a bázissal korrigálom, hasonlóan, ahogy Tímeácska már leírta. Ugyanígy tartósan túl alcsony, illetve sok hipo esetén is a bázist csökkentem. A bólus mennyisége nálam az elfogyasztott CH mennyiségtől, az étkezés előtti vércukorértéktől és a közvetlenül megelőző...
  6. C

Insulinpumpa

Nálam annyi a szükséglet, hogy a havi mennyiség éppen kiad 1 dobozzal ;). Nagyon furcsának tűnik számomra, hogy egyes orvosok szeinte cseppre pontosan kiszámolják az inzulinszükségletet és nem hajlandók többet felírni. Szerintem ez felelőtlenség, hiszen bármikor szükség lehet több inzulinra akár...
  7. C

Csonttörések - Biztosítás

Bizonyára téged kétszer akkora eséllyel üt el egy autó a diabetes miatt... :twisted::mrgreen: Szívesen megnézném azokat a statisztikákat, amikkel az ilyen mértékű díjkülönbözet, illetve ennyivel nagyobb kockázat indokolható.
  8. C

Insulinpumpa

A tavaszi-őszi változtatás nálam is megvan. Ha jól tudom, ez az inzulinigény változás természetes jelenség, alapvetően nem a hízás okozza, persze a mértkében szerepe lehet. Nekem kb. 10-20 %-kal kell változtatnom ilyenkor és alapvetően a bázist, a bólus nem változik. Most ősszel a hűvös idő...
  9. C

Csonttörések - Biztosítás

Ezt azzal egészíteném ki, hogy ez csak az alapbiztosítás, ezt plusz befizetéssel bővíteni lehet. Különböző csomagok vannak, amik évente 1000-10000 Ft közötti összeg befizetésével választhatók. Így a fent felsoroltakra is többet fizet a biztosító, illetve fizet pl. a kórházban töltött napokra is...
  10. C

Insulinpumpa

Egy vizsgálat kapcsán hozzájutottam egy vércukormérőhöz, ami ketont is mér a vérből. Ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy 16,7 fölötti vércukornál indokolt a ketont is ellenőrizni. Nekem még mindig 0,1-et mért, ami a leírás szerint normális, igaz, mindig csak pár óráig, tehát nem tartósan volt...
  11. C

Insulinpumpa

Gratulálok a pumpához, ha odafigyelsz, akkor lassan, de biztosan alakulni fogsz, ez biztos. Zömében Accu Chek, de azért vagyunk páran Medtronicosok is.
  12. C

Comment by 'csrob1' in album 'Album : Kisgyón-2008.09.13.'

Album Images 2
  13. Album : Kisgyón-2008.09.13.

Album : Kisgyón-2008.09.13.

Album Images 1
  14. [No title]

[No title]

15. [No title]

[No title]

16. [No title]

[No title]

17. [No title]

[No title]

18. [No title]

[No title]

19. C

Vércukormérők

Valamelyik megoldotta... Az Optium Xceed (nem Optimum!) világít, ha akarom. Az Abbott cég terméke. Nemcsak vércukrot, hanem a megfelelő tesztcsíkkal és kódchippel ketont is mér. Részt veszek egy vizsgálatban, ahol ezt a mérőt kell használni. A mérete kb. 2/3-a Personalénak, viszont nem a csík...
  20. C

Cukorbeteg gondozó/gondozás

<STYLE type="text/css">.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color: #f5f5ef; background-image: none; color: #4d4d4d; font-family: Verdana, Arial, Arial; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; font-size...
  21. C

Vércukormérők

Nem smartpix, de talán ez is érdekes: Egyszer hozzájutottam a D-Cont adatfeldolgozó programjához és ki is (akartam) próbálni. Sajnos csak az infrán keresztül lehetett volna adatokat bevinni a programba. Így továbbra is maradtam a saját készítésű Excel táblázatomnál és a kézi adatbevitelnél. *...
  22. C

Insulinpumpa

Köszönöm! :) <STYLE type="text/css">.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color: #f5f5ef; background-image: none; color: #4d4d4d; font-family: Verdana, Arial, Arial; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400...
  23. C

Insulinpumpa

<STYLE type="text/css">.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color: #f5f5ef; background-image: none; color: #4d4d4d; font-family: Verdana, Arial, Arial; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; font-size...
  24. C

Edukáció

Korábban lemaradt, hogy hipo esetére mindig van nálam valami, pl. keksz, csoki, müzli szelet, néha rostos gyümölcslé
  25. C

Edukáció

Nálam főleg erősebb hidegfront előtt emelkedik, pontosabban mintha inkább az inzulin hatékonysága csökkenne. Néha a melegfrontot is érzem, érdekes, hogy akkor is nagyobb az inzulinrezisztenciám (holott a melegtől, nyáron éppen csökkenni szokott a rezisztencia). Előre sajnos nem tudok készülni a...
  26. C

Insulinpumpa

Ha nem légtelenítesz és viszonylag nagy a bubi, akkor az összenyomhatósága miatt előfordulhat, hogy kevesebb inzulin adódik be. Pedig a bubi még messze van a kanül végétől. Nekem volt ilyen tapasztalatom, legalábbis ezzel magyaráztam. <STYLE type="text/css">.wysiwyg { background-attachment...
  27. C

Insulinpumpa

Nálam is volt már ilyen - legalábbis erre gondolok én is, de nálam csak pár órával később jelentkezett az erősebb inzulin-hatás és nem okozott ilyen súlyos hipót. <STYLE type="text/css">.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%...
  28. C

Edukáció

29. C

Insulinpumpa

Nekem 1 üveg sör kifejezetten csökkenti a vércukrot, úgyhogy plusz inzulint semmiképp sem szoktam adni. Ha van némi mozgás, akkor 2 sem okoz gondot. Ha iszom, akkor az nem diabetikus, nem alkoholmentes, hanem normál világos sör.
  30. C

Insulinpumpa

Én nemrég kezdtem próbálgatni a nyújtást és van értelme, legalábbis nálam. A reggeli és a déli 6 E bólus helyett így elég 5,5 úgy, hogy ebből 1,5 E-t fél órára elnyújtok. A pizza, perec meg hasonlók esetén pedig 2-3 órás nyújtás is szükséges és + 2-3 E bólus.
Oldal tetejére