A keresés eredményei

1. C

Insulinpumpa

Van egy negyedik is, a Medtronic. Ők forgalmazzák a folyamatos vércukormérő szenzort is, ami a pumpához "csatlakozik". Gyakorlatilag a pumpa tárolja a mért vc. értékeket, az adagolást nem a mérések alapján végzi. Nekem a Medtronic -ot ajánlotta az orvosom és elfogadtam, mert a rendelkezésemre...
  2. C

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Szia Gastronauta, Nem tudom elhinni, hogy pumpával nem lehet érdemben javítani a helyzeteden. Éppen a te esetedre találták ki a pumpát, hogy a szervezet mindenkori igényének megfelelő inzulinmennyiséget adagolja. Azt hogy értették, hogy a neked való készülékre még 15 évet várni kell? Mi az ami...
  3. C

Penes problémák

Sok meleg nap hatása összeadódhat és így már megromolhat. De ez a veszély igazán akkor áll fenn, ha már előzőleg (szállításkor, gyógyszertárban) sem tárolták megfelelő hőmérsékleten. Szerintem bogácsánál is ilyen okból romolhatott meg az inzulin. "Aktív hűtést" egyszerűen úgy lehet alkalmazni...
  4. C

Insulinpumpa

Ez a dolog egyik oldala, bár ezt elég egyszerűen lehet ellenőrizni: ha valakinek felírják, de nincs rá szüksége, akkor ott felírják a "régi" kezelésnél alkalmazott (hosszú hatású) inzulint is. Ennek pedig egy jól működő nyilvántartásból ki kell derülnie. (de Magyarországon nem biztos :( ) A...
  5. C

Insulinpumpa

Nem az összejövetelről, tájékoztatóról kérdezem, az ellen természetesen semmi kifogásom, sőt jónak és hasznosnak tartom. Az alábbi linken található cikk viszont eléggé megdöbbentő: http://www.stop.hu/articles/article.php?id=132816 Idézet a cikkből: "... a cukorbeteg gyermekek életminőségét...
  6. C

Penes problémák

A megkezdett dobozt szobahőmérsékleten szoktam tartani (kb. 1 hónap alatt fogy el), maximum nagy nyári melegben teszem hűtőbe. Talán egyszer fordult elő, hogy a meleg miatt tönkrement az inzulin a penben. A pumpánál a legnagyobb nyári melegekben sem volt ilyen gondom. Szerintem ha a pumpánál ez...
  7. C

Insulinpumpa

Erről hallottatok? Ha ennek van alapja, akkor nagyon durva. Vajon melyik cég(ek)ről lehet szó?
  8. C

Gyógyszerek, vitaminok a szövődmények ellen

Másfél év után még el tudom képzelni, hogy vannak szerek, amik látszólag "gyógyítják" a diabot - azaz lassítják az inzulintermelő sejtek pusztulását. Úgy 5 év múlva szívesen megnézném a fiatalember és a természetgyógyász hölgy beszélgetését a az eredmény tartósságáról... Hosszútávon pedig...
  9. C

Gyógyszerek, vitaminok a szövődmények ellen

A műsort nem láttam, de alapvetően egyetértek azzal, hogy nem ész nélkül, minél nagyobb mennyiségben kell szedni a vitaminokat. A probléma csak az, hogy ki tudja megmondani, hogy mennyi a szükséges mennyiség :?: A gyártó nyilván sokat fog javasolni, az egyik orvos keveset, a másik többet...
  10. C

Vércukormérők

kmolli, mint írtad, te Accuchek mérőhöz Personal csíkot használsz. A Personal csíkot felírja az orvosod receptre annak ellenére, hogy az OEP nyilvántartása szerint Accuchek géped van :?: Gondolom a gépet is felírták receptre kevesebb, mint 6 évvel ezelőtt. Egyszer megkérdeztem (vagy az OEP-nél...
  11. C

Vércukormérők

Bizonyára drágább évi 100 ezer Ft körüli támogatást kifizetni, mint egy (mondjuk) 45 éves korától szövődményekkel teli rokkantnyugdíjast eltartania az országnak... :evil:
  12. C

Dobozdíj???????????

Az életbiztosítást olyanoknak találták ki, akik várhatóan a biztosítás lejárta után évtizedekkel fognak meghalni... A krónikus betegeket meg inkább eltanácsolják - nem szó szerint, hanem a magasabb fizetendő díjakkal. Az sem számít, hogy valaki az átlag egészséges mutatóknál is jobb egészségügyi...
  13. C

Dobozdíj???????????

Ebben a helyzetben a több biztosítós rendszerben nem az oep, hanem a másik, saját biztosítóm fizetné a támogatást - legalábbis én így képzelem el a többiztosítós rendszert. Sajnos kmollinak igaza van, a magyar emberek többsége ilyen :cry: De vannak vannak kivételek is, ha nem is túl sokan...
  14. C

Vércukormérők

Most beszéltem a székesfehérvári OEP-pel Personal csík többlet-mennyiség támogatás ügyben. Eddig évente benyújtott kérvény alapján mindig megkaptam a támogatást havi +3 dobozra. Most azt mondták, hogy egy új irányelvet kaptak, ami szerint csak akkor adják meg a támogatást, ha az eszköz teljes...
  15. C

Dobozdíj???????????

Úgy gondolom, ha a több biztosítós rendszerben ennek a családnak vagy gyermeknek más biztosítóval (is) van kapcsolata, akkor az oep mondhatja, hogy nem fizeti ki a milliós összeget a kezelésre, de a másik biztosító ki fogja fizetni. A család pedig havonta néhány ezer Ft-tal fizet több...
  16. C

Vércukormérők

Bocs, most már látom én is :oops: Ezt én is tapasztaltam, mikor a régi Cabrióról váltottam és azt gyanítom, hogy ez szándékos a gyártó részéről. Előnye, hogy a beteg jobban megijed a kiugró értéktől és igyekszik jobban odafigyelni. Én viszont nem megijedni akarok, hanem inkább pontosabb...
  17. C

Vércukormérők

A HbA1c-vel nekem is hasonló a tapasztalatom. Napi kb 10 mérés átlagából már elég pontosan meg lehet jósolni a HbA1c értékét. Nekem legtöbbször +/- 0,1 pontossággal sikerül. Ha nagyobb az eltérés, akkor valószínűleg a mérések között nagy ingadozások voltak. Fontos, hogy a mérések nagyjából az...
  18. C

Vércukormérők

Nekem a Personallal főleg az a gondom, hogy napsütésben nem használható - nyilvánvalóan a működési elvéből következően. Hidegben-melegben nem nagyon volt még gondom vele. A pontosságban én is észreveszem néha, hogy furcsán sokat vagy keveset mér, de ilyenkor mindig megnézem az elszíneződést és...
  19. C

Vércukormérők

Az Accu Chek mérőben kell kódot állítani? Mert ha nem, akkor ott chippel oldják meg azt, amit a Personalnál a kód megadásával. Hogy mérted ugyanazt a csíkot?
  20. C

Cukorbeteg szett hordása, miben-hogyan?

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ... hibás méréshez vezetHET. A tapasztalatom szerint nem csökken észrevehető mértékben a pontosság, legalábbis az én esetemben. Természetesen az eredeti dobozból kivett csíkokat nem a konyhában, a forrásban lévő víz felett tárolom :D
  21. C

Vércukormérők

Érdekes dolog ez a pontosság. Mert laboratóriumi körülmények között egész más eredményt lehet elérni, mint a mindennapi életben. A megfelelő chip, ill. a kód beállítása növeli a pontosságot ugyan, de a mérés többi körülményének változása vajon mennyire csökkenti? Nem mindegy, hogy mekkora a...
  22. C

Vércukormérők

Melyik részén, mert én nem találom. Ill. van egy Accu-Chek-re utaló táblázat, de az szerintem nem biztos, hogy ezt jelenti. Persze attól még lehet, hogy használható. Viszont most, hogy nézegettem a papírdobozt, és a tubust, felfedeztem, hogy a papírdobozon v1.1 2005. 04. szerepel, a tubuson...
  23. C

Ötletes, de a csíkokat elvileg légmentesen lezárható dobozban kell tárolni. (A 77 Elektronikánál rögtön el akartak küldeni azzal, hogy azért nem pontos a gép, mert nem az eredeti dobozban tartom a csíkokat. Persze az eredetivel sem volt pontos...) Mondjuk én nem tapasztalok eltérést a...
  24. C

Lantusz-aki már használja és aki még nem

A Lantus miért ömlik és a többi miért nem? Én max 1-2 cseppnyit tapasztaltam, igaz, nem Lantussal.
  25. C

Ezt hogy alakítottad ki? Mennyire zár légmentesen és fénymentesen? Én régebben a tollat zsebben, manapság a pumpát szintén főleg zsebben hordom. A mérőt és tartozékait szintén zsebben, akár több részre elosztva, vagy egy kis kb. 1000 Ft-os fotós tokban, amiben a mérő mellé a telefon is elfér. A...
  26. C

Ujjszúró

Én 3 évig használtam a D-Contos újjszúrót (az elődjét pedig kb. 6 évig, amíg a régi gépet), aztán tavaly nyáron vettem egy új D-Contost, mert a réginek elgyengült a rugója. Hát az újé nem volt gyenge, az 1-es fokozaton is úgy éreztem, hogy átszakítja az ujjam (nem tudom, kiknek tervezték, de...
  27. C

Vércukormérők

Ebből is látszik, hogy a műszaki megoldás létezik, csak sajnos nem a felhasználók érdeke a legfontosabb... De az a néhány %, aki költene, az többet vagy közel annyit költene tesztcsíkra is, mint a napi vagy heti 1-2 alkalommal mérő 2. típusú - szerintem.
  28. C

Dobozdíj???????????

Ez a korrekt hozzáállás az orvos részéről. Az illetékesek nyiatkozatai szerint mindig a beteg javára kell dönteni a vizitdíjjal kapcsolatban... Lehet, hogy figyelmetlen voltam, de csak ma tudtam meg, hogy a laborban fizetett vizitdíj (nem diabos) nem számít bele az évi 20 alkalomba... Azt...
  29. C

vércukor kiértékelő program

Nem nagyon reklámozzák. Én úgy tudtam meg, hogy létezik, hogy a Personalon lévő infraport tűnt fel és rákérdeztem a szervizben. Kipróbálni sajnos nem lehetett (még ott helyben sem megnézni), kaptam róla valamilyen leírást, de az nem győzött meg róla, hogy érdemes a programért több ezer Ft-ot...
  30. C

Dobozdíj???????????

Re: Vizitdíj Ha nem titok, ez a megjelölt tartózkodási helyed rendelőjében/kórházában volt?
Oldal tetejére