A keresés eredményei

1. C

Vércukormérők

Én nem rég cseréltem be a 7 éves Personalomat Méryre. Eddig nem sokat használtam, mert előtte pár héttel egy D-Cont Partnerre is szert tettem csereakcióban és egy csomó tesztcsíkot is kiírattam hozzá - sajnos :(. A Méry kinézetre sokkal igényesebb, "kézreállóbb", kisebb, mint a Partner (ami...
  2. C

Insulinpumpa

Nekem is hasonló a véleményem. Az első 2-3 évben kerestek meg valamilyen programmal, azóta szinte csak a szerelékigénylésre és a pumpacserére korlátozódott a kapcsolatunk. Ezeket az oktatásokat a kórház szervezi vagy a Medtronic?
  3. C

Insulinpumpa

Sziasztok! Rég jártam erre... Aktuálissá vált az újabb adag szerelék igénylésem ellenjegyeztetése az OEP-nél. Van infótok róla, hogy mostanában milyen az OEP hozzáállása? Még mindig nehézkes a szükséges aláírás megszerzése? A támogatásról van határozatom, ami még fél évig (elvileg) érvényes.
  4. C

Vércukormérők

Poe, te rendszeresen használod ezt az oldalt? Érdekelne a véleményed róla. Én pár hónapja használom, igaz, hogy szép grafikonokat meg diagramokat készít, de van néhány, aminek semmi értelmét nem látom. Ami legjobban zavar, hogy sajnos erősen korlátozottak a felhasználó beállítási lehetőségei...
  5. C

Vércukormérők

Én is köszönöm a fáradozást, Borkához hasonlóan nekem is van egy Xceed mérőm, ami erre a hírre várt :D A támogatással kapcsolatban kérdezem, hogy felírathatom-e pl. 3 havonta váltakozva egyszer az E77-es Personal csíkot, máskor az Aboott Optium csíkját ugyanazzal a támogatással? A csík...
  6. C

Gyógyászati segédeszköz támogatás

Ez megnyugtató... Feltüntette (,ha jól emlékszem)
  7. C

Gyógyászati segédeszköz támogatás

Én is így jártam egy helyen, de a másik patikában szó nélkül kiadták. Mellesleg a recepten valószínűleg ugyanott volt az X, mint az előző hónapokban, csak a megszokott patikám zárva volt, így tértem be oda, ahol csak 2 dobozzal akartak adni. Pont ma írattam fel 3 havi adag tesztcsíkot - a...
  8. C

Ünnepeljünk!

Áldott, Boldog Karácsonyt Kívánok mindenkinek!
  9. C

Insulinpumpa

A héten hallottam, hogy a pumpahasználók (lehet, hogy nem mindenki) levelet kapnak az OEP-től, hogy a továbbiakban nincs rá támogatás. Ez állítólag az érvényes határozattal rendelkezőkre is vonatkozik. Tudtok erről pontosabb infókat?
  10. C

Insulinpumpa

A 2200 nap letelte után megáll a pumpa? Ez miért jó? Én sokkal nyugodtabb lennék, mint használó, ha csak figyelmeztetne... Erről jut eszembe: ti mit kezdtetek a "lejárt" régi pumpátokkal?
  11. C

H1N1 új típusú influenza:féljünk-e tőle vagy sem?

Ma voltak Juditék a gyerekorvosnál, aki elmondta a tapasztalatait: nagyon sokan jöttek vissza az oltás után néhány nappal hasmenés, köhögés, láz, stb. tünetekkel. Volt súlyos eset is, a kisgyerek kórházba (intenzívre?) került. Olyant is mondott, hogy a nagyobbik gyerek beoltása után a...
  12. C

Vércukor érték HbA1c

Az a 2,9 valójában 4,6 volt, hiszen a mindennapi életben is ujjbegyből mérsz. Ezért nem érezted rosszul magad - szerintem.
  13. C

Nálunk az élet segített a döntésben, holnapra van időpontunk a gyerekorvoshoz. Mindkét gyerek megkapja, ugyanis Ramóna is megy oviba, Judit pedig dolgozni. Járvány esetén az otthonmaradás most már nem egyszerűen kivitelezhető... Sándor! Mikor történt az eset, hol, milyen tünetek voltak és mi...
  14. C

Az orvosok, akik konkrétan ki nem mondva, de nem javasolták, lényegében ugyanezzel indokolták nekünk is. Aki oltáspárti, az is inkább csak a krónikus betegeknek, gyengébb immunrendszerrel rendelkezőknek tartotta indokoltnak, a többieknek sem árt az oltás, de nem is feltétlenül szükséges. Úgy...
  15. C

Arról van-e (megbízható) információtok, hogy az új influenzában megbetegedett gyerekek esetében mennyire súlyos a betegség lefolyása és a szövődmények kialakulása? A gyerekekkel kapcsolatban lényegében csak iskola- és óvodabezárásokról hallottam a médiában. Persze a média a tapasztalatok szerint...
  16. C

...és jelenleg sincs, legalábbis a mi üzemorvosunknál, aki valószínű más, mint a tiétek. Én úgy jártam, hogy csütörtökön a kollégák még kaptak, én pénteken már nem. Akkor nyomban kimentem a háziorvoshoz, aki beadta mindkettőt. Nekem ingyen, Juditnak 1000 Ft-ot kellett fizetni a receptért + a...
  17. C

A zsibbadáshoz valószínűleg van köze az oltásnak, mert 2 nappal utána jött ki (mikorra a szervezet már reagálhat rá), egy másik fórumon pedig szintén számoltak be ugyanilyen tünetekről. Az oltás tájékoztatója is említ ritka mellékhatásként bizsergést, illetve nagyon ritka mellékhatásként...
  18. C

A H1N1 elleni oltás után milyen mellékhatásokat tapasztalatatok? Én 11 napja kaptam meg a szezonálissal együtt, eddig érdemi mellékhatást nem tapasztaltam. Judit 9 napja kapott csak új típusú ellen, de 2 nappal utána a beadás oldalán lába-karja-arca zsibbadni kezdett és az arca más-más része...
  19. C

Nálunk most kell nyilatkozni az óvodában, hogy hozzájárulunk-e az oltáshoz. A csoporttárs-szülők közül többen be fogják adatni és a gyerekorvos véleménye is változóban van (korábban nem támogatta). Az általunk, ill. ismerősök által megkérdezett orvosok nagytöbbségben arra hivatkozva, hogy...
  20. C

Insulinpumpa

Megkaptam a számlát, összesen 23 800 Ft-ot kell fizetnem, ami csak az ÁFA emelés mértékével több, mint amit legutóbb kellett fizetni.
  21. C

Insulinpumpa

A következő féléves szerelékek engedélyezését június végén indítottam a Medtronicnál. Az új OEP engedély most érkezett meg és 1 évre szól. Az előző engedély a pumpa kihordási idejére volt érvényes (nálam a pumpa és a szerelékek kihordési ideje nem esik egybe). A támogatás 85%-os, a két féléves...
  22. C

mindenkinek

Hátha van még (rajtam kívül) valaki, aki nem hallott róla: Tegnap a gyógyszertárban próbáltam kiváltani júniusban felírt Personal tesztcsík receptet. Közölték, hogy nem adhatják ki, mert már nem érvényes. Szerencsére az orvosnál rögtön fel tudtam iratni aznapi dátummal, így csak kb. fél órám...
  23. C

Szólánc

sóhivatal
  24. C

Insulinpumpa

csak carelinkkel lehet az adatokat felvinni, kézzel beírni nem? (én eddig nem találtam rá lehetőséget :( ) Neked van saját carelinked, amivel feltöltöd az adatokat? Ha jól látom a listában, akkor az Abott cég Optium Xceed mérőjét támogatja. Nekem van ilyen, esetleg érdemes lenne alkalomadtán...
  25. C

Insulinpumpa

Az MMT-397-est biztos, hogy nem lehet külön kapni. Ha csak a kanült cseréled, a csövet nem, akkor a kanült magát hogy töltöd fel inzulinnal? Hogy ellenőrzöd, hogy feltöltődött, de mégsem adtál be plusz mennyiséget? Égyébként furcsa dolog ez, hogy a receptre egységre pontosan rá kell írni az...
  26. C

Insulinpumpa

Nálam viszont a szögletes bólus a mindennapokban egyáltalán nem vált be, csak néha, elhúzódó étkezéskor használom. Megszüntették? Akkor hiába spórolok a tartályokkal? :confused::roll::D Kb. 1 éve mondta az orvosom, hogy nem érti, miért nem egyszerre cserélik a pumpások a kanült és a tartályt...
  27. C

Insulinpumpa

Szerintem (jóhiszeműen) két dolog miatt: 1. nem 100%-ig biztosak a saját tudásukban és biztosabbnak látják, ha nem kísérletezgetnek 2. nem 100%-ig biztosak a beteg tudásában és hogy ne legyen nagyobb baj, inkább megtiltják a kísérletezgetést Egyébként orvostól is függ, vannak, akik nem tiltják.
  28. C

Szólánc

elfeledvE
  29. C

Asszociációs játék- Gondolattársítás

szamár (ha nincs ló, szamár is jó)
  30. C

Insulinpumpa

Inzulin esetleg nem lehet romlott? Ha rövid ideig is, de nagyobb melegben volt (pl. tűző napsütés), akkor is megromolhat. Szerintem érdemes lenne egy teljesen új doboz inzulint bontani.
Oldal tetejére