A keresés eredményei

1. krisz_2011

Insulinpumpa

Az első engem nem győzne meg, ha vmi technikai probléma van, úgyis a forgalmazó segít, ha meg az adagolással van gond, akkor meg teljesen mindegy, milyen a pumpa. A másik kettő már nyomósabb érv. Írd majd meg, mire jutottál végül.
  2. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Csak ha nem titkos, mivel győztek meg arról, hogy ne az Animast válaszd?
  3. krisz_2011

Diabétesz tesztek, kérdőívek főiskolásoknak, egyetemistáknak

Szia! Most vettem észre, hogy hány helyre tetted fel a kérésedet. A bejegyzésednek ebben a topic-ban van a helye. Légy szíves kérd meg Nofrét, hogy a többiről vegye le.
  4. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Én is ezt írtam, csak sajnos nekik Roche pumpájuk van :(... Szerinted ez kompatibilis lehet a Roche 45 fokos kanüljével?
  5. krisz_2011

Insulinpumpa

Akkor már kezdem érteni, miért nem kedvelte... Van, aki nagyon könnyen beszúrja kézzel a 45 fokosat és nem is szeretne beszúrót, de nagyon sokan ezt nem szeretik, nem is képesek rá. A lányomnak éppen azért választottuk annak idején a Medtronic pumpáját, mert az alkata és a sport miatt várható...
  6. krisz_2011

Insulinpumpa

Milyen pumpája van? A Medtronic forgalmaz fém kanült. Ez rendkívül vékony, kb. mint a penen használatos, nem is fájdalmasabb beszúrni, mint amikor pennel adta be az inzulint. Mindenképpen érdemes kipróbálni, hátha ez megoldást jelent. A 45 fokost kézzel próbálta beszúrni v. belövővel?
  7. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Átszúrás után feltölti a kanült? Ha igen, elegendő inzulinnal? (Pl. nálunk 0,9-1 egységgel kell feltölteni a kanült, miközben a gyári ajánlás 0,7) Megfelelő kanült használ? Többfélét is ki lehet próbálni. Szintén saját példa, hogy a 90 fokos kanül sokszor elzáródott, át kellett szúrni, míg...
  8. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Igen, még az elején vagytok. Új inzulin, a kórházi körülmények eltérőek az otthonitól (mozgás, evés), az inzulin adagolás is folyamatosan változik. Telefonálj a kezelőorvosotoknak, mert valószínűleg változtatni kell a bázisadagoláson. Ezt csak orvos végezheti. Ti %-osan változtathattok...
  9. krisz_2011

Insulinpumpa

Kedves Krisztián! Éppen azt írtam, hogy nálunk sem volt rábeszélés, csak tájékoztatás. Egyébként nálunk az volt a szempont, hogy sportoló, vékony gyerek lévén legyen 45 fokos szerelék és ahhoz belövő is. 2 éve meg még az Animas-nál nem volt Vibe... A matricákkal igazán egyedi lett a pumpája. A...
  10. krisz_2011

Insulinpumpa

Sziasztok! Lányomnak lassan 2 éve Medtronic pumpája van, de a jelenleg forgalomban lévő pumpákból most nekem is az Animas Vibe tetszik legjobban. Mi a SE I.sz. Gyermekklinikájára járunk. Itt korrekt tájékoztatást kaptunk mindhárom pumpáról, az orvos ránk bízta, hogy melyiket választjuk...
  11. krisz_2011

Insulinpumpa

Kedves Fredi! Borka üzenetét szeretném kiegészíteni. Azt is kérdezted, hogy mennyi időt kellene itthon tartózkodnod. Gyerekek esetében a penes kezelésről a pumpára való átállítás 3-5 napos kórházi tartózkodást igényel, mivel a megszokott hosszú + rövid hatású inzulin helyett a pumpa egyetlen...
  12. krisz_2011

Cukorbeteg gyermek

Kedves Gabriella! Pici gyerknél nincs tapasztalatom az inzulint illetően, de 2 dolog miatt mégis gondoltam, hogy írok. Az egyik, hogy milyen bökőt használsz. Sokaknál bevált a Softclick ujjbegyszúró, ami kevésbé gyötri meg a kezet, mint sok másik. Felnőttek között is esetenként többen szúrják a...
  13. krisz_2011

Vércukormérők

Szia! Csatoltam a 14/2007. (III. 14.) EüM rendeletet a csíkokkal kapcsolatban. Egyébként a felírás jelenleg 3 hónapra történhet, tehát a 3 havi adag csíkot és inzulint írathatod fel egyszerre. Hogy a csíkból rád milyen mennyiség vonatkozik, azt a rendeletből ki tudod bogarászni.
  14. krisz_2011

mindenkinek

Igen. Nem mondom, hogy nincs időnként 1-1 érdekes érték, de a HbA1c értékei 5,8- 6,3 között alakulnak. A kolléganőm kb. 10 év penes kezelés után tért át a pumpára. Ő hozzád hasonlóan sokat vívódott a kérdésen. Évekig kellett hajnali 3-kor is inzulint adnia, mivel ekkor rendszeresen felment a...
  15. krisz_2011

mindenkinek

Kedves Netti! Nem én vagyok pumpás, hanem a 14,5 éves lányom (másfél éve) és a közvetlen kolléganőm 5 éve. Nem szeretek látatlanban orvosokkal vitatkozni, de mivel indokolta, hogy szerinte pumpával sem lennének jobb értékeid? Az egyik nagy különbség a penes és pumpás kezelés között, hogy míg az...
  16. krisz_2011

mindenkinek

Kedves Netti! Azt írod, hogy általában a pótvacsi után megy fel a cukrod. Nem lehet, hogy nem kellene pótvacsoráznod? Az erre adott korrekció is befolyásolja a reggeli eredményt. Nem figyeltél meg olyan időszakokat, amikor különösen magas a cukrod, hiába adod az inzulint? Nem lehet, hogy van...
  17. krisz_2011

mindenkinek

Sziasztok! Itt a sütőtök szezonja, nálunk az egész család imádja. Elvileg 100 g-ban 16 g CH van, de ha ezzel számolunk, a lányom vércukra alaposan leesik. Még próbálgatjuk, hogy mennyinek is kéne saccolni. Van valakinek erre vonatkozó tapasztalata? Előre is köszönöm.
  18. krisz_2011

HQ képek Diabfórum 2013/4 - „Óvjuk a jövőnket!”

Sajnos van ötletem, hogy miért is lehet így. 8 év alatt nagyon sok gyerek a vizsgálati csoportokban a kamaszkorba léphetett. Ilyenkor sokan nehezen kezelik a diéta, az egészséges életmód kérdését, a rendszerességről már ne is beszéljünk. Ez meg bizony a HgA1c szint emelkedéséhez vezet. Ha tovább...
  19. krisz_2011

Insulinpumpa

Ezt a kérdést én is feltettem kb. 1,5 évvel ezelőtt, uitt. Mindenki másra esküdött, shea vaj, aloe vera, bepanten, emu krém, szinte minden, ami a sebgyógyulást általában segíteni szokta. Kezd el vmelyikkel, ártani biztos nem árt, aztán majd kiderül, neked melyik jön be.
  20. krisz_2011

Cukorbeteg gyermek

Kedves Gabriella! Tudom, hogy most még nagyon nehéznek tűnik sok minden, ami a diabbal kapcsolatos. Biztos, hogy nem könnyű egy ilyen pici gyerekkel, de pont az egészségesebb étrendre való átállás talán nem is olyan szörnyű, mint egy csokit, sütit jól ismerő, minden észérvet visszautasító...
Oldal tetejére