A keresés eredményei

1. krisz_2011

Segítség, cukorbeteg lettem!!

Szia! Igen, szerintem az 1-1,5 óra evés után megfelelő, ha mindig másfélre mértek, akkor nyugodtan lehet mindig másfél, függetlenül attól, hogy mit evett. Pont fagyiból lehet "rendeset" is enni, a lényeg az, hogy a tejszínesebb, zsírosabb gombócokat érdemes választani, mert az lassabban...
  2. krisz_2011

Ezek nem emelik (vagy nem jelentősen) a vércukrot, nem kell beszámítani. Sok ételre igaz, hogy egyeseknél jobban, másoknál kisebb mértékben emeli a cukrot, ki kell tapasztalni, hogy mi hogyan hat. Paradicsom, paprika, uborka nyersen nem igazán emel. Olajos magvakat szintén nem kell beszámítani...
  3. krisz_2011

Technikai kérdések

Szia! A Fórumok kiválasztása után menj lejjebb az oldalon. Lesz egy "Cukorbetegség csoport, ahol azonnal meglátod az Inzulinok feliratot. Ide kattints, több, hasznos topikot találsz, amiben lehet, hogy számodra is megtalálod a hasznos infót. Ha nem, itt már értelemszerűen látod, hogy hol kellene...
  4. krisz_2011

A típusára gondoltam. Drukkolok, hogy minél előbb sikerüljön a sok hipótól megszabadulni. Idővel már ti is tudni fogjátok, hogy mit hogyan kell változtatni, amikor szükséges.
  5. krisz_2011

Nyolc osztályos gimi, tehát okos. Barátai elfogadták, megértették, kamasznak a legfontosabb. Moziba, nap közbeni programokra engedd el velük, nem kell díszkiséret. Ami kell, főleg az elején: cukormérő, inzulin, pótkaja, ha evésidő is van a program alatt, kimért mennyiségű szendvics, gyümölcs...
  6. krisz_2011

Szia! Amikor diagnosztizálták februárban, utána tavasszal volt ottalvós osztálykirándulás. Ezt úgy oldottuk meg, hogy én levittem és csak 1 napot töltött ott. Következő évben én már elengedtem volna 2 napra egyedül, de a tanárok izgultak, így én is mentem, leginkább segítő "póttanárnak" és...
  7. krisz_2011

Szia! A lányom 15 éves (igaz, 2 hét múlva már 16). 11,5 éves korában diagnosztizálták, 1 év penes korszak után pumpás lett, ami nagyon megkönnyíti az életet. Így az elején hidd el, tudom, mit élsz át. Ami a jó hír, hogy mire a suli kezdődik, már egész jól bele fogtok rázódni ebbe az új...
  8. krisz_2011

Szia! A nálunk előfordult esetek alapján: 1. Ha biztosan végzel 2-ig, befejezed a vizsgát, akkor adod az inzulint és utána eszel. Ez okoz egy kis kilengést, nem is szerencsés gyakran ismételni, de szerintem 1,5 óra csúszás belefér. A lányomnál a sport miatt eleve heti két nap más időpontban volt...
  9. krisz_2011

Szia! Üdv a fórumon. Lantus: Jó lenne, ha éjszaka is mérnél pár napig (éjfél és 3 óra), és először 1 egységgel emelnéd az adagot. Lehet, hogy ebben a kérdésben azért érdemes lenne az orvosoddal konzultálni, esetleg telefonon. Novorapid: Adhatod közvetlenül étkezés után.
  10. krisz_2011

Szia! A Méry-vel sokaknak akadt gondja. Jól tennéd, ha előbb-utóbb vennél egy másik mérőt is. (Kolléganőmnek síeléskor a hegyen mondta fel a szolgálatot az övé, csak másnap tudott újat venni, abból sem olyat, amihez itthon kapna csíkot...) Dcont trend, ideál gépei jók. A One Touch mérővel nekünk...
  11. krisz_2011

Csak további biztatásul, pl. uzsonnába beszámítva bármilyen fagyit lehet enni (cukrosat is), de érdemes a tejszínesebbeket választani, ami lassabban szívódik fel. A lányom 2 gombócot nem cukros tölcsérben 30 g ch-nak szokott számolni, de ez igényel pici kísérletezést.
  12. krisz_2011

Bocsi, Áron D-plusz Generation. De a többi is jó, meg fogod látni :)
  13. krisz_2011

Kedves Vianne! Teljesen érthető, hogy elsőre sokkot kaptál. Miért pont veled, mi lesz most, mennyire lesz rossz és ez az egész homályos. Mit ehetsz, mit nem, mikor, mennyit és hogyan. Egy biztos, az élet némileg macerásabb lesz, van pár szabály, amit be kell tartani, de egészséges, teljes élet...
  14. krisz_2011

Babázhatok

Szia! Üdv a fórumon! Írj nyugodtan, hamarosan biztosan kapsz majd választ!
  15. krisz_2011

Cukorbeteg gyermek

Dehogy baj! Minden jót :)
  16. krisz_2011

Cukorbeteg gyermek

Kedves Nagykrisz! Arra próbáltam célozni, hogy az inzulin fajtájába és adagolásába nincs beleszólásod, bárkinek jött is be bármi, vagy volt problémája, akár van cukorbeteg a családban, akár nincs. Bíznod kell a kezelőorvos szakértelmében, hosszú ideig ő az, aki segít nektek. Jó cukorértékeket...
  17. krisz_2011

Cukorbeteg gyermek

Szia! Üdv a fórumon! Sokféle inzulin van forgalomban (mind jó), mindig a kezelőorvos dönti el, hogy kinek melyiket írja elő és milyen ütemezésben. Ez az idők folyamán biztosan változni fog, de ezt alkalomadtán szintén az orvos fogja majd megszabni, mint ahogy azt is, hogy javasolja-e és mikortól...
  18. krisz_2011

20-as vercukor

Szia! Sürgősen forduljon orvoshoz!!!! Mondjuk legkésőbb hétfőn. Nem gondolom, hogy közvetlen életveszélyben lenne, de ehhez a diéta önmagában már valószínűleg nem lesz elegendő. Addig is diétázzon, tehát lehetőleg ne egyen kenyeret. Krumpli, rizs, tészta helyett ehet zöldségköretet, káposztát...
  19. krisz_2011

HQ képek Bizonyított a mesterséges hasnyálmirigy hatásossága

Ha megnézed itt a Hírek rovatban a január 23-án közöltet, ott láthatod, hogy ilyet a világon elsőként egy 4 éves ausztrál kisfiú kapott, néhány hónappal ezelőtt. Kell még egy kis idő, míg ez forgalmazásra kerül, amíg meg hozzánk elér, még kicsivel több.
  20. krisz_2011

A lányom, mikor még penes volt, mindig a combjába adta a bázist. Rajta ugyan zsír egy csepp sem volt (meg most sincs :) ) de a 6 mm-es tűvel teljesen jól működött.
  21. krisz_2011

Szia! Szerintem az általad írt értékek egyáltalán nem rosszak, nagyon is jók. Így a legelején még van saját inzulintermelésed is. A hasnyálmirigy kissé "tehermentesül" a kívülről bevitt inzulin hatására, ismét, de megbízhatatlan módon "termelni" kezd, ami néha okozhat alacsonyabb értékeket...
  22. krisz_2011

Cukorbeteg gyermek

Kedves Elek! Nagyon szomorú, amit írtál és mutattál. Sajnos sokszor a kamaszok sem egyszerűen irányíthatók, akkor sem, ha a szülő a feje tetejére áll. Megoldja, hogy azt egyen, ami számára a legrosszabb, akkor is, ha otthon az egészséges alternatíva hegyekben áll. Megmondhatod neki, hogy mi lesz...
  23. krisz_2011

Cukorbeteg gyermek

Kedves Timi! Az én lányom 11,5 éves korában lett diabos. 1 hét kórház után már ment is vissza szépen az iskolába. Az osztályfőnöknek, tanároknak én mondtam el, hogy mire kell figyelni, a gyerekeknek ő maga. Az ebédet otthonról vitte, az iskola titkárságán tarthatta a hűtőben és ott meg is...
  24. krisz_2011

Áttörés a cukorbetegség kezelésében - korai a lelkesedés

Szia! Egyik ismerősöm humán klinikai kísérletek vezetésével foglalkozik egy gyógyszergyár alkalmazásában. Ő mondta, hogy a világon évente 3000-en felüli a már klinikai (emberen végzett) kísérleti fázisban lévő, diabétesz kezelésével és gyógyításával kapcsolatos vizsgálat!!! A tudomány kerekei...
  25. krisz_2011

HQ képek 14 napon keresztül működik vércukor kalibrálás nélkül - „FreeStyle Libre Flash”

Köszönöm. Elolvastam a blogot, nagyon tetszett. Az ára sajnos elég húzós, bár el tudom képzelni azt az élethelyzetet, amikor akár átmenetileg hasznos lehet. Kár, hogy egyelőre nálunk nem tervezik a forgalmazását, így esély sincs arra, hogy esetleg támogatást kapjon.
  26. krisz_2011

Insulinpumpa

Sziasztok! Ha Medtronic pumpa használói közül valaki a tartály cseréjekor "nincs beadás" hibaüzenet kap a tartály miatt, akkor jó lenne, ha ezt a sorozatszámmal együtt bejelntené a Medtronic központi vonalán. Egy bő évvel ezelőtt többször is előfordult, se előtte, se azóta ilyet mi nem...
  27. krisz_2011

HQ képek 14 napon keresztül működik vércukor kalibrálás nélkül - „FreeStyle Libre Flash”

Valakinek sikerült esetleg kideríteni, hogy ez jelenleg mennyibe kerül online rendelés esetén?
  28. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Borka arra gondolt, hogy a kanült fel kell tölteni inzulinnal a csere után. Általában többet kell beleadni, mint ami a használati utasításban megadott. A rövidebbe 0,7, a hosszabba 1 egység körüli inzulin kell, hogy kerüljön. Úgy tűnik, hogy valami probléma ezzel lehet, hiszen azt írod...
  29. krisz_2011

Insulinpumpa

Kedves Ferenc! Amennyiben van eszközöd (pendrive-szerű), amivel a www.carelink.minimed.com -on található programot eléred, ott részletesen vissza tudsz nézni minden beállítást, tényleges beadást, stb.. A "nincs beadás" többnyire a szerelék hibájából adódik, pl. elzáródik a kanül, nem mozdul...
Oldal tetejére