A keresés eredményei

1. krisz_2011

Segítség, cukorbeteg lettem!!

Nem egyszerű elfogadni, de minél többet tanulsz meg a diabbal és a saját szervezeteddel kapcsolatban, annál könnyebb lesz. Kialakul a rutin és nem ez köti majd le az összes gondolatod. Igen, az élet innentől valóban macerásabb lesz, de teljes! Ha nagyon nem boldogulsz a dokiddal, érdeklődj, hogy...
  2. krisz_2011

Értem. Ne aggódj, 1 hónap alatt sem károsodtak még a szerveid a cukorbetegség miatt. Majd vérből fognak végezni szűrést társbetegségekre (glutén-érzékenység, pajzsmirigy, stb.). Rendszeresen, évente egyszer kell majd szemészeti vizsgálatra menned. Valószínűleg szintén vérből már megnézték a...
  3. krisz_2011

Kedves Reni! 1-es típusú cukorbeteg lettél? Néztek HbA1c értéket? Meddig voltál kórházban? Ha most lettél 1-es típusú cukorbeteg, azért nem valószínű, hogy ennek következtében máris károsodtak volna a szerveid. Milyen inzulint kaptál?
  4. krisz_2011

Szia! Szerintem kérdezz nyugodtan, biztos, hogy lesz, aki válaszol :).
  5. krisz_2011

Vércukormérők

Csak ha elromlik és az adott cég nem cseréli, vagy nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Egyébként maradhat a jól bevált márkánál.
  6. krisz_2011

Vércukormérők

One touch select plus :)
  7. krisz_2011

Vércukormérők

Üdvözlöm a Fórumon! Többféle jó minőségű vércukormérő van forgalomban, mindenki másra esküszik. Az Accu Chek gépek, One Touch Select, Dcont mérői egyaránt jók, ha jól láttam, mindegyikre 2700 Ft körül van tesztcsík, 100 Ft körüli eltérés lehet. 1-es típusú cukorbetegnél sokkal lényegesebb, hogy...
  8. krisz_2011

Vércukormérők

Úgy emlékszem, alapból Dcontot kap, ami jó. Ha azon felül szeretnétek, a One Touch Select Plus készüléket én is csak ajánlani tudom. Mindkettőhöz a csík támogatással vásárolható. Kamasszal nem lesz egyszerű. Mindkét készülék adatait le tudjátok tölteni, próbáljátok aktívan bevonni ebbe is...
  9. krisz_2011

Vércukormérők

Kedves András! Hány éves az unokaöcséd? Az alapvető "hozzávalókat" (pen, inzulin, tűk, vércukormérő, csíkok) már a kórházban megkapja, ill. receptekkel látják el. Innentől az inzulinra a szakorvosi ajánlást majd a negyedéves kontrollvizsgálatok alkalmával kapja, ennek alapján a körzeti orvos...
  10. krisz_2011

Szövődmények

Részemről priv. ment.
  11. krisz_2011

Alacsony cukor

Értem és remélem, hogy találsz majd megnyugtató választ. Van egy nagyon jó blog, cukkerberg.blog.hu. Ott egy diabetológus orvost is megkérdezhetsz : http://cukkerberg.blog.hu/2016/01/24/orvos_valaszol_765 Épp tegnap néztem vmiért, elég gyorsan válaszol.
  12. krisz_2011

Alacsony cukor

Kedves Zoltán! Ha jól értettem a leveled, Te nem vagy cukorbeteg. Ebben az esetben az átlagos normál tartomány 3,9-től indul, de természetesen vannak egyéni különbségek. Az, hogy az éhomi 4,2-4,7, teljesen tökéletes, örülj neki. Szerintem (bár nem vagyok orvos), a többi értéked is az. Napi 5x...
  13. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Sajnos a beszúrást követő vérzés időnként előfordul. Idegesség, egyes napszakok fokozhatják az előfordulást. Hasonlót nem figyeltél meg? Egyébként, ha később vérzik be, de a cukrod jó, nem kell cserélni csak emiatt. A 90 fokos ragasztója sokkal jobb, mint volt, esetleg tehetnél egy próbát...
  14. krisz_2011

Post Injex - tűmentes adagoló

Kedves Rebeka! Szeretnélek megkérdezni, hogy miért nem megfelelő számodra a pen? Itt feljebb is írják, ill. a külföldi fórumokon a többiek tapasztalata is az volt, hogy az Injex-el az inzulin beadása nagyon fájdalmas a pen-hez képest. A TB nem támogatja, 80.000 Ft körüli áron láttam a net-en és...
  15. krisz_2011

Dcont trend vércukor mérő műszer

Kedves László! Valószínűleg a labor a jó. A 20% eltérés sok. Érdemes még kicsit a 77 elektronikát gyötörni, hogy vizsgálják felül a gépüket. Nálunk a One Touch mérői nagyon beváltak.
  16. krisz_2011

Szia! Üdv a csapatban. Amiről írsz, rendben van. Pont a fórumra kitett legutóbbi cikkben olvashatsz arról, hogy mi van, ha penes vagy és nem tudsz enni. Az 5-ös VC érték viszont nem nagyon alacsony, hanem normális. Lázas betegségeknél, megfázásoknál, menstruáció kezdetén, stb. sokszor valóban...
  17. krisz_2011

Szia! Igen, ha folyamatosan magas volt a cukrod, akkor az alacsonyabb értékek valóban hathatnak úgy, mintha hipóznál. Azonban mégis majd arra kellene törekedned, hogy az értékeid a normálishoz közelítsenek. A rosszullét átmeneti, szépen hozzá fogsz szokni a megfelelő cukorszinthez. Akár 2-es...
  18. krisz_2011

A szteroid cukorbetegek esetében nagy, nehezen kordában tartható VC emelkedést okoz. A megoldás az lenne, ha a kezelőorvos határozná meg, hogy ebben az esetben mi a teendő. (A pontosan kiszámított inzulinadagból nem tud a beteg többet adni magától, mert 2 hét alatt elfogy a havi adagja, utána...
  19. krisz_2011

Kedves Ildi! Sándorral teljesen egyetértek és kíváncsian várom, mit mondott az orvos. A lisztérzékenység és a cukorbetegség "társbetegségek", gyakran jelennek meg időkülönbséggel ugyanannál az embernél. Hogy nálad mi a helyzet, ki fog derülni. Tudom, sovány vigasz, hogy sokaknál áll fenn a kettő...
  20. krisz_2011

Igen, kérhetsz módosítást. Ha a HbA1c két egymást követő értéke 8 alatti, akkor mindenképpen. Ha még mindig szteroidos gyógyszert használsz, ezt meg kell a kelezőorvossal beszélni. A pontos szabályokat Borka (Papp Sándor) fórumozó társunk nálam sokkal jobban tudja, szerintem hamarosan ő is...
  21. krisz_2011

Kedves László! Elképzelhető, hogy a csík már nem megfelelő. A legegyszerűbb az lenne, ha bemennél egy olyan gyógyszertárba, ahol végeznek vércukormérést, vagy a kezelő, ill. körzeti orvoshoz, ha van vércukormérője, vagy ismerős betegtárshoz, és ugyanabból a vércseppből két készülékkel is...
  22. krisz_2011

HQ képek Diabfórum 2015/5 - „Mit tehet a diabetológus?”

Sándornak tökéletesen igaza van. Számomra a legborzasztóbb történet az volt, amikor a házi gyermekorvos a cukorbetegség minden tünetét egyértelműen mutató gyereket PSZICHOLÓGUSHOZ akart küldeni az éjszakai bepisilés miatt, mert biztos keveset van vele anyukája... Elég rossz állapotban került...
  23. krisz_2011

HQ képek Diabfórum 2015/5 - „Mit tehet a diabetológus?”

Én ismerek diabos óvónőt (nagy segítség a csoportjába járó diabos kisgyereknek) és általános iskolai tanárokat is. Mindegyikről tudja a vezetés és a kollégák, nem jelent problémát. (Lehet, hogy nem is tudták, hogy nem alkalmazhatnák és ezért járt jól óvónő, gyerek, intézmény? Én nem ismerem a...
  24. krisz_2011

Bazáár! (adok, veszek, cserélek)

Köszönöm. Úgy tűnik sajnos, hogy a meglévő kapacitásukkal egyelőre még éppen hogy ki tudják szolgálni azokban az országokban az igényeket, ahol megkezdték a forgalmazást. Szerintem is szükséged lesz még a németországi ismerősökre ahhoz, hogy meg is kapd. Ezek szerint az "egyenes ági" magyar...
  25. krisz_2011

Bazáár! (adok, veszek, cserélek)

Szia! Nekem a magyar Abbott nem válaszolt... Mit jelent ez, januártól már nálunk is forgalmazzák majd, vagy legalább engednek kintről hivatalosan rendelni?
  26. krisz_2011

Szia! Gratulálok a szép HbA1c értékedhez! Csak így tovább. A lányomnak most alacsonyabbak értékei, vissza is kellett venni a bázist. Gondolom, úgy van ez, hogy ki hogy van "bekötve", mire érzékenyebb általában v. éppen.
  27. krisz_2011

FreeStyle Libre

Köszönöm, én is írok majd ide, remélem, akik még olvassák ezt a fórumot, szintén csatlakoznak hozzá. Tudom, hogy hogyan lehet hozzájutni így is, de minden szempontból más, ha legálisan itthon beszerezhető, vagy legalábbis azt engednék, hogy az internetről legyen rendelhető .
  28. krisz_2011

FreeStyle Libre

Kedves Sándor! Köszönöm a helyesbítést, valóban a szenzorra gondoltam. Folymatos használatra tényleg drága, azonban vannak olyan helyzetek, amikor igazán hasznos lehet. Nagyobb probléma, hogy sajnos ha valaki szeretné, hivatalosan akkor sem veheti meg. Ha legalább a gyártó lehetővé tenné a...
  29. krisz_2011

FreeStyle Libre

Kedves Fórumozók! Már többször volt szó arról, hogy megjelent a FreeStyle Libre vércukormérő. Az eddigi felhasználói tapasztalatok nagyon kedvezőek mind a külföldi fórumok, mind pedig azok szerint, akik itthon különböző csatornákon beszerezték és használják ezt az eszközt. Van-e...
  30. krisz_2011

Normál fagyiból ennyit még a lányom valóban szigorú orvosa "hivatalosan" is engedélyez , ha egyébként az anyagcsereállapot jó. Ami a tízórai előtti vc esést illeti, valószínűleg azért van, mert nála még időnként felpörög kicsit a saját inzulintermelés. Ez azonban teljesen kiszámíthatatlan. Ha...
Oldal tetejére