A keresés eredményei

1. krisz_2011

Asszociációs játék- Gondolattársítás

Kislány a zongoránál :)
  2. krisz_2011

Szólánc

csendélet
  3. krisz_2011

FreeStyle Libre

Pontosan így :)
  4. krisz_2011

FreeStyle Libre

Nyár van :) . Ez valóban egy nagyon jó videó. Annak idején nézegettük az Ominpodot is, igazából ezt a típusú pumpát is kb. annyian szeretik, mint a Medtronicot. Talán az a kulcs, hogy mindenkinek meg kell találnia a magáét. A Dexcommal együtt alkalmazva biztos, hogy szuper találmány. Viszont...
  5. krisz_2011

FreeStyle Libre

A Medtronic-kal a családunknak több mint 10 éves tapasztalata van. Azt vettem észre, hogy nem feltétlenül verik nagydobra, hogy pont mit is fejlesztenek, aztán egyszer csak piacra dobnak valami sokkal jobbat (pl. 680 g esetében). Az Enlite-tal sok a gond, de feltételezem, dolgoznak már az ügyön...
  6. krisz_2011

Hogyan menekültök meg a covid-védőoltás elől?

Én úgy gondolom, hogy érdekes megmutatni azt az oldalt, ami a bizonytalanokat, a szkeptikusok nyomulása miatt kétkedőket felvilágosítja a tudomány oldaláról. Az olyan stabil oltáselleneseket, mint Te, nem hinném, hogy bármi kizökkentené azon felül, ha ő, vagy közeli ismerőse kerülne súlyos...
  7. krisz_2011

(3) Virológusok egy asztalnál | Facebook Mindenkinek szeretettel ajánlom ezt a beszélgetést.
  8. krisz_2011

FreeStyle Libre

Kedves tőlük, hogy ezt írják, de egyelőre nálunk nem támogatott, nem még 2018 óta. Remélem, hogy az lesz előbb-utóbb, de ez a pillanat még nem jött el.
  9. krisz_2011

Azt szeretném tudni, hogy akik nem óhajtják beoltatni magukat, mégis miben bíznak? Oltás nélkül ez a kórság pontosan addig tart, amíg talál magának gazdaszervezetet, az egészségügy meg közben fejre áll, az életünkkel együtt (2 év, 3 év?). Ez sok idő, sok fölösleges halál, kiszámíthatatlan...
  10. krisz_2011

FreeStyle Libre

Kapni lehet, csak nem a legutolsó verziót és arra sincs támogatás.
  11. krisz_2011

Szia! Áruld már el, hogy miért akarod elkerülni???? Szerintem egyrészt tuti nem lesz kötelező, másrészt viszont érthetetlen ez a hozzáállás. Nézz már körül, mi történt azokban az országokban, ahol szépen abbahagyták a szkeptikusok a kanyaró elleni oltást? Miért kell olyan betegségekben meghalni...
  12. krisz_2011

FreeStyle Libre

Hát, szívfájdító, hogy nálunk a Libre még mindig nem beszerezhető...
  13. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Jelenleg csak az Enlite szenzor szerepel az OEP katalógusban, tehát a Dexcom egyelőre nem támogatott.
  14. krisz_2011

Éjszakai vércukorszint ellenőrzés

Kedves Kitty! Mindenképpen szenzort kellene használnod ebben az esetben. A FreeStyle Libre pl. jó választás, de sajnos ezt külföldről kell behozatni, mert nálunk nem kapható. Érdemes a Medtronic cég Enlite szenzorát is megnézni, ez beszerezhető és támogatás is van rá, de én nem ismerem, hogy...
  15. krisz_2011

Őssejt terápiával kapcsolatos fejlemények. Vannak?

Biztos vagyok abban, hogy eljön majd az a nap. ;)
  16. krisz_2011

Őssejt terápiával kapcsolatos fejlemények. Vannak?

Szia! Nagyon sok klinikai kísérlet történik, de még nem láttam, hogy bárhol bevezetésre került volna. Egy jelenleg is folyamatban lévő köldökzsinór véres vizsgálat Ausztráliából:https://www.anzctr.org.au/Trial/Registration/TrialReview.aspx?ACTRN=12613000186752. A 1-es diab gyógyítását célzó...
  17. krisz_2011

FreeStyle Libre

Amerikában. Európában nem biztosítják. Nem tudom, beköszönt - e az a nagyvonalú gesztus, hogy végre nálunk is egyszerűen rendelhető legyen...
  18. krisz_2011

Párom nem tartja a diétát? Lehet ebből nagy baj!?

Kedves Lilla! Valahogy bírd rá a párodat, hogy tartsa be a diétát, ill. mozogjon. Ha nem tartja be, ilyen magas HbA1c-nél elő fognak jönni a szövődmények. Gondolom megvakulni, dialízisre járni, (ha nem lesz érszűkület a lábában) azért ő sem szeretne. A cukra sem ingadozna annyira, ha diétázna...
  19. krisz_2011

Veszélyes hulladék leadása

Szia! Sajnos ez komoly probléma. Gödöllőn 1-2 éve időnként az egészségügyi központ hirdet gyűjtést, amkor le lehet adni a tűket és ampullákat. A gyógyszertárak nem foglalkoznak ezzel, mert annyi szabály vonatkozik rá, amit nem tudnak bevállalni. (Csak a lejárt szavatosságú gyógyszereket gyűjtik...
  20. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Meglátásom szerint a jogszabály nincs annyira bekorlátozva, hogy a többi gyártó ne kérvényezhetné, hogy bekerüljön a támogatási rendszerbe. A One Touch tesztcsík támogatása pedig azért szűnik meg, mert sajnos a LifeScan cég kivonul az országból...
  21. krisz_2011

FreeStyle Libre

A jogszabályban nem nevesítették a szenzor gyártóját. Úgy tudom, hogy bár tényleg az Enlite lesz az, de a többi cég is kérvényezheti, hogy kerüljenek be a támogatási rendszerbe. Más kérdés, hogy kérvényezik-e és bekerülnek-e. Mindenesetre legalább van már végre elmozdulás. Innen talán már...
  22. krisz_2011

FreeStyle Libre

Remélem, igazad van, bár az Abbott Hungary Kft-t (amely az Abbott Global-on, mint magyar partner van megadva), idén januárban végfelszámolás alá került. Amikor utoljára a vércukormérőik hazai forgalmazóját kérdeztem, érdemi választ nem kaptam. Amikor meg írtam az anyacégnek, válaszra sem méltattak.
  23. krisz_2011

FreeStyle Libre

Megjelent a Magyar Közlönyben a szenzortámogatással kapcsolatos rendelet: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/e1f8440914a34817a3e2f5988a7068e4d3ccdab4/megtekintes?fbclid=IwAR3lAWEIx1c9FmD09lBaD4J-K_xpxfuQ_iyClxJbGYcEsXpvm1hYnk3M5Kg Jó lenne valahogyan ezt a Abbott cég tudomására hozni, hátha...
  24. krisz_2011

FreeStyle Libre

Ez egy első lépés az eddig abszolút semmihez képest. Teljesen igazad van, de talán végre ingerenciát kap előbb-utóbb az Abbott is, hogy kis hazánkba tegye a szenzorképviseletét. Ez kellene ahhoz, hogy egyáltalán támogatást lehessen rá adni. De már az nagy könnyebbség lenne, ha itthon...
  25. krisz_2011

FreeStyle Libre

Ha a Libre nem is, legalább az Enlite szenzor támogatott lesz 1-es típusú gyerekek esetében január 1-től...
  26. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Olvass itt kicsit vissza, sajnos a helyzet nem sokat változott. 20-25 eFt egy 14 napos szenzor, attól függően, hogy mennyi az Eur árfolyam és hol jutsz hozzá. Írok privet, azt is nézd meg.
  27. krisz_2011

FreeStyle Libre

Priv ment.
  28. krisz_2011

FreeStyle Libre

Az FB-n az IDB- Ifjúsági Diabétesz Blog-on található a következő bejegyzés: Szolgálati közlemény! A cukorbetegek szenzortámogatásának (CGM) ügyében 2019. év elején történt személyes meghallgatásom óta érdemi változás a mai napig nem következett be. Szeretnélek benneteket tájékoztatni arról...
  29. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Írok priv üzenetet.
  30. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Magyarországon direktben nem kapható és nem is rendelhető. Meg lehet vásárolni az ebay-en, ill. a legtöbben ismerősökön keresztül vásárolják Ausztriából, Németországból, Angliából, Franciaországból, stb.. Írok priv üzenetet is.
Oldal tetejére