A keresés eredményei

1. krisz_2011

Tej a reggeli kávémba?

Szia! A laktózmentes tej azt jelenti, hogy egy hozzáadott enzim (laktáz) lebontja azt a laktózt, amelyet az arra érzékenyek szervezete nem tud. A vércukrot azért emeli a tej, mert a benne található szénhidrát nagyon gyorsan szívódik fel, hirtelen emeli meg a VC-t, tehát magas a glikémiás indexe...
  2. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Priv ment.
  3. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Telefonos app a Libre 2-höz még nincs, dolgoznak rajta, szerintem hetek kérdése. Egyébként írok privet.
  4. krisz_2011

FreeStyle Libre

Az EU-ban forgalmazott verzió 14 napig bírja. A 10 napost Amerikában hozták forgalomba. Mindenképpen rendelj egy kezdőcsomagot leolvasóstól. Ez azért fontos, mert ha garanciális probléma támad, akkor azt csak akkor fogják elfogadni, ha a saját leolvasójával indítottad el. Természetesen, ha csak...
  5. krisz_2011

FreeStyle Libre

Kedves Gyöngyvér! A Freestyle Pro nem megfelelő, mivel ez egy "vak" szenzor a felhasználó számára. Ezt az orvos tudja csak leolvasni. A Freestyle Libre 2 árusítását kezdték meg a közelmúltban. Ez egyelőre csak a saját leolvasójával használható. A Freestyle előző verziója (ami most még a...
  6. krisz_2011

FreeStyle Libre

Priv-et írtam.
  7. krisz_2011

Tresiba Inzulin

Szia! Ha ez ilyen látványosan sokkal rosszabb, minta a Lantus volt, miért nem kéred vissza a jól működő Lantust, ha már egyszer hagytad magad lebeszélni róla?
  8. krisz_2011

Terhességi cukorbetegség

Kedves Krisztina! Igen, a cukormérők között lehetnek különbségek, ezt a Fórumon a vércukormérőkről szóló csoportban is vissza tudod olvasni. Az értékek akkor összehasonlíthatók, ha ugyanakkor, lehetőleg ugyanabból a szúrásból méred. A Méry gépeire többen panaszkodtak (bár volt, akinek bejött), a...
  9. krisz_2011

FreeStyle Libre

Priv ment.
  10. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! A cikk a Medtronic pumpával kapcsolatban kissé csúsztat. Volt egy visszahívás, amely egyetlen szerelék típusnak néhány gyártási sorozatát érintette. Ha speciális körülmények között szerelte össze valaki, akkor előfordulhatott volna hiba, amit egyébként szerintem a riasztás amúgy is...
  11. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Priv ment.
  12. krisz_2011

Insulinpumpa

Nem akarlak elkeseríteni, de a farba lövéshez (ez is jól hangzik :) ) pont az a jó, ami neked van, mert azzal könnyebb hátrafele fél kézzel célozni... Na nem baj, majd belejössz :) :) :)
  13. krisz_2011

Insulinpumpa

Akkor neked 90°-os a kanülöd. A 45 fokosat könnyebb belőni farba. Nálunk kb. 4 terület váltogatása már elég, se púp, se "völgy" nem keletkezett. Még 1-2 hónap és álmodból felriadva is bárhova beszúrod szerintem :) . Abban igazad van, hogy ha lefeded a combodnál, akkor kevésbé akad be. Lehet...
  14. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Remélem, mástól is kapsz majd választ :). Próbáld meg még a far felső részébe adni, oda, ahol pont a nadrág széle nem macerálja. Szerintem ha leragasztod, attól nem lesz jobb a helyzet a combodban. Viszont lehet, hogy 2-3 cm-el arrébb nem fog vérezni, kísérletezhetsz még vele kicsit. Ami...
  15. krisz_2011

3 éves vércukorértéke

Ami mérvadó, az éhgyomorra mért érték, ill. evés után kb. 1,5-2 órával. Mérd meg szerintem holnap reggel. Folyamatosan ne szurkáld. Amit még tehetsz, hogy beszerzel egy vizelet tesztcsíkot a gyógyszertárban. Azon te is le tudod olvasni, hogy van-e a vizeletében cukor. Ne adj cukros ételt /...
  16. krisz_2011

3 éves vércukorértéke

Szia! Azonnal vidd orvoshoz a gyereket. Ha van otthon vizelet tesztcsíkod, azon Te is látod, hogy hányadán álltok. Ha tudod, a gyerekorvost is felhívhatnád már most, hogy mi legyen a teendő. Bár kérdés, hogy mikor mérted a cukrát az előző evéshez képest. Addig is ne adj neki cukros ételt. Már...
  17. krisz_2011

Inzulin beadása tű nélkül? Elérhető!

Kedves Sütike! Sok millió ember él ezzel együtt teljes, boldog és a feltételeket betartva EGÉSZSÉGES életet. Az unokád fel fog nőni, lesz családja, gyereke és még nyugdíjas is lesz belőle. Fog enni fagyit meg csokit is (bár egyben egy egész csokitortát nem) és űrhajóson kívül minden lehet...
  18. krisz_2011

FreeStyle Libre

Priv-et írtam.
  19. krisz_2011

FreeStyle Libre

A FB-on nagyon jó magyar csoportok is működnek, ahol a legújabb információk beszerezhetők. A szenzor jelenleg is használható mobiltelefonos alkalmazással kalibrálható módon, sőt cgm-ként is, kiegészítő eszközökkel. Ezeket nem az Abbott cég fejleszti, ami valahol érthetetlen, ugyanúgy, mint a...
  20. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Köszönöm az érintettek nevében. Bár legtöbben nem csak a cég által javasolt, de sok más tapaszt, kegyszert, miegyebet kipróbáltak. Nálunk még a legjobb a vízhólyag tapasz volt, de sajnos a libre ragasztóanyaga mindenen áthatol. A megoldás az allergiásoknak az lesz ha a cég majd ragasztót...
  21. krisz_2011

Babázhatok

Szia! Írtam priv-et.
  22. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia Albert! - Jó. A legtöbb felhasználónak nagyon bevált. A HbA1c mindenkinél jelentősen javult. Előfordul allergiás reakció a ragasztójára, ezért érdemes előbb csak 2 db-al kipróbálni, utána max. még 4-5 db-ot rendelni. Ha addig nem lesz gond, akkor valószínűleg a későbbiekben sem. - A többség...
  23. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Hát igen. A probléma, hogy a cikk végkövetkeztetése annyi, hogy előbb-utóbb majdcsak lesznek újabb, kevésbé irritáló ragasztók... Bízzunk benne, de addig is az érintetteknek ez vagy kínszenvedés, vagy egyenesen fel kell adniuk ezeknek a korszerű eszközöknek a használatával. Sajnos tudom...
  24. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Ettől sokkal olcsóbb készülékek is alkalmasak. NFC képes ANDROIDOS telefonnal olvasható. Arra kell figyelni, hogy van néhány készülék, amely károsíthatja a szenzor antennáját. A gyári leolvasó sok szempontból jó, de ezzel pl. nem kalibrálható, csak telefonnal. Többen használják a kettőt...
  25. krisz_2011

FreeStyle Libre

Igen, nem kell feltétlenül leolvasó. Ebay-ről sokan vásárolnak, eddig arra még nem olvastam panaszt, bár nem túl olcsó forrás. A legjobb, ha a hivatalos Abbott forgalmazótól szerzed be. Nem kell hozzá recept, ez Németországban (és még pár más helyen is) lehetőség, ahol az ottani TB fizeti, ezt a...
  26. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia, üdv a fórumon! Virgil linkje sajnos csalásnak bizonyult, volt, aki nagyon megégette magát, jobb is, hogy már nem elérhető. A szenzort lehet kalibrálni abban az esetben, ha mobiltelefonnal használják és arra a Glimp -et telepítik. A saját olvasójával nem kalibrálható. Tapasztalatok szerint...
  27. krisz_2011

Tresiba Inzulin

Kedves Kesia! Azt szeretném kérdezni, hogy ha a Lantus sokkal jobb volt, miért állították át az inzulint másra? Ha ez ennyire nem jó, miért nem kéred vissza a Lantust ennyi kínlódás után?
  28. krisz_2011

Vércukormérők

Kedves Bálint! Te valószínűleg az EVERSENSE szenzorra gondoltál. Itt egy videó a beültetésről: https://www.youtube.com/watch?v=qiCdCv-FT6Q A szenzort ültetik a bőr alá, az olvasó a bőrre van tapasztva kívülről. Nálunk nincs forgalomban.
  29. krisz_2011

Diabétesz tesztek, kérdőívek főiskolásoknak, egyetemistáknak

Kedves Dorottya! Kitöltöttem, de a végén nem volt lehetőség a visszajelzésre, ezért itt említek meg néhány dolgot. Az életkorra elegendő lenne az évszám. A végén a feleletválasztós feladat kicsit bonyolult. Értem a célt, de könnyítené a kitöltők feladatát, pontosíthatná a válaszokat, ha ez...
  30. krisz_2011

Cukor kisgyermek vizeletében

Szia! Holnap már biztosan fogod tudni, hogy cukorbeteg-e a gyerek. A Te terhességi cukorbetegséged nem befolyásolja, hogy a gyerkőcben kialakul-e a cukorbetegség v. sem. Létezik olyan speciális veseprobléma, amikor a vizeletben van cukor, de a vérben nem emelkedett a cukorszint. Ez nem betegség...
Oldal tetejére