A keresés eredményei

1. krisz_2011

Inzulin-problémák

Szia! Hát, sok minden megeshet... néha az ember szervezete érdekes dolgokat produkál. Ettől függetlenül először is nézd meg, hogy a pened pontosan adagol-e. (Nálunk volt meghibásodás még régen.) Gondold át, hogy a vacsora időpontján és mennyiségén nem változtattál-e, ittál-e alkoholt. Ha ennyire...
  2. krisz_2011

Inzulin-problémák

Szia! Hát, bizony az allergia jöhet ilyen hirtelen. Ha jól emlékszem, Te vagy az, akit a doki visszaállított humán inzulinra. Nagyon gyorsan hívd fel és beszélj vele, lehet, hogy készítményt kellene váltanod.
  3. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Legjobban akkor jársz, ha van külföldön élő ismerősöd, aki regisztrálhat az Abbotthoz és segít a beszerzésben. Egyébként az Abbott Freestyle Libre használók csoportjában is hasznos infókat kaphatsz a Facebookon.
  4. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Köszönöm! Én is olvasgatom, bár úgy tűnik, hogy ezzel a szenzorral leginkább a 2-es típusú cukorbetegeket célozták meg. Meglátjuk majd az első tapasztalatokat, hátha mégis megfelelő lesz... És 24 órás váltásban nem okoz majd allergiát...
  5. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! A youtube-on számos videót találsz, ahol meg tudod nézni, hogyan kell használni (főleg angolul). Ha mg/dl osztod 18-al megkapod az értéket mmol/l-ben. A megfelelő mértékegységhez Angliából kellett volna rendelned... App-al nem tudok szolgálni, de ha a számítógépre töltéshez szükséges...
  6. krisz_2011

"Állami támogatás" fiatal (18+) cukorbetegek részére?

Kedves Fórumozók! Meglepődve tapasztaltam, hogy azoknál a fiataloknál, akik elmúltak 18 évesek, de még nappali tagozatos középiskolai tanulmányokat folytatnak, így gyermek gondozóban kapják a szakellátást, a pumpa és szereléktámogatásra vonatkozó új szabályozást nem feltétlenül értelmezik...
  7. krisz_2011

Gyermek vércukorértéke

A mérvadó a reggel, éhgyomorra mért érték. De szerintem ez a 11 fölötti evés után sok. Mindenképpen menjetek el a gyerekorvoshoz, beszéljétek meg, hogy mi a teendő. Inkább egy fölösleges vizsgálat mint egy későn felismert diab.
  8. krisz_2011

Gyermek vércukorértéke

Szia! Ha a kislány cukorbeteg, akkor előfordulhatnak ilyen értékei, de akkor nem kellene cukrot ennie... Ha azonban nem diagnosztizált cukorbeteg, AZONNAL forduljatok orvoshoz, tehát LEGKÉSŐBB HOLNAP REGGEL!!!!
  9. krisz_2011

Inzulinrezisztens 160ch diéta tapasztalatok

Szia! Azért, ha tapasztalatokra vagy kíváncsi low carb ügyben, 1000-nél kicsit több, 210.304 ember véleményével ismerkedhetsz, ha ezt böngészed: http://www.diabetes.co.uk/diet/low-carb-diabetes-diet.html. Itt írnak arról is, hogy milyen pozitív és negatív hatásokkal számolhat az, aki elkezdi.
  10. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szomorú tapasztalatról szeretnék beszámolni Freestyle libre terén. Sajnos a lányom allergiás lett a szenzor ragasztójára, ami nagyon csúnya, heves bőrreakcióval jár. Mivel magával az eszközzel a tapasztalataink rendkívül jók, nagyon kellemetlenül érintett ez a probléma. Mind az optimális...
  11. krisz_2011

Inzulinrezisztens 160ch diéta tapasztalatok

Szia! Sajnálom, hogy eddig még mástól nem kaptál választ, de itt azért többségében 1-es típusú diabosok vannak, plusz nyári szabadságolás... Ezzel együtt ha visszanézed a témákat, nagyon sok hasznos tanácsot találhatsz, ami az eltelt jó néhány évben összejött. Az ismeretségi körömben van egy...
  12. krisz_2011

Mindenkinek - inzulinok

Szia! Ezt jól látod, tényleg rövid ideig hat... Többek között ez is a probléma vele. Ezt "belépőként" szokták felírni. Az írottak alapján a doki úgy döntött, hogy ha nem volt HbA1c-d, akkor te megint "frissen diagnosztizált" kategóriába kerültél. Hogy igaza van-e, nem tudom. Érzésem szerint nem...
  13. krisz_2011

Mindenkinek - inzulinok

Kedves Bálint! Kérd vissza az eddig jól bevált inzulin párosításodat. Ha nem akarja, keress másik diabetológust!!!! A Lantusnak és az Insulatardnak különböző a lefutási görbéje. A Lantust stabilabbnak, egyenletesebbnek tartják. A mi dokink első hosszúhatású inzulinnak írta fel az Insulatardot...
  14. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Omnipodot régebben én is nézegettem. Problémák: nem támogatja a TB; időnként ki lehet rántani, mert azért ez csak egy jelentős dudor, pl. ajtófélfa közellenséggé válik :)... ; nincs beépítve a kezelő szoftver, így ha a telefonod elhagyod, otthon marad, stb., támad egy kis gond...; nem méri...
  15. krisz_2011

FreeStyle Libre

Köszi! Az ebayen sokkal drágább, mint a hivatalos oldalról venni, még postaköltséggel együtt is, ráadásul így a garancia is megmarad. Az első tapasztalatok szerint a magas értékeknél sokszor jelentősen (2 egység) fölé, alacsonyaknál meg kicsit alá mér, azonban az nagyon jónak tűnik, hogy mutatja...
  16. krisz_2011

FreeStyle Libre

Kedves Misi! Ez rendkívül kedves, de éppen tegnap érkezett meg :) azóta használatba is lett már véve. Egy külföldi kollégám regisztrált és rajta keresztül jött a csomag, én meg kifizettem. Viszont azt szeretném kérdezni, hogy mennyire stabil a ragasztás, tényleg kihúzza-e a szenzor 14 napig a...
  17. krisz_2011

A gyerekkori cukorbetegség elfogadása még mindig nehézkes

Érdemes lenne már a pedagógusképzés során megismertetni a leendő óvónőkkel, tanítókkal, hogy mit jelent a cukorbeteg gyermekekkel való foglalkozás. Így talán fokozatosan egyre kevesebb olyan intézmény lenne, amelyik elutasítja a diabos gyerekek felvételét. Sok olyan tanár dolgozik a...
  18. krisz_2011

FreeStyle Libre

Szia! Sajnálom, hogy konkrét tapasztalatokról nem írt választ Neked senki egyelőre, pedig sokan használják nálunk is. A külföldi fórumokon elég sok információ elérhető a felhasználóktól. A tapasztalatok általában jók, ritkán előfordul, hogy alá v. fölé mér, ezekben az esetekben érdemes...
  19. krisz_2011

Vércukormérők

Szia! Saját tapasztalatuk a d-cont, one touch select és contour plus link vércukormérőkkel és szúróikkal van. A One touch selecttel nagyon meg voltunk elégedve, pontosan mér, a szúrója is finom. A Contour plus egyszerűen zseniális, de az összes tulajdonságát a Medtronic pumpával rendelkezők...
  20. krisz_2011

Vércukormérők

Szia! Ha csak kb. 2 oldalt visszaolvasgatsz ezen a fórumon, már megtalálod a kérdéseidre a választ és sok más tanácsot is. Nem kell külföldről beszerezni semmit, TB támogatással teljesen megfelelő eszközöket kapsz.
  21. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Ne aggódj, előbb megszokod, mint gondolnád. Kb. annyi lesz, mint egy szemüveg. Amikor először olvastam a pumpáról, nekem is voltak hasonló gondolataim, de minden szépen megoldódott. Pont a Medtronichoz rengeteg kényelmi felszerelést lehet vásárolni. Az egyik ilyen egy nagyon puha öv...
  22. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Jó választás. Vízálló (tényleg), a hozzá tartozó cukormérő távirányítóként is szolgál, amivel nemcsak az inzulint tudod beadni az evéshez, hanem az adatokat is madzag nélkül letöltheted egy adatelemző szoftverbe. Egyszerű a kezelése, bár gyakorló pumpások szerint kicsit sokat kell...
  23. krisz_2011

hüvely-méh és petefészek gyulladás

Szia! Próbálj privát üzenetet írni Krisztának, mert az megjelenik az emailjei között. Így ha a fórumot nem is nézi, talán fel lehet venni a kapcsolatot vele.
  24. krisz_2011

Babázhatok

Szia! A Novorapid alkalmazható terhességben! Minden pumpás is ultragyors inzulint használ... Kolleganőm szült uezzel a kombóval Bp-en. Majd megírom priv-ben, hogy hol és kinél, bár remélem, hogy rajtam kívül mástól is kapsz itt választ.
  25. krisz_2011

Felvételi - alkalmassági

Kedves Fórumozók! Kíváncsiságból le szerettem volna tölteni az Óvoda pedagógus, ill. tanító szakokhoz szükséges alkalmassági lapot és nagy döbbenetemre az első jónéhány találatban egy olyan verziót kaptam, amelyben a cukorbetegség kizáró okként szerepelt. Szerencsére az egyetemek saját...
  26. krisz_2011

"Állami támogatás" fiatal (18+) cukorbetegek részére?

Kedves Fórumozók! Változik az inzulinpumpa és szerelék támogatás. A cukkerberg.blog.hu -n megjelent, hogy a 2016. december 15-i Magyar Közlöny szerint a felsőoktatásban, ill. gimnáziumban tanulók részére tanulmányaik befejezésééig, de legkésőbb 24 éves korig a támogatás mértéke a gyerekre...
  27. krisz_2011

Segítség, cukorbeteg lettem!!

Kedves Éva! Nem te vonzottad be. Előbb fogják gyógyítani ezt a betegséget, mint megmondani, hogy adott embernél mi váltotta ki. Van genetikai alapja, de sok-sok tényező határozza meg együttesen. Gondolj arra, hogy a fiadnak felhőtlen gyerekkora volt ebből a szempontból. Meg fog nősülni, gyerekei...
  28. krisz_2011

Vércukormérők

Kedves Kata! Mindenkinek van kedvenc mérője. Nálunk a One Touch Select nagyon bejött. Ők is azonnal cserélik a készüléket meghibásodás esetén. Kaptunk letöltőkábelt, jópofa tokokat is a cégtől. A csíkok ára is átlagos hozzá. Van választék, mindenki találhat olyat, ami számára a legjobb. Az Accu...
  29. krisz_2011

Örülök, hogy alapvetően minden rendben van. A fórum egy ideje valóban nem túl aktív, de ha bárki ír, azért hamarosan mindig válaszol valaki. Ennek az lehet az oka, hogy sokan a Facebookon vannak jelen, itt kevésbé. A fórumnak azonban megvan az a hatalmas előnye, hogy itt összegyűjtve, témánként...
  30. krisz_2011

Az, hogy melyik inzulint lehet kezdésnek felírni, az orvosok számára szabályokhoz van kötve. Majd fogsz másfélét is kapni. Hogy mikortól lehet ultragyors inzulint felírni (aminél nem annyira kötött az étkezés), nem tudom pontosan, ezt is felírhatod a dokihoz intézett kérdéseid közé.
Oldal tetejére