A keresés eredményei

1. szentgyorgyipal

Edukáció

Az első tény http://drinfo.hu/forum/blog/szentgyorgyipal/13-cukorbetegsegem-tortenete.html a második törekvés.
  2. szentgyorgyipal

Edukáció

Vércukor kiértékelő program LiteLink csatolóval vagy anélkül Feltettem egy Excel táblázatot, ami automatikusan elkészíti a szükséges diagramokat, akár a LiteLink csatolóval számítógépbe vitt adatokból, akár a naponta kézzel bevitt adatokból. Beírható a napi inzulin és szénhidrát mennyiség is...
  3. szentgyorgyipal

Vércukormérők

Kiváló diabéteszes öngondozás Kedves Melinda! Ha nem tudnám, hogy diabos talira jársz, a feltett grafikon alapján azt mondanám, hogy nem is vagy cukros. Légy magaddal is, továbbra is ily gondos. Sok örömet és boldogságot kívánok lányaidnak és családodnak. Itt írok, mert a blogból nem akar...
  4. szentgyorgyipal

Edukáció

Kedves Gretta! Első kérdésem az, hogy milyen vércukormérőd van? A LiteLink egy infravörös csatoló, amely a D-Cont Personal vércukormérő készüléket egy számítógéppel (laptoppal) köti össze, és lehetővé teszi a mért adatok átvitelét a számítógépbe. Itt a Diatransfer elnevezésű programmal (ez a...
  5. szentgyorgyipal

Edukáció

Adatbeolvasás LiteLink csatolóval Erről bővebben írtam a http://drinfo.hu/forum/blog/szentgyorgyipal/11 március 2. és 3.-i blogbejegyzésemben, valamint a 12., 15. és 39. bejegyzéseimben. Ki lehet másolni a LiteLink-kel készített diagramokat is, de célszerűbbnek tartom az adatok kimásolását egy...
  6. szentgyorgyipal

Vércukormérők

Adatok beillesztése Excel fájlba A kézzel való adatbevitel alternativája a LiteLink csatoló és DiaTransfer program által a számítógépbe bevitt adatok exportálása előbb egy txt, majd egy Excel fájlba. Így kell eljárni: 1. Aktiváljuk a DiaTransfer programmal készített páciens fájlt. A "Mérések"...
  7. szentgyorgyipal

Vércukormérők

D-Cont Personal, LiteLink A következő hivatkozásra kattintva, leírás található a D-Cont Personal mérőről és a LiteLink adatletöltő csatolóról. http://drinfo.hu/forum/blog/szentgyorgyipal/11-d-cont-personal-felhasznaloknak-d-cont-personal-diagramok.html Egy másik hivatkozás, ahol a...
  8. szentgyorgyipal

Vércukormérők

Kedves Árpád! Olvasd rendszeresen a Diabétesz On Line-t. (kattints ide: http://www.mcd.hu/ ). Minden kérdésedre feleletet találsz. Sajnos, a cukorbetegség nem gyógyítható, csak a folyamatát lehet és kell kézben tartani. Hogy mit hoz a jövő? A gén-technológia? Gyógyítható lesz a cukorbetegség...
  9. szentgyorgyipal

Vércukormérők

Megbízható vércukormérő Különböző vércukormérők használatáról sokan és sokat írtak ebben a fórumban. Én most csak a magam által írt egyik bejegyzést ajánlom figyelmedbe. Elolvashatod a "Diabos találkozó" témakörben, a #233 sz. bejegyzés alatt. Ha ide kattintasz, megjelenik a bejegyzésem...
  10. Album : Első albumom

Album : Első albumom

Album Images 1
  11. [No title]

[No title]

12. [No title]

[No title]

13. [No title]

[No title]

14. szentgyorgyipal

Vércukormérők

Ez egy hivatakozás egy általam feltett D Cont Personal vércukormérő adatait megjelenítő diagram URL címére: http://litelink.fw.hu
  15. szentgyorgyipal

Insulinpumpa

Hivatástudat, segítés, tanulás Kedves bomon! Én úgy vélem, hogy neked nem szakmád, nem foglalkozásod, nem kereszted, hanem HIVATÁSOD van. Örülök, hogy megerősítetted abbeli hitemet, hogy sokan gondolják úgy, másoknak segíteni gyönyörű dolog és életcélként választják ezt a magatartást.
  16. szentgyorgyipal

Insulinpumpa

Kedves Timeácska és kmolli! A Camit Pro programot én is használtam, de mivel nem sikerült tisztáznom azt, hogy bizonyos esetekben miért nem tudok dátumot és hozzátartozó bejegyzést beírni, áttértem a SmartPix használatára. Az a megérzésem, hogy a Camit Pro programban van egy időkorlátos...
  17. szentgyorgyipal

Edukáció

Az otthoni vércukor mérésekről Visszatérő kérdések témakörünk íróinak-olvasóinak az otthoni mérések fontossága, "jósága", megbízhatósága. A DiabetesOnLine weboldalon ezzel is foglalkozik egy interjú, amelyből kiragadok egy gondolatot. Mivel a szövegkörnyezetéből kiragadott szövegrész sokszor...
  18. szentgyorgyipal

Insulinpumpa

Remélem, kardiológiai szakrendelőhöz, kardiológus szakorvoshoz fordultál! Nagyon aggódom érted a tartós és magas szívfrekvencia miatt.
  19. szentgyorgyipal

Insulinpumpa

AccuChek Report A teljesség kedvéért érdemes volna az AccuChek Reportot teljes egészében feltenni (trend, napi,heti grafikonok, anyagcsere kontroll és eloszlás). Mindegyik más-más tényt tükröz, de csak így együtt lehet teljes képet alkotni a vércukorszint alakulásáról. Külon kiemelem az...
  20. szentgyorgyipal

Insulinpumpa

A fentiek miatt sűrgősen kardiológiai vizsgálatra volna szükség!
  21. szentgyorgyipal

Insulinpumpa

Egy napi vércukorszint Igaz, hogy ez csak egy napi mérés, de jobbnak tűnik, mint a februári átlagból következtethető vércukorszint
  22. szentgyorgyipal

inhalációs inzulin -- utólag

Exubera Igen, a Pfizer visszavonta a készítményt a kis forgalom miatt. Szakmailag a minőséggel nem volt gond, viszont az adagolást tökéletesen nem lehet meghatározni, ellenőrizni és tüdőproblémák esetén sem használható a belélegezhető gyógyszer.
  23. szentgyorgyipal

Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

Űj gyógyszer cukorbeteknek: DiaPep277 Új gyógyszerek kibróbálása laboratóriumi és állatkisérletekkel kezdődik. Ha ezek sikeresek voltak csak akkor kezdődhetnek el a betegek bevonásával történő vizsgálatok, amelyeknek négy fázisa van. Az első fázis alkalmával kevés beteget vonnak be a...
  24. szentgyorgyipal

Insulinpumpa

A magas cukorszint csökkentése vízivással Ha a cukor koncentrációja tartósan magas vérünkben és meghalad egy bizonyos értéket, vesénk elkezdi kiszűrni vérünkből a cukrot. Ilyenkor megjelenik a vizeletben a cukor. Azt az értéket, ami felett ez megtörténik, veseküszöbnek nevezzük. A veseküszöb...
  25. szentgyorgyipal

Új moderátorok: kmolli , Tímeácska , szentgyorgyipal

Tisztelt szerkesztőség! Kedves Goyo! Megtisztelő a feladat, hogy moderátorként járuljak hozzá a fórum tevékenységéhez. Minden erőmmel azon leszek, hogy ezt a feladatot a legjobban végezzem el, Önökkel és a két másik moderátorral egyetértésben. Szükségesnek tartom azonban, hogy a feladatainkról...
  26. szentgyorgyipal

Vércukormérők

Glucowatch Ez csak egy cím, nem ajánlás. Glucowatch G2 Biografer , +2 Doboz Autoszenzor Eladó Magyar Menüs, Állítható Mérési Mértékegység, Eredeti csomagolással, Akkutöltővel, 2 db akkumulátorral, Kalibráló Elektronikával...stb... (Diabetes, Cukorbetegség,Cukorbetegek,Gluco Watch G2 Óra...
  27. szentgyorgyipal

Vércukormérők

A blogomban én is leírtam, hogyan kell az adatok átvitelét megvalósítani
  28. szentgyorgyipal

Vércukormérők

D Cont Personal vércukormérő csatolása a számítógéphez Kell a LiteLink infravörös csatoló, amelyet a számítógép USB portjára kell csatlakoztatni. A vércukormérő "látja" ezt a csatolót. A csatolóhoz van egy kis CD-lemez, amelyen a DiaTransfer program van. Ezt kell felatölteni a számítógépre...
  29. szentgyorgyipal

Mindenkinek - inzulinok

Cukorbetegségem története Csatolok egy diagramot, abból kiolvasható cukorbetegségem története. Nálam is más vizsgálat (gépjármú vezetői jogosítvány orvosi felülvizsgálata) alkalmával merült fel a cukorbetegség gyanúja 58 éves koromban. 2002-ig diétás kezelést kaptam, 2002-től orális gyógyszeres...
  30. szentgyorgyipal

Mindenkinek - inzulinok

D Cont Personal vércukormérővel mért adatok feldolgozása <!-- / icon and title --><!-- message -->Feltettem blogomba a D Cont Personal vércukormérővel mért adatok feldolgozását a DiaTransfer program segítségével és egy Excel táblázat felhasználásával is. Megtekintehtők blogomban...
Oldal tetejére