A keresés eredményei

1. napocska

Asszociációs játék- Gondolattársítás

bódottá
  2. napocska

Ünnepeljünk!

Boldog szülinapot, drága Tekikém! Isten éltessen sokáig!
  3. napocska

Insulinpumpa

Hadd legyen pumpa nékül még sz@rabb?
  4. napocska

Ünnepeljünk!

Mit látok? Ismét eltelt egy év? Boldog szülinapot Timi!! Sok-sok örömet, jó egészséget!!
  5. napocska

Közgyógyellátási igazolvány

Az inzulint nem közgyógyra adják, így, az nem számít bele. Viszont tesztcsíkot lehet közgyógyra íratni, gondolom, inkább azzal lehetne érvelni.
  6. napocska

mindenkinek

Szerintem kb. fele mennyiségben kell beszámítani, vagyis a 43 g CH helyett 13+15, azaz 28 g CH.
  7. napocska

Ünnepeljünk!

Mit is kívánhatnék néktek?<O:p</O:p A lányoknak belevaló férjet<O:p</O:p Fiúknak tűzrőlpattant feleséget<O:p</O:p Ifjú házasoknak szekérderék gyereket<O:p</O:p Gyerekeseknek egy pillanatnyi szünetet<O:p</O:p Ifjaknak sok bölcsességet<O:p</O:p Időseknek békességet<O:p</O:p Mindenkinek, aki...
  8. napocska

Cukorbeteg gyermek

Most indítottuk harmadszor :-)
  9. napocska

Cukorbeteg gyermek

Tegnap vendégségben voltunk, az ebédre még várni kellett, Dani cukra 4,5 körül volt, éhes is volt, így mondtam neki, hogy válasszon egyet az ott kínálkozó sütikből. Megevett egy kb. akkora mézes sütit, mint egy négercsók. Gondoltam, 10 g CH tuti megvan, beadtam 0,5-öt normálban. Nemsokára...
  10. napocska

Insulinpumpa

Szia! A pumpával együtt működik amit mi használunk. A távadót adják kölcsön, amihez a szenzor tű csatlakozik. Ha jól tudom, pumpa nélkül is lehetséges a folyamatos vércukormérés, csak akkor kell a pumpa helyett egy kütyü, ami veszi a minilink által küldött jelet. Itt vannak infók...
  11. napocska

Insulinpumpa

Nekem is tetszik, különösen a stílusa. Az, hogy nem görcsös, hanem egy lendületes, élvezetes olvasmány, mintha nem is szakdolgozat lenne!
  12. napocska

Ünnepeljünk!

Boldog Karácsonyt, sok ajándékot, és finom falatokat mindenkinek!
  13. napocska

Insulinpumpa

Sziasztok! Ha valakit érdekel, van most egy olyan akció a Medtronicnál, hogy ha négy szenzort veszel, a minilinket kölcsönadják ingyen, amíg a szenzorokat használod. (Ill. jövőre piacra dobnak egy új, sokkal kisebb minilinket, ha jól értettem) Más: a bólus varázslót elkezdtük használni, és...
  14. napocska

Glikémiás Index = G.I.

A Stexes talin felmerült, hogy nem ugyanannyi bólust kell számolni 10g szénhidrátra, ha az mondjuk főzelékből van, mint ha rizsből, kenyérből vagy gyümölcsből. Ti hogy számoljátok az inzulint, ha mondjuk csak gyümölcsöt esztek? Kevesebbet adtok be, mint ha pl. gabonafélét?
  15. napocska

Kipróbált édesség receptek

Az én mézes sütim a megsülése után kb. 5 perccel még fogyasztható volt (lett volna, mert akkor ugyi nem ettük még) utána kővé vált, és soha többé nem puhult meg :-)
  16. napocska

Insulinpumpa

Nem szokott bevérezni? Én azt gondolom, hogy talán, mivel ferdén megy, sokkal nagyobb az esély, hogy eltaláljon egy hajszáleret, mint a merőlegesnek. Ill. ha bevérzik, az baj? Pl. megakadályozza az inzulin útját, vagy át tudja mosni?
  17. napocska

Insulinpumpa

Nekem sem ment eleinte, mindig a páromat hívtam, hogy segítsen. Szerintem attól féltem, hogy ahogy csavarom, kijön a helyéről a kanül. Egy ideje hozzászoktam már én is ahhoz, hogy néha kicsit nehezebben pattan be, de attól még nem jön ki, és most már simán le-föl csatlakoztatom.
  18. napocska

Ünnepeljünk!

Boldog névnapot, drága Borka! (Én úgy láttam, mikor elbúcsúztunk, hogy kimondottan helyes kis orra volt Borka útitársának :))
  19. napocska

Asszociációs játék- Gondolattársítás

szólásszabadság
  20. napocska

Szólánc

aceton
Oldal tetejére