A keresés eredményei

1. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Igen, lehet, hogy én értettem félre valamit...:) De én is úgy gondolom, hogy nem kizárólag a diab miatt viselkedik Ricsi néha vadócként, vagy nehezebben kezelhetően. Való igaz, hogy a diabos gyermekre "visszahathatnak" a mindennapos keményen megkövetelt szabályok. Én úgy gondolom, hogy egy...
  2. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Igen, lehetőség szerint egy időben kell a Bérest és a C-vitamint bevenni. Máté már-már rituálé szerűen veszi be őket, kicsepegteti magának a cseppeket egy kis vízbe vagy teába, és a C-vitamint vele veszi be. Ő már tablettában kapja a C-vitamint, de Tökmagnak lehet ugyan azon folyadékba...
  3. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Nem tudom, de az én véleményem szerint nem a diabosság miatt "kisördögösködik" Ricsi! Nálunk két diabos gyermek van, mindketten piciként lettek diabosak, de egészen máshogy viselkednek. Mátém, ha nem voltunk itthon, "élvezte az életet", jött-ment-rohant és csak rohant. Itthon pedig nyugisan...
  4. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Máté Béres Cseppet szed, hozzá C-vitamint, és Ő is kapja a D-vitamint - most már 2 hónapja. Eredetileg étvágytalanság miatt adtuk Neki, de azóta megfázva sem volt, mióta szedi! Hát, ha a súlya nem is igazán gyarapszik, de legalább a takonykór elkerülte - eddig! Bogim C-vitamint és D-vitamint kap...
  5. tímeácska

A mai napom apró öröme...

Szerintem "oda" egy Sidike is ellátogathatna, természetesen hivatalos formátumában, egy fényesképelő gépvel a nyakában... :):D:cool:
  6. tímeácska

Későn jövőknek csak a csontok jutnak? :o:rohog::rohog::rohog:
  7. tímeácska

Annyira örülök!!! Akkor van esélyünk találkozni márciusban...?! Jujj, de jóóóó! :hurra::hurra::hurra:
  8. tímeácska

Vércukormérők

Nekem a Go elemfedelét kellett alátámasztani (kipárnázni) egy kis papírdarabbal, mert rendszeresen megszakadt az áramellátás! Olyannyira rendszeresen, hogy papírdarabka nélkül be sem kapcsolt... De így tökéletesen működik! :cool:
  9. tímeácska

mindenkinek

Már évek óta bonthatóak a dobozok, de nem sok patika bontja. Szerintem itt mégiscsak az számít, hogy a patika mennyit adott ki - mármint, a patikáknak számít! Csak azt nem értem, ha nem bontják, akkor hogyan kerül elszámolásra a gyógyszertárak által a - végül is - kieső 1-2, akár több...
  10. tímeácska

mindenkinek

A véletlen leesés/megsemmisülést nem is kell figyelembe venniük, ezzel nincs is semmi gond! Hivatalosan úgy áll a dolog, ha valakinek pl. leesett az inzulinja, és megrepedt/eltörött, azaz használhatatlanná vált, nem csak a háziorvos, hanem bármely orvos írhat ki - végszükség esetén - inzulint a...
  11. tímeácska

Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére

Nálunk is a Füstli a nyerő, de a leg-leg a Kométás virsli! Sütve-főzve, nyamm-nyamm! :D
  12. tímeácska

Érdekes... Én is hallottam ezt a mondatot...! :rolleyes:
  13. tímeácska

Igen, az átlag ketchupnak ~24 g Ch tartalma van/100g termékben! Van a Felixnek egy hozzáadott cukor nélkül készült ketchupja, ennek a Ch tartalma 100 grammonként mindösszesen 7 g, amiből 4 g cukrot tartalmaz. Az íze teljesen olyan, mint a "sima" ketchupnak. Máté a majonézért és a mustárért nincs...
  14. tímeácska

mindenkinek

Vagy váltsunk inzulint? Térjünk át Humalogra? Ugyan az a két inzulin, de a támogatása más... Remek! Itt valami gazdasági-érdek szagot érzek, ami bűzlik! (Véleményem szerint...)
  15. tímeácska

mindenkinek

Hát, ez így elég érdekes lesz egy mondjuk igen kis inzulinmennyiséget igénylő diabos esetében! Pl. Mátémnak nem kell 3 hónapra 1 egész 5 ampullás doboznyi inzulin... Akkor hogy a csudában írjanak ki neki egy 10 darabosat 3 hónapra? Mert, ugye, nagyon-nagyon számon tartják a napi...
  16. tímeácska

mindenkinek

Gyorsan átnyálaztam a gyógyszerek rendelhetőségi jogcímeit, és a támogatásokat: Csak azokat a rendelhetőségi jogcímeket emeltem ki, amelyek "minket" érintenek - a napi legalább 2 alkalommal inzulinozásra szorulók, illetve az intenzifikált inzulinterápiásokra vonatkozókat (beleértve a...
  17. tímeácska

mindenkinek

Az EÜ 100 támogatásra adhatóságot kell figyelnünk, az a régi EÜ tér.köt-nek felel meg! NovoRapid esetében az 5 ampulla/doboz esetében semmilyen formában nincs támogatás! Se közgyógy, se EÜ 100...
  18. tímeácska

mindenkinek

Hopika! Lehet, hogy tényleg jól informáltak a gyógyszertárban: http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/NOVORAPID_Penfill_100_E_ml_oldatos_injekcio_patronban/13847 Ez döbbenet! Máténak is, és nekem is NovoRapidunk van, hát, hétfőn rákérdezek a gyógyszertárban, hogy mi a túró van!?!?:o:mad:
  19. tímeácska

mindenkinek

Én éppen hétfőn váltottam ki Bogi inzulinját (új inzulint kapott, Humulin M3 lett Humulin N helyett), de semmi probléma nem adódott a kiváltáskor. És ez is 5 db ampulla/csomag volt! Szerintem a patikában tolhattak el valamit, de ugye azt nekik bevallani kellemetlen lett volna, meg ciki... :p Nem...
  20. tímeácska

Közgyógyellátási igazolvány

Hát, ahogy a környékünkön látom a dolgok "haladását", nem hinném, hogy ezt 1 telefonhívással kiderítem, mi a csuda is van! :mad: Egyébként igen, múlt októbertől van KGYigazolványa Boginak. És 2 évre adták ki.
  21. tímeácska

Máténak lassan lejár (februárban) a 2 évre kiadott KGYigazolványa, de semmi gond nem volt az "éves fordulónál"! Egyébként nem értem, hogyan történhet meg ilyesmi! Milyen magyarázatot adnának rá, na arra kíváncsi lennék! :p
  22. tímeácska

Hááát, ha az általad kiválasztott (mondjuk) vitamin közgyógy-rendelhető, akkor igen! :) Egyébként - sajnos - nem sok vitamin rendelhető közgyógyra, de ha gondolod, pár tippet adhatok... ;) Multivitaminok nem, de pl. C-vitamin igen... De ha mondjuk Magnézium pezsgőtabit szeretnél (az is mehet...
  23. tímeácska

Csak érdekesség képpen a Glaucagonhoz: Elvileg a rendelhetősége 6 havonta 1 ampulla. Viszont, a háziorvos által kitöltött, önkormányzathoz leadandó igazoláson havi rendszerességgel rendelt gyógyszerként szerepel. Nem tudom, melyik "erősebb", a háziorvosi igazolás, vagy a gyógyszer-rendelhetőségi...
  24. tímeácska

A közgyógykeretből csak és kizárólag közgyógytámogatott termékek finanszírozhatók! Közgyógytámogatás jogcímén pedig csak recepten lehet cuccost rendelni! Természetesen ezek közt vannak nem receptköteles termékek is (ugye, a fruktóz sem vényköteles, szabadon vásárolható jó magyar Forintért...
  25. tímeácska

Jelentem alássan, eddig görbülök! :D:D;):cool:
  26. tímeácska

Hali! Valóban igaza van Tubinak (és Bioszakynak is! :D), írtam a Bogis blogomban a közgyógytámogatás rendszertelen rendszeréről is, itt: http://drinfo.hu/forum/blog/timeacska/358-az-en-kis-bogim-oldal7.html#comments Tubi, és Bioszaky! Már mindketten a barátlistámon vagytok, így el tudjátok...
  27. tímeácska

Ünnepeljünk!

Drága Meli! Mi is sok boldogságot kívánunk sok szeretettel születésnapod alkalmából! Isten éltessen sokáig, tudod, a füled pedig úgy jó, ahogy van! :D Pusziii! :dr_178::dr_178:
  28. tímeácska

Halihó! Van pár kérdésed, látom! De valóban nem ilyen egyszerű a dolog! :-( (Bocsika, gyors leszek, mindjárt vizsga...:o:o:rolleyes::laz:) A pen, tesztcsík, cukimérő valóban "nem számít bele" a megállapításra kerülő kgykeretbe, mert azok mind gyógyászati segédeszközök, más finanszírozás alá...
  29. tímeácska

Ünnepeljünk!

Nagyon boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek! Csigu-család
  30. tímeácska

Ünnepeljünk!

Most totál ilyen hangulatom van! :-) http://www.youtube.com/watch?v=CWRH1-8pic8&feature=related
Oldal tetejére