A keresés eredményei

1. tímeácska

Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

:dr_24::hurra::dr_24::hurra::dr_24::hurra::dr_24:
  2. tímeácska

A mai napom apró öröme...

Ez az utolsó 2 hete Máténak... Holnap le kell adni egy bármilyen eszközzel letöltött vércukornaplót (akár SmartPixes, akár LiteLinkes letöltés megfelel), mivel a pumpa újrarendelésénél igazolni kell a vércukoreredményeket - hogy eredményes a pumpakezelés, és jöhet az új pumpa! :D Elégedett...
  3. tímeácska

Igazság szerint a Tsaládom apraja vette észre, hogy jééé, az a bácsi van a tévében, aki focizni szokott velük a talikon! :rohog: (A bácsizásért én kérek elnézést Trózitól, de ezt a meccset majd Velük játssza le, ne velem... Ha kérhetem! :D:rohog::rohog:)
  4. tímeácska

Manka! Láttam Trózit a TV-ben! :cool::D:D:dr_31:
  5. tímeácska

Insulinpumpa

Máté folyamatosan tanulmányozza a Comboját, nagyon tatszik neki! Tök ügyesen kezeli már, be tud mindent állítani már rajta, szerintem amikor már élesben megy majd a pumpa, nem lesz vele gondja! :D
  6. tímeácska

:D Köszönöm szépen, vagyis, KÖSZÖNJÜK! :cool::D
  7. tímeácska

Insulinpumpa

Kedves Anita! Én is (mi is) nagyon szívesen válaszolunk a kérdésekre, és szerintem is nyugodtan felrakhatod ide is a kérdőívet! :cool:
  8. tímeácska

Insulinpumpa

Szia Kisnyuszi! Nem sok a kérdés, nagyon szívesen válaszolok, sőt, ha még van kérdésed, nyugodtan tedd fel! De, Máténak jó volt a Spirit is, de a Combo sokkal precízebb készülék! Lejárt a 4 év kihordási ideje a Spiritnek, így elérkezett az új pumpa rendelés ideje is. Két jó készülék közül a...
  9. tímeácska

Insulinpumpa

Folytatom... :) A Combo tényleg majdnem olyan, mint egy PDA, jó volt ZGyuszi hasonlata! Be lehet vinni az adatokat manuálisan is - kivéve a vércukrot! De minden más adatot be lehet írni, pl. ha a pumpán manuálisan ad be az ember inzulint (nem a cukormérővel), vagy az elfogyasztott Ch-t, fizikai...
  10. tímeácska

Insulinpumpa

Szuper! :cool::hurra::hurra::hurra:
  11. tímeácska

Insulinpumpa

Nem egészen pontosan írtam, hogy cukorméréshez ki kell venni a tokból a mérőt... Ugyanis, a mérő alatt "ki van párnázva", magyarul, meg van emelve a mérőke, így nagyon kényelmesen lehet mérni a cukit anélkül, hogy magát a készüléket ki kellene emelni a tokjából! Nem kell lehajtogatni a cipzárat...
  12. tímeácska

Insulinpumpa

A cukormérőnek meg tök jó tokja van. Hasonló, mint a "többi" cukimérőnek, méretre talán akkora, mint a Dcont Optimumnak (talán egy kicsit kisebb...), textil ez is, de egy kicsit merevített. Ami szuper, hogy az elején van egy kis ablakocska (fóliás), éppen a cukimérő fölött, és így anélkül lehet...
  13. tímeácska

Insulinpumpa

Szóval, folytatom a "beszámolót"! :cool: A bázis nagyon finoman állítható: a legkisebb bázis alap 0,05 U/óra. 0,05-1,0-ig 0,01 E-ként emelhető, 1,0 U/h bázis fölött viszont 0,05 E-ként emelhető a bázis mennyisége. Ez egész jónak mondható, szerintem... Ezen a 0,01-en meglepődtem rendesen, azt...
  14. tímeácska

Na, de ezeket a Combo-s üziket átpakolom az inzulinpumpás topicba... Bár, részemről még mindig a mai napom örömébe is tartozik... :D
  15. tímeácska

Insulinpumpa

:DAz én párnámon csicsikált, kipróbáltam, hogy az ébresztőre/emlékeztetőre felébredek-e... Hát, fel! :)
  16. tímeácska

Insulinpumpa

Igen, a kijelzője nagyon jó képet ad, és a pumpának is mások az ikonjai, sokkal egyértelműbb jelzéseket ad - például, ha a funkció elindításhoz lenyomva kell tartani a gombot, akkor kijelzi, hogy melyiket kell nyomni, és 3 másodpercig lenyomva kell tartani (lásd patroncsere elindítása, vagy...
  17. tímeácska

Insulinpumpa

Ahogy Kata írja, hazaértünk a Combo túrából! Ma megkapta Máté az új pumpáját, még tanulmányozzuk, és csütörtökön lesz "beélesítve" a készülék. Nagyon szuper a készülék, rengeteg új funkcióval rendelkezik, valóban 1-2 nap tanulmányozás szükséges - főleg a gyereknek -, hogy alaposan megismerjük a...
  18. tímeácska

A nap vicce

Szegény ártatlan Csiga... Én együtt érzek vele... :)
  19. tímeácska

Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére

Az! És számomra ez már az etikátlanság fogalmának határát súrolja... :rolleyes::mad:
  20. tímeácska

Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére

Ha az említett édesítő tulajdonképpen 99%-ban cukrot tartalmaz, és 1 %-a valamilyen édesítőszert, hogy a csudába lesz a glikémiás indexe (is) negyed annyi? Oké, hogy negyedannyit kell belőle használni, így negyedannyi lesz a szénhidráttartalma, de a GI-t ez hogyan befolyásolja? Mármint, a csak...
  21. tímeácska

Insulinpumpa

Nem, nem, ha Máté tanít be, akkor TE készülj Tekikém...! :D:rohog::rohog::rohog:
  22. tímeácska

Ünnepeljünk!

Köszönöm szépen! Puszi mindenkinek! Máté!
  23. tímeácska

Ünnepeljünk!

Szia Kata! Köszönöm szépen! Már telepítem a játékot, annyira örülök neki! Jól megleptél vele! Puszi Máté!
  24. tímeácska

Insulinpumpa

Igenisértettem, minden infót megosztok majd! Csütörtökön délelőtt derül ki, hogy mikor kapjuk kézhez... Szóval, már csak napok kérdése... :D Már le van tárgyalva, hogy minden feltételnek megfelelünk, a 4 év lejárt (hivatalos papírral igazolva), az utolsó HbA1c eredmények 5,3 és 5,5% lettek, ezek...
  25. tímeácska

Insulinpumpa

Hamarosan megkapja Máté a Combot... A projekt beindult... :hurra::hurra:
  26. tímeácska

Babázhatok

Szépen alakulnak a cukik, kívánom, hogy maradjanak is így - illetve ez a javulási tendencia megmaradjon! :cool:
  27. tímeácska

Babázhatok

Hogy hol alapvető eljárás ez?! Ugye, ez csak egy költői kérdés volt...:laz: Sajnos nagyon sok helyen - meg merem kockáztatni, hogy a legtöbb helyen... - nem végzik el ezeket a "feladatokat", pedig a beteg sorsát ez igencsak befolyásolná! Illetve, így, hogy nem csinálják meg, így is befolyásolja...
  28. tímeácska

Szerintem is fantasztikus volt a tegnapi diabétesz világnap Székesfehérváron! Remélem, hogy jövőre már nem csak 4 megye résztvevői lesznek jelen, hanem minél többen! Igen, a lufik fantasztikusan voltak! Egy élmény marad! :D
  29. tímeácska

Segítség, cukorbeteg lettem!!

2-es típusú diabétesz "lépcsőfokai": 1. Csak diéta + életmódbeli változtatások (testmozgás). 2. Antidiabetikum - monoterápia. Ekkor még csak 1 féle hatású "diabétesz elleni" gyógyszert alkalmaznak: inzulinrezisztencia ellen. 3. Többféle antidiabetikum adása. 4. Antidiabetikum + inzulin -...
  30. tímeácska

Segítség, cukorbeteg lettem!!

Abban pedig egyetértünk, hogy mind 1-es, mind 2-es típus esetében a korai inzulinadás meghosszabbíthatja a saját inzulintermelés idejét. De csak abban az esetben, ha a 2-es típus esetében már az inzulinszekréció is sérült, nem csak a receptorok! Sajnálatosan a megfigyelési/nyomon követési adatok...
Oldal tetejére