A keresés eredményei

1. eremit

Insulinpumpa

Én "prototípus" vagyok a családban. Nem mondom, hogy büszke vagyok rá, de ha már én kaptam ezt a szerepet, próbálok kiválóan működni ;-) Kicsit tartok attól, hogy ha majd utódaim (gyerekeim, unokáim, dédunokáim...) lesznek, akkor ők vajon az én hibás génállományomból kapnak-e majd egy...
  2. eremit

Insulinpumpa

Sziasztok! Jaj, ez a fogyókúra téma kiakaszt. Nekem is meg kellene szabadulnom pár kilótól, úgyhogy most intenzíven mozgok :-) Na meg persze csökkentem a kaját meg az inzulint... Kiváncsi vagyok mi lesz az eredmény. Érdekes, nekem hypo a pumpa óta többször van, mint előtte. Bár most épp egy...
  3. eremit

Insulinpumpa

Nos, hogy zavaró-e a pumpa? Egyáltalán nem. És mit bír? Mindent... Két extrém esetet említenék: 1. felakadtam a nagy rohanásban egy kilincsre... És a kanül, vezeték, pumpa, szóval minden tartott! Persze én marhára megijedtem, de szerencsére semmi baj nem történt :-) 2. Ja, ez nem annyira a...
  4. eremit

Insulinpumpa

Sziasztok! Igazat kell adnom Hypohondernek: nem csak az a fránya időjárás és külső tényező a hibás abban, hogy felfelé száguldanak az értékek. Olyan egyszerű volt hosszú éveken keresztül ezt mondogatnom magamnak (és biztosan teszik ezt sokan mások)... De ez hülyeség, mert tényleg megemeleheti...
  5. eremit

OEP méltányossági engedély

Nem is tudtam róla, hogy ezt lehet kérvényezni. Én úgy álltam eddig a dologhoz, hogy ha havi 3 doboz jár, akkor azt kell beosztani...
  6. eremit

Insulinpumpa

Itt miért nincs chat? Persze nem idevaló téma, de most felötlött bennem, hogy sokszor mennyivel egyszerűbb lenne a beszélgetés... Vagy van, csak béna vagyok???
  7. eremit

Insulinpumpa

Igaz, már nem teljesen aktuális a téma, de: pumpa előtt 11 körül volt az érték, a legutóbbi (másfél év használat után) 6,5. Bár most nagyon gáz a cukrom, szóval nem tudom mennyi lesz a legközelebbi. Azért bizakodok :-)
  8. eremit

Insulinpumpa

Zsiráfka! A pumpa egyáltalán nem zavaró. Ha a lányod akarja, akkor semmiben nem fogja akadályozni, és nem gátolja semmiféle tevékenységben. Csak oda kell figyelni :-) A kérdés csak az, hogy ő is szeretné-e... Hypohonder, örülök, hogy tetszik a Spirit! ;-)
  9. eremit

Babázhatok

Na erre én is kíváncsi lennék...
  10. eremit

Insulinpumpa

Sziasztok! A pumpaigénylés nem kis dolog. Nem jó azt olvasnom, kmolli, hogy szerinted ezt csupán lazán kell venni, és ne aggódjunk azon, hogy lesz-e pumpánk vagy sem. Nem hiszem, hogy a te egyedi eseted sokakat buzdítana arra, hogy vágjanak bele. Miből gondolod, hogy a te elméleted - miszerint...
  11. eremit

Vércukor érték HbA1c

A felvetett kérdés teljesen értelemszerű. Annak örülök, hogy a HgA1c jó értéket mutat. A vércukoreredmények átlaga értelemszerűen azért nem egyezik meg a másikkal, mert a mért eredmények csak egy-egy pillanat eredményeit mutatják. Meg szoktam nézni egyébként a különböző napszakok / mérési...
  12. eremit

Vércukor érték HbA1c

Nagyon szép leírás! Köszönöm szépen, Lexon! Mindent nem értek belőle, de legalább már tudom, hogy mit rövidítenek a betűk :-)
  13. eremit

Vércukor érték HbA1c

6,5 lett :-D Áldott legyen a pumpa és jótékony hatása!!! (A SmartPix szerint az előző 12 hét mért eredményeinek átlaga 8,1. Ehhez képest a HgA1c csudaszép eredményt ad. A számítási módszer is csak 0,5-öt tévedett. Szerintem ez még belefér... Pláne, hogy csak hozzávetőlegesen számoltam.) Jaj, de...
  14. eremit

Vércukor érték HbA1c

Még nincs meg ... Nálunk ez egy kicsit tovább tart :-(
  15. eremit

Babázhatok

Szia Zsófi! Kékes Katalin az a dokinő, akit minden cukros ajánl, mert a cukorbeteg terheseket ő szokta a megyeiben kezelni? A fene, ebbe a rossz hírbe :-( Én még nem szültem, sőt még odébb van 1-2 évvel, de azért próbáltam már most tájékozódni... Hm... Sikerült valami új infromációt szerezni...
  16. eremit

Vércukor érték HbA1c

Szolnok, nagyon érdekes a HbA1C % kiszámolásának képlete. Ha hihetek a vércukormérőm átlagának, de majd a SmartPix-szel leellenőrzöm, és kiszámolom, akkor nagyjából 7 körüli értékre számíthatok. Épp most mentem vérvételre, úgyhogy jövő héten beszámolok arról, hogy mennyire állja meg a helyét a...
  17. eremit

Insulinpumpa

Sziasztok! Jó régen jártam már erre :-( Jó ötlet, amit hypohonder ír, és én is hasonlóan csinálom: ha bal oldalt vol az előző, akkor jobb oldalra szúrom a következőt. Egy pár nap elteltével úgyis cserélni kell, hát akkor legyen a dolog változatos. A kanül szerintem annyira "kényelmes" (már ha...
  18. eremit

Insulinpumpa

Én kipróbáltam a 17 és a 13 mm-es változatokat, nagyon nagy különbséget nem tapasztaltam. Talán a látvány valamivel "kellemesebb" a 13-nál, hiszen nem olyan hosszú... A merőlegest még nem alkalmaztam... Van aki azért használja a fémet, mert épp arra nem allergiás.
  19. eremit

Insulinpumpa

Üdvözlünk a rendszerben / a fórumon! Természetesen lehet kérdezni mindenféle módon, és mi nagyon szívesen válaszolunk:-)
  20. eremit

Dobozdíj???????????

Ez pontosan így volt! Nem is olyan régen ismételték meg a délutáni szériában. Az legalább tényeken alapult és igaz is 8)
  21. eremit

Insulinpumpa

Kipróbáltam, mert este éreztem azt, amit akkor szoktam, amikor azt hiszem magas a cukrom. 6,8 volt egy óra múlva pedig már 7,8. Ekkor 120%-ra állítottam a bázist 3 órán át, és reggelre kihoztam magam 8,2-re. Aminek igazán örülök! Köszi a toppet, kmolli, majd még próbálgatok 8)
  22. eremit

Glikémiás Index = G.I.

Szerintem tök hülyeség, hogy ne korrigálj! Minden modern felfogás szerint segíteni kell magunkon, ha csak egy kicsit is magasabb a cukrunk. Szépen megkaptunk több módszert is, hogyan lehet a megfelő adag inzulinnal normalizálni a cukorszintet. Nekem tehát az a véleményem, hogy ha magas a cukor...
  23. eremit

Insulinpumpa

Kedves kmolli, erre még nem is gondoltam :roll: . Mindenképp utána járok majd :lol:
  24. eremit

Insulinpumpa

Nekem sem mindig sikerül "jól" megéreznem a cukrom. Többnyire akkor tévedek, amikor magasnak érzem, közben meg jó. Bár ez annyira nem is baj (mármint hogy jó és nem is magas). Az alacsonyt azért sikerül, bár néha vagyok vele úgy, hogy tök jól vagyok, aztán kiderül, hogy 3 körül van... Más...
  25. eremit

vércukor kiértékelő program

Napi 15-szöri mérés? Persze, kell a kontroll, de hogy győzöd ezt anyagilag? Nekem 3 doboz jár egy hónapban támogatva, így is 4500 Ft-ba kerül. Feltételezem, hogy a 3 dobozon túl már nincs támogatva - teljes áron megveszed??? Áruld el a titkod, Tünde! 8)
  26. eremit

Dobozdíj???????????

Tudom, hogy a fő téma nem a BK-Tilda-betegsége, de annyira gáz tényleg, ahogy idétlenkednek, meg zagyvaságokat beszél! Rendesen égek a műsorkészítők helyett, vagy ha éberen figyelem a műsort inkább elkapcsolom, ha a betegségének valami extrája jön... Bezzeg amikor terhes volt vagy mi szó se volt...
  27. eremit

Vércukor érték HbA1c

Úgy hogy akkor még volt saját termelésem (14 éve), és tökéletesen produkálódott. De az már mind csak mítosz és legenda... :cry: De talán még lesz jobb!!! 8)
  28. eremit

Dobozdíj???????????

Értem már, laffi. Hát majd egyszer én is megtapasztalom, bár az még odébb van. Lehet addigra eltörlik a vizitdíjat. Vagy megsokszorozzák az összeget. Vagy mindenért fizetni kell, nem lesz kivétel. Vagy... :?:
  29. eremit

Insulinpumpa

Én is úgy gondolom, hogy mindegyik pumpa megbízható. Lehet az extráikban (beállítások) és a megjelenésükben van köztük különbség. Elégedetlen felhasználóval még nem nagyon találkoztunk sehol (vagyis egy fiúról hallottam, hogy nem kellett neki, de aztán mégis meggondolta magát...) - itt a...
  30. eremit

Vércukormérők

Nos azt hiszem, én még elég fiatal vagyok, de a vércukormérőmmel maximálisan meg vagyok elégedve. Kevés vérből, 5 mp alatt mér, autómatikusan, nem kell külön gombot nyomkodni, 200 mérés eredményét rögzíti. Tartalmaz beépített átlagolást: az elmúlt 7 vagy 14 napra vonatkozó vércukorértékek...
Oldal tetejére