A keresés eredményei

1. eremit

Insulinpumpa

Amikor én pumpás lettem, szóba sem került, hogy majd nem kell befeküdni... Először 3 napról volt szó, míg végül 5 lett belőle (hétfő délelőttől péntek délutánig). Hiába, változik a világ... :-)
  2. eremit

Babázhatok

Mi a jobb? Rögtön otthon maradni miután kiderül, hogy terhes vagy, vagy azért még lehet dolgozgatni? Mégis mekkorák azok a nagy babák? Mert azt mindenki mondja, hogy nagyok a gyerekek, de mégis mekkorák? Ha meg nagy a baba, akkor nem logikus, hogy császár? De végül is melyik a jobb? Persze...
  3. eremit

Insulinpumpa

Ja, remélem, hogy senkit nem zavar, hogy "kütyü"-nek kezdtem nevezni az inzulináttolás segédeszközét... Mert azt hiszem én tettem ezt a dolgot... Vagy nem?
  4. eremit

Babázhatok

Szóvaé HbA1C ;-) Bocsi...
  5. eremit

Babázhatok

A belgyógyász dokim azt mondta, amikor vittem e legutóbbi HgA1C-met (7,2) volt, hogy ezzel már éppen lehetne babát vállalni. Tény, hogy szeretném még leljebb hozni, hiszen az elfogadott ha jól tudom 6,5 alatt van. Nincs valaki, aki a miskolci kórházról tudna ezügyben érdemi információval...
  6. eremit

Insulinpumpa

Ez az a "kütyü" (feltöltő fecskendő), amiről próbáltam képet találni, de nem sikerült. :-( A lényeg, hogy a vízszintes feltöltés jobb és szerintem többen használni fogjuk majd! :-)
  7. eremit

Új rovat a gyerekvállalásról a Cukorbeteg Élet lapban

Az ötlet szerintem is nagyon jó! Én úgy tervezem, hogy jövőre vágnék bele a "projektbe", mert akár honnan is nézzük, egy cukorbeteg nőnek a gyerekvállalás egy elég komoly feladat. Jelen pillanatban ott tartok, hogy a HgA1C-met hozom rendbe (a pumpával), aztán majd jövőre jöhet a többi. Jó lenne...
  8. eremit

Insulinpumpa

Én is kipróbáltam ma vízzel, és nagyon jól működött! Sokkal egyszerűbb és látványra is sokkal jobb a dolog! (Amíg pedig nem lesz hozzá a megfelelő eszköz, marad ez az "alantasabb" megoldás :-)
  9. eremit

Insulinpumpa

Nem, még nem próbáltam. Pedig mondták a találkozón, hogy megpróbálhatjuk a jelenlegi eszközeinkkel is, csak agy ceruzavéggel kell benyomni az áttöltelni kívánt inzulint. Erről jut eszembe, hogy lehet kipróbálom használt (üres) eszközökkel és vízzel. Végülis, veszíteni nem veszíthetek vele :-)...
  10. eremit

Insulinpumpa

Nos, Sani, próbáltam rátalálni a világhálón arra a bizonyos eszközre, amit említettünk Hypohonderrel, de nem sikerült. A legnagyobb hiba, hogy nem tudom a nevét :-( Nehéz lesz leírni... A lényege az, hogy az inzulint nem a hagyományos módon kell felszívnunk és szenvednünk a bubikkal stb., hanem...
  11. eremit

Insulinpumpa

Visszatérve arra, hogymit hová adunk. Én eddig folyamatosan a hasamba szúrtam, meg talán egy párszor egy pár hónapja a lábamba. Újszerű felbuzdulásom, miszerint szúrjak máshová is, onnan ered, hogy a pumpás találkozón elhangzott: cserélgetni kell a helyeket. Egyszer "megerőszakolom" magam...
  12. eremit

Insulinpumpa

Tegnapelőtt pumpás találkozón felmerült, hogy ki hová szúr. Reggel beszúrtam a lábamba, amit aztán sikerült kirántanom a farimmal :-D Aztán este megpróbáltam a karomba (első próbálkozás a kanüllel), és leszámítva azt, hogy a tűt alig bírtam kihúzni (nem esett kezemre, de azért sikerült) egészen...
  13. eremit

Insulinpumpa

Tímeácska, volt már minden :-) Azt javasolták, hogy popsikenőccsel kell kenegetni a helyét, illetve én körömvirágkrémet használtam. Durva gyulladás csak akkor volt, amikor még balga módon nem cseréltem elég sűrűn a kanült, mondván, hogy jó még az... Hát ez nem igaz így ebben a formában! Tényleg...
  14. eremit

Insulinpumpa

Oh, Hypohinder, ez egy nagyon hasznos információ volt! Holnap meg is teszem! Ó, és nagyszerű, hogy kiemelt taggá léptél elő a ... Mindegy, fő, hogy itt vagy :-) Ha beteg vagyok, nekem láz nélkül is (mivel soha nem vagyok lázas) magas a cukrom. Én is általában 120 vagy max. 130 %-on tartom a...
  15. eremit

Insulinpumpa

Na azt hiszem, kielégítő magyarázatot kaptunk a vízfogyasztás és a cukorszint összefüggéséről. Hűha, pumpás, neked akkor ez komoly extrákat jelent! Mármint a pumpa... De azért gondolom megéri ;-)
  16. eremit

Insulinpumpa

Én nem fertőtlenítek pumpánál sem, annak idején pennél sem, és a cukormérésnél sem. Jaj, ez a húsvét meg kész! Egész nap a konyhában szorgoskodok, ami együtt jár a csipegetéssel. Szerencsére az a pumpa jól működik és sűrű cukormérések közepette megállapítottam, hogy a "bűnt" megfelelően...
  17. eremit

Insulinpumpa

Hypohonder miért lett kizárva?
  18. eremit

Insulinpumpa

Igaz ugyan, hogy korábban vetődött fel kérdésként a nappali és éjszakai hipó közti különbsége, de mivel ez egy fórum, azt hiszem még mindig nem késő, hogy írjak :-) Nos, nekem nagy különbség nincs. Tény, hogy sokszor hipó és hipó között is van különbség, volt már olyan, hogy meg sem éreztem a...
  19. eremit

Insulinpumpa

Hypohonder, nekem is volt ilyen. Szépen felvettem az éjszakai bázist. Azóta a reggelek rendben vannak. (Ja, mert közben meg az estit kellett levenni...)
  20. eremit

Insulinpumpa

Beno! Tök érdekes volt, amit írtál. Az a köldökzsinóros dolog szerintem nem árthat!
  21. eremit

Insulinpumpa

MEgnéztem: most is bubis. Nem volt ennyire, amikor cseréltem, de mivel már eltelt pár nap: van benne bubi. És mindig is volt. És szerintem mindent jól csinálok, és mégis lesz benne...
  22. eremit

Insulinpumpa

Nekem Spirit van már lassan 2 éve... Te jó ég, hogy megy az idő! Maximálisan meg vagyok vele elégedve! Szerintem nincs olyan, hogy nem jó a pumpa. Tényleg ki kell próbálni, s aztán dönteni.
  23. eremit

Insulinpumpa

Most meg enged... Bocsi, hogy itt szórakozok... Szóval csak azt akartam írni, hogy nekem azt mondta a dokim, hogy a pumpás terhesekkel még nem nagyon van tapasztalatuk a szülész-nőgyógyászoknak, ezért inkább majd ők figyelnek. Mindez a miskolci megyei kórházban. Én ennek nem vagyok ellene, bár...
  24. eremit

Insulinpumpa

Csak egy próbaírás, mert az előbb kitiltott innen... Ilyennel még nem találkoztam... :-(
  25. eremit

Insulinpumpa

Lemaradtam, de nem maradok ki: Gyarmatiné Vécsei Tímea (Borsod megye)
  26. eremit

Insulinpumpa

Hát igen, valamivel illene "megünnepelni" :-)
  27. eremit

Insulinpumpa

Erről a szerelékes dologról még én sem hallottam... Hypohonder (vagy bárki más), ha esetleg utánanézel ennek, akkor megosztod velünk az információt? Ez azért nem túl parádés dolog...
  28. eremit

Insulinpumpa

Jaj, hypohonder! Csak nem mindegy hol van aza folt!!! ;-DDD Csak nem erre gondoltál te is? ;-) Köszi Molli, az infót! Megkérdeztem a fogorvosomat, és azt mondta (ami már itt is elhnagzott), hogy a fogszuvasodához nem járul hozzá a cukorbetegség, viszont a fogínysorvadáshoz igen. (Egyébként...
  29. eremit

Insulinpumpa

Amikor cukros lettem, keletkezett egy piros folt a combomon. Hosszú évek alatt elhalványult, sőt majdnem el is tűnt, ám egyszer megbetegedtem (szerintem csak megfázás vagy valami hasonló lehetett), és akkor olyan gyógyszert kaptam, amitől ez megint kiújult, sőt még durvább lett, mint volt...
Oldal tetejére