Insulinpumpa

lizzi

Őstag
Nekem nem az a vizsgálat volt Molli,hanem ez még a Szabolcs utcában volt anno a szebb időkben!
Tehát úgy nézett ki ,hogy feküdnöm kellett mozdulatlanul és akkor valami kis fém rudacskák vagy mik voltak rám téve ide-oda és ezek össze voltak kapcsolva a géppel ami a végén kiértékelte a vizsgálatot.De megvan otthon a papír róla és biztos van hivatalos neve is ,majd holnap leírom!

lizzi

Őstag
ja azt elfelejtettem írni ,hogy kb. 2,5 éve volt ez a vizsgálat és akkor azt mondták ,hogy majd több helyen is végeznek az országban később!

lizzi

Őstag
Most már lassan 1 hete fáj a torkom és képzeljétek gyönyörű értékeim vannak 120%-on mükődve ,de éjszakára hagyni kell a régi bázist ,mert ha ott is 120%-on megy akkor reggel hipó.Ki érti ezt?Én nem de az biztos ,hogy legalább jók a cukraim és már pár napja nincsenek 10 fölötti értékeim ,igaz néha még mindig becsúszik vacsi után 1-1 hipó de dolgozunk a megoldáson :) Remélem ha már a torkom is rendben lesz akkor sikerül azt is rendebehozni!

Sani

Új tag
Ha meggyógyulsz, akkor valószínű a cukrod is normalizálódni fog és elég lesz a 100%. Én is, miután rendbe jöttem, visszaállt minden a régi kerékvágásba.:)

tímeácska

Őstag
Nekem ezalatt a 3 hét alatt bázis fel, bázis le, most megint bázis fel... Nyavaják jönnek-mennek... De cukrom nagyjából rendben van... A betegségeimhez képest... Most éppen sikerült egy vesemedence-gyulladást begyűjtenem... Már nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek... Ez már lassan kezd tragikomikus lenni... :):-(

lizzi

Őstag
Hú Tímeácska tényleg nagyon összejött most minden neked!Szerintem ne sírj ,inkább ha nem is tudsz nevetni de mosolyogj és légy résen,szükség van még rád nagyon:)!Kitartást és gyógyulgass!

tímeácska

Őstag
Okés! Nagyon nem vagyok elkenődve! Most azt mondom, jöjjön még 1-2 betegség, aztán egész életemben soha többet ne legyek beteg... Ez így rendben is volna... :)
Azért, az optimizmusom igen nagy előny most...

bomon

Új tag
Pumpával az élet?

Sziasztok!Én pár hete lettem inzulinpumpa használó.két évesen lettem cukorbeteg,minden kezelést kipróbáltam és most a pumpán a sor.Hát mit mondjak mintha Ladából Mercibe ülne az ember.minden jobb ,lazább,élhetőbb.Még az se zavar hogy valami folyton velem-rajtam van.Néha fürdésnél kapok észba hogy le kell vennem.A cukraim egyenletesek és remélem jók is maradnak.

Sani

Új tag
Örülök, bomon, hogy ilyen jók a tapasztalataid. Az is jó, hogy ilyen hamar sikerült eltalálni a megfelelő bázis adagot. Kórházban állították be, vagy Te saját magad kísérletezted ki?
Arra azért had hívjam fel a figyelmedet, hogy így sokkal érzékenyebb lettél a külső hatásokra (ill. csak jobban fog érződni a vércukrodon---pl. a stressz.) Erre azért majd figyelj oda és hát jó közérzetet és vércukrokat kívánok!

H

hypohonder

Vendég
Üdvözlünk a főrumon, kedves bomon, jó lenne, ha a tapasztalataidat rendszeresen meg tudnád osztani a többiekkel. Itt is találsz mindenféle leírást, gyakoirlatilag minden témát megtalálsz, ami előfordulhat veled, velünk, bárkivel. És olyan szaktekintélyek írnak, mint az előttem szóló Sani is, akire érdemes időt szentelni, mert rendkívül sok jó ötlete, gyakorlati tapasztalata van.
Nem lenne rossz, ha megírnád, hogy milyen pumpád van, mert akkor azok a fórumozók tudnának rád koncentrálni, akiknek az adott márkája van és abban már kellő jártasságot szereztek. Persze ez semmiféle kategorizálást, csoportba sorolást nem jelent, mert mindenkit érdekelnek a társakkal kapcsolatos dolgok.
Üdv a fórumon, jó egészséget hozzá!

Sani

Új tag
Kedves Hypohonder!

Azért ne túlozzunk, mert ha látnál, elpirultam szavaid olvasása után :oops:.
Én csak tényleg a tapasztalataimat próbálom leírni és segíteni annak, aki hagyja és igényli.

eremit

Új tag
Tegnapelőtt pumpás találkozón felmerült, hogy ki hová szúr. Reggel beszúrtam a lábamba, amit aztán sikerült kirántanom a farimmal :-D Aztán este megpróbáltam a karomba (első próbálkozás a kanüllel), és leszámítva azt, hogy a tűt alig bírtam kihúzni (nem esett kezemre, de azért sikerült) egészen kellemes. Szerencsére a vezeték sem zavar, de persze majd kiváncsi vagyok rá "élesben", amikor végzem a mindennapi teendőimet. A farba nem merem... :-(

Sani

Új tag
Kedves eremit!

Én máshol nem is tudom elképzelni, mint a farban> ill. egy kicsit felette. Biztos, hogy megszokás dolga az egész, de itt - eddig - semmilyen helyzetben nem zavart. Sőt, akár el is dughatom(pl. nyilvános fellépésnél,) ha hátra az övemhez rögzítem. Nem merném a lábamba, mivel úgy hallottam, aki sokat sétál, annak az izommunka által könnyebben, máshogy szívódik fel az inzulin és ez is galibát okozhat. Ugyanúgy a kezemben sem tudnám elképzelni, mivel bármely hétköznapi tevékenység folyamán ki lenne téve annak a veszélynek, hogy kijön a helyéről. ---főleg nyáron. ill. ha valaki súlyzókat emelget, ott ismét a fizikai megterhelés megváltoztathatja a felszívódás ütemét. Nem tudom. Tapasztalatom még nincsen ezekről, de amíg nekem nincsen gond az eddig elhelyezett tűvel, addig nem is váltok. De szívesen meghallgatnék - elolvasnék - más tapasztalatot, ami a kézbe- lábba szúrás helyét részesíti előnyben.

bomon

Új tag
Üdv mindenkinek!Köszönöm a biztatásokat és örülök hogy nem vagyok egyedül.Nos , 33 éves vagyok és 78 óta vagyok cukros.Én a ACCU-CHEK SPIRIT Insulinpumpát használom.A kórházban 4 napot töltötem és azóta itthon állitgatjuk az adagokat a kezelő orvosommal/telefonos egyeztetések után/.Igazából túl sokmindent nem állitottunk inkább bővült a lehetőség amiket használhatok.Elösszőr csak a gyors bólust használhattam de főleg az ebédnél voltak gondjaim hol le hol fel ment a cukrom.A bázison is ket helyen változtattunk délelőtt inkább hypo irányába szaladtak az értékek.Bevallom azért néha bizonytalan vagyok hogy mindent tökéletesen kezelek -e a pumpán, de az orvosom szerint ez idővel oldódik ,ahogy huzamosabb ideje használom majd.A tűt egyenlőre a hasfalba szúrom de megpróbálok más helyet is ,mert a munkámban néha akadályoz/nővér vagyok/ és a kisfiam /aki 2 éves/ ágyába való behajolásnál sem mindig van jó helyen.Igérem rendszeresen leirom tapasztalataimat,és a stresszel kapcsolatban ,megdöbbentően el tud szállni a cukrom ha felhúzom magam és ugyan ilyen gyorsan le is megy ha megnyugszom.Azt hiszem ki kell találnomstresszoldó megoldásokat.Várom a tippeket.Sziasztok!

Sani

Új tag
Kedves Bomon!

A stresszhelyzetekre megoldás - úgy tapasztalom - nincs. El kell kerülni őket, ha tudod. Ha meg mégis eluralkodik rajtad, akkor én azt szoktam tenni, hogy vc méréssel korrigálok....és utána, ha megnyugodtam és szükséges, akkor eszek valamit a hypo elkelrülése érdekében. Biztosra ugye nem mehet az ember. Tehát szerintem a bázis adag növelés itt nem használna, hiszen ha mégsem leszünk idegesek, akkor meg leesik. Az én vc-at is nagyon befolyásolja a stressz, pár perc alatt felszökik akár 15-re is. Hiába, ha a hormonok beindulnak, csak bajt okoznak:???:.

tímeácska

Őstag
Szia Nyafi!
Gratula a döntésedhez! És melyik pumpát választottad?
És miért döntöttél a pumpás kezelés mellett? Most milyen inzulinokat kapsz, és milyenek a cukraid, HbA1C-d? Csak hogy egy kicsit nyomon tudjunk majd követni... :-D Lehet, írtad már pár oldallal ezelőtt, de lusta vagyok visszakeresgélni... :-D;-)

Nyafi

Tag
Szia Tímeácska!

Nem én döntöttem így,mert én azt hittem hogy egyszerűen átállítanak Actrapidról valalmi gyorshatásúra (mondjuk Apidra...).DE NEM!
Mivel elég kis termetű és könnyű súlyú vagyok(szerencsére..:)) az Actrapiddal hihetetlenül sokat szenvedtem,mert vagy túl kevés volt vagy túl sok!! Vagy hypo,vagy az égben...Viszont a pumpával-állítólag- egészen minimális egységeket is lehet adni akár több órára eloszva! Na,engem ezzel sikerült megfogni. Már mindegy volt nekem,mert a HbA1C-im 8 körül voltak..:(És felette...:roll:Meg aztán az orvosom nagy pumparajongó...:D
Köszi az érdeklődést,most minden pumpás jó hírt örömmel fogadok.De csak jó hírt!!:D

Nyafi

Tag
Ja,hogy milyen fajta pumpa? Hááát,azt hiszem Roche-féle...óóó de gáz nemtom a nevét! Azt tudom hogy Accuchek vc-mérő gép jár hozzá...:oops:

Oldal tetejére