A keresés eredményei

1. eremit

Vércukormérők

Megtaláltam a címet: A teljes rendszert (beleértve az infravörös vevő kapcsolási rajzát, a programokat és a teljes dokumentációt részletes használati útmutatóval) ingyenesen használhatjuk, illetve letölthetjük a http://irh.inf.unideb.hu/rdcont internetes címről. Bár ez nem Accu Chekre...
  2. eremit

Dobozdíj???????????

Kezemben tartom a Terápi 2007 Egészségügyi reform - Lakossági tájékoztató a vizitdíjról és a kórházi napidíjról című remekművét. Ebben a következő szerepel: "Egy méltányos és igazságos rendszerben azonban nem kell mindenkinek fizetnie. Mentesülnek a fizetés alól a: ... - terhesgondozásban...
  3. eremit

Vércukormérők

Az AccuChek Active összehasonlítva az Easy-vel (egy táblázatból néztem ki) gyorsabb (5 mp alatt van eredmény) és kevesebb vér is elég hozzá. Kicsi és eddig (januártól) elégedett vagyok vele. Ami inem tetszik, hogy amikor visszakeresem a vércukorértékeket a memóriából, nem lehet visszafelé...
  4. eremit

Dobozdíj???????????

Köszi vighkata! Ha volt időd, akkr jól tetted, hogy írtál. Nem tudom, eredménye lesz-e ennek... Az a sok száz (vagy ezer?) levél nem lesz gyenge. De egyébként csak félig tudom hibáztatni a dolgozókat, ők sem tudják sokszor, hogy mit is kell tenniük. Sz.r a rendszer, ennyi az egész. Bár azt...
  5. eremit

Dobozdíj???????????

Na, akkor nálatok nagyon képben voltak! Még jó hogy "csak" ennyi helyre kellett menned... De azért az is gáz, hogy inkább a kórházi vezetésre várnak, ahelyett hogy a jogszabály szerint járnának el...
  6. eremit

Insulinpumpa

Nem a hozzájutás és a használatbavétel az időigényes, hanem az elbírálások sora és a tulajdonbavétel... (kifizetés) :cry:
  7. eremit

Dobozdíj???????????

Élménybeszámoló: A szemészeten nem kellett fizetnem és beutalót sem vittem. Tény azonban, hogy évek óta odajárok, külön kis kartonom van stb. A házirovosnál felirattam a vércukormérő csíkomat - nem kellett fizetnem. De ahogyan már itt is elhangzott (megkérdeztem): ha beteg vagyok és...
  8. eremit

Gyógyszerek, vitaminok a szövődmények ellen

Szerintem a stílus kérdésből nem kell nagy ügyet csinálni. Ki ilyen, ki olyan. 8)
  9. eremit

Dobozdíj???????????

A szakrendelésre a háziorvosnál kértem mindig beutalót, és szerintem ott is kell, egyszerűen csak T. Belgyógyászat! megszólítással, a beutalón pedig szerepel a controll szó. Nekem legalábbis eddig így ment, és ezután is így fogom. Tény azonban, hogy nekem nem a hagyományos kartotékos rendszerem...
  10. eremit

Dobozdíj???????????

Hidd el, sikerült értelmeznem dr.s.s. szavait, épp csak ki kellett fejeznem felháborodásomat, illetve meg kellett osztanom saját "kérdéses helyzetemet" a többiekkel. Azért köszi! 8)
  11. eremit

Dobozdíj???????????

A diab-kontrollra eddig mindig kellett beutalót vinnem nekem is, függetlebül attól, hogy szakrendelés vagy "csak" fogadóóra volt. Gondolom az orvosoknak sem mindegy, hogy tudnak-e minket adminisztrálni. Épp csütörtökön készülök én is szemészetre. Na meg előtte háziorvoshoz, hogy felirassam vele...
  12. eremit

Vércukor érték HbA1c

Bizony szép eredménye! Én az elmúlt évek során csak emelkedtem, volt csodaszép 4-5 az elején, de aztán ahogy telt az idő... Az szuper, ha valaki tartani tudja 8)
  13. eremit

Gyógyszerek, vitaminok a szövődmények ellen

Csak érdeklődni szeretnék, hogy valaki nem szedi-e a Lenkei Gábor féle vitaminkoktélt. Ha esetleg van valaki, érdekelne, hogy mit tapasztalt. Én szedtem egy hónapig, de állandóan beteg voltam, ezért abbahagytam. Valahol hallottam, hogy ez mellékhatás, amíg nem szokja meg a szervezet, de jó lenne...
  14. eremit

Vércukormérők

Én most váltottam AccuChek Active-ra. Szerintem gyors és ügyes kis készülék. És van hozzá SmartPix :lol: Sajnos nem tudom az árát, mert én kaptam, de újságokban láttam, hogy 10 ezer forint körül van az ára. A csík 1500 forintba kerül hozzá. Ezt biztosan tudom, mert a múltkor 3 dobozért 4500-at...
  15. eremit

Vércukor érték HbA1c

Accu-Chek Acitve mérőről beszélek. Én először tavaly október - november környékén hallottam errőlk a SmartPixről, akkor egy találkozón többen ki is próbáltuk. Aztán jelezték, hogy majd januárban meglesz a magyarosítása, és ez így is történt. Mivel friss pumpás voltam, nekem ezt gratis adták. De...
  16. eremit

Insulinpumpa

De gondolom, hogy a Milligamma N kapszula szedését érdemes megkonzultálni a kezelőorvossal, nem? Vagy csak legyek határozott és kezdjek bele? Hm... Ilyet úgyse csinálok, azt hiszem... 8)
  17. eremit

Insulinpumpa

Kedves kuruczbea! Én májusban kaptam Spiritet, kaptam hozzá egy Accu Chek vércukormérőt és a SmartPixet, amivel a pumpa és a vércukormérő adatait is be lehet olvasni a számítógépbe. Elég érdekes dolog, jól el lehet böngészni a táblázatokon és diagrammokon... Nekem első körben a pumpáért és...
  18. eremit

Babázhatok

Köszi Camilla az infót! Ha esetleg megkérdeznéd még az ismerősöd, hogy a Megyei Kórházban szült vagy valamelyik másikban? A megyeiben egy nagyon korrekt kezelőorvosom van, de neki még nem nagyon mondtam, hogy milyen terveim vannak ez elkövetkezendő évben (években). Itt a fórumon egyébként...
  19. eremit

Insulinpumpa

Kedves Camilla! Ha terhességet tervezel, szerintem akkor mindenképp egy megbízhatóbb és szakszerűbb orvost kellene választanod! Lehetőleg olyat, aki tényleg törődik veled és aki egyébként jól össze tud dolgozni a nőgyógyásszal... Ezt olvasgatom folyamatosan a babázzunk topicban is. Szóval csak...
  20. eremit

Vércukor érték HbA1c

Az én HgA1C-m nagyon izgalmas képet mutat. Körülbelül úgy 5 éve folyamatosan romlott: 5 ről ment felfelé és tavaly meg sem állt 10,9-ig. Ekkor kaptam pumpát (május végén) azóta kétszer voltam ellenőrzésen: mind a két alkalommal 7,7 lett. Az orvosom azt mondta, hogy ez nagyon jó, főleg hogy...
  21. eremit

Insulinpumpa

Sajnos hasonló árakat hallottam én is... A szenzorról nekem is ez az információm volt (15 ezer forint darabja, ugye?), de hogy még 240 ezer forint legyen a jeladó! Azért nem semmi. De ha nyerek a lottón, mindenkit meghívok a fórumról egy kis szenzoros kísérletre :lol: Addig marad a vágyakozás!!!
  22. eremit

Babázhatok

Köszi a gyors válaszokat. Szerencsére még van időm dolgozni a HgA1C-men, van is mit, mert kétszer egymás után 7,7 volt. Engem a pumpa hozott helyre (10,9-ről), de majd igyekszem azt a 6-ost "produkálni". Nektek azért a fővárosban egyszerűbb, könnyen dobálóztok a SOTE-val. De gondolom, sőt ha jól...
  23. eremit

Babázhatok

Sziasztok! Engem csak röviden az érdekelne, hogy mi kell ahhoz, hogy a START-jelet megkapja az ember? Ki dönti ezt el? Mi tanácsos? Humaloggal lehet babát vállalni? Ha minden jól alakul, akkor a cukros kismama tényleg otthon maradhat / otthon kell maradnia? Tudom, kicsit bugyuta kérdések, de...
  24. eremit

Insulinpumpa

Az inzulinpumpa valamely változatát szerintem minden naprakész kezelőorvos ajánlja, ha az anyagcsere nagyon nem akar beállni, és a beteg szélsőséges értékeket produkál. Egyelőre úgy tudom csak indokolt esetben lehet igényelni, és az igénylés benyújtását követően, ha pozitív az elbírálás ki lehet...
  25. eremit

Insulinpumpa

Ezt Magyarországon szerezted be?
  26. eremit

Insulinpumpa

Engem leginkább az érdekelne, hogy mennyibe kerül ez a szenzoros pumpa? Mert amikor egy pár hónappal ezelőtt én megkaptam a pumpámat, rákérdeztünk arra, hogy mikor lesz olyan készülék, ami mér is is a cukrot. És akkor a doki azt mondta, hogy valóban van egy ilyen sznzoros dolog, de HÁROM napra...
  27. eremit

Insulinpumpa

A tapasztalatom folytatása: az 50%-os bólust 2 órán át adtam, utána visszatértem az eredetihez. Megvacsoráztam, beadtam az előírt 6 egység inzulinomat, majd nyugovóra tértem. Igaz, lefekvés előtt nem mértem meg (de ennek most gazdasági/takarékossági okai vannak), ám éjjel 1-kor arra ébredtem...
  28. eremit

Insulinpumpa

Köszönöm, dr. s.s., mindenképp kipróbálom majd! Mamago - ebbe a Roche által ajánlott mérleghez is be kell ütni a háromjegyű kódot. Úgyhogy nem tudom ez miért is kerül 3-szor annyiba :roll: Tapasztalat: Én ma azt próbálgattam (meg tegnap is), hogy az intenzív mozgás hogyan egyeztethető...
  29. eremit

Insulinpumpa

A fórum el-nem-érhetősége valóban sokáig elhúzódott, remélhetőleg ez nem ismétlődik meg a közeljövőben! dr.s.s. - Hogyan tudom "lemérni" hogy egy egység inzulin mennyi szénhidrátot ellensúlyoz? Ezen gondolkodom már egy ideje. Egyszerűen nem áll rá az agyam erre a számításra... :oops: A...
  30. eremit

Insulinpumpa

Örömmel jelentem, hogy január 23-án kedden 16 órától Miskolcon a Bocskai út 10 sz. alatt (Szinva ABC mögött a Szabó L .sétányon található sötétzöld egyszintes épület, sövény kerítéssel körben) található épület előadótermében ismét PUMPÁS találkozó lesz. A talákozó témái: Dr.Bakó Barnabás...
Oldal tetejére