A keresés eredményei

1. bioszaky

Babázhatok

Molli, még nem próbáltam. Most akarom kitalálni. Egyelőre a 7.30, 11.00, 15.00, 18.30 rend szerintit tervezem, de kíváncsi vagyok, hogy ez nem emeli-e meg nagyon az átlagos vércukor szintet. Mertugye, amikor eszünk, akkor magasabb, tehát több evés többször magasabb. Vagy a kisebb evéseknél...
  2. bioszaky

változások

0. Ha már új topikot nyitsz, akor annak valami érthető címet adj! 1. Ha nem írod meg minimum azt, hogy a papád I. vagy II. típusú beteg, és hogy milyen inzulint, mikor és mennyit ad magának, akkor vajmi keveset tudunk segíteni. Jó lenne tudni még, hogy milyen magas, hány kg és sportol-e valamit...
  3. bioszaky

Babázhatok

Köszi, Zsuzs! Szerintem feleslegesen bonyolult a rendszeretek. Arról nem is beszélve, hogy nem tudsz rendesen aludni. Kizárt, hogy szükséges. Nagyon érdekelne olyan, aki ultragyors inzulint használ. Vagy azzal senki sem szül?
  4. bioszaky

Babázhatok

Köszi, igen, még az is érdekel, hogy mikor mérsz, és ezekre az adagokra mennyi inzulint adsz. Gondolom, a korábbi lassúból vissza kellett venned. Mit eszel? Továbbá, hogy mozgásnál mennyire gond, hogy még hat a gyorshatású? Mennyit kell ráenni? Én kb 250-300 g-ot eszem, három étkezésre osztva...
  5. bioszaky

Babázhatok

Írjátok le, lécci, hogyan csináljátok a napi 3-nál többszöri étkezést. Mikor esztek, mikor mértek, hogyan van elosztva a a CH az étkezésekben.
  6. bioszaky

Új Fórum

Igen, a taggal kapcsolatos adatok bal oldalon az avatar mellett legyenek. bioszaky bioszaky jelenleg elérhető helyett elég lenne a név, elérhető vagy nem elérhető, sőt, egy kicsi ikon zölddel és pirossal még jobb lenne.
  7. bioszaky

Babázhatok

Óh, hát ez csak pénz kérdése! Sőt, USA-ban már azt is meg lehet tenni, hogy a mesterségesen megtermékenyített petesejtből lombikban fejlődésnek indult embriókból azt ültetik be, amelyik nem hordozza a kritikus gént. Azonban ez több tízmillió forint. Itthon is kimutatják a génhibát, de nemtom...
  8. bioszaky

Babázhatok

Az egyes típusú cukorbetegség kialalkulása sok génhibájától + a környezettől függ. Arról tudok, ha valaki cukorbeteg és egészséges a párja, akkor ha az apa cukorbeteg, a gyermekük 20 éves korra 6–9% ha az anya cukorbeteg, a gyermekük 20 éves korra 1–4% eséllyel lesz cukorbeteg (hibás gént...
  9. bioszaky

Fizikai sport/aktivitás

Van valakinek tapasztalata a Med Trust-féle Wellbion narancsízű folyékony cukorral? Sehol sem találom, mi van benne, és furcsa, hogy a magyar oldal azt állítja, hogy a szőlőcukornál gyorsabban szívódik fel. Pesten hol lehet kapni?
  10. bioszaky

Új Fórum

nem tudok hozzászólni, ha link van a szövegben!
  11. bioszaky

Új Fórum

Igen, Firefoxban minden megmarad, ez tök jó! Viszont az én hozzámszólásomat is újnak tünteti fel, ami azért túlzott figyelem.
  12. bioszaky

Vércukormérők

Nem értek hozzá sajnos. Azt látom, hogy csupa dll minden a Camit-ban, lehet hogy ezeket (BMTrans.dll) felhasználva lehet írni valamit? Ez nem teljesen legális tudom. Amúgy vannak majd mindenfajta vércukormérő adatát feldolgozni tudó progik, tehát meg lehet ezt szerezni. Hajrá! :)
  13. bioszaky

Vércukormérők

No igen. Az a baj, hogy az összes vércukorprogram vérciki, ha lehet így fogalmazni. Mintha a fejlesztés leállt volna 97-ben, ráadásul valami elképesztően gyengék a grafikonok, számítások. Még ez a bosszantó Camit Pro a legjobb Ezért is mondtam,hogy segítek készíteni egy jót, mert ez...
  14. bioszaky

Vércukormérők

Szerinted? Mihez viszonyítod a kettők? Gondolom, csak érzetre, az meg hááááát... Ha egyszerre mérsz a kettővel, beírhatnál mérési eredményeket, mert éppen azon dolgozom, hogy az Accu-Check és a Personal Aktív tesztcsíkok kompatibilitását megmérjem. Azt sejtjük, azonosak, tehát csak a kódpárokat...
  15. bioszaky

Új Fórum

Általános kérdések, hozzászólások fórumban miért a Laffi üres topicja van a tetején? Az utolsó üzenetek felsolorolása részben az "által" szó felesleges, minel gyorsabban töltődjön be az oldal. A képcsatolás nagyon jó újítás!!! :)
  16. bioszaky

Új Fórum

Avatar rendben! :) A többi változás egyelőre túl sok, de jó. Talán a színezéssel lehet valamit kezdeni, hogy az idézetek jobban látszódjanak. Ja, és egyúttal be lehetne állítani azt, hogy túl hosszan ne lehessen idézni? Vagy legalább figyelmeztessen? Nagyon tönkre leeht úgy tenni a topicot, hogy...
  17. bioszaky

Új Fórum

Inkább úgy kell feltenni a kérdést, mire jó a "gépelt oldal" ikon minden hozzászólásban? Semmi okot sem látok, viszont elveszi a helyet. Hm, a személyes info elhelyezése ügyben egyet értek. Számítva, hogy nem egy-két soros vicces hozzászólások lesznek, jobb ha bal oldalt vannak, és csak a...
  18. bioszaky

Egészségügyi azonosító karkötő

Hát persze, hogy hallottam róla. :) Amikor külföldön vagyok, akkor a nyakamban van egy "dögcédula" a legfontosabb infókkal. Itthon igyekszem mindent szóban elintézni. Ha bőrbe épített chippel lehet magammal vinni az infót, akkor OK. Egyéb cipelésektől óckodom. Meghát nem akarom mindenkinek az...
  19. bioszaky

Új Fórum

Szép-szép. Sokkal kellmesebb olvasnim, jók a színek. :) De hol van a megbeszélt topicrendezés? Avatart be tudom tölteni, de amikor elmentem: Upload of file failed. Ha a személyes adatok a bal oldalon egy függőleges sávban lennének, és mellette már kezdőde a hozzászólás szövege, sokkal...
  20. bioszaky

Insulinpumpa

bogácsa, nem valószínű, hogy ez fertőtlenítési probléma, mert az inzulinos oldat is tartalmaz fertőtlenítőt, meghát a mi szervezetünk se lustálkodik. Lehet, hogy az a kis mozgás már irritálja a bőrödet, ahogy a kanul elmozdul mozgás közben. Próbáld leokoplaszttal rögzíteni. Gondolom nem...
  21. bioszaky

Vércukormérők

CsRob1, az Accu-check műanyag kódcsíkok kellenének, béna módon pár napja kidobtam az egyiket! Ha megtalálom, hogy milyen Personal Aktív kódhoz, melyik Accu-check kócsíkot kell használnom, akkor teljsen jól használhatom a Personal csíkot az Accu-check készülékekben. Írd meg, hogy a Personal...
  22. bioszaky

Beszélgessünk, csak úgy

Igen, nekem is felfelé húzott ma is!
  23. bioszaky

Beszélgessünk, csak úgy

Valszeg az időjárás, mert mint alább olvashatod sokan erre panaszkodnak. Más közös nincs bennünk. :) Nagyon hasznos, hogy leírtátok. Nem gondoltam, hogy ekkora hatása van az időjárásnak. Ez jó tapasztalat, mert máskor is volt ilyen, és mindig azt hittem, hogy én rontottam el valamit. Tehát...
  24. bioszaky

Beszélgessünk, csak úgy

Huha! Akkor ez időjárás miatt van, nekem is hirtelen (Szo-V kezdődött) nem elég semmi sem. A bázist 17-ről 19-re emeltem, de 21 is kellhet, aztán a gyorsból is 16 helyett 20 kell. Így is alig megy le.
  25. bioszaky

Vércukormérők

Azért azt mint programozó belátod, hogy érthetetlen, miért mérnének tendeciózusan alá. Nem arról van szó, hogy teljes vér (készülék) vagy savó (labor)?
  26. bioszaky

Vércukormérők

Roche mér alá? Igaz, én mért 1,0 körüli értéket is vele. Hát, nemtom valós-e.
  27. bioszaky

Vércukormérők

Megkezdtem a tesztcsík tesztet! :) 9 mérés alapján lineáris az összefüggés a Roche Glucotrend Premium készülékében az Accu-chek Active (480) és Personal Aktív (292) eredményei közt. Kb 8%-kal mindig magasabbat mérek a Personal tesztcsíkkal. Ez fakadhat a rossz kalibrálásból, merthát 480-as...
  28. bioszaky

Vércukormérők

A gyakorlatban mindegy. A leolvasott értkékek közt alig lehet eltérés. A lényeg, hogy mindig azonos módzserrel mérj, mert a változásokon van a lényeg.
  29. bioszaky

Beszélgessünk, csak úgy

A 3-4 kiváló érték étkezés előtt, főleg ha ultragyors inzulint használ (Humalog, Novorapid), mert akkor nem fenyeget a hypo. 3 alá ne menjen, az csak nagyoknak engedélyezett. :)
  30. bioszaky

Beszélgessünk, csak úgy

Szia! Azt tartsd szem előtt, hogy a kispacáknak nem szokványos értelemben kell diétáznia. Ez nem fogyókúra. Az a fontos, hogy a korának megfelelő minőségű és mennyiségű ételt egyen, amihez te elegendő inzulint adjál. És nem fordítva, hogy a kitalált inzulinhoz eszik. Vannak itt a fórumon sokan...
Oldal tetejére