A keresés eredményei

1. bioszaky

Vércukormérők

Molli, lehetetlen a csalásokat megelőzni. Állig-ban dolgozom. Akkora a mutyi, hogy néha én érzem magam rosszul, amikor megkövetelek vmit. Más fiataloktól is ezt hallom. A rendőrrel okosban egyezkedés gyakorlatilag közúti norma. Dániában tán értették, hogy mi az a bliccelés???
  2. bioszaky

Vércukor érték HbA1c

Azt olvastam - ha jól értem, hogy a hemoglobin molekula különböző változataihoz eltérően kötődik a cukor, és ezért a vércukorszinttől függően eltérő mennyiségben glikozálódik. A HbA1c-t azért használják, mert ennek glikolizáltsága lineárisan változik az átlagos vércukorértéktől. Ha az összes...
  3. bioszaky

Beszélgessünk, csak úgy

Molli, lehetnének alapvető dokumentumok itt a fórumon, mint pl a Az Egészségügyi Minisztérium szakmai irányelve (ún. protokoll) - "A diabetes mellitus kórismézése, a cukorbetegek kezelése és gondozása a felnőttkorban". Alulképzett orvosoknak kötelező olvasmány, terjesszétek! :) Hogy alakul a...
  4. bioszaky

Dobozdíj???????????

Pont az egyértelműbb felelősség miatt szűnhet meg a mismásolás. Hát igen, én is gondoltam életbiztosításra. Aztán rájöttem, hogy nekem inkább olyan kellene, hogy csökkent munkaképesség vagy munkaképtelenség esetén adjanak vmit. Hát, elgondolkoztam és olyan képek jöttek alő, mint amiket Molli...
  5. bioszaky

Dobozdíj???????????

naty, a borravalózást is utálom. Minek? Miért nem lehet egyenesen? Aztán ha tényleg vmi nagyon jó, akkor adok, az esetek 10%-ban. Azt is számlával!!!! Volt rá példa, én így csináltam. Taxiban, meg belsőépítésszel. De most a borravaló is elvárt adómentes csúsztatás. Kolléganőm 7700 Ft-os...
  6. bioszaky

Vércukormérők

A másik HgA1c-s topicban szolnok mutatott egy HgA1c ->átlagos vércukorszint átváltót, amelyik orvosi szaklapban ismertetett számítás alapján kalkulál. Eribaby, ezt is lehetne a vércukorszint értékelő programba tenni (fordítva számolót, persze). Sőt, akár a program számíthatná ki az összefüggés...
  7. bioszaky

Dobozdíj???????????

Huha-huha. Azért itt nagy kavar van a fejekben. Most nagyon nagy különbség van az ellátásban. Minél nagyobb városban laksz, minél jobb az ismeretségi köröd, minél többb pénzed van, annál jobb szolgáltatást kapsz. DE mutyiban, sutyiba, "okosan" megoldva. Ezt kell a reformmal felszámolni. Ezt is...
  8. bioszaky

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Ha éjjel hypo, akkor másnap reggel: izomláz, kiizzadt, fejfájás, magas vércukor, amit nehéz levinni. A rossz álom is attól van!
  9. bioszaky

Cukorbeteg gyermek

Christina, sejtettem, hogy a szokás az egyik fő érv. Ez nem jó, ugyanez a helyzet a terhesek kezelésével. Nem mernek váltani, kísérletezni. Pedig nincs más lehetőség a fejlődésre. A fél adagokkal még kisgyereknek is lehet mai gyors inzulinokat adni. Persze, nincs tökéletes megoldás. A...
  10. bioszaky

Ujjszúró

Ja, Molli, hogy bánatba fér el annyi ujjszúrás rajtad? Nekem még ez a napi 5-6 is látszik, nemhogy a 10. Vagy ennyivel jobb a Multiclix?
  11. bioszaky

Vércukormérők

Na, ezt tegyük tisztába. Akkor a tesztcsík ára drágult, vagy csak a darabonkénti dobozdíj van? És a dobozdíj dobozonként vagy alkalmanként (mint vizitdíj)? Cukorbetegnke is kell dobozdíj? Molli, a Rottenbiller utcai vagy a Péterfy S. utcai patikában vetted? Fura, mert vizitdíjat meg nem kell...
  12. bioszaky

Vércukormérők

Nekem 5 évig volt D-Cont (D-Cont V., D-Cont Cabrio), Bayer Esprit fél évig, most 6 éve Roche Glucotrend Premium. A pontossággal nem volt gondom. Lehet, hogy fejben kalibráltam? :) Még most is Sümegi László tervezi a 77 Elektronika készülékeit, és az Unicom Studió az illesztőprogramot?
  13. bioszaky

Penes problémák

Azt igen! Mennyiért lehet hozzájutni, receptre? Sőt, további fejlesztések.
  14. bioszaky

Vércukormérők

Hát ez akkora hír, mint a műanyag feltalálása és senki nem örül? Itt mindenki a Roche-nál dolgozik??? :)
  15. bioszaky

Vércukormérők

A belét én töröltem, a postot kellene! :lol: A te eredményeid alapján egész jól lehetne vércukorátlagaidból HgA1c-t becsülni. Ha van Matlab vagy hasonló proguid és értesz hozzá, próbáld ki. Görbe alatti területek és HgA1c-k között milyen összefüggés van.
  16. bioszaky

Vércukormérők

17. bioszaky

Vércukormérők

18. bioszaky

Vércukormérők

Ja, télleg. A csíkokat az Accu Check-nél a chippel a Personalnál meg a kód megadásával lehet kalibrálni. Gondolom az egyszerre készült tesztcsík garnitúrák kis mértékben eltérnek (mintahogy falfestéket sem lehet kétszer ugyanarra a színre keverni), ezt az eltérést kimérik, és a melléjük adott...
  19. bioszaky

Vércukormérők

Accu Check Active tesztcsík: glükóz oxidoreduktáz 0,7 U bis-(2-hidoxietil)-(4-hidroximinociklohexa-2,5-dienilidén) ammónium-klorid 8,3 mikrogram 2,18 fosz-formolibdénsav 88 mikrogram stabilizátor 0,18 milligram Tehát az Accu Check Active és a Personal Aktív tesztcsík nagy valószínűséggel...
  20. bioszaky

Vércukormérők

Hát ez aztán végképp érthetetlen (miért vesz akkor bárki is Accu-Chek csíkot???), Beatty, de jó hír. :)
  21. bioszaky

Vércukormérők

Ha valóban a Roche gyártja a 77 Elektronika gépeihez való teszcsíkokat, akkor érhetően azonos kémiai reagenseket használ. Ezek szerint a mérete is jó. Én is kipróbálom! Tehát Accu Check Active = Personal Aktív tesztcsík Hát elég hasonló a kiszerelés is.
  22. bioszaky

Cukorbeteg szett hordása, miben-hogyan?

De mutassanak mérési eredményt!!! Tegyék fel a webre, vagy hozd el és te tedd fel. Vagy mi alapján mondják, hogy romlik a csík, és mennyire gyorsan? Hogy tudjon az ember mérlegelni.
  23. bioszaky

A zsebet - némi fejlesztéssel - ki lehet alakítani légmentesre is. Hohó!!! Ja, és én Roche-féle Accu Check Active tesztcsíkot használok. Akkor hiszem el ezt a hibázást, ha mutatnak róla kísérleti eredményt. Igazán nem nagy cucc. 100 tesztcsíkot 24 órára letakarva, 100 tesztcsíot dobozból...
  24. bioszaky

Ujjszúró

bogácsa, akkor ne légy rest megosztani velünk, hol és mennyiért lehet hozzájutni! Mert mi megérdemeljük! :)
  25. bioszaky

Mivel a zsebbe kb egynapi tesztcsíkadag fér (ha hosszabb időre megyek, úgyis van nálam tatyó), ezért csak egy sima zseb az egész. Annyira egyszerű, hogy nehéz másként leírni. Na, szóval kicsit szélesebb ragasztócsíkból, vagy öntapadós matrica/tapéta is jó, egy kb 3x4 cm-es darabot vágtam le...
  26. bioszaky

Ujjszúró

Molli, valóban létezik az a 3. típusú újszúró, csak mindig elfeledkezek róla én is, mert még itthon nem láttam. A Multiclix-ben az a jó, hogy a tűket egy tárban, hatosával lehet cserélni. Az a kérdésem, hogy kell-e is? Tehát lehet-e ugyanazzal a tűvel többször szúrni? EZ azért is érdekes, mert...
  27. bioszaky

Vércukormérők

A SensoCard-ról jókat írnak, természetsen egyedi SensoCard Test tesztcsík kell hozzá. Ha van esze a 77-nek, akkor nem a magyar piacban gondolkodik. Arra kellene rájönnie, hogy itthon még mindig olcsóbb fejleszteni, mint Németországban (Bayer) vagy Franciaországban (Roche). Aztán ott van az USA...
  28. bioszaky

Elég nagy gondot okoz, hogyan tudom magammal vinni munkába, de főleg buliba vagy szórakozóhelyre a cuccokat, főleg, hogy kontaktlencsét is viselnék. Legalább az egyik pen, a vércukorkomérő, az ujjszúró + a kontaktlencsetartó. A tesztcsíkokat a készülék hátoldalán ragasztószalaggal kialakított...
  29. bioszaky

Ujjszúró

A D-Count szurka alig jobb, mint ha a pennel szúrnám az ujjam, amire már volt példa ujjszúró elvesztésekor. :) A magáncélú Softclix II és a több pácéens egymás után megszúrására alkalmas Softclix Pro, gondolom, egyfomán bök. Nekem bevált. Persze, ebből is szívesebben vennék egy fele ekkorát...
  30. bioszaky

Cukorbeteg gyermek

Egyetértek azzal, amit írsz, meg szolnokkal is. Ez a jó technika, szerintem is.
Oldal tetejére