A keresés eredményei

1. bioszaky

Cukorbeteg gyermek

Christina, alapvető, hogy nem az előre kitalált inzulin adagokhoz igazítjuk a kajálást, hanem fordítva! Kicsi gyereknél nagyon fontos a helyes étrend, mert ekkor tanulja meg, mit szeret az ember (mama főztje). Tehát már eleve kizárt az édesség. Ne is lássa, hogy eszitek, mert a példamutatás a...
  2. bioszaky

Homeopátia

Az emberek jobban hisznek az olyan gyógyszerekben (gyógyító eljárásokban), amelyek drágák, keserűek, különösen bonyolult módon állítottak elő és fura szeánsz keretében kell alkalmazni.
  3. bioszaky

Homeopátia

naty, egy jól elkészített homeopatikus gyógyszertől senkinek semmi baja nem lehet, igaz, jobban sem lesz tőle. Egyszerűen azért, mert csak az oldószer van benne. Hatóanyag a hoemopáriás szerekben nincs Persze, ha a homeopátiát szélesebb értelemben vesszük, akkor sok minden beletartozik. De...
  4. bioszaky

Beszélgessünk, csak úgy

Nem aludtam, úgy vártam. :) köszi Az a baj, azt sem tudom, ezek az adatok mennyi idő alatt és mennyire változnak. Kb egy hónapon belül lesz céges éves szűrővizsgálat,legkésőbb akkor kiderül. Azért várom, ha vkinek van CK vagy CPK értéke, írja be!!
  5. bioszaky

Cukorbeteg gyermek

Christina, a szemednek higgy ez estben. Te látod, hogy sokat, veszélyesen sokat hypozik-e a kölyök. Az alacsony HbA1c mindenképpen jó, ez tény. HA ez sok hypoval jár együtt, ami nem feltétlen, akkor lehet feljebb engedni. A HbA1c kb háromhavi átlagot mutat, ha rossz, tuti gond van. Ha jó, az...
  6. bioszaky

Beszélgessünk, csak úgy

Nézzétek meg, lécci, nektek mennyi volt legutóbb a CK (kreatin-kináz) értéketek. Vérkémiai paraméter, igaz, nem mindig nézik. Nem a CK-MB, ami csak egy része, hanem a teljes, azaz sima CK. Ez az izmok lebomlására utal gyulladás, megerőltetés stb hatására. A házi orvos szerint az 1000 a 200-hoz...
  7. bioszaky

vércukor kiértékelő program

Ja-ja, láttam, hogy nem egyértelmű, de gondoltam így is az. :) A programból 1 felhasználói licencet. Cabriom volt, láttam a portot, senki soha sehol nem mondta, írta, hogy van progi. A Diatransfer 2.0 használati utasítása érdekes módon egy holland oldalon megvan angolul. Kezdetnek nem is rossz...
  8. bioszaky

Cukorbeteg gyermek

Ezt ne hidd el! Egészséges embernek 6 alatt van a HbA1c-je, erre kell törekedni. Sőt, a 7 feletti már csak közepesnek mondható eredmény.
  9. bioszaky

Homeopátia

No, akkor tegyük helyre a hoemopátiát. Semmilyen bizonyíték nincsen a homeopária elveire, és semmilyen meggyőző bizonyíték sincsen arra, hogy ezek a szerek hatnak. Ja, de hatnak a pénztárcákra, aki veszi, azé fogy, aki eladja azé meg dagad. És ez tény. :) Itt vannak az elvei, amiből kiderül...
  10. bioszaky

Eribaby, én is segítenék nekik, ingyen. Illetve, ha olyan készülékem lesz egyet kérnék. A Diatransferről nem is hallottam! DOS-os?
  11. bioszaky

Gyógyszerek, vitaminok a szövődmények ellen

A Milgamma B-vitaminja jobban fellhasználható, mint a természetes. Erről láttam orvosi cikket. De nem csodaszer. A mostani gyorsérésű, kényszerérett (etilén gázzal, ami növényi hormon, hozzák pár nap alatt érett állapotba a déli gyümölcsöket) zöldségek, gyümölcsök vitamintartalma valszeg...
  12. bioszaky

Gyógyszerek, vitaminok a szövődmények ellen

Rutascorbint szedtem pár hónapig (napi 3x), hogy eltünjön a szemfehéremen a sok piros ér. Bár nem kifejezetten erre adják, de ajánlották, próbáljam ki. Semmi eredménye volt. Segített viszont a C-vitamin oldat csepegtetése (injekcióhoz való ampullás kiszerelés), ami azonban már nem kapható.
  13. bioszaky

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Hogy összekössünk, az Indexes Cukrosbacsi lettem... topik 5566. plasztikus hozzászólását ajánlom. Pont ilyen szokott nálam is lenni a Lantusos alattomos hypo.
  14. bioszaky

Fizikai sport/aktivitás

Ez jó! De ne feledd 3-4 kiló lemehet úgy is, hogy csak az izmok glikogénraktárai ürülnek ki meg kicsit kiszáradsz. De nem érdemes ezen filózni, nem akarsz ebből doktorálni, ugye? :) Figyelj, hogy elég fehérjét egyél. Csak így tovább! :wink:
  15. bioszaky

Homeopátia

Hol találok kutatási eredményeket (kettős vak kísérletek) a homeopátiás szerek eredményeiről? Hol találok kutatási kísérlettel alátámasztott leírást a homeopátiás szerek hatásmechanizmusáról?
  16. bioszaky

Letöltöttem a Camit Pro 2.4 220!!! oldalas használati utasítását. A 2.4 újításai: képes futni Win ME és Win XP rendszereken (2.1: Win 98 es Win2000), 3 új készülékkel tud kommunikálni. sajátos verzióváltás...
  17. bioszaky

Fizikai sport/aktivitás

Az a gondom, hogy konditerembe menve előtte fél órával eszem kicsit +2 IU Humalog, tökéletes. Biciklizéshez már korábban kell enni legalább 1 órával előtte. Viszont a sok dinamikus terhelést adó foci- és kosármeccsekre sehogy sem sikerül. Folyton hypo vagy magas. Mivel a lábam vmiért (talán...
  18. bioszaky

Szabolcs, ez az érzékenységvizsgálat remek! Ez alapján magad is ki tudod számolni, mikor kell beadni a Lantust, hogy akkor hasson, amikor kell. Pl. lehet, hogy reggel 8 körül adva éppen jó lesz. A délutáni érzékeny időszakban van a csúcsa. Ha reggel nem kell neked sok, bejöhet, mert az utolsó...
  19. bioszaky

Glukagon injekció

Látom, többeknek is volt már nagy hypoja. Valaki tart otthon glukagon injekciót? Én egyszer vettem külföldi úthoz, de gyorsan tönkre megy hűtőben is, ezért azóta nem. Próbálta már valaki? Mi a tapasztalat? (A glukagon a szervezet glikogén raktáraiból glükóz felszabadítását okozva szünteti meg a...
  20. bioszaky

Glikémiás Index = G.I.

amen! :wink:
  21. bioszaky

szolnok, nem voltam egyértelmű. Nem a lantustól, hanem a hypo okozta görcstől fájt a fejem, nyakam. A Novorapid + Lantus az teljesen jó. Minden lehetőség adott. :) Azt csináld, amit Molli írt.
  22. bioszaky

Naty, akár híve vagy az önkezelésenek, akár nem. EZ VAN. Molli tippjét támogatom. Az esti magas értéket (ha nem korrigáltál) csak a nagyon magas bázis inzulin vihette hypoba. Lantus + Actrapid? Nagyon fura, mert a Lantus hat napközben is, az Actrapid meg pont azért 5-6x adandó, hogy a bázis...
  23. bioszaky

naty, ez így nem érthető. Hogy lehet éjjel hypo, ha vacsora után 21 órakor 11,2? --------------------- Nekem is fura esetem volt. 1 hónapja 82 kilósan 22 IU Lantust adtam. Aztán abbahagytam az edzés, emiatt fogytam 2 kilót és a Lantust 19-re csökkentettem. Két hete viszont elkezdtem iszonyú...
  24. bioszaky

Insulinpumpa

Hát ez már nagyon nem inzulinpumpa, de valakinek csak ki kellene borítania ezt a bilit. Írni kell a Magyar Diabetes Társaságnak, az OEP-nek, az Egészségbiztosítási Felügyeletnek. Az orvoslás ugyanolyan szolgáltatás, mint pl. a fodrászat, ha elégedetlenek vagyunk egy szolgáltatónál, akkor az...
  25. bioszaky

Insulinpumpa

laffi, akkor te is a kőkori magyar orvoslás áldozata vagy, mint Camilla. Ezt ajánlották Lantus+NovoRapid után??? :cry: Azért kell 6x adnod a gyors hatásút, hogy az biztosítsa a bázis inzulint is. Mekkora ostobaság, neked meg nagy kínzás, állandóan enni és mérni. Belegondoltam, igazad van...
  26. bioszaky

Glikémiás Index = G.I.

Camilla, sajnos téged vki teljesen alkalmatlan gyógykezelt. Olyan, akinek lila gőze sincsen se az intenzifikált inzulin terápiáról, se a használt inzulinokról. Írd be, hogy hol kell papírgyűjtést tartani. :mrgreen: Alapelvek: Cél a vércukorszint stabilan kb 3-7 közt tartása. A bázis inzulin...
  27. bioszaky

Fizikai sport/aktivitás

Most azonnal szólok, hogy nem poén volt a kézváltás. A versenyzés hogy fér bele két baba mellé? Edzésre is kell akkor járnod, hacsak nem hagysz mindent a partnerre. :) Na, de előbb azt a fránya vállsérülést kell rendbetenni. Én a helyedben fizetnék is, hogy végre megmondják, mi a baj. Mert ugye...
  28. bioszaky

Fizikai sport/aktivitás

Egy csomót írtam, de elveszett, mert nem Firefox-szal, hanem Explorerrel írok. Most rövidebben: Flector, azaz diclofenac. Ugyan! Talán használ a Proenzi3. De akkor is csak ideiglenes lehet. Lehet, hogy rotátor köpeny sérülés? Próbáld ki az itteni teszteket otthon, hátha előbbre jutsz...
  29. bioszaky

Fizikai sport/aktivitás

Mintha hájjal kenegetnének, ja. :) Ha erőltetés okozta a fájdalmat, akkor a pihentetés a legjobb megoldás. Meg talán komolyabban kellene melegíteni, nem vagy már tinédzser és erősek az izmaid. Azaz jól meg tudod terhelni a már nem csúcskategóriás izületedet. Én is már több mint két hete nem...
  30. bioszaky

Glikémiás Index = G.I.

Camilla, a diétás joghurtokat nyugodtan eheted, évekig azokat ebédeltem és könnyen kalkuláltam hozzá az izulint. Nem attól rossz vmi, hogy mesterséges, ezt szögezzük le. A kukorica - a kutya mellett az egyik legdurvábban módosított élőlény - pl. emberi segítség nélkül kipusztulna, mert a magok...
Oldal tetejére