Ügyintézek...!
Sziasztok!
Most intézem én is a fentiekben már részletezett adókedvezményt. Én türelmesen kivártam az 5 évet, hogy miért azt ne kérdezzétek…csak így döntöttem, ennyi. (Igazából az az oka, hogy egy összegben szerettem volna megkapni…!) Szóval, a háziorvosom kérésemre kiállította a szükséges igazolást, bár hozzáteszem soha egy szóval sem említette, hogy nekem ez jár(na). Egyébként mindegy is mert tudtam róla, de akkor is, nem csak én járok oda...
Leadtam a papírost a bérszámfejtőnek innentől havonta elszámolja majd a munkáltatóm, vagyis a 2010. évtől. A 2009. évi adóbevallásomban (amit a munkáltatóm fog elkészíteni) szerepeltethetem, vagyis el fogják számolni. Ehhez ki kell tölteni a "Nyilatkozat az adókedvezmény igénybevételéhez" elnevezésű nyomtatványt és le kell majd adni március 20-ig, így elszámoltathatom erre az adóévre a kedvezményt. Viszont a visszamenőleges elszámolást nem vállalták, azzal forduljak az ezzel foglalkozó kis céghez (APEH).
A kérdésem az lenne, hogy aki egyénileg intézte már a visszamenőleges adókedvezményét az hogyan csinálta pontosan?
Volt akinek a munkáltatója elkészítette a visszaigénylést 5 évre visszamenőleg, vagy az ti is egyénileg intéztétek?
Kerítsek egy szimpatikus könyvelőt aki minden évre külön elkészíti nekem az önellenőrzést és abban szerepelteti a visszajáró adókedvezményt, azt kell leadni majd az adóhivatalhoz?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is…!

Üdv.,
Laci …aki nem probléma egyébként így is jó lesz, csak most nekem kell külön utána járni…