Babázhatok

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Sziasztok!
Nekem annak idején a Lantus (sem) jött be. A Humalogról pediág átállított az orvosom Novorapidra, mondván, hogy erről már be van bizonyítva, hogy nem árthat a babának, ha majd eljön az ideje...
A humalog majdnem 1 évvel korábban volt engedélyezett terhességi inzulin, mint a novorapid ;) Elképesztő, hogy ebben az országban ez a téma milyen káosz.
Akkor jövőre drukkolhatunk nektek? :)
 

eremit

Új tag
Remélem! :) Természetesen ha eljön az ideje, akkor majd beszámolok én is mindenről. Addig a ti tapasztalataitokból okodosok és tervezgetek. Még jó, hogy van ez a fórum (is)! :)
 

zsuzs

Új tag
Sziasztok!! Végre eljutottam ide is, hogy leüljek egy gyors mesére!! 2009. január 8-án megszületett Hendri babám 4250grammal és 60cm-el, 12 óra vajúdás után végül császárral és mind a ketten jól vagyunk :) Kaptunk vércukor monitort mind a ketten, én már a szülés előtt, kisfiam meg a születés után rögtön és gyönyörű cukrokat produkáltunk, amire nagyon büszke vagyok!!
Igazából így utólag tényleg teljesen mindegy, hogy hogyan jött a világra, mert a nőgyógyászom hatalmas lélekjelenlétének köszönhetően minden úgy történt, ahogy történnie kellett és nagyon örülök, hogy megpróbáltuk a természetes szülést is! Sajnos a méretek miatt sem, meg más tényezők miatt sem tudtam volna hüvelyi úton világra hozni (köldökzsinór rátekeredett a törzsére és rosszul fordult be a fejével), de legalább megpróbáltuk!
Lányok, fantasztikus érzés anyukának lenni és annyira megéri a "szenvedést"!!! Most még mindig alacsonyak a cukraim, de nem is csodálom, ekkora baby-t ringatni kész izommunka :)
Már mi is egyedül vagyunk itthon, de igyekszem úgy megoldani, hogy mindent, még a kisétkezéseket is magam mellé rakom, hogy akár szoptatás alatt is meg tudjam enni, meg minden szobában van egy emergency hypo-s csomag. Ez így egész jól működik!!
Sajnos még nincs elég tejem, de dolgozunk az ügyön és nem adom fel, mert nem szeretném, ha Hendri tápszeres lenne! Ha vannak jó tippjeitek, kérlek, osszátok meg velem, minden ötletet szívesen veszek!!
Kismamáinknak jó pocaknövesztést és hasonló pozitív terhességet kívánok, aki meg még a project-re készül, jó egészséget, türelmet és kitartást, mert tényleg, minden önsanyargatást és kemény diétát megér ez a csoda!!
 

Sani

Új tag
Gratulálok, Zsuzs!

Ahhoz, hogy legyen tejed, minél több inger kell, ezért én a Te helyedben többször próbálnám 'cicire tenni ' a gyermeket, meg igyál sok folyadékot...persze ez sem biztos megoldás, de talán segíthet. ( meg ezeket már biztos próbáltad, de hátha...)
Miután megszületett Hendri, hogyan állítottad vissza az inzlinadagokat?

Nagyon örülök, hogy ilyen jó véleményed van a szülésről és az anyaságról hasonlóan hozzám :p. Tényleg megér minden önsanyargatást :rolleyes:...aminek már nem is kell annak lennie.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kedves Zsuzs!

Gratulálok a babához!!!! :)
Szerintem is ez a legcsodálatosabb dolog az életben, életet adni egy babának! És tényleg mindegy, hogy hogyan jött a világra a kis csoda.
Ha gondolod, priviben is szívesen segítek a szoptatással kapcsolatban, én még nagyon benne vagyok, 1.5 hete kap csak Brúnó almát, de lényegében még csak szopik és 1.5 héttel ezelöttig (6 hós koráig) csak szopott. Pedig megszenvedtünk mindennel, hiszen a nagyobbikat egyáltalán nem sikerült szoptatni, nem volt tejem, 2 hetes kora óta tápos volt (kb napi 200ml tejet tudtam adni neki csak). Most meg úgy felkészültem és valóban mindenre figyeltem, hogy kizárólag szopott a kisebbik 6 hónapig :) Szóval szívesen segítek, csak írd meg a részleteket, hogy mikor hogyan eszik, fejsz-e, adsz-e tápot, ha igen, mennyit meg ilyesmi...
 

PindurBocs

Új tag
Drága zsuzs!

Valóban minden nehézség csöppnyi akadály azért a csodáért, hogy a gyermekét az ember a kezében tarthassa és rámosolyogjon.

Gratulálok sok-sok szeretettel!

Puszi
 

lizzi

Őstag
Kedves Zsuzs !
Gratulálok a kisbabához és remélem egyszer majd találkoznak a babáink :):):)
és igen valóban egy csoda az anyaság és mindent megér!
Puszi nektek!
 

kicsidodi

Új tag
sziasztok!

Zsuzs!
Gratula a bébihez:D!

Lizzi!

Gyönyörű a kislányod, igazi baba;):D!

Velünk minden rendben, bár megint visszább kellett vennem a bázis, bólust meg feljebb, de kitartóan loholok a cukraim után:cool::D!

Kiderült, hogy fütyis van a pocakban:mrgreen:! És az Áron nevet fogja kapni!

Remélem amúgy mindenkivel minden rendben, és elkerült titeket ez influenza-mizéria....

puszó
 

Kaboca86

Új tag
sziasztok!
Nem tudom ,hogy hova írjak . Segítségeteket szeretném kérni : Végzős vagyok a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Gesztációs diabétesz(terhesség alatti cukorbetegség)ről írom a szakdolgozatomat. Csatolnám a kérdőívemet. Ha lenne olyan akinek ez van , vagy van ismerőse akinek eltudja küldeni ezt a linket a kérdőívvel azt nagyon megköszönném . Csatolom a kérdőívet , s az email címem : annahalasz@freemail.hu
Nagyon megköszönöm a segítségüket.
Üdv. Halász Anna
 

Csatolások

  • Kérdőív vegleges 01.doc
    44 KB · Olvasás: 5

borka

Őstag
Babázhatok(
1 2 3 ... Utolsó oldal) Kedves Anna , ezen a topkon találsz nagyon sok mindent, és itt tudnád a kismsmákat megszólítani.;)

OFF! Megtörtént (admin)
 

zsuzs

Új tag
Drága Eszti!!

Szívből szorítok nektek, hogy minden simán menjen és hamarosan egy csodálatos kis emberkét tarthass a karjaidban!!!!!
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Viszont a Down -kór szűrése kapcsán elég jelentős előrelépés, hogy egyetlen csepp vérből is meg tudják állapítani, milyen mérvű rizikóval kell számolni a kismamának. A mintát Angliába küldik, ott végzik el a vizsgálatot.
Nekem ebben nem volt részem még, de egy most terhes barátnémnek igen. Egészen megdöbbentett, annyira profi vizsgálati lapot küldtek vissza. Majdnem, mint egy iskolai bizonyítvány, ami a küllemét illeti, és persze részletes eredmények.
Fehérváron rutinszerűen jár minden kismamának, máshol nem tudom, mi a helyzet? De információim szerint, kérhető (pénzért).
Pesten az Istenhegyi géndiagnosztikai centrum csinálja kemény pénzért, biztos van 1-1 kórház, ahol pénzért vagy nem, megcsinálják, de még nem elterjedt. 3 éve Dániában, amikor kiröhögtek, amikor mondtam, hogy mennem kell itthon afp-re, akkor ott már ez a kombinált teszt volt rutinszerű vizsgálat az afp helyett. Mi még nagyon messze vagyunk ettől sajnos. Egyébként érdemes azt is tudni ezekről a vizsgálatokról, hogy 2 dolog befolyásolhatja az eredményt: 1. ikerterhesség 2. inzulinos cukrosság
Téves eredményt adhat. Itt van Laffi, szegény nagyon megjárta ezt, rossz eredményt kapott és elküldték amnióra, ott kiderült, makkegészséges a baba, csak valszeg a cukra miatt lesz rossz az integrált teszt. És valóban, fent van a centrum honlapján is, hogy ez a 2 dolog befolyásolhatja az eredményt. Én ezért nem mentem el erre most, az elsőnél még Dániában megcsinálták nekem a kórházban, az szerencsére nem lett álpozi.
A lényeg, hogy ez sem 100%-os sajnos, ezzel sem lehet biztosat mondani, de lényegesen jobb, mint egy afp vizsgálat.
 
Oldal tetejére