Sziasztok!
Képzeljétek, megint van egy újabb rossz tapasztalatom az orvosokkal

!
Két napja felhívott az egyik barátnőm, hogy úgy tűnik 2-es típusú diabja van...
Hónapok óta próbálkoztak a babával, ezért elmentek egy meddőségi központba. Kiderült, hogy PCOS-e van

, és mivel ez okozhat cukorbetegséget, az orvos felírt neki vmi hasnyálmirigy-stimuláló gyógyszert (nevére nem emlékszem), amit a diabosok szoktak kapni, anélkül, hogy bármi is igazolta volna a gyanút, hogy cukros!!!(Se terhelés, se profil...semmi!!!)

Kérdezte, hogy szerintem ez normális-e. Hát, szerintem nagyon nem! Ráadásul az orvos azt mondta neki, nem muszáj szednie, de ha gyereket akar, akkor szedje! Hát, ez milyen?!?!?! Valaki vagy cukros, vagy nem!!! Nem a gyerektervezéstől függ! Na, de ő szedte, mert gyereket akar. Napok óta minden áldott délelőtt brutális hipóval fetrengett otthon (minden jel hipóra utal: szédülés, remegés, sápadtság, izzadás, faláskényszer...).
Én azt javasoltam neki, hogy mivel úgy sem kötelező a gyógyszer, egy napra hagyja abba és mérjen egy profilt. Megtette! Nem cukros

!!!Tökéletesek a cukrai, sőt inkább alacsonyak (3,2-4,7), de sztem az még a gyógyszer hatása! Szerdán mennek vissza orvoshoz, majd kiderül hogyan tovább...
Persze, ez még nem jelenti azt hogy nem cukros, de nagyon kétlem! Direkt kemény kajákat "etettem" vele (sok szénhidrát, csoki, üdítő), így volt ebéd után egy órával 4,1....
Szóval egyik szemem sír, a másik nevet! Örülök neki, hogy vlsz. nincs a barátnőm cukrával gond

, de közben baromira aggaszt, hogy ilyen emberekre bízzuk az életünket, és leendő gyermekünkét

! Ráadásul az ember laikusként 100%-ig megbízik bennük pedig nem kéne! A legjobban ezt az bizonyítja, hogy a saját orvos anyám 7(!) orvossal nézette meg a cisztámat, mert az első 5 egyből fel akart vágni! Végül laparoscopiaval megcsinálták, egy éjszakát feküdtem kórházban, hegem semmi(!), és tökéletesen egészséges vagyok (nálam a diab már alap).:mrgreen: