Babázhatok

kicsidodi

Új tag
Bogesz!

Teljesen letaglózott, amit írtál:shock::(!!! Szabad tudni, hogy ki javasolta az abortuszt? Mert Baranyinál fegyelmezettebb, és szigorúbb diabetológusról még nem hallottam, és ha szerinte egy-egy magasabb érték belefér, akkor ki az aki ilyet megtesz?
(Én amúgy nem Baranyihoz járok, nekem ő túl szigorú, és jól "menedzselem" magam, szóval nem indokolt.)
Bár én még elég tapasztalatlan vagyok (12 hetes terhes, viszont 15 éve diabos), de ezt azért sem érzem indokoltnak, mert egészséges kismamik terheléses cukorvizsgálatánál a 10-es érték még csak fokozott inzulinresistencia, és csak diétázniuk kell.
Én megértem, hogy te ezek után félve vállalnál babát, de nehogy ezen múljon! Ha tényleg csak egy alkalom volt (vagy kettő), és amúgy jó HbA1c-d volt, és más baj nem volt, sztem indokolatlanul vetették el a babádat:(:x.
A terhességet megelőző beállítás most is fontos, de pár dolog tényleg változott! Én pl. Lantus-Humalogot használok, akkor eszem, amikor szeretnék, és amennyit szeretnék, emellett 5,9 a HbA1c-m. Persze a dologhoz hozzátartozik, hogy 5 éve ezteket az inzulinokat kapom, és kiismertem már...

Én teljesen őszintén mondom neked, hogy a cukorbetegség semmiben nem nehezíti meg a terhességemet (legalábbis ezekkel az inzulinokkal), és ugyanolyan boldogan, néha aggódva, várakozásokkal telve élem meg ezeket a hónapokat, mint bárki más;-):cool:!

(Azóta a diabetológus is azt mondta, hogy egy-egy 10-es cukor mindig lesz, hiszen változik az inzulinigény, de totál felesleges emiatt aggódnom, mert ez mindenkinél így van! De arra továbbra is figyelni kell, hogy 7 alatt maradjon a HbA1c-m)

Szóval Bogesz én azt mondom, ne hagyd magad eltántorítani, mert közel sem olyan rettenetes ez, mint sokan gondolják! Persze lemondásokkal jár, de mi cukrosok ezeket már régen megtettük, mikor betegek lettünk, így a terhesség nem sok újdonságot jelent, csak kicsit több odafigyelést! Persze én csak a magam nevében beszélek, de nagy hiba jenne, ha emiatt mondanál le az anyaság csodájáról!!!!
Én nagyon szurkolok, és remélem jól döntesz!
Ha szükséged lenne jó (és naprakész) orvosra, itt sokan állunk rendelkezésedre;-):D!
 

szolnok

Új tag
szisztok!
Amiket olvastam,nagyon meglepett 4 éve elkellett vetetnem a babámat,mert volt 3 hét alatt egy db. 14-es cukrom.Azóta nem merek vállalkozni a terhességre nagyon félek ,sőt! Ti meg itt 16-os cukrokról beszéltek? Nem értem,ennyit változott a világ?Akkor azt mondták,hogy elötte 3 hónapig HgbA1c 6-8,most azt mondják legyek terhes és majd meglátjuk!Szerintetek így ki mer vállalkozni?

Na és mennyi volt előtte a HgA1c-d? Mert ha az 7 körül volt legalább 3 szor, akkor az aki neked az Ab -t javasolta egy Hü.....e volt!!!
A szakmai protokol szerint ugyanis teherbe esés előtt legalább 3 alkalommal kell 7 körüli /inkább alatti/ HgbA'c- produkáni, ám van akiknek ez nem sikerül. 7-8 között is lehetsz terhes, de ekkor nagyobb a problémás terhesség veszélye, erre felhívják a figyelmet csak jóval 8 fölötti értéknél figyelmeztetnek és javasolják esetleg az Ab-t. Ezt egy internetes oldalon olvastam. Ez valami szakorvos szakmai protokol. Ha megtalálom beírom majd. Egyébként pont ugy van ahogy Sani irta, a legtökéletesebb figyelésnél is vannak a terhesség alatt rossz értékei az embernek. Az én lányom pl egyszer elfelejtette beadni magának kaja előtt az inzulint és 17 lett a cukra sírógörcsot kapott. Az orvos megnyugtatta, hogy csak a folyamatosan nagyon magas cukrok árthatnak a babának, ne sírjon, mert nincs rá oka. Szóval semmi pánik dolgozzál csak az ügyön és minden oké lesz meglátod.!!!
 

rgyörgy

Új tag
sziasztok!!!!
Mindenkinek legalább annyira boldog új évet kívánok mint amilyen most a miénk!!!
És köszi mindenkinek a drukkot meg segítséget!Köszönjük jól vagyunk és nemsokára képet is teszek föl csak most el vagyok havazva rendesen!

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Kedves lizzi!<o></o>
Gratulálunk a kisbabához, sok örömöt, boldogságot és egészséget az egés családodnak.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
 

naty77

Új tag
Bogesz: döbbenten olvaslak! a nagylányom ma holnap 5 éves lesz és láttam én a szabolcs utcai bent fekvéses hetek alatt elég sok mindent, de ha volt is akinek javasolták az abortuszt akkor sem volt kötelező és tudok olyan babáról aki makkegészséges lett minden ellenére. persze ma már kár azt mondanom, hogy miért hagytad magad, nyilván megijedtél és nem volt hová fordulnod.
de ezek szerint más kezelőorvosokra van szükséged, akik jobban értenek a terhességhez. sajnos ők kevesen vannak. :confused:
kívánom, hogy mielőbb dönts a baba mellett és midnen feltétele adott legyen a részedről és még idén egy pici babát ölelj a karodban! :p
 

Erika

Új tag
Sziasztok!
Ujra itt vagyok. unnepek alattt nem tudtam netkozelbe kerulni:( de most ujra egy csomo erdekeset olvastam :)
Hán most mar elertuk a 8. hetete es a heten megyek dokihoz.
Kivancsi vagyok mit lat majd?
szerintetek mikor lehet latni,h ikerek lesznek e vagy sem? En nagyon szeretnem ,h azok legyenek(volt a csaladban)
A cukraim nem a legfenyesebbek egy csomot kell korigalnom es akkor hipozom es azt meg persze magasabb koveti. Sokszor vagyis naponta egyszer elofordul,h felugrik 12 kore. egy kicsit felek is mert elso baba es nem tudom mit tehetnek meg.Mar kulon is adtam be ha lattam felfele indul . Segitsetek ha tudtok. Ez mit arthat?
egyebkent semmi rosszulletem nincs. Se szagok, se hanyinger, picit nagyobb a cicim ennyi az egesz. ja persze aludni azt tudok:)
hat ez van velunk.
a kisbabahoz Gratulalalok!
mindenkinek szep hetet!
a kismamaknak es mindenkinek jo cukrokat!
 

kicsidodi

Új tag
Szolnok!

Képzeld, én egyik vacsi után (pluszban) ettem pár szem szőlőt, majd' nemsokára megmértem, és 17-es volt a cukrom, azt hittem szívbajt kapok!!!:(:mad:
Gyorsan beadtam 5 különböző helyre(!) egy-két egység inzulinokat kétségbeesésemben, hogy valamelyik csak előbb felszívódik! Totál kiakadtam. Erre 10 perc múlva újra mértem, hátha már lejjebb ment egy picit, és 6,4 volt. többször újramértem, és mint kiderült a gépem mért fals eredményt a 17-nél:x! Semmi baj nem volt a cukrommal:D!
Persze ezek után ehettem újra, hogy ne hipózzak, és azóta vettünk új gépet (a másik már régi volt);).

Erika!

Nekem már a 4. héten látszott, hogy csak egy petezsák van, szóval max.egypetéjüek, aztán a 6. héten egy dobogó szivecske volt, szóval nem ikrek (mondjuk én nem bánom;-)). Már tuti meg fogják tudni mondani!
 

orsika

Új tag
Sziasztok.
Most egy picit szomorú lettem. Azt írta valaki, hogy a terhesség előtt legalább három, 7 alatti HgA1c-t kell produkálni. Én a terhességet őszre tervezem (tudjátok... ember tervez, isten végez...), de a decemberi laborom 7.4 volt. Tehát ha megfeszülök is, csak max. kettő lehet alatta. Viszont a doki hozzáállását még nem ismerem, mert még nem mondtam neki, mit szeretnék. Egyébként sem vagyok benne biztos, hogy ez alá tudom tornázni az értékemet... Szomorú vagyok, mert elmúltam 31 éves, minden vágyam egy kisbaba, (pedig kettőt szeretnék) és most megint kilátástalannak látom a helyzetet. Áprilisban lesz 5 éve, hogy cukros vagyok.
 

szolnok

Új tag
Orsika!
A jó isten áldjon meg ne légy szomorú, hisz a 7 alatti érték az ideális de nem megy mindenkinek, az én lányomnak sem ment , mégis két isteni kislány unokám van. Szóval az ideálishoz képest, a reális / egyénenként változó / de ez az érték még Neked bőven a megengedett szint alatt van . Ne izgulj.

Kicsidodi!
Emlékszel mikor azt írtam kissé hebrencs vagy? Nos ezt módosítanom kell: aranyos kis hölgy vagy/ bocsi kismama/ és gratulálok Neked , további jó pocakosodást és persze mindenkinek akinek ez aktuális.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Sziasztok.
Most egy picit szomorú lettem. Azt írta valaki, hogy a terhesség előtt legalább három, 7 alatti HgA1c-t kell produkálni. Én a terhességet őszre tervezem (tudjátok... ember tervez, isten végez...), de a decemberi laborom 7.4 volt. Tehát ha megfeszülök is, csak max. kettő lehet alatta. Viszont a doki hozzáállását még nem ismerem, mert még nem mondtam neki, mit szeretnék. Egyébként sem vagyok benne biztos, hogy ez alá tudom tornázni az értékemet... Szomorú vagyok, mert elmúltam 31 éves, minden vágyam egy kisbaba, (pedig kettőt szeretnék) és most megint kilátástalannak látom a helyzetet. Áprilisban lesz 5 éve, hogy cukros vagyok.

Orsika Drága! Kérlek ne temesd a dolgot előre. A 7% HbA1c az egy határérték, de nem szentírás. És nem ellenjavallata a babaprojektnek. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ne foglalkozz vele, és hanyagul tekints a dologra, de talán már nem is kell annyira megfeszülni azért a néhány tizedért, tehát azért nem olyan kilátástalan az a helyzet.
Meg gondolj a célra. A cél érdekében hihetetlen erők gyűlnek össze, a baba érdekében minden tetted, gondolatod abba az irányba fog vinni, amivel javul a HbA1c-d.
Te magad vagy a legfontosabb. Bízzál magadban, ha meg van az önbizalmad, akkor abban is biztos lehetsz, hogy meg tudod teremteni az ideális körülményeket.
Ha a 7,4 miatt lemondasz a babaprojetről, akkor évekig, évtizedekig csak szenvedni fogsz, hiányérzeted lesz, sikertelennek fogod magad érezni, és mire 50 éves leszel, kiégsz.
 

Zsu77

Új tag
Szerintem is sokkal fontosabb szempont az,hogy ketyeg a biológiai óra.A többi pedig,ahogy Kata is mondta,tuti,hogy siker lesz,szóval szerintem se hagyd ki,menjen csak az az ősz!;)
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
A cukraim nem a legfenyesebbek egy csomot kell korigalnom es akkor hipozom es azt meg persze magasabb koveti. Sokszor vagyis naponta egyszer elofordul,h felugrik 12 kore. egy kicsit felek is mert elso baba es nem tudom mit tehetnek meg.Mar kulon is adtam be ha lattam felfele indul . Segitsetek ha tudtok. Ez mit arthat?
Semmit! Ha késöbb is naponta lesz 12-es cukrod, akkor valszeg nagyobb baba lesz, ennyi...
Az ikresség csak addig poén, amíg másoknál látod. Az ikerterhesség egy eleve nagyon kockázatos, szövődményekkel gyakoribb terhesség, ha emellé még cukros is vagy, arra eléggé rá szoktak parázni az orvosok is, nem ok nélkül. Laffinak ikrei vannak, ő tök ügyesen végigcsinálta egyébként! De én ismerek sok kismamát, akinél vagy mindkettő vagy az egyik baba meghalt pl, mert olyan problémái voltak. Szóval annyira nagyon ne akarj ikreket :)

Amúgy, ha valaki azon izgul, hogy milyen magas cukrok árthatnak a babának, picit olvasson vissza, mert néhány naponta felmerül ez a kérdés ezen a topikon és mindig leírjuk ugyanazt, azaz ezt: csak a tartós 16 feletti cukrok árthatnak, de azok sem biztosan.
Én is már ezerszer leírtam ide, hogy nekem spec megromlott a humalogom nyáron és hiába adtam be, csak ment fel és fel és az egész doboz megromlott, tehát el kellett rohannom egy patikába (ahol persze nem adtak inzulint, végül egy barátnőm adott) inzulinért, 17re ment fel végül és kb 2-3 órán át volt ilyen magasan. Semmi baja nem lett a babának. Amúgy naponta voltak 10-es értékeim mindkét babánál, reggeli után mindig felment 10-re, de ezek max 1 órán át lehettek így, elötte és utána 7 alatt voltak többnyire (és az első babám még csak nagyobb sem lett) és még kósza 12-13 is volt többször.

Orsika, lehet babád 7.4-es HbAc-vel, 5 éve vagy csak cukros, még 2 babád is lehet. De a többiek leírták, hogy ez nem olyan nagy probléma. Laffi is 7 fölöttivel kezdte a második terhességét! Terhesség alatt amúgy szinte mindenki alacsonyabbat produkál és azért fontos a jó HbA1c érték teherbeesés elött, hogy terhesen már ne kelljen sakkozni, hogy jobb legyen, mert nincs rá idő, hiszen a terhesség elején kellenek a jó cukrok. Tehát, ha valakinek 7.7-es mondjuk a HbA1c-je és terhes lesz, de onnantól tényleg jó cukrokat produkál (ami nem nehéz, hiszen az első harmadban alacsonyak a cukraink), akkor semmi probléma nem lesz!
 

tubi

Aktív tag
leesett egy nagy kő - én csak itt csendben olvasgattam és kicsit szomorkodtam, mert nekem már a 3 utóbbi HbA1c-m volt 7,4, szóval magasabb, mint kellene, de legalább stabil :) viszont most már nagyon érik a babaproject start-ja - 35 leszek szeptemberben (van itt olyan, aki ilyen későn szülte az elsőt?), már ettől kész para vagyok, hogy nem vagyok-e túl öreg, de most ért ide a hercegem :)

szóval most megyek januárban kontrollra és tényleg megpróbálok mindent megtenni az egyébként elég hektikus életem mellett (sok utazás munka miatt, lakásfelújítás, rohangászás, stb...), hogy jobb legyen.

és ha azt mondjátok, a 7.4 még nem tragédia, akkor még több lelkesedéssel fogok nagyon odafigyelni :)

szóval ugyan nem nekem szóltak, de köszönöm a bíztató szavakat :)
 

Berci

Új tag
Én is eléggé megrémülve olvastam az elvárásokat, már a terhesség előtti időszakban. De gondolom ezt is, mint minden hasonló esetben, orvosa válogatja, hogy mit tart elfogadhatónak és mit nem. Nálam is érik már a babaproject, pontosabban érne, mert nekem is 7,4 volt a kettővel ezelőtti, a legutolsó eredményt pedid még nem tudom.

Én is mindent megpróbálok, de kicsit sem mondható stresszmentesnek és nyugodtnak a munkám, emelett pedig elég nehéz igazán jól odafigyelni.

Ahogy olvastam a fenti hozzászólásokat, felmerült bennem a kérdés, hogy egyáltalán lehet így dolgozni, vagy kb. ágynyugalomra lesz az ember ítélve 9 hónapra? Nektek mi erről a tapasztalatotok?
 

lizzi

Őstag
sziasztok!
köszönjük a gratulációkat és én is csak bíztatni tudok mindenkit ,hisz itt a fórumon ha jól tudom nálam problémásabb nincs aki kihordott volna babát így 27 év diab után és szövődményekkel.És lám nekem is SIKERÜLT és nem szabad hagyni ,hogy elijesszenek az emberek meg néha a dokik ,menni kell és hinni kell benne és sikerülni fog!!!!És higgyétek el megéri küzdeni érte!
Tehát mindenkinek megy a drukk és sikerülni fog!!!!
Teettem fel képeket az albumba:)
 

lizzi

Őstag
Kedve Berci üdv a fórumon és én is nemsokára35 leszek és rengeteg minden bajom van ,ha viszaolvasol megtalálhatod ,mert nekem most Hála Istennek kevés időm van részletezni ,de nekem is sikerült kihordani a babát és én sem voltam egy stabil cukros előtte és a terhesség előtti HbA1c-m 8,2 volt majd ahogy teherbe estem rögtön jó lett 6 valamennyi és végig jó volt.Igaz pumpám van és így egyszerűbb a dolog ,de biztos sikerülni fog neked is.
 

bogesz

Új tag
szia! gratulálok a gyönyörű babádhoz!
írod,hogy problémás a cukrod,de az enyémnél biztos nem rosszabb,25 éve vagyok cukros most leszek 30.én is szeretnék kisbabát de félek tőle. pumpám van,de nekem igy sem könnyű, sőt nehéz!a cukraim elvétve vannak a normál szinten.
 

Sani

Új tag
Én is mindent megpróbálok, de kicsit sem mondható stresszmentesnek és nyugodtnak a munkám, emelett pedig elég nehéz igazán jól odafigyelni.

Ahogy olvastam a fenti hozzászólásokat, felmerült bennem a kérdés, hogy egyáltalán lehet így dolgozni, vagy kb. ágynyugalomra lesz az ember ítélve 9 hónapra? Nektek mi erről a tapasztalatotok?


Kedves Berci!

Nincsen szó ágynyugalomról cukorbetegként terhesen, sőt...
Én, amikor kiderült, hogy terhes vagyok, rögtön kiirattam magamat, táppénzen voltam és így 100 %-ig a cukromra és a bennem fejlődő életre tudtam koncentrálni.
Meg kell tervezni a napokat, ( amikbe én beleterveztem 0,5 - 1 óra sétát ) és hát állandó vc kontrollal próbáltam az inzluinadagokat jól beállítani.
Mindenképpen ajánlom a táppénzt, mert megéri jó vc erdményeket produkálni. ;)
 
Oldal tetejére