El is vagyok keseredve rendesen, h. ilyen korán be kell feküdnöm! A vérnyomásomra már kaptam gyógyszert. Befeküdnöm azért kell (a doki szerint), mert nem tudják garantálni a baba, ill. az én egészségemet! Amúgy hála Istennek minden rendben van, semmi komplikáció! (ami van, az meg szinte mindenkinél előfordul!) Ráadásul a reformnak köszönhetően áldatlan állapotok vannak a kórházban! (pl: nincs tiszta ágynemű, mert nincs pénz a tisztíttatásra, v. gátvarrás közben elfogyott a cérna, a csaj 2 nap múlva szétszakadt, stb.) Szóval nem értem, miért kell befeküdnöm??? Felajánlottam, h. naponta bejárok vizsgálatra. A doki erre azt felelte, h. erre nincs kapacitásuk! Jó, mi???
Azóta egyfolytában sírhatnékom van, tiszta depi vagyok.
Beatty, melyik kórház ez? A doki kifejezetten ért a cukrosokhoz?
Tudom, nagy a szám, én már túl vagyok rajta, de én akkor is hasonlóan döntöttem (mint amit most fogok írni), amikor helyzet volt. Szóval én nem mennék kórházba, saját felelősségre maradnék otthon.
Elmondom miért. Én befeküdtem a kiírás napja előtt pont (vagy aznap, már nemtom), péntek volt. Reggel bementem, órákat vártam, ideges voltam, vérnyomásomat SENKI nem mérte meg, holott ez volt az indok... Én mértem reggel otthon. Szerencsére protekciós voltam (unokatesóm ott volt orvos anno), így kaptam egy 2 ágyas szobában ágyat. Majd vártam. Semmi sem történt. Doki felém sem nézett, csak egyszer persze, hogy megjöttem-e. Aztán időnként bementem a nővérekhez, hogy megkérdezzem, miért is vagyok én itt. Mindenki csak azt mondta, hogy a papíromon az áll, hogy "observatio", megfigyelés, hogy vigyázzanak rám. Az egyik ügyeletes doki nagyon szimpinek tűnt este, leültem vele beszélni.(még mindig nem mértek vérnyomást) Megkérdeztem, hogy mit tudnak ők csinálni itt, amit én otthon nem. Erre ő annyit mondott, ez a protokoll, igazán akkor jó, ha itt vagyok, ha beindul a szülés, mert nem kell utazgatni. Ránéztem, és azt mondtam neki, hogy akkor viszont szombat reggel hazamegyek és csak vasárnap jövök vissza, mert ugye hétfőn már indítani akarták a szülést (túlhordani cukrosként azért nem engednek), akkor már 40+2 voltam. A doki azt mondta, hogy csak négyszemközt mondja, hogy jól teszem, mert itt úgysem csinálnak semmit, csak ctg-t, de arra be tudok jönni én is a lábamon. Hazamentem, saját felelősségre és mentem ctgre napi 2x (neked ráadásul a 36-39. hétig csak hetente max hetente 2x kéne menni!!!!! a túlhordás miatt kellett napi 2). Ha egy másik doki ugyanezt a 36. héttől akarta volna velem végigcsinálni, akkor be sem mentem volna. Mivel voltam Dániában (a terhességem első 5 hónapjában), tudom, hogy ott csak azt fektetik be, akinek valóban komplikációi vannak. Csak azért, mert cukros, nem. A vérnyomásodat kordában tartja a gyógyszer, nem? Tudod otthon mérni, ugye? Ha igen, akkor nagyon felesleges bemenned. Előre megmondom, hogy nincs olyan vizsgálat, amit ott végeznének veled, ami miatt megérné befeküdni. A CTG az egyetlen, amit ilyenkor néznek meg a vérnyomás (de egy 36 hetes kismamánál senki nem néz napi ctgt!). CTG-re pedig kötelessége ambulánsan is ellátni a kórháznak (hiszen az egészséges kismamák is járnak ambulánsan ugye!!!). Tudom, nehéz döntés és én megértem, ha nem mersz egyedül dönteni ebben, én csak tanácsolni tudom neked, hogy ne feküdj be ilyen korán, ha nincs probléma! (tehát: a gyógyszer mellett NEM magas a vérnyomásod, nem nagyobb a baba az átlagnál - várható szülési súlya 4kg alatt van - és nincs egyéb komplikáció). A cukroddal a kórházban SOKKAL nehezebb lesz foglalkozni, mivel szar a kaja és kevés és állandóan ez lesz a napirenden, hogy mivel és hogyan pótold, midnig legyen bent a kórházban elég hipós cucc stb stb. Ezzel akár indokolhatod is a dokidnak, hogy nem akarsz bemenni.
Remélem, tudtam segíteni.
Ha mégis bemész, drukkolok neked, hogy ne legyen olyan rossz ott lenni!
Ha esetleg szeretnél beszélni erről velem, ez a telszámom: 70-3186931
Boldog Karácsonyt!
Puszi,
Molli