Tubi, no para, tudod
Először is: azért kér 3-4 óránként enni,mert fullon van a táppal és a táp lassabban szívódik fel (és tápot nem lehet 3 órán belül adni sem újra, mert a gyomrának rosszat tesz, pont ezért, mert a tápot úgy tervezték, hogy 3 órát minimum kitartson, sokkal dúsabb, mint az anytej, nem véletlneül hízlal jobban). Amíg jóllakásig eszi magát táppal, addig ez lesz.
Amit még tehetsz vagy tehettél volna (mert szerintem mostmár hagyni kéne) az ágybafekvésnél Ricsivel, hogy nem jóllakatod táppal, hanem egy nagyon keveset adsz neki. Sőt, én ugye azt írtam eredetileg, hogy teáztasd ilyenkor. Akkor nem fog megharapni, de éhes lesz 1 óra múlva és addig tudsz te is és ő is pihenni egyet. Egy idő után kell a táp, csak kevés, ne lakjon jól vele, egyen valamennyit és teáztasd utána, hogy a pocija legyen tele, de hamar legyen éhes.
A mellbimbós dolog. Igen, fáj, nagyon fáj, nagyon nagyon fáj. De aztán nem fog, mert megszokja a terhelést a bimbó. Kenni kell jó krémekkel (szerintem a legjobb az Avent bimbóvédője, lemosni sem kell amúgy szopi előtt és minden szopi után vastagon be kell kenni, akkor használ). 1 hét és nem fog fájni, de van 1 pokoli hét. Ezt írtam az elején is, hogy az egész brutális, te szenvedsz, mert a gyerek ordít, hiszen éhes, neked fájni fog annyira, hoyg kicsordul a könnyed is egy-egy szopinál, de ezen át kell esni, ha az ennyire kevés tejből szeretnél többet. Normális esetben az első napokban esik át ezen mindenki, a kórházban és otthon az első 1-2 napban. Az első hét után jobb szokott lenni a bimbó, de akinek a babája csak később kap erőre, annak később kell átesnie ezen a nagyon fáj, nem bírom dolgon. Vigyázni kell rá persze, kenni kell és bizonyos időnként tényleg hagyni pihenni 1-2 órát. Amint seb van rajta, bimbóvédőt kell rátenni, de addig nem érdemes, mert késlelteted, hogy megszokja a bimbó a strapát. Én mindkétszer a kórházban mentem át ezen és kb 1 hét volt, mire csak a szopi legeleje fájt, utána az sem. A másodiknál hamarabb ment, már be volt járatva

De ez is szinte törvényszerű, csak nem mindenki emlékszik rá,mert az első napokban annyi minden van, meg fáj is a seb-gátmetszés, hogy ez picit eltörpül. Neked rosszabb most, hogy kéősbb kell átesned ezen, ezt lelkileg nehezebb elviselni. De talán, ha tudod, hogy ez normális, könnyebb lesz.
Szóval, ha még egyszer bele akarnál vágni, szerintem kb ezt lehetne tenni:
befekszel Ricsivel az ágyba, egy darabig szoptatod, ahogyan kéri, nem baj, ha nem eszik semmit. Egy idő után, amikor már nagyon pipa, teáztasd meg. Addig pihen a melled. Aztán folytasd a szopiztatást és délután valamikor már adjál neki egy kevéske tápot, de nehogy jóllakjon vele, inkább kicsi táp és utána tea. Teát kaphat többször is. Minden szopi után kend be jó krémmel a bimbót (tényleg javaslom az Aventeset vagy van a Babylove-nak is - most jut eszembe -, ez elég új és tök olcsó, de ugyanaz van benne, mint az Aventesben és feleannyiba kerül!!! - Babylove bimbóvédőkrém) és hagyd szabadon a melledet, ha tudod. Igyál extra brutál sokat, napi 3-4 litert és egyél sokat. Este adhatsz lefekvés előtt 1 teljes adag tápot, hogy tudjatok aludni valamit,de utána már ne adjál neki éjjel, csak teát. Ezeket nagyjából írtam már, csak nagyvonalakban, nem ilyen részletesen, szóval bocs, ha nem volt egyértelmű....
Hogy mi lesz Apával, ha dolgozik? Nehéz lesz. De pont ezért kell döntened mostmár. Vagy nekiállsz és még egyszer megcsinálod ezt az egész brutál módszert, de nem fél napig, hanem minimum 2 napig - nagyon fontos: a tejtermelésnek legalább 2-3 nap kell, hogy beinduljon jobban ezek után!!! Addig átmenetileg kevesebb is lehet!!! -, addig még otthon van Apa, nappal tud ő is aludni, amikor csak lehet vagy leteszed ezt a témát és elfogadod a tápot és akkor "csak" a hasfájással kell megszenvednetek. Ebben az esetben is nehéz lesz, ha Apa dolgozik, de tartsátok szem előtt: ez a kemény időszak kb 6 hétig tart,maximum 3 hónapig (mi az utóbbiba estünk bele), de akkor is egy idő után - főleg a tápos babáknál!!! - éjjel egyre többet fog aludni és egyre jobban le fogjátok tudni kezelni az éjjeli sírást. Nem rontjátok el, ha veletek - csak szerintem nektek nem lesz jó, mert nem fogtok tudni normálisan aludni, velünk is ez volt. Sőt... akkor kezdtünk el aludni is valamit, amint külön szobába tettük Nimót, sőőőőt, ő is akkor aludta át simán az éjjelt először. Vanna kgyerekek,akik csak a szülők között nyugodtak, de akkor nyugodtak és a szülők is tudnak aludni. Ha akármelyik fél kevésbé tud aludni attól, hogy ott a gyerek, akkor nem érdemes szórakozni ezzel. De ha mindenkinek így a jó, akkor viszont hajrá, gyönyörű dolog hármasban aludni! És elvileg csökken a SIDS esélye is

Szóval ez nem tart örökké, az első 6-12 hétben a hasfájós gyerekek szülei élőhalottak, akár szopis akár tápos a baba (az utóbbiak tényleg hamarabb átalusszák az éjjelt). Nemvagytok egyedül! Mi is túléltük, Szaky sem ment rá, kibírta ő is és én is! Egyszerűen letelt a bűvös 3 hónap (de tényleg az esetek 80%-ban csak 6 hét!) és vége lett! 2 hónap alatt meg átaludta az éjjelt a táp miatt (akkor tettük saját szobába, tehát 2 hónapig volt csak szar az éjjel, utána csak a nappalok voltak azok

).
Nyugodtan hívj ám fel, ha időközben felmerül még valami,ez elég bonyi dolog, nehéz mindenre koncentrálni rutin nélkül, nem szégyen segítséget kérni, sőt, első babánál szükséges
Mindezek ellenére a személyes véleményem az,hogy mostmár nem érdemes tovább kínlódni ezzel.
Ja, még valami. Brúnó 2 hónapig aludt be minden evésnél, utána 1-2 hét alatt éledt fel és attól kezdve nem aludt be és nem kellett ébreszteni, pedig előtte ugyanaz a kálvária volt, mint Lizzinek meg most nektek.