Babázhatok

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ő már így örökölt meg.:) Még csepelen, Kerényi drnő állított be így és nagyon úgy tünt, hogy ez be is jött nekem ( persze nem a hajnali kelés és a rengeteg evés). De így sikerült normális értékeket produkálnom.
Gondolom Thaisz meg nem akarta ezt megbolygatni.
Értem :) Ha jók így a cukraid és neked sem okoz kényelmetlenséget, akkor ez a legjobb megoldás, az biztos :)

Amúgy mozog már a baba? Tudod a nemét?
 

pusimelu

Őstag
Sziasztok!Mindenkinek Boldog anyák napját!Tegnap voltam mindkét lányom anyáknapi ünnepségén és ennél szebbet nem is kaphattam volna!Jó hétvégét!:-D
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Meli, irigyellek, fantasztikus élmény lehetett!! Az én fiam még csak ott tart, hogy "aja-aja", de csak akkor, ha kérjük, hogy mondja, hogy Anya, amúgy kb ennyit beszél, szóval nekem még nagyon messze van az anyák napi ünneplés :)
 

Mira

Új tag
Kedves Kmolli, Sani és mindenki!
Köszönöm a tanácsokat! Az utolsó A1c-m 7.2% volt, pumpa előtt 7.7%. Az a problémám, hogy nagyon nagy az inz. érzékenységem és sok hypom van, ami ellenregulációval jár már 3.5-ös vc-nál is.Sok az ingadozás. S hogy mikor és mitől van éppen hypo??? Egyszerűen megmagyarázhatatlan...Szerencsére ennek ellenére megérzem, hogy "közeleg". A tőzegáfonyát ki fogom próbálni, remélem segít. Én számolom a CH-okat, a reggelim és a vacsim általában azonos, de az értékek mégis változóak. Persze sokkal jobb, mint pumpa előtt volt, és a közérzetem is sokat javult.
Az én előkészítésem is Actrapid, Insulatarddal kezdték, hát 3 hónap alatt 6.9-ről 7.7-re romlott az A1C-m. Egyébként valóban nincs sok tapasztalat pumpás kismamákkal kapcsolatosan. Biztosan változik majd ez a szemlélet, hiszen az ulragyors analógok 2-3 bázissal is így kezdték, nem? A malmok itthon lassan őrölnek...Azért ha nincs más megoldás, és az előgondozás idejében elkezdődik, nem hiszem, hogy elutasítják, mint lehetőséget. Egyre több a pumpás "beteg", egyre több lesz a várandós pumpás is...
 

Sani

Új tag
Kedves Mira!

Szerintem cukorbeteg kismamáknak ez a jövő : inzulinpumpás kezelés.
Csak itthon tényleg elég nehezen fogadják el az új kezelési lehetőséget...tisztelet a kivételnek.;)
A lehetőség, eszköz már megvan. Már csak alkalmazni kell. Jól kell alkalmazni.
 

szolnok

Új tag
Molli!

Köszönöm kérdésed, 36 /betöltött / hetes a jövő héten fekszik be. Most ideges, mert nincs izulin igény csökkenés, aminek elvben kéne már lennie, bár annó Csillusnál sem volt, csak nem növekedett az inzulin igény, viszont most is van, hogy naponta legalább egyszer felmegy / nem tudni miért / 9 re, aztán normalizálódik.
Ez a jelenség szinte végig kisérte az eddigi időszakot.
Nagyon izgulunk, remélem minden OKÉ lesz.
 

Sani

Új tag
Kedves Szolnok!

Nekem sem kellett csökkentenem az inzulinadagot terhességem utolsó heteiben és minden rendben volt...van:).
Nálatok is biztosan rendben lesz, szorítunk nektek!
 

gajdi8

Tag
Baba

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy járt -e valaki a Vermes főorvoshoz a terhessége alatt, illetve szült -e Nála? Továbbá azt szeretném kérdezni, hogy Ti milyen gyakran menetetek nőgyógyászhoz a terhesség ideje alatt? Nekem azt mondták, havonta kell! A diabetológushoz hetente-(ezt mondjuk értem is)!


Köszönöm!
 

szolnok

Új tag
Kedves Gajdi8!

Az lányom havonta,- 3 hetente szülészhez és hetente diaboshoz ment, vagy emailban értekezett a diabossal. A diabos kismamákat gyakrabban ellenőrzik, magzatviz stb szempontjából. Nem tudom melyik városban élsz, a dokidat nem ismerem.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy járt -e valaki a Vermes főorvoshoz a terhessége alatt, illetve szült -e Nála? Továbbá azt szeretném kérdezni, hogy Ti milyen gyakran menetetek nőgyógyászhoz a terhesség ideje alatt? Nekem azt mondták, havonta kell! A diabetológushoz hetente-(ezt mondjuk értem is)!


Köszönöm!
Ismerni nem ismerek senkit, aki Vermeshez járt, de hallottam róla :idea: Melyik kórházban is rendel ő?
Én is 3-4 hetente járok nődokihoz, kivéve a köztes időszakot, azaz a 29.-35. hétig, a fiammal anno, mivel nem volt panaszom, ebben a 6 hétben nem voltam nődokinál, de most úgy jön ki éppen a lépés, hogy tutira max 3 hetente mennem kell (a kötelező UH-k és vérvételek, ha pont arra az időszakra esnek, akkor mindenképpen be kell menni, cukortól függetlenül). De úgy vettem észre, hogy a nem cukrosok is mostanában már ilyen gyakran járnak nődokihoz, magyarul szerintem ez az átlagos a nem cukrosok körében is.
Diabetológushoz a protokoll szerint, ahogy Szolnok is írja, hetente kell menni, ha nagyon jók a cukrok, akkor meg 2 hetente (Thaisz doktornőnél jó cukrok esetén élből 2 hetente kell menni). Engem pl ismer már nagyon és csak időnként küldöm el emailben a cukraimat, aztán kb 2-3 havonta megyek most is... merthogy a HbA1c-t azért le kell venni, arra bemegyek. Receptért is sokszor apukám jár be, mert neki közel van a kórház és csak beugrik értük, szóval, ha jók az értékek a doki szerint és megbízik benned, ezt sem kell véresen komolyan venni, de ha új a dokid (ha jól értem, még nem jártál Vermeshez sokat), akkor valszeg hetente vagy 2 hetente kell majd.

Már babát vársz vagy csak készülsz?
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Molli!

Köszönöm kérdésed, 36 /betöltött / hetes a jövő héten fekszik be. Most ideges, mert nincs izulin igény csökkenés, aminek elvben kéne már lennie, bár annó Csillusnál sem volt, csak nem növekedett az inzulin igény, viszont most is van, hogy naponta legalább egyszer felmegy / nem tudni miért / 9 re, aztán normalizálódik.
Ez a jelenség szinte végig kisérte az eddigi időszakot.
Nagyon izgulunk, remélem minden OKÉ lesz.
Szolnok, gratula, hogy ilyen szépen eljutottatok már idáig!!! Az inzulinigény csökkenés a lepény elöregedésére utal (ami amúgy normális jelenség a végefelé), tehát, ha nem csökkent még, akkor ez rosszat semmiképpen sem jelent! A rosszat az jelentheti, ha túl korán kezd valakinek csökkenni, mert akkor korábban öregszik el a lepény. Szóval ezen aztán ne aggódjon :)
Drukkolok!
És kitartás a kórházi hetekhez...
 

gajdi8

Tag
:)

Szia Molli!

Köszönöm a válaszaidat! Igen most várom az első babámat és nagyon-nagyon izgulunk a Párommal és már most úgy szeretjük!!! Még most is elsírom magam, ma egy hete teszteltem az első + tesztet! Azóta sem merem elhinni!!!!! 3 hónap alatt sikerült összehozni, úgy hogy a cukromhoz, még hashimotom is van (pajzsmirigy alulműködés)! Egy nappal a pozitív teszt előtt megálmodtam (kíváncsi vagyok, hogy bejön -e a neme is, a Férjem tud róla, annyit nevetett, üzent egy nevet). Nekem nagyon jók a cukraim, 2005. novemberétől vagyok cukros (illetve akkor manifesztálódott), de azóta is a legmagasabb Hgb A1C azóta: 5,6%, ennél csak alacsonyabbak voltak. Majd kérdeznék Tőled priviben is!!! Drukkolok Nektek! Tavaly már végigolvastam amiket írtatok, csak aakor még nem volt aktuális!!! NIMRÓD igaz????

Üdv: Ildi
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kedves Ildi!

Gratulálok a pozitív teszthez, ez tényleg a világ legcsodálatosabb érzése, amikor az ember megtudja, hogy babát vár, nekem még ma is könnybe lábad a szemem, amikor eszembe jut a pillanat, ahogy megláttam a 2 csíkot. Remélem, gondtalan és boldog babavárásod lesz!

Ha "csak" 2005 óta vagy cukros, akkor valóban nagyon jó helyzetben vagy és azt kell, hogy mondjam, hogy a babádra sem lesz hatással ez az egész cukordolog, rád meg végképp nem. Valószínűleg neked nem lesznek ilyen extrém kiugrásaid és inzulinigény növekedéseid, mint nekünk, akik már nagyon régóta cukrosok vagyunk. Kicsit irigyellek emiatt :D
Nem tudom, tudod-e, de a 14. hét környékén és a 20. hét után szoktak magzati szívUH-t csinálni cukrosoknál (bár nálad ez nem hiszem, hogy nagy jelentőséggel bír :) ), érdemes talán megemlíteni a nődokidnak, mert tapasztalatból mondom, hajlamosak elfelejteni... Merthogy az 1-es nőin csinálja a Hajdú doktornő ezt a magzati szívUHt, jó előre kell időpontot kérni (mondjuk a 8-10. hét körül ráérsz majd, ha jól számolom most lehetsz olyan 6 hetes).

Igen, Nimród a fiam :) Azaz a fiam, amelyik kint van :D Aki bent van, annak még nincs neve... Én is megálmodtam, hogy babám lesz a pozitív teszt előtti napon most, az elsőnél meg, amint megláttam a tesztet, egyszerűen tudtam, hogy fiú lesz :) Pedig én egy racionális, inkább földhöz ragadt ember vagyok, de ezek azért elég misztikus dolgok :)
 

gajdi8

Tag
Szia Molli!

Köszönöm a válaszokat és az infókat, nagyon jól jönnek, mert én még "kezdő" vagyok! A doktornőm nekem is megemelte az inzulin mennyiségeket, hiszen többet is kell most ennem. Viszont érdekes, hogy vannak olyan ételek, amiből hiába eszek kevesebbet akkor is jobban megemelik a cukromat, mint a többi. Olvastam, hogy célszerű 7 alatt tartani a cukrokat..hát én ezt annyira nem értem. Hiszen úgy tudtam, hogy nálunk (nem terhesen) az étkezések után 1 órával 10 alatt 2 órával 7 alatti kell, hogy legyen. Te tudsz erről vmit, hogy mi van terhességnél? Sajnos mi csak Actrapiddal kell, hogy végigcsináljuk a terhességet (áááá, már február óta így vagyunk, alig vagyunk hullák a Párommal...de mindent a Kicsiért). Régen használtam az Insulatardot, aztán a nyaralás után nem hatott már többet. Így Levemirt kaptam (nem lehet vele babázni). És pont most beszéltük meg a dokinőmmel, ha negatív lesz a teszt, akkor jöna pumpa...de jelentkezett Bogyóka...így nem próbálgatunk, marad az Actrapid. Majd a másodikat tuti pumpával szeretném! Írok mindjárt privátba is, mert volna pár olyan kérdés, amit nem írnék ide ki.

Gratulálok, annyira jó, hogy mi is vállalhatunk babákat, csak jobban oda kell figyelnünk (de legalább nem is hízunk el, a Férjem mindig ezt mondja). Erről jut eszembe, megyek is enni, mert éhesek vagyunk :p:p

Üdv
 

Beloju

Új tag
Amúgy mozog már a baba? Tudod a nemét?[/quote]

Már érzem a mocorgást, de ezek még azok a "kis csikizős" érzések.:)
Azt még nem tudjuk, kisfiú vagy kislány lesz. Jövő pénteken megyünk a genetikai ultrahangra, ahol már kiderülhet a neme, ugye?
Az AFP vizsgálat eredményét különben ma tudtuk meg, szerencsére jó értéket mértek.

És ti hogy vagytok?
 

zsuzs

Új tag
Sziasztok lányok! Tavaly már egyszer-kétszer jelentkeztem én is, akkor sajnos csak rossz témákkal, de most örömmel jelenthetem én is, hogy a tegnapi tesztem nekem is pozitív volt, már 3 hónapja pumpás vagyok, HgbA1c-m 5,9 és jelenleg minden rendben!!:)
Holnap be kell feküdnöm sajnos az ÁEK-ba, terhes pathologiára, Turi drnő ragaszkodik hozzá, de remélem nem sokáig és hogy a babával is minden rendben lesz most már!!! Annyira szeretném!!!
Mindenkinek szép napot kívánok!!
zsuzs
 

zsuzs

Új tag
Köszönöm Timi!! Úgy látszik, én sehogy sem szabadulok a kórháztól! Most, hogy a diabetológusomat meggyőztem, nem kell az I. Bel.Klinika, a nőgyógyászom ragaszkodik legalább egy hetes megfigyeléshez, meg ágynyugalomhoz, és mivel az I.Bel.Klinika közelébe sem vagyok hajlandó menni a tavalyi vetélésem óta, így kénytelen volt saját magához befektetni. Remélem, azért tényleg marad ez a rövid idő, és nem nyúlik majd tovább..
Cukraim szépek, bár ma már volt egy hypo, de úgy látom, pumpával sokkal könnyebb utána menni. Szerencsére Kerényi dokinő most elég rugalmas és egyenlőre azt mondja, ha nincs gond, elég ha csak telefonon értekezünk, messze van az a Csepel...
Szóval lányok, kérlek, szurkoljatok és ha kint vagyok, jelentkezem újra!!:)
 
Oldal tetejére