Neked aztán nincs okod aggódni a szövődmények miatt6 körüliek szoktak lenni terhességen kívül is, sajna kismamaságon kívül képes vagyok belazítani a díétában... ami azért eredményez néha-néha egy két rossz cukrot.![]()
Neked aztán nincs okod aggódni a szövődmények miatt6 körüliek szoktak lenni terhességen kívül is, sajna kismamaságon kívül képes vagyok belazítani a díétában... ami azért eredményez néha-néha egy két rossz cukrot.![]()
úr isten! neked kételyeid vannak? irigyellek! meddig tart az émelygés,addig azt hiszem nekem sem lesz gondom! nem bírok enni!6 körüliek szoktak lenni terhességen kívül is, sajna kismamaságon kívül képes vagyok belazítani a díétában... ami azért eredményez néha-néha egy két rossz cukrot.![]()
Neked aztán nincs okod aggódni a szövődmények miattMeg a babáért sem kell aggódnod ilyen cukrokkal
Többségünknek szerintem jóval hektikusabb cukrokkal született egészséges babánk.
úr isten! neked kételyeid vannak? irigyellek! meddig tart az émelygés,addig azt hiszem nekem sem lesz gondom! nem bírok enni!![]()
a tökéletestől az enyém is messze van,de ahhoz képest milyen volt isteni! remélem marad is!Nekem émelygés ide-oda, mégsem voltak tökéletes cukraim. Az első trimben napi szinten mértem 10et. De az émelygés jó hír!!!! Dolgoznak a hormonok![]()
Biztosan nem lesz olyan vészes, Bogesz! Tudod, csak POZITÍVAN!a tökéletestől az enyém is messze van,de ahhoz képest milyen volt isteni! remélem marad is!

IGEN,IGEN IGEN!!!!!!!Biztosan nem lesz olyan vészes, Bogesz! Tudod, csak POZITÍVAN!![]()
PONT ma reggel volt hipom,12-ig ment!Lehet, hogy célszerűbb lenne nem a 4-5 közötti átlag vércukrot megcéloznod, hanem az 5-6 legyen a cél! Inkább 6, mert "hamar hypozós" vagy...!IGEN,IGEN IGEN!!!!!!!PONT ma reggel volt hipom,12-ig ment!
![]()

néha,de mindig emelek a %-on! nem tudom miért!Bogesz te ha hipod van akkor eszel rá .
és utána???? nem adsz rá inzulint?
én ezt úgy csinálom ,hogy amennyi ch-ot megettem arra elnyújtva 2-3 órára beadok x mennyiségű inzulint ez általában műkődik ,igaz nem mindig kerül el somogyi de azért nem mindegy meddig megy fel!
lehet hogy bekell vezetnem!megpróbálom,nem is az a cél! én már a 4-től félek! ez sajnos reggel 5-kor volt! nem tudtam elötte reagálni,mert aludtamLehet, hogy célszerűbb lenne nem a 4-5 közötti átlag vércukrot megcéloznod, hanem az 5-6 legyen a cél! Inkább 6, mert "hamar hypozós" vagy...!
A holnapi diab-doki után "élménybeszámolót" kérek ám!![]()
! mindenképpen jelentkezem,doki után,de elötte is!Igen, szoktam én is hypozni!Timi te ezt hogyan csinálod??már ha te hipozol egyáltalán??![]()
Már nagyon várom!megpróbálom,nem is az a cél! én már a 4-től félek! ez sajnos reggel 5-kor volt! nem tudtam elötte reagálni,mert aludtam! mindenképpen jelentkezem,doki után,de elötte is!
Ezt én is hasonlóan csinálom (csak annyi,hogy nincs keksz nálam, akkor tuti a somogyi, nekem tilos lassan felszívódót ennem hipóra), de néha a pörgés közben egyszerűen nem tudok visszamérni vagy nálam még az is beleszámít, hogy mennyit mozgok éppen. Pl, ha lent vagyunk a gyerekekkel és hipó van, akkor eleve jóval többet kell rá innom (én is gyümilevet szoktam) és felesleges utánamérnem, amíg lent vagyunk, addig nem indul el felfelé, akármi is történik, még ha sokat ittam akkor sem. Amint ellenben lecsücsülök itthon... abban a minutumban elindul felfelé, ha esetleg többet ettem (mert felfelé ágban kezdtem el enni rá) még akkor is 2 órája volt a hipó. Nálam a mozgás a kulcs, ha sok a mozgás, akkor amíg tart, nem történik semmi, utána viszont kiszámíthatatlan már több óra távlatából, hogy mennyire ettem-ittam sokat vagy éppenséggel nem ittam-ettem sokat, de nagyon alacsony volt, így a somogyi tuti jön.Igen, szoktam én is hypozni!
Általában ilyenkor pár korty (max 1-1,5 dl) almalevet iszok, és 1-2 kekszet eszek meg. És mindig visszamérem fél óra múlva. Ez nálam elegendő idő szokott lenni arra, hogy lássam, elég volt, vagy sok a bevitt CH. Ha a hypo értéke 3,3-3,8 közötti, akkor az említett CH elfogyasztása után 30 perccel 5,5 körüli értéket szoktam mérni. És nálam ez a jó! Ha csak 5, vagy alatta levő értéket kapok, nyomatok mellé még egy kekszet (Győri édes). Így már oké szokott lenni. Ha viszont az almalé+1-2 keksz után 6-6,5 fölött mérek, akkor soknak bizonyul a CH, ilyenkor 10-20%-ra emelek, 1 órára. Ha 7 vagy fölötte van, akkor 30 % és ez is 1 órára!
Aztán újabb 30 perc múlva (tehát a hypo, ill. az almalé+keksz utáni 1 óra elteltével) mérek.
De nálam ez elég jól bevált "rendszer" lett úgy néz ki, ezért az 1 órás visszamérést nem mindig ejtem meg!
A fix CH elfogyasztásából pedig arra tudok következtetni, hogy a hypo-mérésekor a cukrom éppen lefelé vagy felfelé menőben volt-e. Ha az almalé+keksz hatására 5,5 körülit mérek, akkor lefelé ment a cukim, és "időben csíptem el", de ha 6 vagy e fölötti értéket kapok az almalé+keksz után, akkor már egy felfelé menő cukira ettem rá...
Húhú, dehogyisnem, nálam is befolyásoló tényező a mozgás!Neked a mozgás nem ilyen durva tényező? Vagy csak én vagyok én ilyen bonyolult béna?![]()
Hát igen, na ebben nagyon jó a pumpa! Visszagondolva, sokkal kevesebb hipóm volt pumpával, somogyim is kevesebb volt, jobban ki lehetett védeni is, nem kellett állandóan korrigálni (enni vagy ráadni inzulint). Én is tudom, hogyha leülök, felmegy és figyelek is rá, de néha nem lehet eltalálni, front van vagy mensi vagy mensi előtt vagy középen éppenHúhú, dehogyisnem, nálam is befolyásoló tényező a mozgás!
Mivel én pumpás vagyok, ha hypo van/volt, és tuti, hogy a mozgás még egy ideig marad, akkor visszaveszem a bázist 80-70%-ra, egészen addig, amíg a mozgás tart. Amint csüccs - ahogy Nálad is - cuki sutty, fel... De én ezt már tudom, így utána tudok menni, na ilyenkor állítom vissza 100%-ra a pumpát, ez az "inzulinemelés" éppen elég is!
Somogyim emiatt ritkán van - mármint, hogy el tudom csípni a dolgokat - , de amikor van, olyankor néha kiszámíthatatlan! Éppen ezért - az én esetemben - a legcélravezetőbb a prevenció!![]()