Babázhatok

szandimon

Új tag
Akkor én is csatlakozok :) Nálam meg egszerűen úgy van, h attól függően, h a nap melyik szakaszában van a hipó, "már tudom", h mennyit kell enni rá, h épp jó legyen a cukrom. Persze terhességen kívül..... most ez nem megy. Én kocka csokiban utazok, van, h elég 2 kocka csoki is, van, h 6-8 az adag, akkor inkább mást választok, csoki+cukros joghurt pl. A mozgás durván bejátszik, de terhességem alatt meg még jobban. Volt, h óránként nyomtam a 2-3 kocka csokit, mert mindig ment le, ment le, ment le, mire rájöttem, h ja, ma menni kellett ezer felé, tegnap meg sehol sem voltam :)
Nekem is megesik hipó után 10-12-es cukor, néha 16os is van, mielőtt kiközösítetek, de az olyankor, amikor nem tudok mértéket tartani, és zabálok csokit, joghurtot, kekszet, almát, mindent. Én ezért gondolom, h ez nem Somogyi, hanem agyonzabálás. Nekem a gondozóban mindig azt mondják, h a Somogyi nem feltétlenül a cukorleesés után van 1-2 órával, hanem sokszor fél nappal a hipó után...... na ilyet meg pláne nem tapasztalok. Bár a gondozóban szoktak sok hülyeséget is mondani :)

Molli ha valaha voltál pumpás, most miért vagy mégis penes?

bogesz

Új tag
Igen, szoktam én is hypozni! :D
Általában ilyenkor pár korty (max 1-1,5 dl) almalevet iszok, és 1-2 kekszet eszek meg. És mindig visszamérem fél óra múlva. Ez nálam elegendő idő szokott lenni arra, hogy lássam, elég volt, vagy sok a bevitt CH. Ha a hypo értéke 3,3-3,8 közötti, akkor az említett CH elfogyasztása után 30 perccel 5,5 körüli értéket szoktam mérni. És nálam ez a jó! Ha csak 5, vagy alatta levő értéket kapok, nyomatok mellé még egy kekszet (Győri édes). Így már oké szokott lenni. Ha viszont az almalé+1-2 keksz után 6-6,5 fölött mérek, akkor soknak bizonyul a CH, ilyenkor 10-20%-ra emelek, 1 órára. Ha 7 vagy fölötte van, akkor 30 % és ez is 1 órára!
Aztán újabb 30 perc múlva (tehát a hypo, ill. az almalé+keksz utáni 1 óra elteltével) mérek.
De nálam ez elég jól bevált "rendszer" lett úgy néz ki, ezért az 1 órás visszamérést nem mindig ejtem meg!
A fix CH elfogyasztásából pedig arra tudok következtetni, hogy a hypo-mérésekor a cukrom éppen lefelé vagy felfelé menőben volt-e. Ha az almalé+keksz hatására 5,5 körülit mérek, akkor lefelé ment a cukim, és "időben csíptem el", de ha 6 vagy e fölötti értéket kapok az almalé+keksz után, akkor már egy felfelé menő cukira ettem rá...
akkor ezek szerint te sem adsz plusz bólust! vagy nem jól értettem?

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Molli ha valaha voltál pumpás, most miért vagy mégis penes?
Mert egy kanülcsere 2-3 kanült vett igénybe, mert mindig érbe szúrtam (volt olyan, hogy 1 napja bennem volt a kanül és egyik pillanatról a másikra bevérzett és kifolyott mellőle a vér és ki kellett húzni abban a pillanatban). Aztán kiderült a császár alatt, hogy nagyon eresek a szöveteim, a doki ki volt akadva, hogy ilyet ő még nem látott, a pumpások meg mondták, hogy ez annyira ritka, hogy kb 1000 pumpásból 1nek van ilyen. Náluk én voltam az első... ellenben most, hogy már eltelt 2.5 év az uccsó szülés óta, már kevésbé vagyok eres, lehet, hogy már jobb lenne, de nekem pen mellett is lila állandóan a karom, bár kevésbé, mint terhesen és még terhességek után 1-1.5 évig (tehát Nimóval a terhesség elejétől kb 1 évvel ezelőttig végig brutálisan eres voltam, most visszaállt a régi "lilásodás", de ez is nagyon szar még mindig).

lizzi

Őstag
Timi te nagyon ügyes vagy !!!főleg azért mert be tudod tartani,hogy hipora mindig ugyanazt edd!én sajnos nem tudom ezt megtartani és biztos azért mert én már régi diabos vagyok és ezért nem mindig érzem ha hipozom és akkor csak amikor már nagyon alacsony akkor veszem észre ,na akkor van nálam zabálás
ha itthon van a férjem akkor tudja ,hogy rám kell szólnia ,hogy ne egyek többet ,de ha nincs akkor nem mindig sikerül magam kordában tartani ,pedig ezt ésszel tudom ,de abban az állapotban nem:(
én is gyümilevet iszom általában csak én nem mérek ilyen sűrűn és a százalékolás nem jött be eddig ,hanem ugyanúgy beadok a megevett ch-ra x egység inzulint mint ahogy rendes kajálásnál és én 2-3 órára nyújtom el ,de kipróbálom az 1 órát most majd:)

szandimon

Új tag
úgy érzem beteg leszek,mit lehet beszedni? mennyire káros a megfázás?

Nagyon kell vigyázni magadra!! Ha a torkod fáj, Tantum Verde pastilla, vagy lemon szopogató tabletta. Van egy homeopátiás gyogyi is Oscillococcinum, ez én még nem próbáltam. (Nátha és influneza tüneteire). Az én háziorvosom a természetesség híve, gőzölés, infralámpa, kálcium-pezsgőtabletta.... sajna én már túl későn mentem hozzá, nagyon fontos, h amint úgy érzed, beteg leszel, azonnal el kell kezdeni a kúrákat. Nekem már csak az antibiotikum segített, amire meg ált. ráírják, h "az eddigi tapasztalatok szerint terhességben biztonsággal alkalmazható, de ezirányú kutatást nem végeztek....."

tímeácska

Őstag
Nekem a terhesség elején volt egy arcüreg- homloküreg gyulladásom, antibiotikumot kaptam rá, semmi problémát nem okozott! Az infralámpa kifejezetten jól esett nekem!
Aztán a terhesség végén is volt egy nagyon komoly vesemedence-gyulladásom (ami több, mint 1 hónapig tartott, nem csak gyulladás, hanem más probléma is adódott!), drasztikus antibiotikum kúrát kaptam több alkalommal, több félét is, de ez sem okozott problémát a babának!
Mindenképpen mérlegelnie kell az orvosnak gyógyszerrendelés előtt, az előny-kockázat kérdését, amennyiben lehetőség van rá, természetesen a gyógyszereket mellőzni kell. Értem ez alatt, egy kisebb megfázás esetén nem célszerű antibiotikumhoz nyúlni (sajnos nagyon sok orvos automatikusan nyúl hozzá :mad::mad:)- igaz, hogy minden bizonnyal nem árt a babának, de azért mégis csak egy testidegen szer! Ha viszont kell az antibiotikum, akkor kell, az esetleges súlyosabb szövődmények elkerülése végett, és megelőzvén egy esetleges drasztikusabb gyógyszerre kényszerülés lehetőségét! Mert az egészséges babának egészséges szülőre van szüksége!
Megint csak a már-már elcsépelt prevenció jelentőségét szeretném kiemelni: lehetőség szerint beteg ember közelébe ne menjünk, kerüljük a nagy tömegeket (bevásárlóközpontok...), egészséges, vitamindús étkezést kövessünk, és a higiéniára is fordítsunk nagy(obb) hangsúlyt: kézmosás, kézmosás, kézmosás (ésatöbbi)... :cool:
És nem utolsó sorban ne csak saját egészségünket óvjuk, hanem embertársainkét is: ha már sajnálatos módon mi magunk betegek vagyunk, akkor tiszteljük meg a többieket azzal, hogy nem megyünk tömegbe, kisgyermekek, idősek, várandós anyák közelébe (sem!)! És tanuljuk meg a köhögés-orrfújás-tüsszentés "szabályait" is...:dr_31:

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Nagyon kell vigyázni magadra!! Ha a torkod fáj, Tantum Verde pastilla, vagy lemon szopogató tabletta. Van egy homeopátiás gyogyi is Oscillococcinum, ez én még nem próbáltam. (Nátha és influneza tüneteire). Az én háziorvosom a természetesség híve, gőzölés, infralámpa, kálcium-pezsgőtabletta.... sajna én már túl későn mentem hozzá, nagyon fontos, h amint úgy érzed, beteg leszel, azonnal el kell kezdeni a kúrákat. Nekem már csak az antibiotikum segített, amire meg ált. ráírják, h "az eddigi tapasztalatok szerint terhességben biztonsággal alkalmazható, de ezirányú kutatást nem végeztek....."
SZandimon, ne félj ezektől a gyógyszerektől, mármint én is utálom az antibiokat, meg minden gyógyszert, de nem ártanak ezek a babának, tudod, hogy csak jogi dolgok miatt vannak ezek ráírva a gyógyszerekre és valójában nem ártanak a magzatnak.

Dudus

Új tag
Sziasztok!

Én 23 éve vagyok diabos. 3.5 éve pumpám van, Novorapiddal megy. Eddig a Hosszúfalusi Nórához jártam gondozásba (sajnos a Kútvölgyiben nem maradhattam:(, privatizálták a nőgyógyot )
November óta járok a Thaisz doktornőhöz babaügyben, ő nagyon szimpatikus, megnyugtat mindig, ha nem éppen úgy alalkul a cukrom, ahogy az kellene. A legutóbi A1c-m 7.1 volt és végre megengedte, hogy babázhatunk! :D
Biztos fogok majd jó sokat kérdezni a témával kapcsolatosan ( a fórumot már nagy részt elolvastam) .
Egyenlőre azt szeretném megtudni tőletek, hogy valaki szült-e már a Péterffybe? ill., hogy kinek volt a nőgyógyásza a Zsirai doktor. Nekem őt ajánlotta Thaisz doktornő. Sajnos az én dokim átment az onkológiai intézetbe dolgozni és lecsúsztam róla:-(
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy a terhesség alatt az időjárási frontok nagyon megkavarják a cukrotokat? Nekem ugyanis rettenetesen be tud kavarni egy-egy front most is nem terhesen és van, hogy 150-160%-on megy a pumám és még így se nagyon tudom csak 9 körül tartani a cukromat. Ilyenkor még a mozgás is csak ront a helyzeten.

Köszönöm előre is a segítségeteket:dr_24:

tímeácska

Őstag
Sziasztok!

Én 23 éve vagyok diabos. 3.5 éve pumpám van, Novorapiddal megy. Eddig a Hosszúfalusi Nórához jártam gondozásba (sajnos a Kútvölgyiben nem maradhattam:(, privatizálták a nőgyógyot )
November óta járok a Thaisz doktornőhöz babaügyben, ő nagyon szimpatikus, megnyugtat mindig, ha nem éppen úgy alalkul a cukrom, ahogy az kellene. A legutóbi A1c-m 7.1 volt és végre megengedte, hogy babázhatunk! :D
Biztos fogok majd jó sokat kérdezni a témával kapcsolatosan ( a fórumot már nagy részt elolvastam) .
Egyenlőre azt szeretném megtudni tőletek, hogy valaki szült-e már a Péterffybe? ill., hogy kinek volt a nőgyógyásza a Zsirai doktor. Nekem őt ajánlotta Thaisz doktornő. Sajnos az én dokim átment az onkológiai intézetbe dolgozni és lecsúsztam róla:-(
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy a terhesség alatt az időjárási frontok nagyon megkavarják a cukrotokat? Nekem ugyanis rettenetesen be tud kavarni egy-egy front most is nem terhesen és van, hogy 150-160%-on megy a pumám és még így se nagyon tudom csak 9 körül tartani a cukromat. Ilyenkor még a mozgás is csak ront a helyzeten.

Én Veszprémben szültem - bár Székesfehérváron terveztem... -, így érdemben a kérdéseid zömére nem tudok válaszolni, de izgatottan várom sorsod/sorsotok :)D) alakulását!

Hogy ez a topic milyen izgi...! :D:D:D

tímeácska

Őstag

A várandósság elején engem is befolyásoltak a frontok, úgy a 12. hétig, ekkor éppen ősz volt... Bár, így utólag belegondolva, lehet, hogy nem is a frontok voltak... :D Micsoda segítség vagyok, nem?! :rohog::rohog:

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Sziasztok!

Én elég "frontos" vagyok, de terhesen kevésbé borult a cukrom, talán azért, mert jobban figyeltem. Nem kell félned ettől az egésztől, mindenkinek megy :) Nem ismerem a Zsirai doktort, bár én is Thaiszhoz járok, őt ismerem és szeretem :) Azt az egyet érdemes tudni Thaiszról, hogy nála akkor nagyon jó lenni, ha szeretsz és tudsz önmenedzselni. A Péterfy szülészete elég híres, szerintem jó helyen leszel!

mantanya

Aktív tag
"Egyenlőre azt szeretném megtudni tőletek, hogy valaki szült-e már a Péterffybe? ill., hogy kinek volt a nőgyógyásza a Zsirai doktor. Nekem őt ajánlotta Thaisz doktornő. Sajnos az én dokim átment az onkológiai intézetbe dolgozni és lecsúsztam róla:-("

Szia!
Én a második gyerkőcöt Zsirai dokinál szültem anno még a Szabolcs utcában. Akkor volt "kezdő" doki. Nem volt túl szimpi, de a belgyógy doki vele dolgozott együtt. Igazán probléma nem volt nála, rendes volt végig. Agyon dicsérni nem akarom, mert nekem nem Ő lett az etalon, de igazán rosszat sem tudok róla mondani. Persze 7 év alatt változik az ember... De ne aggódj, az biztos, hogy ért a cukros kismamákhoz.

Akoit én még ismerek és jó szívvel ajánlani tudok: Dr. Végh György és Dr. Csákány M. György

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
"Egyenlőre azt szeretném megtudni tőletek, hogy valaki szült-e már a Péterffybe? ill., hogy kinek volt a nőgyógyásza a Zsirai doktor. Nekem őt ajánlotta Thaisz doktornő. Sajnos az én dokim átment az onkológiai intézetbe dolgozni és lecsúsztam róla:-("

Szia!
Én a második gyerkőcöt Zsirai dokinál szültem anno még a Szabolcs utcában. Akkor volt "kezdő" doki. Nem volt túl szimpi, de a belgyógy doki vele dolgozott együtt. Igazán probléma nem volt nála, rendes volt végig. Agyon dicsérni nem akarom, mert nekem nem Ő lett az etalon, de igazán rosszat sem tudok róla mondani. Persze 7 év alatt változik az ember... De ne aggódj, az biztos, hogy ért a cukros kismamákhoz.

Akoit én még ismerek és jó szívvel ajánlani tudok: Dr. Végh György és Dr. Csákány M. György
Csákány doki csak Baranyival dolgozik együtt, Thaisz kizárt sajna :(

mantanya

Aktív tag
Csákány doki csak Baranyival dolgozik együtt, Thaisz kizárt sajna :(

Ezt nem tudtam...:-x Amikor én nála szültem, akkor Tamás proffal "volt együtt". De jó doki, az tuti! Miért van ez, hogy ezek a dokik csak bizonyos nőgyogyikkal illetve belgyógyászokkal dolgoznak!!!???? Igazán nem értem. Budapesten már elég sok nevet hallottam, akik foglalkoznak cukrosokkal (nem úgy, mint itt vidéken:-(). Tudom, nálam is ez volt, megmondták kihez KELL mennem és nem volt választás. Aztán ha nem volt szimpi, hát így jártam...

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ezt nem tudtam...:-x Amikor én nála szültem, akkor Tamás proffal "volt együtt". De jó doki, az tuti! Miért van ez, hogy ezek a dokik csak bizonyos nőgyogyikkal illetve belgyógyászokkal dolgoznak!!!???? Igazán nem értem. Budapesten már elég sok nevet hallottam, akik foglalkoznak cukrosokkal (nem úgy, mint itt vidéken:-(). Tudom, nálam is ez volt, megmondták kihez KELL mennem és nem volt választás. Aztán ha nem volt szimpi, hát így jártam...
Itt pesten lehet választani Thaisz mellé szinte bárkit, ezért bírom én Thaiszt. Én az 1-es nőit ajánlom mindenkinek, az ott dolgozó orvosok közül sokan nagyon profik a cukros anyukákban és ott nincs ilyen megkötés, hogy milyen diabdokival vállalnak, ott szabad minden. és szerintem nem mellesleg a legjobb klinika, szülészeti mármint. Persze, sokan vannak és nehéz néha ott, de a szaktudás (szülészeti) a legjobb ott. És én is utálom ezt, mert Csákánynál akartam én is szülni különben még az elsőt és riadtan mentem a délpestibe hozzá, mert már az meglepedt, hogy milyen hely is az a kórház és aztán riadtan mentem a Baranyihoz egyetlen egyszer vissza és kész, nem vállaltam így be, visszamentem Thaiszhoz és kerestem dokit az 1esen és nagyon nagyon örülök, hogy így alakult, mert ha lesz harmadik egyszer, azt is itt szülöm.

Dudus

Új tag
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!
1x már voltam terhes, de azt nem tarthattam meg. ( A1c 9.25!):(
Akkor mikor még nem is tudtam,hogy az vagyok borzasztó kaotikus volt minden, persze néhány hét után kiderült miért is volt mindez.
Persze nyilván más lesz így, hogy tudom babát akarok! Odafigyelek jobban magamra.
Remélem hozzuk a papír formát, és megint elsőre összejön, mint anno:D
Ti lesztek az elsők akikkel megosztom majd a jó hírt!

Mégegyszer köszi mindent.
Annyit szeretnék megjegyezni még, hogy nagyon hasznos ez az oldal, mert nagyon sokat tudunk egymásnak így segíteni. Jó érzés és biztonságot ad az, hogy tudod másoknak is sikerült már.

Dudus:)

Oldal tetejére