Sziasztok, ismét én. Illetve várom mindenki véleményét aki Debrecenbe jár gondozásra, hová jár és mennyire elégedett?
Szandimon
Szia Szandimon! Debreceni Klinikára járok 3 havonta (jobb esetben
Sziasztok, ismét én. Illetve várom mindenki véleményét aki Debrecenbe jár gondozásra, hová jár és mennyire elégedett?
Szandimon
Kérnem kellett egy másik szakorvosi javaslatot az inzulinomra a diabetológusomtól. Kaptam is. Ezt írta: "napi 40 E + korrekció". Na, de a háziorvos mi alapján fogja felírni a korrekció "pontos" mennyiségét a napi "fix" mennyiséghez?! Miért nem lehet konkrét számokkal meghatározni a korrekciót?!?! (Persze, meg lehetne, ha akarná...:roll
Háziorvosom egyből jelezte is, hogy na, de az mennyi is pontosan? Mert Ő a kiállított papír alapján írhatja fel az inzulin mennyiségét. Ő úgy tudja, ettől eltérnie nem lehet, csak újabb szakorvosi javaslat alapján. Elég logikusnak is tűnik, ugyanis, Ő nem szakorvos, nem jogosult a beadandó inzulin mennyiségén változtatni (szerintem). Most akkor ez hogy is van?! Újabb fekete lyuk? Egy hiányosság a rendeletmódosításban?! Vagy, ez máshol hogy megy, augusztus 16 óta?
), ezt minden alkalommal megkérdezi.Az egyik ismerős gyereknek simán felírták a diab rendelésen az összes cuccot. Akkor most lehet vagy nem?

HgA1c vizsgálatot 93 naponként lehet rendelni az új rendelkezések (08.16) szerint
(ez annyira idióta szám, hogy megjegyeztem)
Az EUM szakmai irányelvét kimazsoláztam, de ez csak ajánlásokat tartalmaz, konkrét előírásokat nem, szóval ajánlott (amit megtaláltam):
- ortopédiai vizsgálat (diab. láb + érvizsgálat), évente 1x
- EKG, kardiológiai vizsgálat, évente 1x
- szemészeti vizsgálat, évente 1-2 alkalommal
- neurológiai vizsgálat (neuropátiás panaszok esetén)
- vér- és vizelet vizsgálat, évente 1-4 alkalommal
- diabetológiai vizsgálat évente legalább 2 alkalommal
Én megkaptam mindkét cuccra a szakorvosi javaslatot.Máténak is felírták a diab. szakrendelésen múlthét hétfőn az inzulint...
Nekem meg csak az inzulinra adott szakorvosi javaslatot a diab. orvosom...
Sőt, Máténak meg csak a tesztcsíkokra adtak javaslatot...
Én már nem bírom nyomon követni a dolgokat... Egyáltalán lehet?! Mert úgy látom, a szakorvosok is eltévednek a rendelet-káosz erdejében...:x
Sziasztok!
Misamaci, Kata, köszönöm a listát, kedvesek vagytok! Nem akarom ismételni magam, sajnos a vizsgálatok feléhez soha nem volt még szerencsém a 15 év alatt.
Jöhet ide is 1000 kérdés, marad még Juditnak is speciálisan rendelésre vonatkozóan.Sziasztok!
Misamaci, Kata, köszönöm a listát, kedvesek vagytok! Nem akarom ismételni magam, sajnos a vizsgálatok feléhez soha nem volt még szerencsém a 15 év alatt. Persze az én szakorvosi javaslatomban egy árva plusz egység inzulin nincs.....
Judit én a Kenézybe járok, mindenképp jelentkezem majd priviben 1000 kérdésselKÖSZI
![]()
Kedves Misamaci!
Valahogy biztos nálad is elindult ez a rendszer annak idején? Gondolom orvosi javaslatra. Vagy magad jártál utána, hogy milyen vizsgálatokra van szükséged, és utána kérted a háziorvosodtól a beutalót? Lehet naív vagyok, vagy sokat várok a rendszertől? De azt gondolom, ezt azért mégis az orvosnak kellene tudni és irányítani. Bár legutóbb már kértem a vizsgálatot, mégsem kaptam. A háziorvosnak nincs akkora jogköre, mint a gondozónak, pl. a pajzsmirigyhormonokat sem vizsgáltathatja, csak a TSH-t.
Akkor azt mondod, ezt mégis nekem kell menedzselni?
Senki más nem jár Debrecenbe gondozásra?
Nos erre gondoltam én, hogy azért csak kaptál valakitől egy kezdeti tájékoztatást. Ez nálam elmaradtA vizsgálatokat szintén a legelején, még a kórházban átbeszéltük a dokival (milyen vizsgálatokat, milyen időközönként kell stb.),
.
Nos erre gondoltam én, hogy azért csak kaptál valakitől egy kezdeti tájékoztatást. Ez nálam elmaradt![]()
Bár azt hiszem, bármennyire is lennék jól tájékozott, ezzel a dokival nem boldogulnékAmikor leülök, már érzem, hogy állhatok fel, mire bemegyek, már ki van nyomtatva a lapom, amit ugye a végén a tapasztaltak alapján kellene. Teljesen rossz inzulinadagokkal, stb. ....
.... Hozzám kérdés nincs, és én is max. 1-et tudok kérdezni, de azt már állva, táskával a vállamon. Az inzulinadagot egy helyen módosítja, és olyan hangnemben, hogy érzed, te hülye vagy ehhez, de reagálni már nem tudsz, mert azt modják: "viszontlátásra".
Most pl. 2010. decemberére hívtak vissza....
Szeretném megkérdezni, hogy a szív vizsgálata csak egy EKG-ből áll?
Itt most csak arról érdemes beszélni, ami a szövődménymentes cukorbeteg alapvizsgálata, ill. időszakos szűrése.Szeretném megkérdezni, hogy a szív vizsgálata csak egy EKG-ből áll?
Mit takar a neurológiai vizsgálat?
![]()
Húhh, hát ezt a doktort valóban le kell cserélni. Ha tényleg szóhoz sem jutsz, akkor hiába tudod, mi jár neked, nem is kérheted a beutalót. Az semmiképp sem helyes, ha azt érzed, hogy ott te egy "senki" vagy, akitől minél előbb meg kell szabadulni.Bár azt hiszem, bármennyire is lennék jól tájékozott, ezzel a dokival nem boldogulnék
Amikor leülök, már érzem, hogy állhatok fel, mire bemegyek, már ki van nyomtatva a lapom, amit ugye a végén a tapasztaltak alapján kellene. Teljesen rossz inzulinadagokkal, stb. Most pl. 2010. decemberére hívtak vissza....
És ez rendszeres...Hozzám kérdés nincs, és én is max. 1-et tudok kérdezni, de azt már állva, táskával a vállamon. Az inzulinadagot egy helyen módosítja, és olyan hangnemben, hogy érzed, te hülye vagy ehhez, de reagálni már nem tudsz, mert azt modják: "viszontlátásra".
Oly régen nem jut rám 5 percnél több, hogy már el sem tudom képzelni, mit lehetne beszélni 25-40 perc alatt![]()