Cukorbeteg gyermek

dg

Őstag
Van már valakinek tapasztalata az idei diab mikulásokkal kapcsolatban?
Tavaly friss diabosok voltunk és még kicsi is volt Tökmag, de idén vennék neki, még ha nem is eszi meg.
Milyet vesztek, fogtok venni és hol lehet kapni? Már látom a Spar-ban, hogy hatalmas a választék a csokimikulásokból, de nem találtam diab Mikit.


Csatlakozom az előttem szólókhoz! Én is azokhoz tartozom, akik (már) nem keresik a diab csokoládét. A csoki elég zsíros eledel, és szerintem már nincs is olyan, amin nincs ch táblázat. Általában a kinder csokik nekünk nagyon bejönnek. Híve vagyok a Mikulás figuráknak: olyat fogok keresni, ami jó minőségű tejcsokiból van, és a porció egyszerre kb 10 ch/Mikulás. Szóval, egy kisebbet! ;-)
 

borka

Őstag
Van már valakinek tapasztalata az idei diab mikulásokkal kapcsolatban?
Tavaly friss diabosok voltunk és még kicsi is volt Tökmag, de idén vennék neki, még ha nem is eszi meg.
Milyet vesztek, fogtok venni és hol lehet kapni? Már látom a Spar-ban, hogy hatalmas a választék a csokimikulásokból, de nem találtam diab Mikit.


A madaras tesco-ban lehet venni.
 

umbra08

Aktív tag
Mikulás

Köszi a tanácsokat!
Felhagyok a diab Mikulás kereséssel.
Azt hiszem, Kinder Mikit fogok akkor venni, a Kinder "dolgokat" már korábban is többen ajánlottátok.
Köszi a tanácsokat!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Köszi a tanácsokat!
Felhagyok a diab Mikulás kereséssel.
Azt hiszem, Kinder Mikit fogok akkor venni, a Kinder "dolgokat" már korábban is többen ajánlottátok.
Köszi a tanácsokat!
A Kinder és a Milka a nyerő, ha a minőséget is figyelembe veszi az ember. A silány minőségű csokikban állítólag nincs is kakaó, vagyis alig nevezhető csokinak. Ez minden éveben benne van a tv-ben, de érdekes módon mindig a Télapó a és húsvéti ünnepek után.
 

umbra08

Aktív tag
A Kinder és a Milka a nyerő, ha a minőséget is figyelembe veszi az ember. A silány minőségű csokikban állítólag nincs is kakaó, vagyis alig nevezhető csokinak. Ez minden éveben benne van a tv-ben, de érdekes módon mindig a Télapó a és húsvéti ünnepek után.

Korábban is ("azelőtt", mikor még nem volt Tökmag diabos) a Kinder és a Milka volt a kedvencem (na meg a Raffaello), szerintem is csak a minőségi csokikat érdemes venni.

Pár hete vettem diab Milka csokit. Eltettem a szekrénybe, majd később megkóstoljuk, hogy milyen ízű és esetleg később Tökmagnak is adunk, ha finomnak találjuk. Múlt héten egyik késő este egyedül voltam a konyhában, kedvem se volt az igazi, itt az ideje megkóstolni a Milkát! Először 1 szelet, majd még 1, aztán megetettem együltő helyemben az egész táblát! Nagyon finom volt, olyan jól esett. :)
Mióta Tökmag diabos lett, nem eszünk édességet (túró rudit azért igen) és bevallom, hiányzik! Főleg azon a bizonyos napokon a hónapban. Azért is veszek mostanában Pöttyös Rudit, mert azt én is imádom és együtt tudjuk uzsiidőben néha enni Tökmaggal.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Korábban is ("azelőtt", mikor még nem volt Tökmag diabos) a Kinder és a Milka volt a kedvencem (na meg a Raffaello), szerintem is csak a minőségi csokikat érdemes venni.
Hááát, nem szép tőled, hogy emlegeted aztat a Raffaellot. ;):mad:;)
Én nem vagyok egy nagy csokiimádó, de a Raffaello az azért más. No meg a Ferrero Rocher, hogy már halmozzuk azokat az élvezeteket. Szerencsére csak akkor eszem, ha itt bent a dolgozóban véletlenül kap valaki. :hurra:
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Múlt héten egyik késő este egyedül voltam a konyhában, kedvem se volt az igazi, itt az ideje megkóstolni a Milkát! Először 1 szelet, majd még 1, aztán megetettem együltő helyemben az egész táblát! Nagyon finom volt, olyan jól esett. :)
Én az étcsokival vagyok így. Általában félévente rámjön, és akkor nekiülök egy tábla csokinak, de az is legalább 70%-os. Igaz, hogy a felével megtelek, mint a déli busz, a másik felét meg belepi a por, mert Deni ezeket nem szereti. A kólával ugyanígy vagyok. Egy évben 2-3-szor muszáj kólát innom, de 1 üvegtől megcsömörlök.

A csoki igazi lélekápoló, ha szívesen megeszed, akkor ne legyen bűntudatod miatta, edd csak meg. Tökmag is megehet belőle néhanapján. A diab úgysem azt jelenti, hogy az édességet teljesen száműzni kellene.

Majd még a szaloncukorra kell figyelnetek, mert az szemenként pillanatok alatt el-eltűnik, és alattomosan emeli a cukrot. Abból is a diétás ugyanúgy emeli, mint a hagyományos. A szaloncukor szinte kikerülhetetlen, és nem helyettesíthető.

Talán itt vannak szülők, akik tudnak adni gyakorlati tanácsot szaloncukor helyettesítésére, vagy tippjük, hogy melyiket érdemes venni egy diab gyerkőcös családba.
 

dg

Őstag
Talán itt vannak szülők, akik tudnak adni gyakorlati tanácsot szaloncukor helyettesítésére, vagy tippjük, hogy melyiket érdemes venni egy diab gyerkőcös családba.


Természetesen, szaloncukor is kell! :)
Korábban diab szaloncukrot vettem, elég förtelmesek voltak. Van egy, ami viszont kellemes ízű válogatás volt, ha jól emlékszem, Csengettyű a neve.
De mint minden csokiból, ebből is feleslegesnek tartom a diab változatot. Majd meglátjuk, melyiket választjuk -- tulajdonképpen mindegy. 1 szem szaloncukorban kb 5-8 gr CH van, függően a tölteléktől/mérettől, stb...
A fára persze nem akasztjuk fel, ne kelljen nézegetni. Ráadásul, a kisebbik lányom lelegelné azonnal az utolsó szemig, ha rajta múlna. Mikor tudom, hogy belefér a diétába egy kis nasi, láss csodát! , a karácsonyfán terem egy-két szaloncukor. Karácsony idején azért ez egy nap többször is előfordul! :) A gyerekeim pedig odavannak ezért a varázslatért! ;-)
 

dg

Őstag
Megtaláltam! :rohog: Igen, van diabetikus változata a Csengettyűnek, amit én jónak találtam. Az alábbi idézet kicsit más fényben tűnteti fel...
Nincs más hátra: aki kíváncsi , próbálja ki!

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 align=center><TBODY><TR><TD>
Csengettyű, családi vegyes (az alsó kettő a diabetikus változat)
</TD></TR></TBODY></TABLE>


Név: Csengettyű, diabetikus (epres, marcipános, kávés, rumos)
Gyártó/forgalmazó: Microse Kft.
Nettó tömeg: 500 gramm
Ár: 949 Ft
Külső kivitel: viszonylag erős falú zacskó
Darabonkénti csomagolás: celofán
Bevonat: kakaómassza, kakaóvaj (kis jóindulattal nevezhetjük csokoládénak)
Jellemző összetevők: fruktóz, a marcipánosban 20% pörkölt mandula, a többiben főleg porok, aromák
Csupasz külső kóstolás előtt: nagyon szép mintás, bonbonszerű
Illat kóstolás előtt: nagyon jó
Borítás: túlzottan vastag
Töltelék és állag: mű, alig maradt neki hely a bevonattól, többnyire híg, apró csomók is vannak benne, nyeléskor érezni
Íz: erős élesztőíz (ami talán nugátnak indult) majdnem minden fajtánál, némelyik hányingerkeltő és meghatározhatatlan ízű, de az epres jó
Egyéb megjegyzés: Könnyen szétszakad az egész zacskó, a máz miatt túl tömény édesség
 

umbra08

Aktív tag
Én az étcsokival vagyok így. Általában félévente rámjön, és akkor nekiülök egy tábla csokinak, de az is legalább 70%-os. Igaz, hogy a felével megtelek, mint a déli busz, a másik felét meg belepi a por, mert Deni ezeket nem szereti. A kólával ugyanígy vagyok. Egy évben 2-3-szor muszáj kólát innom, de 1 üvegtől megcsömörlök.

A csoki igazi lélekápoló, ha szívesen megeszed, akkor ne legyen bűntudatod miatta, edd csak meg. Tökmag is megehet belőle néhanapján. A diab úgysem azt jelenti, hogy az édességet teljesen száműzni kellene.

Majd még a szaloncukorra kell figyelnetek, mert az szemenként pillanatok alatt el-eltűnik, és alattomosan emeli a cukrot. Abból is a diétás ugyanúgy emeli, mint a hagyományos. A szaloncukor szinte kikerülhetetlen, és nem helyettesíthető.

Talán itt vannak szülők, akik tudnak adni gyakorlati tanácsot szaloncukor helyettesítésére, vagy tippjük, hogy melyiket érdemes venni egy diab gyerkőcös családba.

1-2x ettem én is 70%-os étcsokit, hát az sem rossz!!! :)
Ezt viszont nagyon jó hallani:
"A diab úgysem azt jelenti, hogy az édességet teljesen száműzni kellene."
 
Oldal tetejére