borka
Őstag
A pumpáról viszont ma úgy hallottam, hogy egyelőre lemondott. Hátha majd az egy cseppen kedvet kap hozzá.
Majd jól megmutogatjuk neki a pumpáinkat,és lehet,hogy valóban kedvet kap.
A pumpáról viszont ma úgy hallottam, hogy egyelőre lemondott. Hátha majd az egy cseppen kedvet kap hozzá.
Szia Vende1!
Az Én kislányom már kijárta az ovit 11 éves 4. osztályos. 10 órakor mentem beadni az insulint és ebéd után mentem érte,mert nem mertem ott altatni a hipó miatt.Rendesen evett mindent csak nem cukrozták meg amit úgy főztek, vittem édesítőt és azt raktak rá.Most meg laktóz érzékeny lett így Én készítem a reggelit ebédet uzsit, és 11. éve cukorbeteg.
Előre is köszönöm.Majd jól megmutogatjuk neki a pumpáinkat,és lehet,hogy valóban kedvet kap.
Tudom én, hogy a pumpa az elméleti legjobb... De mi pennel is jól elvagyunk 5 éve... Szóval, van itt valami más is!
Ő is elvan nem arról van szó, szépek is az eredményei, tudom, hogy eddig hiúságból nem akart pumpát, vagy pontosabban amiatt mondta, hogy majd ha lehetne sem szeretne. Aztán kb. 2 hete feldobta a labdát, mert az egyik osztálytársának az van, és látja, hogy mennyivel könnyebb és rugalmasabb úgy. Persze tőle nem tudott meg semmit a pumpáról, tehát arról sem tudott, hogy hogyan műkődik. Amikor én elmondtam neki, akkor átértékelte és azt mondta, hogy akkor így mégsem szeretne. Ez persze lehet, hogy változik, de foglalkozik a gondolattal.
És mire gondoltál akkor, hogy amikor azt mondtad, hogy van itt valami más is.
A "van itt valami más" alatt tulajdonképpen megannyi mást, azaz tényezőt értettem, ami miatt valakinek elfogadható/jó a cukorháztartása. Ez meg arról jutott eszembe, hogy a rendelőben beszélgetve szülőtársakkal, akik pumpásak vagy fontolgatják a pumpát, egyöntetűen azt látom (ezért hajlamos vagyok általánosítani a kivételnek szóló tiszteletadás mellett), az az elgondolás az uralkodó, hogy a pumpa használatának ténye egyenértékű a jó cukrokkal, kvázi automatikusan maga után vonja! Holott , ez azért korántsem így működik! És itt jönnek be a "megannyi mások", az a sok, az egyénre leszűkítve szinte teljeskörűen (!) konkretizálhatatlan tényező...
Miért csalódottak azok a szülők, akik nem kapták meg a várt eredményt? Nyilvánvalóan azért, mert a tájékozatás, képzés, koordinálás nem komplex.
A "van itt valami más" alatt tulajdonképpen megannyi mást, azaz tényezőt értettem, ami miatt valakinek elfogadható/jó a cukorháztartása. Ez meg arról jutott eszembe, hogy a rendelőben beszélgetve szülőtársakkal, akik pumpásak vagy fontolgatják a pumpát, egyöntetűen azt látom (ezért hajlamos vagyok általánosítani a kivételnek szóló tiszteletadás mellett), az az elgondolás az uralkodó, hogy a pumpa használatának ténye egyenértékű a jó cukrokkal, kvázi automatikusan maga után vonja! Holott , ez azért korántsem így működik! És itt jönnek be a "megannyi mások", az a sok, az egyénre leszűkítve szinte teljeskörűen (!) konkretizálhatatlan tényező...
Miért csalódottak azok a szülők, akik nem kapták meg a várt eredményt? Nyilvánvalóan azért, mert a tájékozatás, képzés, koordinálás nem komplex.
Sziasztok! Nemrég felfedezett 5 éves I. típusú DM-es kislány apukája vagyok. Arról szeretném megkérdezni a fórumozókat, hogy egy egyszerű sonkás-sajtos pizzaszeletnek hogyan tudom kiszámolni (megbecsülni) a szénhidát-tartalmát!Köszönettel:
Van már valakinek tapasztalata az idei diab mikulásokkal kapcsolatban?
Tavaly friss diabosok voltunk és még kicsi is volt Tökmag, de idén vennék neki, még ha nem is eszi meg.
Milyet vesztek, fogtok venni és hol lehet kapni? Már látom a Spar-ban, hogy hatalmas a választék a csokimikulásokból, de nem találtam diab Mikit.
Én nem vennék diabos mikulást. Mikulásos zacskóba tegyél szerintem olyan finomságokat, amiket egyébként is adsz neki, és van nagyon finom kindercsoki mikulás, csak a jelkép végett.
Nekem a pizza 2-3 óra múlva dobja meg a cukromat. Ez egyénileg nagyon változó, van akinél így működik, másnál nem. Ha órákkal később emelkedett cukrot mértek, akkor az a pizza késő hatásának az eredménye. Ki fogjátok tapasztalni. Arra érdemes még figyelni, hogy a kész pizza tésztánál, amit venni lehet, számolni kell azzal, hogy cukorral készül. Ha több félét megnéztek a csomagoláson lévő CH paraméterből ki tudtok indulni. Ha otthon készítitek a tésztáját, akkor is kell bele minimális cukor az állaga miatt, de azt tudjátok ti szabályozni. Ott a lisztet és a cukrot kell számolni az egész pizzára, aztán a szeletekre pedig elosztani az össz. számolt mennyiséget.Sziasztok! Nemrég felfedezett 5 éves I. típusú DM-es kislány apukája vagyok. Arról szeretném megkérdezni a fórumozókat, hogy egy egyszerű sonkás-sajtos pizzaszeletnek hogyan tudom kiszámolni (megbecsülni) a szénhidát-tartalmát!Köszönettel: