Cukorbeteg gyermek

gabibaba

Aktív tag
Ja! Telefon az elején elkobozva. Cél: Maguknak gyűjtsék az élményeket, ne azon járjon a fejük, hogy mit meséljenek el azonnal, majd a végén elmesélik a családnak. Azt mondták az elején, h hét közepén telefonálnak szülőnek, beszámolnak a helyzetről - szerda du. telefon megérkezett rövid hírekkel.

Zsu77

Új tag
A környezet tényleg nagyon kultúrált, 5 ágyas szobák, tiszta mosdók. A cukraival szerintem egészséges mértékben foglalkoztak, azaz nem volt a 'tojd le, mert táborozol' effektus, nála bázist is állítgatták meg a nappali adagokat is, és megbeszélték vele is, hogy mit miért. Majdnem minden éjjel mértek úgy, hogy Gábor nem ébredt fel.
A 'cimbik' (ők a segítők) nagyon kedvesek voltak, minden nap kapott valami kis levélkét tőlük néha csak egy mosolygó arc, néha egy 'örülök, hogy a mi házunkba kerültél' és ilyesmi szövegekkel. Kézműveskedtek (nálunk ez eddig elképzelhetetlen volt, h leüljön), horgásztak (visszaengedték a halat), kenuztak, vizicsatáztak, és esténként nagyon jókat beszélgettek. Az az óriási kötélpálya, amit a honlapon is meg lehetett nézni Gábornak nagyon bejött. És a búcsúzás szó szerint egy órán át tartott, erre készülj, monalizus!

Köszönöm az infót a cimbikről!Már le is csaptam a témára!:D

M

monalizus

Vendég
Újra itt vagyok!Mikor múlt héten szombaton vittük táborba lányzót. Ott szerintem még a földről is lehetett volna enni. Tényleg nagyon kedvesek voltak a cimbik(fiatalok). Szerdán telcsiztek, hogy mi van Beával. Áradoztak róla, hogy milyen aranyos, meg bátor, magasba felment, a kötélpályán végig ment, követi a cimbik utasításait. Kézműves foglalkozásokon sokat alkotott. (Halkan mondom: a Csepeli Szemlén kézműves-grafika ágon 2. helyezést ért el - kézműves szakkörre jár.) Gondoltam magamban, szerintem félre telcsiztek, mert az én lányom nem ilyen bátor. Remélem, ha holnap már itthon lesz úgyanígy folytatja majd az "engedelmességet".

Zsu77

Új tag
Hát gratula a 2.helyért!Ez nagyon szép!Biztos nagyon ügyes lehet!
Hát ez a jó a közösségben...rá lehet venni őket olyanra,amit csakúgy nem tennének meg.Látod:Gábor is jól elült egyhelyben.És ezek a változások a közösségi nyomás hatására meg is maradnak.Ez jól jön az önterápiában is... :)

M

monalizus

Vendég
Köszönöm!De hozzá kell tennem, hogy abba akarta hagyni a kézművest, mert a legjobb barátnője otthagyta. Ő is utána akart menni.De miután megkapta ezt az Oklevelet, letett róla. Rajzból, technikából, kézművesből tiszta 5-ös. A tanárok megdicsérték, hogy milyen jó kézügyessége van. Az biztos, hogy nem tőlem örökölte. Talán az apjától (szobafestő)?

Erzsébet

Új tag
Sziasztok!Erzsi vagyok... :).A kisfiam Dávid 2,5 éves.Idén jún.4-én lett cukorbeteg.Mixtard30-at kap.Reggel 3E,délután pedig 2,5E inzulint kap.Az eredményei elég szépek.A HgA1C-ről nem tudunk még semmit.Örülök ennek a fórumnak.

tímeácska

Őstag
Sziasztok!Erzsi vagyok... :).A kisfiam Dávid 2,5 éves.Idén jún.4-én lett cukorbeteg.Mixtard30-at kap.Reggel 3E,délután pedig 2,5E inzulint kap.Az eredményei elég szépek.A HgA1C-ről nem tudunk még semmit.Örülök ennek a fórumnak.

Szia Erzsébet!
Szerintem nagyon jó helyen jársz!;-) Vagyunk páran, akik pici diabos gyerkőcöt nevelünk, ha van BÁRMI kérdésed, nyugodtan tedd fel (még ha banálisnak is tűnő -szerinted-)!
És üdv. a Fórumon!;-)

tímeácska

Őstag
Erzsi!
Most látom, hogy Fejér megyeiek vagytok... Ha van kedvetek eljönni szept. 13.-14.-i kisgyóni talira (bővebben lásd: Diabos találkozó topic), szívesen látunk Benneteket! Biztosan sok hasznos infóhoz jutnátok, de mindenesetre megtanulhatnád Te is Napocskától, hogyan kell zabkorpás palacsintát sütni... ;-):)

Erzsébet

Új tag
Dávid eléggé hisztis,főleg most az utóbbi időben.Ma délelőtt is kifárasztott minket és van hogy le sem akar menni.Délután is itthon vagyunk.Állandóan variál.Ez mitől van?

tímeácska

Őstag
Dávid eléggé hisztis,főleg most az utóbbi időben.Ma délelőtt is kifárasztott minket és van hogy le sem akar menni.Délután is itthon vagyunk.Állandóan variál.Ez mitől van?

Őőőő... Szerintem attól, hogy gyerek!;-)
Na, jó, csak vicceltem... Vagyis, lehetséges, hogy valóban, csak változik a gyerkőc, csak éppen a hisztisebb irányba... Lehet, próbálgatja meddig mehet el...;-)
Nem lehetséges, hogy ilyenkor alacsonyabb a cukra? Nagyon sok kicsi gyermek ilyen hiszti szerű viselkedéssel "jelzi" a hypot... Ha cuki rendben, akkor sajna marad az előző variációm... ;-)

Erzsébet

Új tag
Elképzelhető,mert mi csak reggel mértük.Ma 5,4-el ébredt.Sokszor kel ilyen szép értékkel.Délben csak akkor mérjük,hogyha azt látom,hogy nincs valami rendben.Pl.amikor hisztisebb... :)Azt képzeld el,hogy még eddig mindig teljes áron kellett vegyük a tesztcsíkot.Holnapra lesz csak meg a közgyógy...09.03-tól.D-cont mérőnk van.Nem a personalos(az nekem van),hanem a másik,de sehogyse jut eszembe.Szóval 2920/dob.Ez húzós...

tímeácska

Őstag
Hogyhogy még nincs meg a közgyógyotok??? Legtöbb helyen addig ki sem engedik a gyerkőcöket a kórházból, amíg meg nincs az igazolvány... Vagy, ha ki is engedik Őket, arra az időre ellátják tesztcsíkkal, meg cukormérővel...
D-Cont Cabrio? És miért van Neked cukormérőd?!

tímeácska

Őstag
Ha már meg lesz a közgyógy igazolvány, és nem kell teljes áron vennetek a csíkokat, akkor javasolnám, hogy többször mérjetek! Ajánlott így az elején még (és igazság szerint a későbbiek folyamán is...) minden étkezés előtt, és étkezés után 1,5 órával mérni, és lefekvéskor... Látni kell a tendenciát, hogy ennyi és annyi szénhidráthoz adott ennyi és annyi inzulin hogyan befolyásolja a vércukrot!!!

Erzsébet

Új tag
Hogyhogy még nincs meg a közgyógyotok??? Legtöbb helyen addig ki sem engedik a gyerkőcöket a kórházból, amíg meg nincs az igazolvány... Vagy, ha ki is engedik Őket, arra az időre ellátják tesztcsíkkal, meg cukormérővel...
D-Cont Cabrio? És miért van Neked cukormérőd?!

Nem a cabrio.Kaptunk a kórháztól,de csak egy dobozzal.A nyári szünetben a szabadságolások miatt nehezen ment az intézés.Ezért.
Még mindig nem jut eszembe...Majd megírom sms-ben,ha hazamentem,gyors megnézem...:rolleyes:

Erzsébet

Új tag
Ha már meg lesz a közgyógy igazolvány, és nem kell teljes áron vennetek a csíkokat, akkor javasolnám, hogy többször mérjetek! Ajánlott így az elején még (és igazság szerint a későbbiek folyamán is...) minden étkezés előtt, és étkezés után 1,5 órával mérni, és lefekvéskor... Látni kell a tendenciát, hogy ennyi és annyi szénhidráthoz adott ennyi és annyi inzulin hogyan befolyásolja a vércukrot!!!

Kezdetben elég jól bírta a méréseket.De képzeld el,tegnap már a körmét se engedte levágni.Talán csak a hiszti miatt,nem tudom,de lehet,hogy érzékeny neki.Vagy fogalmam sincs.

Oldal tetejére