Cukorbeteg gyermek

Zsu77

Új tag
Na,hírem van!Ha valaki nem tudná,akkor most elárulom,hogy a Kata kipróbálta a szőlőcukis bumlit!Betette a nyelve alá a cukit!És mint aki jól végezte dolgát,2s alatt le is nyelte...szóval nem sikerült...:lol::lol::lol:
Saját tapasztalat: nagyon cípi ici-pici szájamat...úgyhogy kifejezetten eszméletlenek részére!(azok nem érzik...:mrgreen: )

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Na,hírem van!Ha valaki nem tudná,akkor most elárulom,hogy a Kata kipróbálta a szőlőcukis bumlit!Betette a nyelve alá a cukit!És mint aki jól végezte dolgát,2s alatt le is nyelte...szóval nem sikerült...:lol::lol::lol:
Saját tapasztalat: nagyon cípi ici-pici szájamat...úgyhogy kifejezetten eszméletlenek részére!(azok nem érzik...:mrgreen: )
Eszéje sem volt cípni ici-pici szájacskámat, olan gyorsan lenyeltem. Sose tudom meg, hogy nyelv alatt rendezi-e a hipot. Nem maradt ott az a cípős ici-pici kis dög.

Péter!

Ilyesmit házilag is lehet készíteni. Ha pedig valaki eszméletlen, akkor oldat nemigen jöhet szóba.
Tudom, pont ezért nem is mentem bele konkrétumokba, mert megoldható házilag is a dolog.

Az oldat a késői fázisban (eszméletlenség) nem jön szóba, akkor marad a hagyományos kockacukor/szőlőcukor. Persze a nyelv alá!

vighkata

Kedves diabos gyerkőcöt gondozó anyukák és apukák!

Szeretném, ha leírnátok, hogy a pici gyerkőcök esetében miből, hogyan jöttök rá, hogy esetleg hipozik a gyermeketek?
Milyen testi-fizikai tünetek árulkodnak a cukorszint leesésről?
A gyerkőcök ezt hogyan tudják megfogalmazni, hogyan írják le, vagy általában, hogyan írják körül az érzést?
Mivel nekik még a szókincsük is kevesebb, és a tapasztalatuk is ritkább, mihez tudják hasonlítani az érzést?

Természetesen a felnőtt diabosok is leírhatják az érzéseiket, ez segítség lehet a nem diabos szülőknek abban, hogy a gyermekeiknél könnyebben be tudják azonosítani a gyerkőcök érzéseit a hipo érzetéhez.

Zsu77

Új tag
Hát én csak tolmácsolni tudok: Dávid mindig azt mondja,hogy éhes.Ha még "gázosabb",akkor hisztis.Most nem rég mondta először,hogy "rosszul vagyok",de 6-os volt a cukija.Valszínű leszálló ágas volt,de mivel kajci jött amúgy is,így ezt már nem tudjuk meg...

vighkata

Vannak nehezen körülírható testi tünetek, ezek egyike a zsibbadás. Kézujjakon, nyelven, orrhegyen szoktam érezni, de nem igazi zsibbadás, hanem inkább bizsergés érzése. Egy diab gyerkőcös anyuka hívta fel rá a figyelmemet, hogy a kislánya bogarak mászásához hasonlította ezt a bizsergető érzést. És itt döbbentem meg, hogy valóban, ez a legjobb hasonlat.

Valójában ezek a nem túl kellemes érzések kiválthatnak félelmet is egy pici gyermekből, de ha az anyukák tisztában vannak a gyermeke által nehezen körülírt érzések mibenlétével, könnyebben meg tudják nyugtatni a gyerekeket.

Kedves anyukák, ha le tudjátok írni, hogy mihez hasonlítgatják a gyerkőcök az érzéseket, akkor mi felnőttek tudunk segíteni "beazonosítani" ezeket, mert mi érezzük, de ti nem diabos anyukák nem.

zsuzsa

Új tag
Tibust nem tudom rávenni hogy idejében jelezzen, ő is azt mondja hogy éhes, de leginkább fáradságra panaszkodik, hogy nem tud menni, fáradt, és nyűgös, nem lehet vele beszélni, na olyankor már nyúlok a mérőért, de már 3 alatt vagyunk. Ilyenkor mindíg amikor már megnyugszik, kijön a hypoból, akkor szoktunk beszélni róla, hogy ugye érezted már előbb is, és mit éreztél, és máskor ha ilyet érzel szóljál, de nem. Vagy ne érzi sokkal előbb, mikorra meg már érzi, addigra már itt tartunk. Izzadni olyankor nem szokott, inkább hidegek a végtagjai, és olyan kis esetlenné válik, bújik, és nyűgös. Nem tudom mikor jön el az az idő hogy azt mondja rosszúl vagyok, és a szó mikor kap jelentést is. Nem megnyugtató, de azért már kiismertük, és jelzi ő csak a maga módján, és nem időben. Amikor az elején magas cukrokkal voltunk, gyakori 16 os és magasabb ill alacsony cukrokkal. akkor még azt is jelezte amikor ment lefelé, mondjuk 16 ról leesett 7 re. Mióta beállt a cukra, nincsenek ingadozások, a hypot sem jelzi.

vighkata

Amikor én hideg végtagot érzek hipo rendezése után, akkor az szinte mindig erős hipo után van. És az teljesen független, hogy mennyit mérek, 4,2-t vagy 2,9-et.
Tehát ez támpont lehet nektek, ha többen tapasztaljuk hideg végtagot hipo után, akkor sejthetitek, hogy a gyerkőc is "megszenvedte" az érzést. A hideg végtagnál erősen fázom is, talán a kérdésre, hogy fázol-e? jöhet a válasz, azt jó be tudják határolni a kicsik.

Oldal tetejére