Cukorbeteg gyermek

szepi

Új tag
Szia d.g!Azt hiszem már egyszer régen leírtam, de lehet, hogy sokkal visszább van.Tavaly december óta cukorbeteg a kislányom, aki éppen előtte töltötte be az 5. életévét.A szülinapi buliján már valószínűleg cukros volt, de ekkor még "nagykanállal" habzsolta a tortát.Miután már egy hete rengeteget ivott és 10 percenként járt wc-re, felfázás gyanújával levittük az orvoshoz.A vizeletből egyből kimutatta a +++ cukrot.Azonnal laborba, majd onnan kórházba kerültünk 23-as cukorral.1,5 hét után jöhettünk haza.NAgyon próbáltam odafigyelni az orvosok és a dietetikusok minden szavára és miután a feleségem maradt bent a kórházban a kicsivel, én belevetettem magam a tanulásba.Rengeteget olvastam könyvekből, a neten és összeismerkedtünk szintén cukros szülőkkel.Az , hogy van tudás a tarsolyomban enyhe túlzás, bár bevallom ez a legfőbb célom, a kislányom érdekében.Utólagos elnézést, ha valakit kijavítottam, de én alapvetőnek tartom, hogy tudjuk mi a különbség a glukagon, a glikogén, a glukanon , a glukóz és a glucagen hypokit között.Röviden ennyi.Túlságosan belefolyni viszont azért nem akartam ebbe a fórumba, mert itt már túlságosan családias a hangulat, félszavakból is megértitek egymást én meg csak lesek, mint Peti a lavorban, hogy miről is van szó.

szepi

Új tag
Szepi, ha a "beidéz"-re kattintasz, és úgy írod meg a hozzászólásodat, akkor lehet tudni, hogy kinek szól az üzid.
Küldtem neked privit.
Köszi Kata!Tudom, már föntebb használtam és több hozzászólásnál a név szerinti megszólítást használtam.Persze volt ahol nem.Bocsi.Használni fogom;)

dg

Őstag
Szia d.g!Azt hiszem már egyszer régen leírtam, de lehet, hogy sokkal visszább van.Tavaly december óta cukorbeteg a kislányom, aki éppen előtte töltötte be az 5. életévét.A szülinapi buliján már valószínűleg cukros volt, de ekkor még "nagykanállal" habzsolta a tortát.Miután már egy hete rengeteget ivott és 10 percenként járt wc-re, felfázás gyanújával levittük az orvoshoz.A vizeletből egyből kimutatta a +++ cukrot.Azonnal laborba, majd onnan kórházba kerültünk 23-as cukorral.1,5 hét után jöhettünk haza.NAgyon próbáltam odafigyelni az orvosok és a dietetikusok minden szavára és miután a feleségem maradt bent a kórházban a kicsivel, én belevetettem magam a tanulásba.Rengeteget olvastam könyvekből, a neten és összeismerkedtünk szintén cukros szülőkkel.Az , hogy van tudás a tarsolyomban enyhe túlzás, bár bevallom ez a legfőbb célom, a kislányom érdekében.Utólagos elnézést, ha valakit kijavítottam, de én alapvetőnek tartom, hogy tudjuk mi a különbség a glukagon, a glikogén, a glukanon , a glukóz és a glucagen hypokit között.Röviden ennyi.Túlságosan belefolyni viszont azért nem akartam ebbe a fórumba, mert itt már túlságosan családias a hangulat, félszavakból is megértitek egymást én meg csak lesek, mint Peti a lavorban, hogy miről is van szó.

Köszönöm szepi!

Erre annyit, hogy én se ide születtem. Légy "családtag" Te is! A lehetőség adott, a többi rajtad múlik.
Itt pedig pont az a lényeg, hogy amit tudunk, osszuk meg egymással. Tudják meg mások is. A diab kezelésében ez az egyik alappillér.
Ha pedig hiányos, vagy rossz info "üti fel a fejét" a fórumon, akkor azt ki kell javítani. Pont ez a lényeg!
úgyhogy: hajrá!

dg

Őstag
És örülök, hogy leírtad magatokról az alapvető információkat, a profilodon nem láttam semmit, a régi üzenetedre, ne haragudj, nem emlékeztem.

Egyébként, mikor az én lányom diabos lett, 22 hónapos korában (mára 4 múlt), az én első számú reakcióm is ugyanez volt: megtudni mindent, ami egy laikustól kitelik.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Túlságosan belefolyni viszont azért nem akartam ebbe a fórumba, mert itt már túlságosan családias a hangulat, félszavakból is megértitek egymást én meg csak lesek, mint Peti a lavorban, hogy miről is van szó.

Köszönöm szepi!

Erre annyit, hogy én se ide születtem. Légy "családtag" Te is! A lehetőség adott, a többi rajtad múlik.
Itt pedig pont az a lényeg, hogy amit tudunk, osszuk meg egymással. Tudják meg mások is. A diab kezelésében ez az egyik alappillér.
Ha pedig hiányos, vagy rossz info "üti fel a fejét" a fórumon, akkor azt ki kell javítani. Pont ez a lényeg!
úgyhogy: hajrá!
Hát ez nem ér, én is ezt akartam írni, vagyis én így:
Mi sem együtt születtünk, folyamatosan jöttek az új családtagok. Azt pedig nagyon helyeseljük, ha valaki képzi magát, és mindenkitől szívesen veszünk minden új információt, tapasztalatot. A hibákat, vagy elírásokat mi is ki szoktuk javítani, ezzel pedig segítjük egymást.
Azt pedig tényleg neked kell eldönteni, hogy szívesen tartozol-e egy olyan csapatba, ahol fél szavakból is megértik egymást.
Szívesen látunk a félszavasok csapatában, és szívesen olvasunk a kislányod "élményeiről", a ti tapasztalataitokról.

dg

Őstag
Nohát?

Egy ...hosszon pedülünk!

De ez nehogy elrettentő legyen akárkinek is! Szepinek se!
Nincs ebben semmi ördöngősség. Mi is úgy kezdtük, hogy egyszer csak beléptünk a fórumba!
Ezt akárki megteheti!!!

dg

Őstag
Ez a tematikai felosztás csupán a rend kedvéért van. Azért, hogy ha akárki jön, választ keres, infókat akar (akár név nélül), tudjon merre tájékozódni. Ezen felül, ha egy receptet, egy somogyit, egy akármit, aminek speciális topikja van, belekeverünk egy másik topikba, egy idő után a sok rárétegződött hozzászólás miatt elvész. És lehet, hogy kár érte... Ettől függetlenül, nem égetjük máglyán azt, aki hozzászól ott, ahová témája alapján nem való. :D Egymást is meg szoktuk kérni arra, hogy mindent a maga helyére. Vagy a moderátorokat kérjuk meg, hogy mozgassák át a megfelelő topikba.

Ha pedig a profilodon készítesz egy kis bemutatkozást, mint sokan, mint pl én is;) , az mindennemű kommunikációt emberközelibbé tesz, és nem kell újra meg újra bemutatkozni.

(Ez az üzenet referált valamire, ami viszont eltűnt az éterben -- hogy maradjak finom. Kár. az a jó, hogy semmi nem kényszer. Csevegünk, csevegünk, legyenek poénok, mert az jó nagyon. Emellet áramlik az info. Aki kitartó, merít is. A többi meg??...)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
(Ez az üzenet referált valamire, ami viszont eltűnt az éterben -- hogy maradjak finom. Kár. az a jó, hogy semmi nem kényszer. Csevegünk, csevegünk, legyenek poénok, mert az jó nagyon. Emellet áramlik az info. Aki kitartó, merít is. A többi meg??...)
Igen, szepi törölte.

pusimelu

Őstag
Én 2007 novemberétől vagyok családtag!(Mivel azóta vagyok beteg!)Nagyon sok információt és segítséget kapok mindenkitől és mivel ember vagyok én is tévedek!A legfontosabb amit itt kaptam az a lelki segítség!Én még az életemben nem nevettem annyit mint a legutolsó találkozónkon. Jó ebbe a családba tartozni még ha van egy két ismeretlen rokonom akivel személyesen nem találkoztam,de ami késik nem múlik!

szepi

Új tag
Igen, szepi törölte.
Igen! Miattad!:p Elnézést d.g., remélem még összefutunk egy másik fórumon valamikor.Tényleg kívácsi vagyok a tapasztalataidra, mint ahogy a többiekére is és én is szívesen megosztom Veletek, hátha hasznos dolgokkal tudjuk könnyíteni egymás életét.Addig is gyarapítom ismereteimet ott, ahol nem moderálnak le piszlicsáré dolgok miatt.Itt csak akkor lehetek teljes jogú tag, ha már van x számú hozzászólásom és lepacsiztam mindenkivel.Nem a legszerencsésebb dolog egy topikban összetűzésbe keveredni a moderátorral.Nekem sikerült.:DNem részletezem, de ha bárki azt vette volna észre, hogy ordenáré , komolytalan, vagy trágár lettem volna, akkor elnézést utólag is.Biztos volt ilyen, bár nem emlékszem.Jó eredményeket mindenkinek.

dg

Őstag
Igen! Miattad!:p Elnézést d.g., remélem még összefutunk egy másik fórumon valamikor.Tényleg kívácsi vagyok a tapasztalataidra, mint ahogy a többiekére is és én is szívesen megosztom Veletek, hátha hasznos dolgokkal tudjuk könnyíteni egymás életét.Addig is gyarapítom ismereteimet ott, ahol nem moderálnak le piszlicsáré dolgok miatt.Itt csak akkor lehetek teljes jogú tag, ha már van x számú hozzászólásom és lepacsiztam mindenkivel.Nem a legszerencsésebb dolog egy topikban összetűzésbe keveredni a moderátorral.Nekem sikerült.:DNem részletezem, de ha bárki azt vette volna észre, hogy ordenáré , komolytalan, vagy trágár lettem volna, akkor elnézést utólag is.Biztos volt ilyen, bár nem emlékszem.Jó eredményeket mindenkinek.

Nem fogunk összefutni. Én másik fórumon nem létezem. (És látom, iszonyú kíváncsi vagy, főleg, hogy eltűntél)
Bocs, de egy férfihoz nem illik ez a kislányos pirongás. Nem történt itt semmi extra. Szerintem nem moderáltak téged, és a félerértéseket igyekeztük kiküszöbölni, veszett fejsze nyele módon (mondhatjuk utólag), csak leírtunk pár infót, és kár, hogy az invitáló szavakat -- akár a moderátor részéről -- nem jegyezted meg.
Nyilván nem jösz vissza, de mi sajnáljuk.
Jó erdeményeket kívánok én is a kislányodnak!

napocska

Őstag

Nem tehetek róla, nekem ilyenkor mindig olyan deja vu érzésem van ;)
(Meg csúnya rossz májam :rolleyes:)

Zsu77

Új tag
Gergő nem igazán jelzi. :-(
Annak idején elmondták, hogy ha hirtelen furcsán viselkedik (hisztis lesz, vagy álmos......) akkor mérjünk vércukrot, mert lehet hogy hypozik. Ezt soha nem tapasztaltuk hyponál. Csak ha 15 fölött volt a cukra iszonyúan hisztis nyűgös volt.

De olyan biztos nincs,hogy sohasem látjátok rajta,nem?
Én emlékszem Kisgyónra,hogy jött be a gyerek és totál látszott rajta,hogy nincs jól.Akkor mértetek és kérdezted,hogy most mi legyen,mert alacsony,hogy adjad az inz.-t,stb-stb...
De Krisztina,tisztán látszott az arcán!:?
És el kell ismerjem,hogy tényleg semmi egyebet nem tett,tisztára mint a felnőttek:ott van az arcán,a szemében és semmi egyéb...Fegyelmezett kis lurkó lehet...:rolleyes:

Zsu77

Új tag
Szegény Növényke, most jól megkaptad…;):D:D:D
Viszont nem a te hibád hogy nem sikerült letölteni nekem se sikerült tegnap mert nem működött a Data szerver vagy nagyon le volt terhelve…sokszor előfordul egyébként is hogy akadozik.
Ma reggel viszont működik úgyhogy most már megpróbálhatod letölteni. Mondjuk én letöltésvezérlővel szedtem le és meg is néztem.

Kedves Szepi!
Tudom hogy "nem kell megköszönni" de tényleg hasznos és köszönöm hogy megosztottad velünk én tényleg örülök neki…
Üdv.,
Laci

Ui.: De ez a cinizmus…hm, hm...

Laci a gáncstalan grállovag!!!:D:D:D(szempillarezgetős grimiket is kérek!!!)
Figyu...hát én sem voltam ám olllllan hú de hálás...:rolleyes:
Én élből nem szeretem letölteni azt,amiről nincs odaírva,hogy mi.Nagyon kerestem valami infót,hogy mit is kéne letölteni,de mert nem találtam,nem töltöttem le...:rolleyes:De most azért utánanézek megint!:)

Zsu77

Új tag
A kölesgolyót bióboltban vagy egészségtár boltban lehet kapni, de sokszór látom közértben is, csak a natúrt. A bióboltban viszont mi is csak most fedeztük fel, van magyaros, és mogyorós, de egyik sem több szh, és a magyaros nem túl fűszeres, sós, nagyon jó, és 200- 300 ft. ért veszem, de ezt sem eszi kiló számra, sokáig elég, ha csak úgy enne egy pár szemet.

Aha!Szuper!Köszi szépen!:)

Oldal tetejére