Cukorbeteg gyermek

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A hányáson úgy néz ki, túl vagyunk (remélem). Most azon dolgozunk, hogy jól "feltöltsük" vízzel a legényt, úgy néz ki, ma már jobban csúszik befele a tea.
Napocska, a mézet ajánlom egy-két kanállal, még annak árán is, hogy plusz inzulin kell hozzá.
Természetes antibiotikum és vírusölő van a mézben, és energiával tölti fel a gyerkőcöt.

g_andi

Tag
Sziasztok!Én mindenképpen ajánlom a Lisztérzékenységi Biocard gyorsteszt elvégzését,mert,ha azt nem csinálltuk volna meg,szegény Andikám 4 hónapot szenvedett volna még megjön az EMA eredménye, és ki tudja mikór került vólna sór a biopsziára.Mindegyikre szükség van,de mikór kicsimnél pózítív lett a gyorsteszt eredménye,már a DR. Úr kérte is az időpontot a János kórházba az endoszkópos vizsgálatra,úgyhogy az után már meg is kezdhettük a gluténmentes diétát.Kívánom ,hogy gyermeked ne legyen lisztérzékeny,De a teszt nem árt,még ha kissé borsos az ára is.Az biopszia előtt tilos elkezdeni a gluténmentes diétát,bár én úgy voltam,ha lehetett kíméltem a kicsim hasát,többszőr kapott krumplis dolgokat,még ha akkor még nem is száműztük teljesen a gabonát.Szép napot Nektek!

jnekata

Új tag
Sziasztok!! Még élek....kicsit csapkodnak ugyan a fejem fölött a hullámok,de hát ez van....Olvaslak Titeket, de írásra bizony régen adtam a fejem. Most megosztom veletek a legfrisebb "élményeimet". A hétvégén itt voltak a gyerkőcök. Pannika egy hete sikeresen eltörte a bal felkarját, 2 napig volt kórházban. Mint mindent, ezt is hősként viselte/viseli. Viszont a kórházban a lisztérzékeny-diabéteszes kicsikém igen szigorú étrendjével nagy gubancok történtek volna, ha nincs bent vele az anyukája....!!! Számomra ez döbbenetes! Hol figyelnének erre, ha egy gyerekkórházban sem??? Na, mindegy. A baj inkább az, hogy mostanában minden indok nélkül ugrabugrál a cukija. Képes a 20-as magasságok közelébe menni. Sokszor van szükség gyors inzulinos "rásegítésre", de van, amikor még az sem jön be. Mondanám, hogy köze van ehhez a balesetének, de sajnos már előtte kezdődött ez a borulás. Nem tudom, mi lehet az oka?? Szerencsére hamarosan kell menniük a doktor nénihez, remélem, helyreteszi ezt a zavaros dolgot. Mindent nagyon pontosan betartanak, s előtte olyan szépen beállt a cukorszintje egy teljesen normális tartományon belüli, jól követhető, szinte szabályos kilengésre. Úgy örültünk neki.... Veletek is történtek már hasonlók? Mit tettetek, mi okozta..stb..stb.????
Grácia, V.Kata és G.Andika! Nektek külön ölelés!!!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Veletek is történtek már hasonlók? Mit tettetek, mi okozta..stb..stb.????
Grácia, V.Kata és G.Andika! Nektek külön ölelés!!!
Szia Kata, végre hallunk felőletek. A gyerekesek minden bizonnyal hasznosabb tippeket tudnak majd felsorakoztatni. Én ugye látom, hogy gyerekeknél is és felnőtteknél is vannak időszakos felborulások. Sokaknál az ősz kezdetével borul fel a cukorháztartás, másoknál az igazi hideg beálltával. De korántsem biztos, hogy ez az oka, hogy meglódult a cukor.
Tudom, hogy mindent betartotok, de most ha úgyis közeledik a kontroll időpontja, akkor azt érdemes megvárni, hogy mit mond az őt ismerő orvos.
Amit még el tudok képzelni, hogy Pannika nőtt, és ezzel a súlya is gyarapodott. Ilyen esetben szinte mindig "utána" kell menni az inzulinnal. Addig is korrigálni tudtok, de csak nagyon óvatosan. Nem írtad, hogy túlkorrigáltátok volna, ezért is gondolom, hogy növekedett az inzulinigénye a kislánynak. Remélem hamarosan jó rendeződni fog a cukorszint.
Mi is nagy-nagy ölelés küldünk neked, nektek.

dg

Őstag
Szia Kata!

Örülök, hogy írtál magatokról!
Nagyon sajnálom, ami Pannikával történt. Tavaly Hanna a könyökét törte el, bő 6 hetet gipszben kellett eltöltenie. Ez az egész a cukraira nem volt látható hatással, még az sem,mikor tekergették a frissen tört kezét ahhoz, hogy jó röntgen felvételt készítsenek róla, pedig pokolian fájt és nagyon félt.
Az valóban elszomorító, hogy egy kórházban nem értenek a speciális étkeztetéshez, s megint csak arra példa amit írtál, hogy mennyire nélkülözhetetlen a szülő jelenléte akkor, ha egy gyermek kórházi ellátásra szorul. Nekem is vannak ilyen történetek a tarsolyomban, sajnos.
Szeptember óta mi is küzdünk az ingadozó, de inkább többnyire magas cukrok problémájával. Az okokat nagyjából látom, de mégis nehéz úrrá lenni a helyzeten. Az egyik ok, maga az ovikezdés: az elején mindig nagyon felment Hanna cukra reggeli után, amit végül nem tudtam mással indokolni, mint , hogy annyira izgalomba van az új élethelyzettől, hogy ezt okozza a szervezetében. Ahogy ez az újjongó , (kellemes) izgalommal teli periódus lement, s kezdett számára megszokottá válni az érzés, hogy óvodás, ez a probléma megszűnt. A másik, hogy folyamatosan összeszed valami felsőlégúti fertőzést. Jelenleg épp az ötödik (vagy hatodik?) zajlik épp. Ködösebb, de ok lehet maga az évszakváltás és hogy növekszik, gyarapodik (sorra növi ki a ruháit). Úgyhogy, elég rendesen kellett emelni a napi össz inzulin mennyiséget, s mikor végre úgy látszott, utolérjük magunkat, egy hét / 10 nap után megint minden kezdődött előlről. Most épp egy kiegyensúlyozottab periódusban vagyunk, jók az értékei, de az eddigi tapasztalatok alapján kérdéses, hogy ez meddig marad így.
Régebben én is feltettem azt a kérdést az orvosunknak, hogy mi okozza azt, hogy a sokáig jól bevált adagok már nem működnek, s csak azt látom, loholok a jó cukik után, de szinte sosem elég, szinte mindig újyra meg újra kell titrálni mindent. Azt a választ kaptam, hogy ez bizony így lesz felnőtt koráig, mert hogy ahogy nőnek, változnak, gyarapodnak folyamatosan, így szinte az is folyamatosan változik, hogy mennyi inzulinra van szükségük, milyen elosztásban. Úgyhogy, ha a magas cukikat nem az alacsony értékeket követő megugrások okozzák, akkor meglehet, hogy egész egyszerűen nálatok is az inzulin adagjainak növelésére van szükség!
Minden jót kívánok, sok szeretettel!

g_andi

Tag
Sziasztok!Andikának mostanában magasak a cukrai,teljesen tanácstalan vagyok,mert nem tudom,hogy most ezek a Somogyi hatás miatt vannak,vagy egyre kevesebb a saját inzulintermelése és ez miatt.Lehet,hogy ez a rossz, szeles idő is közrejátszik.Próbálom éjszaka is többször mérni neki,van úgy,hogy pótvacsi előtt még 5.5 erre kapja a szokásos 17-20 ch-ot.Evés után másfél órára még 6.5, de mikór éjfélkór mérem már 10 feletti , hajnali 3-kór vagy reggelre már 14-17 és ilyenkór még ha kihaggyuk a tízórait is akkor is egész délelött magas.A délutáni inzulin után rendeződik,de a következő éjszaka megint hasonló.Szerintetek éjfél előtt hipózhat?A doktornénink se tudta telefonon konkrétan megmondani,remélem a 18-ai kontrollon jobban el tudom neki mondani és kiderül mit ronthatok el.Ő azt javasolta emeljem meg 1 egységgel az inzulint és kapjon több pótvacsit.No,de ha mégis hipozik?Kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban? Még egy kérdésem lenne.Használta valaki gyerekeknél édesítésre a steviat vagy a xilitet?Mit tudtok ezekről?Köszi a válaszokat!Üdv:Andi

dg

Őstag
Szia Andi!

Ha napközben nem volt hypo, akkor muszáj lesz végigméregetni azokat az órákat, amikre gyanakszol: pótvacsi és éjfél között. Akármilyen fárasztó lehet Neked, megtudod a választ, hogy emelni kell-e vagy a pótvacsit megnövelni.

Ha Hanna napközben hypózik, akkor, ha van Somogyi, az nála leginkább éjjel jelentkezik, s magas reggeli cukorral folytatódik, s ugyanúgy, ahogy írod, eltolja az egész délelőtt eredményeit. Mint Nálatok, délutánra szokott igazán normalizálódni.
A másik.
Nem tudom, hánykor zajlanak Nálatok az étkezések, de nálunk este negyed 9 körüli pótvacsi után éjjel 10 - fél 11-re hajlamos leesni a cuki, akár hypóig. Erre sokáig nem is gondoltam, aztán szinte véletlenül kiderült néhány hónapja. Szóval, van rá esély, hogy éjfél előtt becsúszik egy hypo. Igaz, hogy mi 30-as keveréket használunk, Ti pedig 25-öset, de nem olyan halálosan markáns a kettő közti különbség. Szóval igen, én jártam már nagyon hasonló cipőben, nem is egyszer.

Nálunk a november katasztrófálisan rossz volt cukorilag, végül egy tetemes emelés rakta helyre a dolgokat (lehetett tudni, hogy nem a hypo az oka). A december nagyon jól alakult, de most megint kezd kisétkű lenni Hanna, veszem vissza az inzulint, mert megjelentek az alacsony értékek, ráadásul holnaptól ovi, úgyhogy lehet majd fejtegetni a feladott rejtvényeket!

Meg még az jutott eszembe, hogy a teljesen normális kora esti értékekből már éjfélre magas értékeknél talán inkább hypo az ok, mint a kevés inzulin. Gondololm ezt azért, mert normális kezdő értékek mellett túl korai időpont, hogy már éjfélkor ne legyen elég az inzulin.

csaba30

Új tag
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRiti%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Kedves Olvasók!
Interneten keresgéltem gluténmentes ételek után, amikor is rátaláltam erre az oldalra. Regisztráltam magam, hogy Nekem anno ajánlott oldalt megosszam azon szülőkkel, akik gluténmentes és/vagy tojásmentes ételeket keresgélnek. Nekem sokat segített ez az oldal, ami ha lehet, akkor megosztanék: www.ritakonyhaja.hu
Hátha másoknak is segíteni fog, hogy gyermeküknek egy kicsit változatosan süthessenek, fűzhessenek.
További szép napot kívánok
Cs.

umbra08

Aktív tag
Kedves Fórumozók!
Kisfiunk 6 hónaposan lett cukorbeteg, jelenleg 8,5 hónapos.
Még ott tartunk, hogy alig tudjuk feldolgozni a cukorbetegség tényét, hisz még olyan kicsike, alighogy megszületett.
Szeretnénk felvenni a kapcsolatot olyan szülőkkel, akiknek szintén csecsemőkorban (mostanában esetleg) lett diabeteses a gyermeke.
Nagyon várom a hozzászólásokat, minden apró segítségnek örülnénk!
Köszönettel:
D.<!-- google_ad_section_end --> <!-- / message -->

somcsika

Aktív tag
Kedves Fórumozó, tapasztalt anyukák

Előre is bocsánatot szeretnék kérni, hogy ezt több helyre is leírom, mert mielőbb szeretnék választ kapni a kérdéseimre.

Jó néhány hete olvasom a fórumaitokat, és sok-sok érdekes információt találtam a cukorbetegséggel kapcsolatosan, melyet ezuton is szeretnék mindannyiotoknak megköszönni.
Az én gyermekem 14 éves, és kb. 1 hónapja a Télapó jövetele után derült, ki hogy cukorbeteg. November közepén-végén már voltak jelek, szólt is, hogy olyan sokat iszik mostanában, de mivel ezt kézilabda edzésről hazajövet mondta, így gondoltam, hogy ez természetes. Ettől függetlenül a kisördög nem hagyott nyugodni és tettem a WC-be egy papírt, hogy arra írja, mikor járt "ott". 3 nap után megnéztem és nekem nem tűnt soknak (reggel felkeléskor 1, délelőtt 1, délután 1 és este 1). Aztán tudatosan ráfigyeltem, de szinte semmilyen tünetet nem produkált. December elején kitettük az adventi naptárat és nálunk már a mamák jóvoltából péntek este megkérkezett a télapó. Már péntek éjszaka észrevettem, hogy sürün fölépbered és pisil, szomat éjszaka pedig ez fokozodott, vasárnap pedig már éreztem a leheletén az ecetont. Hétfőn elvittem az orvoshoz. Laborbeutalót csak nagy nehezen kaptam, "anyuka túlreagálja a dolgot", és egyébként is augusztusban voltak laborban. De végül mégiscsak sikerült meggyőznöm, a pajzsmirigy-e miatt. (hiszen augusztusban emelve lett a gyógyszerre) Vidéki kisvárosban lakunk, tehát már csak másnap van vérvétel, (kedden) eredmény majd csak holnap (szerdán)délben. Kézhezkaptuk, sokkoló a tudat, cukorbeteg. Éhgyomri vc érték 20, vizelet erősen acetonos és cukros. Irány a kórház. Szerda du 2 óra vc érték 32. Állítólag a labor még kedden kiértesítette az orvosunkat az eredményről, a riadó lánc valahol megszakadt, mert hozzánk a hír nem ért el. Sokkoló a tudat amikor azt mondják, hogy nem sok hiányzott a kómához. 10 nap kórház és a fejünkben csak azok a mondatok kiabálnak még mindig, hogy hogy történhetet ez? Miért pont velünk? Ezt nem hisszük el. Ez biztosan csak álmodjuk. És jön minden reggel a felismerés, hogy ez a valóság. Egy aktív, igazolt sportoló, aki mindig is vigyázott magára, az étkezéseire, az alakjára. Nehéz neki bármit is mondani így a kamaszkor közepén. Kb. napi 40 egység Insulatard-Actrapid variációt kaptunk. Ins 6-2, Act 8-6-6. Most 27 egységnél járunk napi 220 Ch melett és rendszeresen hypozik. Otthon maradni vele, a kora miatt már nem tudok és marad az állandó aggodalom és a délutáni ideg (amikor efektíve egyedül van). Ügyes nagy lány, szépen szúrja magát, rendszeres vc-t mér, Ch-t számol, mindent adminsztrál. Napi mért vc érékeink a 3-7-ig, nagyritkán ennél több. Nekünk azt tanácsolták, hogy elég csak az étkezések előtt mérnie, mert úgyis azok olyan sürün követik egymást (napi 6X).
Mióta ez a betegség beköltözött a házunba, sok mindent olvasok a neten, lehetséges gyógymódokról, kezelésekről. Tudom, hogy jelen állás szerint nincs rá orvosság, de olvastam az őssejtkezelésről szóló hozzászólásaitokat is és most kifejezetten ez érdekelne. Düsseldorf-ban és Kijev-ben is kínálnak kezdődő 1-es diabeteseknek olyan kezelést ami ilyenkor még hatásos lehet. Medence lapátból nyerik ki az őssejteket és azt juttatják vissza a hasnyálmirigyébe. Elmodásuk szerint nagyon szép eredménnyel dolgoznak. A legjobb eredmény az az, hogy nem kell többet külső inzulin pótlás, a közepes az az, hogy megfeleződik a napi adag. (és egy későbbi műtéttel még az korrigálható) A legrosszabb pedig, hogy nem lesz változás. Az árra kb. 2,5-3 millió forint. Jelen anyagi helyzetünk max. 1 kezelést enged meg (ezt is csak nagy áldozatok árán, nyugdíjpénztári kivétel, a tűzoltók túlórapénzét ha kifizetik.) Tehát vastagon mi sem állunk. Az orvosunkat is megkérdeztük, állítása szerint Magyaroszágon nincs még olyan kezelés ami megállíthatná vagy esetleg visszafordíthatná, de mi a véleményetek erről? Szerintetek érdemes lenne megpróbálni? Azért is fontos ez most nekem, mert mi mint ahogy láthattátok most vagyunk a mézeshetekben és logikusnak tartanám, hogy ilyenkor még jó eséllyei vannak. Persze ha évek után kiderül, hogy mégiscsak meg kellett próbálni akkor megint úgy fogom érezni, hogy nem tettem meg mindent a gyerekemért, hiszen most is az önvád gyötör azóta folyamatosan.

Ne haragudjatok, hogy így megdolgoztatlan benneteket (az olvasással), úgy látom elég sok lett, de ennél rövidebben nem tudtam volna leírni a szívem nagy bánatát.

Várom a mielőbbi válaszotokat, amit előre is köszönök.<!-- google_ad_section_end --> <!-- / message -->

umbra08

Aktív tag
Kedves Somcsika!

Az én kisfiam 6,5 hónaposan lett cukorbeteg.
Nagyon érdekelne engem is ez az eljárás, amit Düsseldorfban és Kijevben végeznek! Hol hallottál róla, pontosan mit tudsz, milyen további infókkal rendelkezel? Kifejtenéd bővebben? Lottón mi sem nyertünk, de nagyon kíváncsivá tettél!! Légyszi!

Köszi, üdv:
D

poe

Őstag
Erről a kezelésről konkrét kezelésről nem sokat tudok, általánosságban azonban én is úgy tudom, hogy az őssejt kezelés a diabetesben még nagyon kísérleti stádiumban van.
Számomra kérdéses, hogy mennyire éri meg egy külföldi kezelés tortúráját végigcsinálni, úgy hogy az eredmény bizonytalan és a legjobb esetben is csak időszakos. És azt abszolút nem anyagi értelemben gondolom. Én egy picit érzem benne a "reménykedős" időszak kitolását is, ami után még rosszabb lehet a felismerés.
Ráadásul tudni kell, hogy sajnos sokan próbálnak hasznot húzni a beteg emberek, beteg gyerrmekek szüleinek kétségbeeséséből.
Ezzal persze nem azt akarom mondani, hogy biztosan semmi értelme nincs. Csak azt, hogy nagyon alaposan körbe kell járni, meggyőződni a reklámok hitelességéről és alapos megfontolás után dönteni.

somcsika

Aktív tag
Kedves Somcsika!

Az én kisfiam 6,5 hónaposan lett cukorbeteg.
Nagyon érdekelne engem is ez az eljárás, amit Düsseldorfban és Kijevben végeznek! Hol hallottál róla, pontosan mit tudsz, milyen további infókkal rendelkezel? Kifejtenéd bővebben? Lottón mi sem nyertünk, de nagyon kíváncsivá tettél!! Légyszi!

Köszi, üdv:
D

Én ezen a linken találtam rájuk.
http://www.xcell-center.com/
Ha haza megyek bővebben írok, most letelt a munkaidőm és irány haza.

somcsika

Aktív tag
Én ezen a linken találtam rájuk.
http://www.xcell-center.com/
Ha haza megyek bővebben írok, most letelt a munkaidőm és irány haza.

Szóval én a fent leírt linken találtam rájuk, valamelyest tudok németül és angolul, de a google fordítóval azért biztosabb a dolog. Volt ott egy fülecske ahol a contact volt irva, egy pár adatot kérnek, azt kell elküldeni. 1-2 nap múlva jelentkeznek. Van magyar "speaker"-ük, tehát mindent magyarul fog nektek elmondani. Mi még egyelőre várakozó állásponton vagyunk, mert a pajzsmirigyünk úgy megindult dolgozni, hogy most erős túltermelőben van, tehát annak még rendeződni kell.
Nagy dilemma ez, hiszen nem kevés pénzbe kerül, és tulajdonképpen nincs is rá garancia, hogy sikerül. A hölgy aki felhívott azt mondta, hogy ugyan egy pár genetikai tulajdonságot meg tudnak nézni, de vannak olyan módosulások amelyeket szűrni nem tudnak és ha valóban genetikailag alalult ki, akkor a kezelés sajnos nem fog segíteni. Ha valaki azt mondaná, hogy ez biztos siker, akkor már holnap ott lennénk. De ha meg most az elején elszalasztom a lehetőséget akkor lehet, hogy mindig bánni fogom. Megfogadtam, hogy a pénz nem számít, de sajnos rá kell jöjjek, hogy igen, mert ha csak annyi lenne, hogy bemegyek a "pénzes szobába" és belemarkolok akkor tényleg nem tarthatna vissza semmi. De így a bizonytalanért. Hááát nem tudom.
A google-ba cell transplantation-t beírod akkor sok információt fogsz találni, és azt még szűkítheted a Type 1 diabetes mellitus-sal.
Ha írsz egy privát e-mail címet akkor átküldöm azt az anyagot amit én is kaptam tőlük. De ha a KYRO intézet honlapjára keressel rá, azon is sok információt találsz magáról az eljárásról is.
Most hirtelenjében ennyit tudtam írni, ha lesz valami frissebb infóm igérem megosztom.

poe

Őstag
Hasnyálmirigy lesz az a pajzsmirigy... ;)
Engem érdekel az anyag amit kaptál, privátban átküldöm az emailcímem.

somcsika

Aktív tag
Hasnyálmirigy lesz az a pajzsmirigy... ;)
Engem érdekel az anyag amit kaptál, privátban átküldöm az emailcímem.

Bocs Poe, ha nem voltam egyértelmű. Mi most decemberben lettünk cukrosok, de pajzsmirigy alulműködéssel (hasimoto thyreoditis-sel) már küzdünk 3 éve. (nekem is ilyen van kb. 7 éve, apának valamilyen másmilyen 2 éve.) Eddig mindig alul működött neki, még augusztusban is, amikor az utolsó vérvétele volt, akkor megemelték a letrox-át egy negyeddel és a mostani decemberi vérvételen erőssen túlműködő lett, majd kétszászszoros értéke volt.
Tehát egyelőre a legfontosabb teendőnk a cukorbetegségen kívül, hogy a pajzsmirigy funkciós zavarát kezeltessük, addig mig az a normális értéken nincs addig nem foglalkoznak velünk.
Tehát ez a kettő két különböző dolog. Természetesen ha elküldöd az e-mail címed akkor szíves elküldöm.

dg

Őstag
"a hemopoetikus őssejtek nagy adagjainak az átültetése elhárítja a megbetegedés autoimmun összetevőjét"

ez ebben a cikkben olvasható:
http://www.stemcellclinic.com/hu/cli...eatment/7.html

Talán szőrszálhasogatás, de amikor az 1-es diab okait sorolja, legutoljára említi a leggyakoribb okot... ;) Nem tudtam, hogy a 2-es diab kialakulásának is van köze autoimmun folyamathoz. Tényleg van köze???

Ha ez azt akarja jelenteni, hogy ha újra "varázsolnak" a testbe inzulin termelésére képes sejteket, mondjuk, s azokat nem pusztítja el újra az autoimmun folyamat, aminek végeredményeként az "eredetiek" elpusztultak, akkor az oldal írója többmindenre gondolt. Viszont ez annyira szenzációs dolog lenne, hogy már csak megérdemelt volna 1 mondatnál többet!!! Mert ha eddigi olvasmányaimra gondolok, ez is egy velős probléma!
Nekem ez nem hiteles. Megint: ki írta ezt? És miért kell egy ilyen "egyedülálló lehetőséghez" úgy jutni, hogy az ember a neten böngész? Ha hivatalos klinikai kísérlet volna, a diab szakellátók szólnának a szóbajöhető embereknek, nem gondoljátok? Ha meg nem kísérlet, hanem egy bevált sikeres gyógymód, szintén volna szakmai visszhangja , nem?

Oldal tetejére