Szia Umbra!
Mátém is javában szopizott még, amikor diabos lett. Nekünk annak idején pont azt tanácsolták, hogy ne szoptassam, mert az anyatejnek változó a CH tartalma, hanem tápszert kapjon

... Hát, én a galád anyuka, nem a tápszer mellett döntöttem! És mai napig nem bántam meg! Mátém cukrai így is, úgy is vacakok voltak (Insulatard+Actrapid-dal képtelenség egy csecsemő cukrát beállítani - szerintem! -), anyatej ide, vagy oda! Aztán, amikor 18 hónapos korában egyik napról a másikra azt mondta, hogy nem kell a cici, a cukrai ugyan olyan keszekuszák maradtak!

Éppen a napokban láttam a TV-ben, hogy az 1 év körüli pöttömöknek elvileg már végig kellene aludni az éjszakát, és reggelig ki kellene bírniuk kajci nélkül. A legtöbb hajnalban felkelős eset már nem az éhségről szól (elvileg...), mint pár hónapos korban (kb. 6 hónapos korig), hanem a baba megszokta, hogy ha "enni kér", odabújhat anyához, az anyuci jó meleg ölelő karjaiba...

(Ennél biztosan nincs is jobb egy kis Pöttömnek!

) Tehát, nem az anyatej, vagy a tápszer az elsődleges "vágya" a gyermeknek! Ilyenkor azt javasolják, ha nem akarjuk "etetni" a babát, hogy adjunk Neki vizet, vagy teát. A kicsi - ha első nap még nem is - örömmel fogja venni ezt a felkínálást is! Hiszen, anya is ott lesz mellette/vele!
Umbra! A fentiek átgondolása után észrevettem valamit! Tényleg lehet benne valami (bár, én soha nem próbáltam, így nem saját tapasztalatomat írtam le, csak a TV-ben hallottakat/látottakat!), mivel Babód is megitta a tápszert, amin még Te magad is meglepődtél, olyannyira, hogy még ki is emelted az említett mondatot vastag bötűkkel!

Hátha az a vizecske, vagy - természetesen cukrozatlan - teácska is "bejön" Neki"! Vannak nagyon finom babateák, Mátém is szokott ilyet inni, még mindig, Kispapával együtt...

Nem reklámnak szánom, de asszem leírhatom

oops

a nevét is, a Mecsek Baby teát szürcsölgetik, gyógynövények csak az összetevői, ízesítetlenül is fincsi! És nem utolsó sorban nagyon jót tesz az emésztésnek! Kispapa pl. ezért issza! Minden reggel rak el Magának 1,5 litert, munka végére el is fogy, és mióta iszogatja, nem fáj a gyomra sem!
Szóval, egy próbát a víz/tea adása talán megér...