Dühöngő, avagy ARÉNA! :-)

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Bocsjsatok meg ,de iszonyatosan pipa vagyok a hiradóban elhangzott kultúrális hír hallatán.:evil: Nem vagyok a kultúra ellen de ez több a soknál.
300 Millió ft- ért vásároltak képeket, miközben a családipótlékot meg adóztatják.:cry:Ennyire nemgondolkodó és pazarló eszement embereket ritkán taláni.:rolleyes::?:A költségvetést nem lehet átprogramozni, ill. átcsoportosítani ebben a válságos helyzetbe.?Azt papolják,hogy vissza kel fogni a kiadásokat, ez mi? talán bevétel?:?:Bevehe.........:rolleyes:

Pont hallottam én is ... és még dicsekedtek! :twisted:
 

dg

Őstag
Jajj, ne is mondjátok! Én egyetlen ellenszert tudok az egészre: lehetőleg menekülni a hírek elől. Szomorú is, szánalmas is, de csak ez marad. A tehetetlenségtől, dühtől szétpattan az ember agya.
 

Zsu77

Új tag
Én speckó tegnap este óta gyakorlom a: "BeKi"-t,meg az "okos majmot",most egész jó állapotban van már az idegrendszerem és nem érzem úgy,hogy növésnek indult volna a fejem,ja és egésznap gondolat-terelő hadműveletet tartok,valahogy így:"lá-lá-lá-nem hallom-lá-lá-lá",remélem a hátulcsattos még várat magára...hát,így egész kibírható...:p
 

klóska

Új tag
én pedig, be-benézek a Honfoglaó kvízre,ahol szinte kétpercenként, egész" jó fejek" lemajmoznak, meg egyéb jó kis ugatások jöhetnek felém, főleg akkor, ha(szerintük bosszúból), eltalálom a tippet és kilövöm váraik bástyáit. Ezekután verejtékes hangulatban hajtok egy kvízPart-ra, ahol jó kis kérdéseket pecázgatva enyhítem lelkisebeimet, Mikor már minden oké, elballagok festegetni, Űdv mindenkit klóska.
 

Zsu77

Új tag
Klóska ne aggógy!A kisfiam jáccot tegnap(10év) és a következő kérdésre,hogy "mennyi ideig vemhes egy tyúk?"az alábbi válaszok jöttek:"3hét","12hét".Szóval ezektől hallgatni levéleményezést...hát...nem kell adni a szavukra!De a festegetés az jó lehet,csak én nem tudok.Vagyis...ma már ki tudja...
 

pusimelu

Őstag
Sziasztok!Azt hiszem itt lesz a legjobb helye annak amit leírok.Kata írta a pozitív gondolkodás témát 2009 -ben.....
Én a nem vicces oldaláról szeretném egy kicsit megközelíteni.Engem jelenleg még nem nagyon érint a válság van munkahelyem van hol lakni és ki tudom fizetni a csekkeket és még szórakozásra is marad egy kicsi.
Viszont a héten már engem is érintett egy pillanatra lelkileg.
A lépcsőházunkban lakik egy fiatal pár normális életet élnek a saját lakásukba laknak ,amin ugye van hitel ,de különben meg csak az albérlet marad.Annyira elszállt a svájci frank alapú lakáshitelük hogy most vannak ott hogy eladják a lakást ,ha tudják, és elköltöznek Nógrád megye egy kicsi falujába ,mert ott az itteni lakás önerejéből szép kertes házba lakhatnak.Itt kell hagyniuk mindent iskolát barátokat köztük engem is ,szülőket ...
Ott kapnának mind a ketten állást(rokoni segítséggel) itt csak a férfinek van mert a hölgy gyesen lesz májustól. Gyönyörű kisfiúk van!
Szóval lehet hogy elköltözik a legjobb barátnőm a válság miatt!
A másik szörnyűbb amivel ma találkoztam. Egy gyárban ősszel bezártak egy részleget repült mindenki még a takarítónő is!
Ez a hölgy precíz diplomával éjjel takarított a gyárban nappal máshol dolgozott..Férje elhagyta(4 éve) van két felnőtt gyereke és két iskolás.(A két felnőtt már kirepült a családból.)
Mindent meg akar adni a gyerekeinek de sajnos nem tud!Kikapcsolták nála a fűtést mert nem tudta kifizetni a számát részletfizetés meg nincs mert annyian kérnek részletfizetést ,és egyedülállóként ő még nincs is rászorulva.(Ki kap akkor?)Inkább a villanyt vizet és a gyerekek étkeztetését fizette mert gondolta az a fontosabb. Kapott egy régi sparheltot azon melegíti a vizet főz és még fűt is 2 helységet.Karácsonykor bement a szeretetszolgálathoz mert az önkormányzat nem tud segíteni!Kapott citromlevet meg cukrot mert az nagyon fogy,és pár féle gyógyszert ha a gyerekek betgek lesznek ,akkor adhasson nekik valamit.(fájdalomcsillapítót lázcsillapítót meg köptetőt) Azt mondta hús, meg krumpli van ,de alapdolgok elfogytak otthon.
Nem tudom hova jut ez az ország! A végén azt mondta hogy minden gyereke kapott apróságot karácsonyra ,és csak akkor sírt mikor a gyerekek már aludtak!Most összegyűjtöttem neki játékokat a lányoktól ,veszek citromlevet meg teát és adok hozzá édesítőszert ,mert nekem abból nagyon sok van és holnap odaadom neki.Megkérdezem hányas ruhát hordanak a gyerekek és ha van olyan méret akkor elhozom.Egy másik takarító akinek megvan a munkahelye (március végéig) joghurtot meg kiwit küldött a gyerekeknek.
Remélem engem csak ennyire érint a válság ,mert nekem még ezt is szörnyű átélnem!És kérem szépen ne vegyünk képeket a parlament falára mert abból nagyon sok liter citromlé meg tea kijönne annak aki csak vizet iszik!Köszönöm!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Sajnos ez mind igaz, amit írtál és mindannyian tapasztaljuk a környezetünkben, magunknál is. Lent a műszakin, aki délelőtt az irodában dolgozik, délután pedig az irodákat, wc-t meg a folyosót takarítja. Látom, mert én rendszeresen 3 után jövök el. És látjuk azt a pazarlást, amit végeznek a parlamentben a döntéshozók valójában a mi pénzünkből.

Én ugyan nagy cégnél vagyok, de itt is érezhető a válság. Az üzemünkben két nagy beruházás folyt, ami kapacitás növelő, és minőség javító beruházás volt. Az egyiket befejezték, mert leállítani többe került volna, mint befejezni, a másikat pedig átütemezték. A két beruházás csak együtt üzemlehető be, mert egymásra épül a technológia. Az alapanyag beszállítással kapcsolatos szerződéseket egyelőre felfüggesztették, és most ott állunk alapanyag nélkül egy kész beruházással, és egy leállítottal, és nem tudunk termelni, pedig már lenne megrendelés. És ez az állás folyamatos veszteséget termel a cégünknek, és már nálunk is a következő lépés a leépítés lesz. Eddig átütemezéssel oldották meg. Nem túl biztató jövő ránk nézve.
Nálunk az a takarítást egy takarító cég végezte. Velük módosították a szerződés, oly módon, hogy minden másnap kell takarítaniuk, és azt sem 8 órában, hanem 4 órában. A közbeeső napokon nekünk, ill mindenkinek a saját irodájában kell takarítani. Persze megcsináljuk, naná, hogy megcsináljuk, csakhogy ezzel az a takarító néni, aki ezzel egészítette ki a nyugdíját, annak a 2 naponkénti 4 órára nem éri meg vidékről bebuszozni. Vagyis mi "vettük" el előlük a munka lehetőséget, ha nem is jószántunkból. a cég spórolt ezen is, mert mi ezért meg nem kapunk pénzt, örülünk, hogy így megmarada a mi munkánk. Aki vállalta a 4 órát maradt, aki ment, annak a helyére vettek fel mást.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ha nem lenne igaz, akkor a nap vicce topikba írhatnám a következőket.

Évekkel ezelőtt egyik nagyon rossz körülmények között élő 3 gyerekes kolléganőmtől megkérdezték, hogy hányas lába van. És azt felelte, hogy akkora, amekkora cipőt hozol.

Mi is mindig bevittünk mindent, amit tudtak használni, de még a gyerekeinknél megmaradt füzeteket is, és minden apróságot, amivel segíteni tudtunk.
 

klóska

Új tag
Mától kezdve, minta... kulturáltabb lett volna a Kvíz,( majd még írok róla), de tényleg vannak ilyen kérdések, és aki vemhesnek nevezi a tyúkot, az már nagyon "városi", na ezek mennek most, Hát festegetésre adtam időnként fejem, hogy a színezgetést is művelhessem, van amikor egész jól érzem magam, máskor meg elbizonytalanódom, ez is csak azért lehet,mert már kezdek abban kételkedni, h egyáltalán kellenek e valakinek a közelhjövőben efféle képek, mert ez a kép-özön, ami mindenhonnan körülvesz minket, épp úgy leszokttaja az emberiséget a képben való gyönyörködésről, mint a rádió, amikor kezdett elterjedni, azóta, egyre kevesebben járnak zene-estekre, koncertekre,stb, Űdv és kösz, amit írtál, ez tényleg így van, űdv mégegyszer,Klóska
 

pusimelu

Őstag
Én a képekkel nem megbántani akarok senkit de amíg más éhezik önhibáján kívül ,addig akármilyen kép lóg akárhol ,és akárki festette tehetséges ember ,a másik lehet ,hogy éhen hal.Járok én is a Keresztény múzeumba a Balassába és néha egy újságban látott képen is elmélázok.A legutolsó kép egy fotó volt amin gondolkodtam egy női feltárt anyaméhből egy kis kéz fogja meg a sebész kezét.Méhen belüli műtétet hajtottak végre egy magzaton aki meghalt volna ha nem műtik meg,és most megszületett nemrég és életben is kezet foghat azzal akivel egyszer már kezet fogott,és akinek a keze megmentette az életét.Remélem érthető ahogy leírtam.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ez a fotót én is láttam, nagyon meghatott. Különleges élmény volt a sebésznek is és a fotósnak is. Nekünk pedig ajándék, hogy a fotós ott volt, így az egész világ láthatja.
 

Zsu77

Új tag
Mától kezdve, minta... kulturáltabb lett volna a Kvíz,( majd még írok róla), de tényleg vannak ilyen kérdések, és aki vemhesnek nevezi a tyúkot, az már nagyon "városi", na ezek mennek most, Hát festegetésre adtam időnként fejem, hogy a színezgetést is művelhessem, van amikor egész jól érzem magam, máskor meg elbizonytalanódom, ez is csak azért lehet,mert már kezdek abban kételkedni, h egyáltalán kellenek e valakinek a közelhjövőben efféle képek, mert ez a kép-özön, ami mindenhonnan körülvesz minket, épp úgy leszokttaja az emberiséget a képben való gyönyörködésről, mint a rádió, amikor kezdett elterjedni, azóta, egyre kevesebben járnak zene-estekre, koncertekre,stb, Űdv és kösz, amit írtál, ez tényleg így van, űdv mégegyszer,Klóska

Szerintem,ha az embereknek több pénzük lenne,akkor igenis rászánnák magukat arra,hogy megvegyék a nekik tetsző festményt a falra.Szerintem jó az,hogyha tudsz festeni,ha más nem magadért.Én sokszor szerettem volna kifesteni magamból,ami megérintett,de én még rajzolni sem tudok.Meg semmi művészethez nem értek.Így arra vagyok utalva,hogy amit érzek,vagy átélek,azokat mások fejezzék ki helyettem.
 

Zsu77

Új tag
Én a képekkel nem megbántani akarok senkit de amíg más éhezik önhibáján kívül ,addig akármilyen kép lóg akárhol ,és akárki festette tehetséges ember ,a másik lehet ,hogy éhen hal.Járok én is a Keresztény múzeumba a Balassába és néha egy újságban látott képen is elmélázok.A legutolsó kép egy fotó volt amin gondolkodtam egy női feltárt anyaméhből egy kis kéz fogja meg a sebész kezét.Méhen belüli műtétet hajtottak végre egy magzaton aki meghalt volna ha nem műtik meg,és most megszületett nemrég és életben is kezet foghat azzal akivel egyszer már kezet fogott,és akinek a keze megmentette az életét.Remélem érthető ahogy leírtam.

Igen!Én is láttam azt a fotót,csodálatos!Tudjátok,hogy kínában a 3.gyereket még 8 hónaposan is abortálják,csakhogy ne születhessen meg???El kell bújni vele...:cry:
És vajjon honnan ember az ember?Jó téma,nem?Ha már 6 hetesen szív dobog az alaktalan testben(és él a máj,a vese...)...hát tudjátok,csak az abortáló nőgyógyászok tudják igazán,hogy mit is csinálnak,a többiek pedig okoskodhatnak róla!Egy biztos:én soha nem lennék képes rá.Ahol vér folyik,ott élet van és ami ma még apró,ugyanaz lesz nagyobb 9 hónap múlva is.Volt úgymond:"nemember":?:Ezt nekem senki nem fogja bemesélni,az tuti...:neutral:
Hát nekem ezek jutottak eszembe ezt a képet látva.A hála "azember"részéről,hogy:köszönöm,hogy élek...te vagy,aki a kapaszkodóm/megmentőm vagy...lettem és most is élek és ahogy előbb,úgy most is:élni akarok-köszönöm...és hasonlók.Nagyon megindító!(nem találok grimikét...)
 

klóska

Új tag
Gondold el, olyan helyen is éltem fiatalabb koromban , ahol, nem volt kenyér a boltban sem és egy kg hagymával húztuk napokig, fél zsák krumplit vettünk egyszer, nagy ünnep lett otthon, aztán elmúlt mégis az idő, de közben mégis festegettem, és csodálatos volt; ekkor rájöttem valamire. Az éhezés is segít atz embernek, Kimélni lehet ilyenkor az emésztőszerveket, ez nerm vicc. Na, most lehet, azt mondja valaki, hülye vagyok, de én átéltem sok mindent, amikor volt mivel elfoglalnom magam, az étel eszembe sem jutott. Persze az első napok nagyon nehezen teltek, a félelem miatt, de mikor éreztem, hogy az éhezés is csak egy jelenség, rájöttem, hogy egy darab krumpliban milyen sok energia van és megtanított jobban megbecsülni mindent. Tudom, hogy igazad van, de ezt csak azért írom le, h tud, a félelem rosszabb, mint a szükség. Aki nem fél, mindenen vígan tovább robog, ez nagy előny azoknak, akik, nem csinálnak abból gondot, hogy kevés a betevő, oersze, azt is hozzá kell tenni, Országunk a leggazdagabb Európában.(Ezt egy 2006-os jelentésből vettem, a neten bárki megtaálhatja), és egy ilyen gazdag országban éhezésről beszélni, kicsit morbid, vagy nem í, Űdv. kloska.
 

Zsu77

Új tag
Gondold el, olyan helyen is éltem fiatalabb koromban , ahol, nem volt kenyér a boltban sem és egy kg hagymával húztuk napokig, fél zsák krumplit vettünk egyszer, nagy ünnep lett otthon, aztán elmúlt mégis az idő, de közben mégis festegettem, és csodálatos volt; ekkor rájöttem valamire. Az éhezés is segít atz embernek, Kimélni lehet ilyenkor az emésztőszerveket, ez nerm vicc. Na, most lehet, azt mondja valaki, hülye vagyok, de én átéltem sok mindent, amikor volt mivel elfoglalnom magam, az étel eszembe sem jutott. Persze az első napok nagyon nehezen teltek, a félelem miatt, de mikor éreztem, hogy az éhezés is csak egy jelenség,...

Hát,tudod az éhségről én is így gondolkodtam...mindig igyekeztem csak elverni valamivel,mert rendre idegesítően feltartott,úgymond ezer a dolgom,nem érek rá ilyesmire,és azt is hamar megtanultam,hogy ha már nagyon remeg a lábam és semmi erőm,akkor egy fincsi csoki,vagy egy cukros energia ital hamar rendberakja...de:meg is jártam.Ha vigyáztam volna magamra,akkor nem telnének úgy a napjaim,ahogy...:?Szóval én ezzel a nézettel nem értek egyet.Szerintem nagyon veszélyes az étkezés kérdéséhez így hozzáállni!
De tény,hogy a nyomor a művészek legfőbb munkatársa,ezt már többektől is hallottam!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Lányok, a méhen belüli műtét üzijeit átmozgattam a mindenkinek topikba.
Grácia, az üzidet, és a magamét stilisztikailag módosítottam, kivettem belőle a mindenki topikba való szöveget, mert ott már értelmét veszti.
 
Oldal tetejére