<META name=ProgId content=Word.Document><META name=Generator content="Microsoft Word 11"><META name=Originator content="Microsoft Word 11"><LINK rel=File-List href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSanyi%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> Sváb kovászos uborka recept:<O
></O
>
Végy 1 nagy uborkás üveget!<O
></O
>
Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital. / Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós.<O
></O
>
Tetejére szintén karikára vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre jön még 1 csokor keményszárú kapor, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt.<O
></O
>
[FONT="]Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a családjának. Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. Ha egyszer kipróbálják, nem bánják meg[/FONT]
[FONT="]
Mostanában kaptam
[/FONT]