Főételek-egészséges módra!

milyen gyakran sütsz otthon diétás finomságot?


  • Összes szavazó
    37

dg

Őstag
Ez az, köszi a segítséget, mindjárt tisztábban látok.:shock:

Grácia, most már csak azt kell tudni, legalábbis a fordítás szemszögéből, hogy csigatésztát ettetek-e? Ha nem, akkor inkább rákot kellett volna keresni a tésztában.:roll:


Nem csigatészta volt -- az alakját tekintve... :D Ott a megoldás Misamacinál!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
ja,ja, persze, az tojásmentes, rossz példa volt!!!
Csak arra akartam célozni, hogy nincs semmi, amit félre lehetne fordítani, és véletlenül puhatesűt írni helyette! :D Ezen poénkodtunk itthon, semmi több, semmi komoly.
Képzeld el, ha nem írnak semmit, és kikandikál egy csiga a makaróniból. :D:confused:
Na akkor kerekedne ám a szemetek. Brrrrr. :confused:
 

tímeácska

Őstag
Öcsém! Hogy itt mindenki engem akar megenni... :-D:-D:-D De legalábbis tésztába akarnak beledaráltatni... Vagy egészben belegyúratni... Nahát! :twisted:
 

borka

Őstag
kovi-ubi másként

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSanyi%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Sváb kovászos uborka recept:<o:p></o:p>
Végy 1 nagy uborkás üveget!<o:p></o:p>
Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital. / Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós.<o:p></o:p>
Tetejére szintén karikára vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre jön még 1 csokor keményszárú kapor, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt.<o:p></o:p>
[FONT=&quot]Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a családjának. Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. Ha egyszer kipróbálják, nem bánják meg

Mostanában kaptam:o
[/FONT]
 

sünike

Új tag
<META name=ProgId content=Word.Document><META name=Generator content="Microsoft Word 11"><META name=Originator content="Microsoft Word 11"><LINK rel=File-List href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSanyi%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> Sváb kovászos uborka recept:<O:p></O:p>
Végy 1 nagy uborkás üveget!<O:p></O:p>
Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital. / Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós.<O:p></O:p>
Tetejére szintén karikára vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre jön még 1 csokor keményszárú kapor, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt.<O:p></O:p>
[FONT=&quot]Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a családjának. Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. Ha egyszer kipróbálják, nem bánják meg[/FONT]

[FONT=&quot]Mostanában kaptam:o
[/FONT]

Ez télleg CSUDA!!!
Anyukám sokat csinálja...:hurra::hurra::hurra:
Mán csak a gyökerei millatt is(nem az ubi gyökerei miatt...:rohog:)...
 

tímeácska

Őstag
Borka Drága!
A mi családunk nagy koviubi-rajongó! :D Úgyhogy, ilyet is csinálok majd Nekik nyáron! Ha megízlelték, küldöm az infókat, hogy hogyan fogadták! ;):cool:
 

dg

Őstag
<META name=ProgId content=Word.Document><META name=Generator content="Microsoft Word 11"><META name=Originator content="Microsoft Word 11"><LINK rel=File-List href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSanyi%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> Sváb kovászos uborka recept:<O:p></O:p>
Végy 1 nagy uborkás üveget!<O:p></O:p>
Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital. / Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós.<O:p></O:p>
Tetejére szintén karikára vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre jön még 1 csokor keményszárú kapor, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt.<O:p></O:p>
[FONT=&quot]Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a családjának. Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. Ha egyszer kipróbálják, nem bánják meg[/FONT]

[FONT=&quot]Mostanában kaptam:o
[/FONT]


Hű, ez a recept tényleg nagyon vonzó! :) Ki fogom próbálni: egyszerű és nagyszerű -- így nekem (is!) való! :)
 

misamaci

Aktív tag
Mediterrán saláta sült zöldségekből

Hozzávalók:
1 db padlizsán
4 db bébicukkini (v. 2 közepes)
1 db édesköménygumó
2 db vastag húsú paprika (sárga, piros)
1-2 gerezd fokhagyma
4-5 db szardellafilé
kakukkfű, rozmaring, bors, só
3-4 ek olivaolaj

az öntethez:
4 ek olivaolaj
4 ek balzsamecet
2 kk méz
2 kk dijoni mustár

A padlizsánt kb 1 cm-es darabokra vágom, a bébicukkiniket hosszában negyedelem (ha nagyobbak, akkor keresztben is darabolom),
az édeskömény középső, kemény részét kivágom és kb. 1 cm-es csíkokra vágom
a paprikákat szintén kb 1 cm-es csíkokra vágom.
Az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket összekeverem az olivaolajjal.
A darabolt zöldségeket megforgatom az olajos pácban és egy nagyméretű tepsibe terítem (a lényeg, hogy csak 1 rétegben legyen, hogy a zöldségek megsüljenek, ne párolódjanak). A szardellafiléket apró darabokban elterítem a zöldségek tetején.
A tepsit kb 200 fokra előmelegített sütőbe teszem és 1-2x átkeverve, kb 25-30 percig sütöm (amíg a zöldségek kezdenek megpirulni), ezt követően a tepsit alufóliával letakarva még 10-15 percig sütöm (hogy a grillezett zöldségek kicsit megpuhuljanak).

Az öntet összetevőit összekeverem (ha az édeskömény leveleit sikerül megszerezni -> ánizskapor, akkor azt is apróra vágom és belerakom).
A megsült zöldségeket még forrón egy tűzálló tálba szedem, hozzáadom a tepsiben maradt levet is és összekeverem az öntettel. Letakarva legalább 4 óra hosszat pihentetem hogy az ízek összeérjenek (de a legjobb ha hűtőben hagyjuk még tovább pihenni)

(A szardellafilé helyett/mellett lehet használni apróra vágott kapribogyót is ... ebből pár szem nem árt az öntetnek sem)
 
Oldal tetejére