Főételek-egészséges módra!

milyen gyakran sütsz otthon diétás finomságot?


  • Összes szavazó
    37
Kedves Sándor!!:hurra::hurra:
Millió puszi neked. Honnan tudtad, hogy megszállott szakácskönyv és receptgyűjtő vagyok??:D
Még egyszer köszike:dr_31:
 

cukorfalat

Új tag
Sziasztok!
Receptet sajnos nem tudok veletek megosztani, csak azt, hogy tegnap a TV2 műsorán volt egy főzőshow, ahol cukorbetegek által is fogyasztható ételeket főznek. Esetleg figyeljétek, direkt felhívják a figyelmet a vércukormérés fontosságára is.
És most megyek és kipróbálok innen egy receptet, sok jó ötlet van :)
Szép napot mindenkinek!!!
 

borka

Őstag
Sziasztok!
Receptet sajnos nem tudok veletek megosztani, csak azt, hogy tegnap a TV2 műsorán volt egy főzőshow, ahol cukorbetegek által is fogyasztható ételeket főznek. Esetleg figyeljétek, direkt felhívják a figyelmet a vércukormérés fontosságára is.
És most megyek és kipróbálok innen egy receptet, sok jó ötlet van :)
Szép napot mindenkinek!!!

Erre a műsorra gondoltál????????
<ins style="display:inline-table;border:none;height:250px;margin:0;padding:0;position:relative;visibility:visible;width:250px"><ins id="aswift_1_anchor" style="display:block;border:none;height:250px;margin:0;padding:0;position:relative;visibility:visible;width:250px"></ins></ins> 17:25

Update konyha
Gasztronómiai percek
Főzőműsor Schobert Norbival és Rubint Rékával
és ehhez adta a nevét a ROCHE????????,:rolleyes:
 

tímeácska

Őstag
Ma túrógombócot kértek a kölkök... Jól be is golyóztam... :D

Túrógombóc:

Hozzávalók (nálam) 16 db-hoz:
50 dkg zsírszegény túró
2 tojás
kevés édesítő pl stevia
7 dkg zabkorpa

Túrót összekeverem a tojás sárgájával, zabkorpával, édesítővel.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a túróhoz.
Mindezt minimum 1 órára hűtőbe teszem, majd forrástól kb. 3 perc alatt kifőzöm őket. Miután feljön a víz tetejére, kb. 1-1,5 percig főzöm. Édesítős tejföllel tálalom, de tejszínnel is lehet helyettesíteni.

1 darab túrógombóc CH tartalma tejföllel együtt: 4,1 g!

Jó étvágyat! :)
 

tímeácska

Őstag
Gluténmentes túrógombóc változat
(1 adag ilyet, 1 adag zabkorpásat csináltam, mert kevés zabkorpám volt csak itthon :D)

Hozzávalók (nálam) 16 db-hoz:
2 tojás
40 dkg zsírszegény túró
15 dkg kukoricadara
2 dl tejföl
édesítőszer

Túrót összekeverem a tojás sárgájával, kukoricadarával, édesítővel.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a túróhoz.
Mindezt minimum 1 órára hűtőbe teszem, majd forrástól kb. 15 perc alatt kifőzöm őket. Miután feljön a víz tetejére, kb. 1-1,5 percig főzöm. Édesítős tejföllel tálalom, de tejszínnel is lehet helyettesíteni.

1 darab túrógombóc CH tartalma tejföllel együtt: 7,8 g!
 

poe

Őstag
Kinek mennyire főétel, én mindenesetre ma ezt vacsoráltam. ;)

poe diós szőlősalátája

Fogod a jégsalátát, összemiszlikeled, megmosod, lecsöpögteted (ha van salátacentrifugád, akkor kicentrifugálod), beleöntöd egy jókora tálba. Kerítesz pár fürt szőlőt, megmosod, lebogyózod, a salátára dobod. (Én itt picit elszúrtam, viszonylag nagy magok voltak a szőlőben, érdemes erre figyelni.;)) A hűtőből előveszel valami jóféle, intenzív ízvilágú sajtot (Én penészes dán kék sajtot használtam. Nyami. :)), felkockázod, aztán a szőlőre vele! Pár marék diót bedobsz egy száraz serpenyőbe, kis lángon pirítod, időnként rázogatva, amíg illatozni nem kezd, aztán ez is mehet a tálba. Ezután egy kisebb keverőtálban összemixelsz némi balzsamecetet egy egészen kevés nádcukorral, felöntöd dióolajjal, jól összedolgozod, pici vízzel felhígítod, majd ráöntöd a saláta szilárd alkatrészeire. Üdvözült mosollyal a képeden összekevered. Jó étvágyat! :dr_31:
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kinek mennyire főétel, én mindenesetre ma ezt vacsoráltam. ;)

poe diós szőlősalátája

Fogod a jégsalátát, összemiszlikeled, megmosod, lecsöpögteted (ha van salátacentrifugád, akkor kicentrifugálod), beleöntöd egy jókora tálba. Kerítesz pár fürt szőlőt, megmosod, lebogyózod, a salátára dobod. (Én itt picit elszúrtam, viszonylag nagy magok voltak a szőlőben, érdemes erre figyelni.;)) A hűtőből előveszel valami jóféle, intenzív ízvilágú sajtot (Én penészes dán kék sajtot használtam. Nyami. :)), felkockázod, aztán a szőlőre vele! Pár marék diót bedobsz egy száraz serpenyőbe, kis lángon pirítod, időnként rázogatva, amíg illatozni nem kezd, aztán ez is mehet a tálba. Ezután egy kisebb keverőtálban összemixelsz némi balzsamecetet egy egészen kevés nádcukorral, felöntöd dióolajjal, jól összedolgozod, pici vízzel felhígítod, majd ráöntöd a saláta szilárd alkatrészeire. Üdvözült mosollyal a képeden összekevered. Jó étvágyat! :dr_31:
Ez tényleg nyami a javából. Ráadásul minden van itthon, csak szőlőt kell frissen vennem a menühöz. :D
Az alaphoz még citromos, natúr joghurtos, dióolajos verziót is el tudok képzelni. Én citrom imádó vagyok, a dióolajat pedig magam készítettem még tavasszal, a dió zöld korából.
 

poe

Őstag
A mai vacsora:
Jégsaláta összetépve, ruccola, koktélparadicsom bőven, másfél mozarella csak úgy kézzel elcsipkedve. Öntetnek már a készítés elején beáztattam 3 gerezd apróra vágott fokhagymát némi olivaolajba, kapott még citromfüvet, borsot, sót. Amikor a szilárd hozzávalókkal végeztem, az olajos maszatot elkevertem kb 1,5 dl natúr joghurttal és két teáskanál mézzel. A trutyit a zöldekre öntöttem és összekavartam kicsinykét.
Mivel szombaton Szilvásváradon kirándultunk, íyg került mellé némi füstölt pisztráng is... :)
 

borka

Őstag
Az évadnyitó cukor klubunkba mi is valami (görög salátához) hasonló zöldséggel leptük meg a részvevőket.

Hozzávalók: 1kígyóuborka, 1kisebb cukkini, 1/2 póréhagyma (fele a fehér részéből,fele a zöld levelesből) 1 húsos tv paprika, 1 kápia, 2 keményebb paradicsom, 1 lila hagyma(sonka) 5 gerezd fokhagyma, 1 jégsaláta, 1 kis üveg olívabogyó,(2 evőkanál leve) 1 moracella, 1/2 krém-fehér sajt,4-5 ev.kanál extra szűz olíva olaj,2 ev.kanál balzsamecet,1 csipetnyi kristálycukor (elveszi a zöldségek vad ízét) 1 mk. só, 1 szem poliszett.

Fűszerek: mindegyikből 1 késhegynyi!!!! bors, gyömbér, kakukkfű, oregánó, szerecsendió, rozmaring.(őről vagy morzsolt mindegyik)

A fűszereket külön edénybe összekeverem az elvegyített olívaolajba és balzsamecetbe, csipet cukor, csipet só,1 poliszett, apróra vágott fokhagyma és a sajtokat mit 1 centis kockákra aprítok.(a sajt nem ragad össze az olajtól)

Ezek után aprítom össze a zöldségeket szintén kb. 1 centis kockákra, erre dobok kb. 1csapott mk. sót.Jól átforgatom.Az olívabogyókat kettévágom,bele keverem.Ráöntöm az olajos fűszerkeveréket elegyítem és mehet a hűtőbe. A jégsalátát tálalás előtt tépem rá,újra átkeverem.
Aldi-féle teljeskiörlésű kenyeret eszünk hozzá.:dr_104::dr_104::dr_104::dr_8:

Sándor
 

Csatolások

  • DSCF3678.JPG
    DSCF3678.JPG
    89.7 KB · Olvasás: 4
  • Like
Reagált: poe

christina

Őstag
A mai vacsora:
Jégsaláta összetépve, ruccola, koktélparadicsom bőven, másfél mozarella csak úgy kézzel elcsipkedve. Öntetnek már a készítés elején beáztattam 3 gerezd apróra vágott fokhagymát némi olivaolajba, kapott még citromfüvet, borsot, sót. Amikor a szilárd hozzávalókkal végeztem, az olajos maszatot elkevertem kb 1,5 dl natúr joghurttal és két teáskanál mézzel. A trutyit a zöldekre öntöttem és összekavartam kicsinykét.
Mivel szombaton Szilvásváradon kirándultunk, íyg került mellé némi füstölt pisztráng is... :)

Ez nagyon guszta, de mivel laksz jól? :D Én e mellé tuti ennék kenyeret is. A salátákkal az a bajom, hogy magukban engem nem laktatnak.;)
 

christina

Őstag
Az évadnyitó cukor klubunkba mi is valami (görög salátához) hasonló zöldséggel leptük meg a részvevőket.

Hozzávalók: 1kígyóuborka, 1kisebb cukkini, 1/2 póréhagyma (fele a fehér részéből,fele a zöld levelesből) 1 húsos tv paprika, 1 kápia, 2 keményebb paradicsom, 1 lila hagyma(sonka) 5 gerezd fokhagyma, 1 jégsaláta, 1 kis üveg olívabogyó,(2 evőkanál leve) 1 moracella, 1/2 krém-fehér sajt,4-5 ev.kanál extra szűz olíva olaj,2 ev.kanál balzsamecet,1 csipetnyi kristálycukor (elveszi a zöldségek vad ízét) 1 mk. só, 1 szem poliszett.

Fűszerek: mindegyikből 1 késhegynyi!!!! bors, gyömbér, kakukkfű, oregánó, szerecsendió, rozmaring.(őről vagy morzsolt mindegyik)

A fűszereket külön edénybe összekeverem az elvegyített olívaolajba és balzsamecetbe, csipet cukor, csipet só,1 poliszett, apróra vágott fokhagyma és a sajtokat mit 1 centis kockákra aprítok.(a sajt nem ragad össze az olajtól)

Ezek után aprítom össze a zöldségeket szintén kb. 1 centis kockákra, erre dobok kb. 1csapott mk. sót.Jól átforgatom.Az olívabogyókat kettévágom,bele keverem.Ráöntöm az olajos fűszerkeveréket elegyítem és mehet a hűtőbe. A jégsalátát tálalás előtt tépem rá,újra átkeverem.
Aldi-féle teljeskiörlésű kenyeret eszünk hozzá.:dr_104::dr_104::dr_104::dr_8:

Sándor



Hmmm megéheztem. Na itt a kenyér!!!!:dr_104:
Így már jó.:rohog:
 

tubi

Aktív tag
zöldséges kuszkusz? francia lecsó és kuszkusz összekeverve, én sült tengeri hallal szoktam csinálni. nem gyors kaja, de mindenki szereti, Ricsi nagyon :)
 

poe

Őstag
Nagyobbak a szemek, nem olyan massza jellegű, lehet rendesen rágni. Salátába is jó.
CSináltam már olyat is, hogy maradék salátát felturbóztam bulgurral és némi feketeerdei sonkával., miáltal az hideg egytálétellé változott. ;)
 

tubi

Aktív tag
ha jól meglazítod, miután 10 percet állt a forró vízben, a kuszkusz sem masszás ám!!! majdnem darabjaira esik szét! nálunk pont ez a nehéz, hogy egy kisgyereknek nehéz szépen enni, de annyira szereti, hogy sízvesen takarítok utána :) szóval az a lényeg, hogy ugyanannyi ml forrásban lévő vizet kell ráönteni, mint amennyi gr a kuszkusz szárazon, plusz bele 100 ml vízhez 1 evőkanál olivaolajat és azonnal jól szét kell villázni, 10 percre lefedni, majd utána újra megkavarni, villával jól szét kell cincálni. utána már nem fog összeragadni.
igen, én is szoktam hideg salihoz keverni, de egy jó francialecsóhoz keverve - hát az mennyei :)

a mai menü: tonhalas-paradicsomos főtt tészta fekete olivabogyóval :)
 
Oldal tetejére