Pusz,pusz.Kedves Sándor!!
Millió puszi neked. Honnan tudtad, hogy megszállott szakácskönyv és receptgyűjtő vagyok??
Még egyszer köszike
Sziasztok!
Receptet sajnos nem tudok veletek megosztani, csak azt, hogy tegnap a TV2 műsorán volt egy főzőshow, ahol cukorbetegek által is fogyasztható ételeket főznek. Esetleg figyeljétek, direkt felhívják a figyelmet a vércukormérés fontosságára is.
És most megyek és kipróbálok innen egy receptet, sok jó ötlet van
Szép napot mindenkinek!!!
Ez tényleg nyami a javából. Ráadásul minden van itthon, csak szőlőt kell frissen vennem a menühöz.Kinek mennyire főétel, én mindenesetre ma ezt vacsoráltam.
poe diós szőlősalátája
Fogod a jégsalátát, összemiszlikeled, megmosod, lecsöpögteted (ha van salátacentrifugád, akkor kicentrifugálod), beleöntöd egy jókora tálba. Kerítesz pár fürt szőlőt, megmosod, lebogyózod, a salátára dobod. (Én itt picit elszúrtam, viszonylag nagy magok voltak a szőlőben, érdemes erre figyelni.) A hűtőből előveszel valami jóféle, intenzív ízvilágú sajtot (Én penészes dán kék sajtot használtam. Nyami. ), felkockázod, aztán a szőlőre vele! Pár marék diót bedobsz egy száraz serpenyőbe, kis lángon pirítod, időnként rázogatva, amíg illatozni nem kezd, aztán ez is mehet a tálba. Ezután egy kisebb keverőtálban összemixelsz némi balzsamecetet egy egészen kevés nádcukorral, felöntöd dióolajjal, jól összedolgozod, pici vízzel felhígítod, majd ráöntöd a saláta szilárd alkatrészeire. Üdvözült mosollyal a képeden összekevered. Jó étvágyat!
A mai vacsora:
Jégsaláta összetépve, ruccola, koktélparadicsom bőven, másfél mozarella csak úgy kézzel elcsipkedve. Öntetnek már a készítés elején beáztattam 3 gerezd apróra vágott fokhagymát némi olivaolajba, kapott még citromfüvet, borsot, sót. Amikor a szilárd hozzávalókkal végeztem, az olajos maszatot elkevertem kb 1,5 dl natúr joghurttal és két teáskanál mézzel. A trutyit a zöldekre öntöttem és összekavartam kicsinykét.
Mivel szombaton Szilvásváradon kirándultunk, íyg került mellé némi füstölt pisztráng is...
Az évadnyitó cukor klubunkba mi is valami (görög salátához) hasonló zöldséggel leptük meg a részvevőket.
Hozzávalók: 1kígyóuborka, 1kisebb cukkini, 1/2 póréhagyma (fele a fehér részéből,fele a zöld levelesből) 1 húsos tv paprika, 1 kápia, 2 keményebb paradicsom, 1 lila hagyma(sonka) 5 gerezd fokhagyma, 1 jégsaláta, 1 kis üveg olívabogyó,(2 evőkanál leve) 1 moracella, 1/2 krém-fehér sajt,4-5 ev.kanál extra szűz olíva olaj,2 ev.kanál balzsamecet,1 csipetnyi kristálycukor (elveszi a zöldségek vad ízét) 1 mk. só, 1 szem poliszett.
Fűszerek: mindegyikből 1 késhegynyi!!!! bors, gyömbér, kakukkfű, oregánó, szerecsendió, rozmaring.(őről vagy morzsolt mindegyik)
A fűszereket külön edénybe összekeverem az elvegyített olívaolajba és balzsamecetbe, csipet cukor, csipet só,1 poliszett, apróra vágott fokhagyma és a sajtokat mit 1 centis kockákra aprítok.(a sajt nem ragad össze az olajtól)
Ezek után aprítom össze a zöldségeket szintén kb. 1 centis kockákra, erre dobok kb. 1csapott mk. sót.Jól átforgatom.Az olívabogyókat kettévágom,bele keverem.Ráöntöm az olajos fűszerkeveréket elegyítem és mehet a hűtőbe. A jégsalátát tálalás előtt tépem rá,újra átkeverem.
Aldi-féle teljeskiörlésű kenyeret eszünk hozzá.:dr_8:
Sándor