misamaci
Aktív tag
Bár, nem teljesen ez a topik jó a kérdésemhez, de most nincs időm újat nyitni...
Nem tudjátok (misamaci? ),hogy a tejpor, tejszínpor miből van pontosan? Tudom, tejből, de van-e benne még más is, adalékanyagok, akármi. A porlasztás során milyen szerkezetű lesz, mennyire káros-nem káros ez a szerkezet a szervezetünknek?
Köszi!
Az Élelmiszerkönyvi meghatározás szerint tejből/tejszínből készülnek, vízelvonással (általában porlasztva szárítással). A késztermékhez tejalkotórészek, szőlőcukor, vitaminok és ásványi anyagok hozzáadása lehetséges. (Szóval csomósodásgátlót, síkosítót tartalmazhat ... bár az itthon gyártottakra nem volt jellemző)
A porlasztás során por szerkezetű lesz ... pont ez az eljárás lényege, hogy minimális minőségvesztéssel lehessen maximális mennyiséget előállítani. (tkp, ha jól készíti el valaki, akkor nagyon nehéz megkülönböztetni egy sovány tejet és a tejporból készült társát)