Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Udv,
99%-ban cukrot tartalmaz meg 1%-ban valamilyen edesitoszert? Az indok: mivel negyedannyit kell belole hasznalni, a szenhidrattartalma is negyedelodik ...
Ez még matematikailag sem jön össze.:rohog: Nem az 1 százaléknyi édesítővel jön össze a negyedannyi CH tartalom, hanem a negyedannyi mennyiséggel.:dr_31:
Nagy mágus ez a Norbi fiú, csak matekolni és gondolkodni nem tud. :rohog: Persze a nép butításhoz nem is kell sok matek, sem logikus gondolkodás. :rolleyes:
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ha negyedannyi banánt eszek, akkor negyedére csökken a GI-je? :o:D:D:D
Jó ez a banános hasonlat, közben azon rötyögök, mit mondana Norbi fiú, ha megkérdezném tőle, hogy milyen színű lesz egy hosszú ujjú piros pulóver, miután levágjuk mind két ujját??? ;):o
Kapásból rávágná, hogy rózsaszín, vagy csak hosszas agyalás után mondaná? :o:rohog::rohog::rohog:
Pardon :rohog::rohog::rohog:
 
Sziasztok!
Ma (ill. mostmár tegnap) volt szerencsém találkozni egy Nuskin-képviselővel. A termékeik közül a táplálékkiegészítőket ajánlotta, elsősorban a LifePak-ot és a Vitality-t. Ismeri valaki ezeket, illetve a céget? Megéri az 1 havi adag a 18 - 20 ezer Ft-os árat? A hirdetett csodatulajdonságokat én is szkeptikusan fogadom, de táplálékkiegészítőnek hasznos lehet akár az ajánlott adag felét-negyedét fogyasztva is pl. immunerősítés céljából kiváltva az egyéb multivitamin készítményeket pl. Felmerült még, hogy lehet-e túladagolni. A képviselő szerint nem, mert az összetevők lebomlanak (én ebben azért nem vagyok olyan biztos..., laikus szemmel óriási mennyiségnek tűnik a napi 12 "óriástabletta")
Volt még egy "antioxidáns mérés" is egy scannerrel a kézfej egy kis területén. Vajon mennyire lehet komolyan venni ennek az eredményét? Valójában egy összetevőt, a karotinoidot "érzékeli", nálam kb. közepes szintet jelzett (ez a magyar átlag felett:) van)
A cég egyébként MLM, de az üzleti része nem érdekel, kizárólag a termékek minél kedvezőbb áron - ha egyáltalán lehetséges így. :confused:
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A cég egyébként MLM, de az üzleti része nem érdekel, kizárólag a termékek minél kedvezőbb áron - ha egyáltalán lehetséges így. :confused:
Robi, szépen, lazán fordíts hátat ennek az ajánlatnak. Az MLM rendszerben cca 2.000,-Ft-ba kerül a cucc, amit megvennél, a többi az ügynök és a fölötte álló, meg az a fölött álló, meg még feljebb állók napi betevőjét gyarapítja.
Ezen kívül, ha nincs konkrét oka annak, hogy valamit beszedj, akkor a rendes, vegyes táplálkozás fölöslegessé teszi a "csoda" kapszulák, "mindent helyrehozó" étrendkiegészítők használatát. Arról nem is beszélve, hogy ami eddig egyensúlyban volt nálad, azt egy általánosan, nagy átlag számára összeállított termék felboríthatja. Ezek a termékek egyébként olyan minimális hatóanyag összetevőkből állnak, hogy ha a delikvens a 10-szeresét szedi be, akkor sem okoz mérgezést, de arra elegendő, hogy egy vitamin, nyomelem hiányba, vagy túlsúlyba kerüljön a szervezetben. És mivel a vitaminok is és a nyomelemek is hatással vannak egymásra, így előfordulhat, hogy egy elemnél túlsúlyt okoz, ami meg egy másik elemnél hiányt generál.
Az pedig, hogy ez az ügynök milyen mérhető és nem mérhető bizonyítékokat(???) sorakoztat fel előtted, az nem mérvadó, mert a termék eladása érdekében akkor is azt mondja amit, ha maga sem hiszi el, hogy valót állít.

Maradjál csak egészségesen szkeptikus, és akkor 18-20 ezer forint lesz a jutalmad, amiből több talicskára való gyümölcsöt meg tudsz venni.
Ha pedig mégis ácsingózol egy ilyen nagyszerű(?) vétel után, akkor érdemes alaposan körbe kutakodni, és ún. független véleményeket, tapasztalatokat (akár orvosi) összegyűjteni, és újra átgondolni a szükségességet.

Antioxidáns mérés kézfejen scannerrel? Hát az meg mi fán terem??? Még ha azt mondaná, hogy egy méreganyag mérésére és analizálására szolgáló csúcs műszerrel mérné a bőrödön keresztül kiváló méreganyagot....., hát az talán hihető, de egy ilyen műszer 40-60 ezer forinttá tenné a csodakapszulákat.
20 ezer forintért bejelentkezhetsz vércsepp analízisre is, az megmutatja, ha valamiben hiányt szenvedsz (vitamin, nyomelem), vagy valami túlsúlyban (méreganyag) van. De ha az analízis helyszínén javasolják a gyógymódot is, akkor egy egészséges szkepticizmussal azt is óvatosan kell kezelni.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Emlékeztek arra 4-5 éves esetre, amikor a GVH asszem 10 millióra bírságolt meg egy céget, amelyik azt állította, hogy az az elektromos lábáztató készüléke gyógyít és méregtelenít? :o
És ezeket a csoda gyógyító, méregtelenítő lavórokat 60-80 ezer forintért kínálta meggyőző rádumálással és mások számára érthetetlen fizikai-kémiai magyarázatokkal. :mad:
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nah, rákerestem :http://hvg.hu/kkv/20071119_tudomanyos_labfurdo , itt a cikk alján feltétlenül nyissátok meg a jobbra nyíl alatt lévő cikket is, és http://hvg.hu/egeszseg/20070801_gvh_meregtelenito_spa?s=hk

Ez a cikk még azt is tárgyalja, hogy a bőrön keresztül nem igazán válik ki méreganyag, a kevés, izzadással kiváló méreganyagokat mérni is alig lehet. De minek is mérni, az természetes, hogy az izzadással megszabadul a szervezetünk a szükségtelen anyagoktól.
Akkor bőrön keresztül milyen műszer lehet képes antioxidáns koncentrációt mérni?
 

misamaci

Aktív tag
Szerintem is nyugodtan hagyd a fenébe.
Először is az étrendkiegészítők célja, hogy a kiegyensúlyozatlan étkezés miatt hiányzó anyagokat pótolja ... emiatt viszont nagyon nehezen képzelhető el olyan termék kifejlesztése, ami mindenhol, mindenkinek egyformán hatásos (...és ha végeztek volna hazai felméréseket/kísérleteket erre vonatkozóan, akkor ez lenne a legnagyobb érvük. A honlapjukon ennek nyoma sincs). Ezt a termékcsoportot nyomják szerte a világon (... és itt sem igaz az "egymilliárd légy nem tévedhet" elv)
Másodszor, ha megnézed az összetételt, akkor a nagy része valamilyen töltőanyag, a tényleges hatóanyagtartalom alig pár % lehet (mondjuk ez igaz a többi ilyen készítményre is, csak az ember úgy vagy beállítva, hogy azt hiszi hogy a nagyobb biztosan többet tartalmaz ... hát nem) Az már csak hab a tortán hogy van pár összetevő, ami több címen is szerepel ... hol E-számmal feltüntetve mint adalék, hogy névvel mint hatóanyag. ....
Szóval ahogy Kata is írta, szerintem is egyél inkább gyümölcsöket, táplálkozz kiegyensúlyozottan (ebből a szempontból jó a diab :) ... nekünk ingyen jár a dietetikus segítsége :) )

Különben engem ez a figyelmeztetés is elgondolkodtatna: "...Cukorbetegség, hipoglikémia, valamint valamely ismert betegség esetén étrend-kiegészítők szedése előtt mindenképp konzultáljon orvosával! ..."

A honlapot itt találod: https://www.nuskin.com/hu_HU/products/pharmanex/scs_certified_products/85283631.html


a
múgy csak halkan mondom: ennek az árnak a töredékéért bármelyik patikában kaphatsz ugyanennyi, hazai fejlesztésű étrendkiegészítőt, közel azonos összetétellel :)
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Engem időnként elkap valamilyen "láz", és olyankor nálam minden akörül forog. Most éppen a természetes pepecsek, kencék vannak porondon. Megrögzötten mustrálom minden sampon, balzsam, krém, mosószer, miegymás alkotóelemeit. Évek óta nem használok hagyományos mosóport, sampont, tusfürdőt, és bóti kencéket. Ha lemegyek a DM-be, akkor órákat bögyölőzök a polcok előtt hatóanyagokat és összetevőket mustrálva. Azt nézem, hogy melyik termék milyen károsanyagokat tartalmaz, és főleg melyiket milyen sóder szöveggel reklámoznak, meg milyen előnyös, jó tulajdonságokat emelnek ki az apróbetűs összetevők fölött.
(Maci általában tudja, vagy sejti, ha valamilyen hóbortom van, mert az emiljeim rendszerint úgy kezdődnek, hogy SOS azonnali véleményre, tanácsra van szükségem valamilyen vegyészeti, kémiai, akármilyen kérdésben.)
Na a lényeg, hogy megnéztem a honlapot, és mindjárt kiszúrtam a pepecseket, és meg szerettem volna nézni az összetevőket. Csakhogy azokat nem találtam. Vagyis a sok csodatulajdonság mögött biztosan ott vannak a károsanyagok, mert ha az nem lenne benne a termékben, akkor a leírásban feltüntetnék, hogy mit nem tartalmaz. Ugyanis ez jellemző a természetes termékekre, hogy azt tüntetik fel, amit nem tartalmaz (káros, veszélye anyagok). Na ezeket hiányoltam itt.
 
Köszi a hozzászólásokat, közben én is nézelődtem a neten. Ezek a termékek nekem biztos nem érnek annyit, amennyiért el akarják adni. Azt gondolom, hogy más néven máshol is kapható táplálékkiegészítőkhöz vagy vitaminokhoz hasonló hatású lehet, amit a marketinggel próbálnak a legjobbnak és egyedülinek beállítani. Ártani talán nem árt, mert akkor valószínűleg nem lennének jelen szinte az egész világon ezekkel a termékekkel.
A biofotonikus szkenner is mér valamit, mégpedig az antioxidáns szint helyett a karotinoid szintet?, ami minden bizonnyal emelkedik a termék javasolt adagban történő fogyasztása esetén. Ugyanis ha az eredmény 90 nap után nem javul, visszafizetik a termék árát. A képviselő elmondása szerint nála ilyen még nem volt... Ez számomra azt jelenti, hogy a termék hatásával ő elégedett, de a vevők véleménye nem feltétlenül egyezik meg az övével. :o
A cukorbetegség, stb. esetén konzultáljon orvosával figyelmeztetés a beszélgetés során fel sem merült, illetve a magyarázatok is eléggé nagyvonalúak (ködös(ített)ek?) voltak ebből is látszik, hogy laikusok próbálnak az egészséget befolyásoló szereket eladni. Vagy ha rosszindulatú vagyok akkor csak a pénz számít?:mad:
 

nzkiwi

Új tag
Hali csrob1,

Csatlakoznek Vigh Kata velemenyehez:) Arra azert ugyelj, hogy a legtobb ilyen "kacatnak" csak hangzatos szlogenje van. Image ... mint minden mas. Annyit talaltam vele kapcsolatban, hogy tobb mint 87%-ban tartalmaz vitaminokat, ebbol kb. 60%-ban vitamin C, calcium es magnesium. S ez felveti a kerdest, hogy a szervezetnek tenyleg szuksege van-e ekkora adag vitaminra? Sztem nem.... A szervezet tudja erzekeltetni, hogy mire van szuksege, s azt kulon be tudod szerezni. Az a tapasztalatom, hogy nincsenek "csoda" -izek a vilagon, pl. immunerosito vagy fogyaszto :) A helyes etkezest, a mozgast semmi sem tudja potolni, foleg meg a labiratoriumban eloallitott muvackok sem :) Az ugynokok nem orvosok, s meg csak halvany lila elkepzelesuk sincs a mellekhatasokrol vagy a szervezet mukodeserol. Ez kokemeny uzlet, semmi koze sincs az egeszseghez :) Ha hasonlot akarsz talalni, ott a NorbiFit :) bar abban sincsen semmi uj ... mint minden norbis termekben....

Antioxidans meres, na, erre talaltam egy velemenyt: http://antalvali.com/comment/24131/antioxidansmeres - Antal Vali oldalan sok erdekes dolgot lehet talalni, annak ellenere, hogy nem fogadok el tole mindent.

Cheers :)
 

lizzi

Őstag
Jajj de jó, hogy Antal Valit belinkelted, imádom őket. :D
És nem utolsósorban(nem a reklám helye ,de évek óta használok tőlük dolgokat)tiszta és jó termékeik vannak ,talán a bioboltokban kapható cuccok közül is ők árulnak ezt -azt legolcsóbban!És sok magyar termékük is van !!!!
 

napocska

Őstag
Apropó, virsli. Szerintetek lehetséges, hogy a frankfurti virsli tartalmaz vércukor emelő anyagokat? Tegnap este Dani mért vacsi után 2 órával egy 7-es körüli jó értéket, majd később evett egy pár virslit kenyér nélkül, szó szerint két csöpp ketchuppal. Lefekvés után meg kb. egy órával jön kifelé, hogy mérjünk cukrot, mert talán alacsony. Hát, 13 lett. Ez mitől lehetett? A virsli csomagolásán az van, hogy tartalmaz keményítőt és szőlőcukrot, de 100 grammban 2,5 gr szénhidrát van, ami szerintem nem okozhatna ilyet.
 

borka

Őstag
Apropó, virsli. Szerintetek lehetséges, hogy a frankfurti virsli tartalmaz vércukor emelő anyagokat? Tegnap este Dani mért vacsi után 2 órával egy 7-es körüli jó értéket, majd később evett egy pár virslit kenyér nélkül, szó szerint két csöpp ketchuppal. Lefekvés után meg kb. egy órával jön kifelé, hogy mérjünk cukrot, mert talán alacsony. Hát, 13 lett. Ez mitől lehetett? A virsli csomagolásán az van, hogy tartalmaz keményítőt és szőlőcukrot, de 100 grammban 2,5 gr szénhidrát van, ami szerintem nem okozhatna ilyet.

Mekkora volt az a két csöpp ketcup? Abba mennyi CH van?
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Napocska, máskor is csináltok ilyet más virslivel és akkor nem megy fel neki? Én nem tudnék inzulin nélkül megenni így egy pár virslit, nekem is felmenne. A 2.5gr Ch, amit írsz, gyorsan felszívódó és nagyon magas lehet a GI-e is, de a tiszta ch mentes kaja is inzulin nélkül tud vércukrot emelni. Szerintem, mindegy, melyik virsliről van szó - kivéve, ha nektek más virslivel nem történik ilyen.
 
Oldal tetejére