Insulinpumpa

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nem kis munkát fektettek bele Ildi, Goyo és a fórum szerkesztők mindegyike. Köszike érte. Mi meg csak dúskálunk a javakban, de a legjobb érzés, hogy egyre többen dúskálunk.

christina

Őstag
Mátém 3 évesen lett pumpás, és Zsuzsa kisfia, Tibus is kb. ennyi idősen, és Ildikó kisfia, Péter is elég kicsi volt még. Hihetetlen, hogy mennyire nem zavarja a kicsiket! De ez még úgyis a próbaidő alatt kiderül, emiatt elég csak akkor aggódni, amikor valóban nem tolerálja magán a gyerek! Addig kár is ezen rágódni!;-)
Egyébként a pumpának feltétele 1 év diabetes tartam... (bár, itt már írhatnám a kb. 1 év tartamot is... Van, amikor hamarabb is odaadják a pumpát...).
Az minden esetre jó dolog, hogy szimpatizálsz a pumpával! Nézzél körül a neten, és itt a fórumon is, sok hasznos infót fogsz találni!

Csak halkan súgom meg, hogy megyünk 10.-én a Medtronic pumpát megnézni. Lassan érik a dolog.
12.-én meg a diab. gondozóba. Hétvégén meg a talira!!!!!!

gretta

Új tag
Látom,hogy sok kisgyerek már pumpás.De én még mindig azon aggódom,hogy kiszedheti magából,csak mert érdekli.Szóval nekem tetszik,de aggódom.

sztem minél korábban szokja meg a pumpát annál könnyebb lesz neki és persze nektek is. KI KELL próbálni. az végülis semmibe sem kerül. Én pumpapárti vagyok mert egyszerűen utálom a pent és az injekciózást. Nem is tudom miért lettem cukorbeteg :) - nem nekem való -
Mióta pumpám van úgy érzem, hogy éppúgy élek mint más, csak sokkal megfontoltabban.
hát reméljük majd ti is csatlakoztok hamarosan :)

Zsu77

Új tag
A RapidLink tűje orvosi fémből, vagyis titániumból van, a Tender, és FlexLink műanyag csöve pedig orvosi teflonból. Ezek mind bőrbarát anyagok, de ennek ellenére jól írtad Zsu, hogy a szervezet, mint idegen anagot megpróbálja kilökni. Mivel kilökni nem tudja, ezért gyulladással körülveszi, ezért szükséges a 2-3 naponként icsere. A régi kanülök valószínű nem ilyen profi anyagból készültek, ezért kellett naponta cserélni.
A fém tűt én nem próbáltam, az az 1 db még mindig meg van a kezdő csomagban. Ha nem bírnám a teflon kanült, én is kipróbálnám, hátha ez a megoldás szükséges ahhoz, hogy pumpát hordhassak.

Igen-igen!És közben visszaolvastam a topikot és Csigu tényleg írja,hogy másfélnaponta cserél,mert a bőre elkezd tiltakozni.(ha jól emlékszem valahogy így)És persze azt is megtaláltam,akivel kevertem.De!Mégcsak két napja voltam fönt a fórumon,mikor ezt olvastam,úgyhogy bocsika a rossz memoért!:???:(nem mintha azóta jobb memóm lenne,de most legalább már tudom-nagyjából-hogy ki kicsoda!:))
Egyébként én eddig csak az orvosi műanyag fogalmát ismertem,ami azt jelenti,hogy semmilyen körülmények közt nem kerül káros anyag a tartalmába az ebből készült tartóknak.Ha van kedved-időd,szívesen vennék több infót ezekről,amiket te említettél.:)

Zsu77

Új tag
Egyébként a Rapid-DLinknek van egy jó tulajdonsága is... (Csak találtam egyet... Annyira kerestem... :lol:)
Mégpedig az, hogy sokkal kisebb heget hagy, mint a többi, Flex és Tender Linkek... Ugyanis, a Rapid-D Linknél csak egy nagyon vékonyka kis tű van (mint a penek tűi), a többinél pedig ugye tű+műanyag (helyesebben teflon) csövecske is van... Így nagyobb "hellyel" szúrja be az ember... (na, ezt megint sikerült megfogalmazni...) Szóval, nagyobb a keresztmetszete a Flexnek, és a Tendernek...

Ezt úgy kell elképzelni,ahogy az infúziónál is?
Bocsi,kicsit ződd a fülem...:???:

zsuzsa

Új tag
Christina ez nagyon jó. Csak a metronikot nézitek meg? Tudom a Körner dr.-nő ezt javasolja, mert ezzel a céggel van kapcsolatban, nekünk is azt mondta hogy ez a legmegbízhatóbb. Itt a másik cégről is ugyanezt elmondják. Nagyon jó hogy elindúltatok, innen már ha bejön nektek, és a kisfiadnak, akkor biztos meglesz. Annyira más lesz vele az élet, pláne hogy most mennyi nehézségetek van az étkezés területén.

tímeácska

Őstag
Kösz,ezt inkább passzolom!:rolleyes:Tutira elégséges bele- és átérző képességgel rendelkezem...:???::???::???:

:)

Na, látod, Zsu! Te óckodsz tőle -felnőttként-, azt mondod, inkább nem... Mi -felnőttek- pedig elvárjuk a gyerekektől, hogy elviseljék ezeket a "kellemetlenségeket"... Hogy is van ez?! ;-)

Zsu77

Új tag
Bonyi-bonyi-bonyi.
Muszi-muszi-muszi.
Érthetőbben:Ha valami muszály,az pech.Főleg ha fájdalmas.Én semmit nem utáltam jobban gyerekkoromban,mint az,ha a fülészeten azt mondták,hogy de ez nem fáj...Ülne ő itt!A mandulámat azt a kettőt,3x, vették ki.Na az tényleg nem fáj,de mivel egyik véres vattacsomagot vették ki a számból a másik után,hát azzal a 4 éves fejemmel harcoltam is rendesen...Aztán a végén meg leszidtak.Ez is tuti volt!Én azt mondom,mert én ezt csinálom,persze napi szinten akárcsak 2 szurival is nézve(lsd.pl.Dávidka)nem tudom menne-e,de arra tanítom a gyerekeimet,hogy hogyan nézzenek szembe azzal,ami fáj.Ugye ők persze sokkalta kevesebbet találkoznak ezzel,de könnyebben esnek túl,ha felvértezve ülnek oda egy tű elé,mintha nem próbálnék beléjük határozottságot rakni.Persze,ez csak az én példám,fogalmam sincs,hogyan lehetne egy kis diabos lurkóval,aki mondjuk most csöppent bele csinálni.Valószínű,hogy ugyanezt próbálnám beleadni,miközben belül tudom,hogy "meddig lesz türelme szembenézni végnélkül és mindennap a bökivel?".Ezért (is)nagyszerű találmány a pumpa és olyan jó,hogy van.Bár én gondolom,hogy a napi/2napi egy szuri sem az a leányálom,de igazából az életet jelenti és ez az ami hihetetlenül megnöveli az értékét.És én azt gondolom,hogy pont az a fegyelmezettség és határozottság,ami jellemzi a cukorbeteg gyerekeket az ebből az igen nehéz és állandó feladatból áll:szembenézni azzal,ami kellemetlen,azt mondani valamire,ami fájdalmas,hogy az jó és az neki kell.Hihetetlen nagy belső erőről tesz tanúságot én azt gondolom!Tényleg csak csodálni tudom őket érte!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Bonyi-bonyi-bonyi.
Muszi-muszi-muszi.
Érthetőbben:Ha valami muszály,az pech.Főleg ha fájdalmas.Én semmit nem utáltam jobban gyerekkoromban,mint az,ha a fülészeten azt mondták,hogy de ez nem fáj...Ülne ő itt!
Ezzel így teljesen egyet értek. Deninek pici korában a szuriknál mindig mondtam, hogy csípni fog, esetleg fájni is, de mindenképpen érezni fogod. De ott voltam vele, és ez biztonságot adott neki, meg az is, hogy elmeséltem, hogy én is megkaptam gyerekkoromban a szurikat, és én is éreztem, de túl lehet jutni rajta. Amikor a combjába sz izomba kapta a szurit, előre felkészítettem, hogy ez nem csak egy kis csípés lesz, hanem attól több. És azt is mondtam neki, hogy igenis egy kisfiú is sírhat, ha fáj. Aztán megkapta az izomba a szurit, látszott rajta, hogy az bizony fájt neki, de az is látszott rajta, hogy hősiesen próbálja visszatartani a könnyeit, és csak én érzetem a szoros öleléséből, ahogy belém kapaszkodott, hogy egész testében remeg.
Egy gyerek az anyjában vakon megbízik, nem szabad becsapni, mert nem csak (fizikai) fájdalmat érez, hanem csalódottságot is.

tímeácska

Őstag
Fáj/nem fáj...
Máténál nagyon nem egyszerű feladat sem a vérvétel, sem a branül bebökése... Csupa heg a vénák felett a kis bőre, annyiszor lett bökve... Egy szimpla vérvétel is min. 3-4 bökéssel jár, hát még a branül bebökése... Mennek szét a vénái... Nos, teljes joggal félhet, és fél is Mátém az ilyen mutatványoktól... Nem a tűtől fél! A kanüllel/inzulinos tűvel semmi baja, egyáltalán nem zavarja!
Nos, vérételhez készülődtünk, legalább 4 ember fogjta le (hiába próbálják meggyőzni, hogy Ő már nagyfiú, ne kelljen lefogni... Ő kűzd...), amikor az egyik okos fehérköpenyes próbálta Mátét arról meggyőzni, hogy nem fáj, és ne hisztizzen... Máté az ordítás miatt éppen nem tudott visszaszólni a nővérnek... Na, de amikor túl volt a vérvételen, odaállt elé, jól bokán rúgta a nővérkét -de úgy alaposan...:-D-, majd hozzátette, hogy neki ne hazudjon, mert igenis, az fáj! Még úgy megjegyezte Mátém, hogy ha Őt -nővért- annyiszor bökték volna, mint Őt, akkor Ő sem örülne az újjabb bökinek! Sőt, mindezeken felül megfenyegette, hogy ha mejd egyszer Neki is lesz tűje, Ő fog Tőle vért venni... És mégegyszer, csak úgy zárás képpen sípcsonton rúgta... :-D És kivonult az én okos, ügyes nagyfiam... :)
Én voltaképpen meg sem tudtam szólalni... Csak annyit mondtam, hogy sok rossz élménye volt már a gyereknek, és valóban nem kell átvágni egy gyereket, csak azért, mert gyerek... Bocsánatot természetesen nem kértem... Csak jópofiból meg főleg nem!!! És büszke voltam az én Nagyfiamra!!! ;-)

Oldal tetejére