Mátém 3 évesen lett pumpás, és Zsuzsa kisfia, Tibus is kb. ennyi idősen, és Ildikó kisfia, Péter is elég kicsi volt még. Hihetetlen, hogy mennyire nem zavarja a kicsiket! De ez még úgyis a próbaidő alatt kiderül, emiatt elég csak akkor aggódni, amikor valóban nem tolerálja magán a gyerek! Addig kár is ezen rágódni!;-)
Egyébként a pumpának feltétele 1 év diabetes tartam... (bár, itt már írhatnám a kb. 1 év tartamot is... Van, amikor hamarabb is odaadják a pumpát...).
Az minden esetre jó dolog, hogy szimpatizálsz a pumpával! Nézzél körül a neten, és itt a fórumon is, sok hasznos infót fogsz találni!
Csak halkan súgom meg, hogy megyünk 10.-én a Medtronic pumpát megnézni. Lassan érik a dolog.
12.-én meg a diab. gondozóba. Hétvégén meg a talira!!!!!!
Köszi, ránk fér!Hohohó! Micsoda jó kis programjaid lesznek, Christina! ;-) Ez nagyon szuper!!!;-) Én szurkolok NAGYON!!! :-D
Látom,hogy sok kisgyerek már pumpás.De én még mindig azon aggódom,hogy kiszedheti magából,csak mert érdekli.Szóval nekem tetszik,de aggódom.
A RapidLink tűje orvosi fémből, vagyis titániumból van, a Tender, és FlexLink műanyag csöve pedig orvosi teflonból. Ezek mind bőrbarát anyagok, de ennek ellenére jól írtad Zsu, hogy a szervezet, mint idegen anagot megpróbálja kilökni. Mivel kilökni nem tudja, ezért gyulladással körülveszi, ezért szükséges a 2-3 naponként icsere. A régi kanülök valószínű nem ilyen profi anyagból készültek, ezért kellett naponta cserélni.
A fém tűt én nem próbáltam, az az 1 db még mindig meg van a kezdő csomagban. Ha nem bírnám a teflon kanült, én is kipróbálnám, hátha ez a megoldás szükséges ahhoz, hogy pumpát hordhassak.
Egyébként a Rapid-DLinknek van egy jó tulajdonsága is... (Csak találtam egyet... Annyira kerestem... :lol
Mégpedig az, hogy sokkal kisebb heget hagy, mint a többi, Flex és Tender Linkek... Ugyanis, a Rapid-D Linknél csak egy nagyon vékonyka kis tű van (mint a penek tűi), a többinél pedig ugye tű+műanyag (helyesebben teflon) csövecske is van... Így nagyobb "hellyel" szúrja be az ember... (na, ezt megint sikerült megfogalmazni...) Szóval, nagyobb a keresztmetszete a Flexnek, és a Tendernek...
Nem is tudom miért lettem cukorbeteg- nem nekem való -
![]()
Ezt úgy kell elképzelni,ahogy az infúziónál is?
Bocsi,kicsit ződd a fülem...:???:
Igen, valahogy úgy... De majd a talin jól megmutatjuk Neked (is)!;-)
Bökünk is, csak kérned kell.
Bökünk is, csak kérned kell.
Kösz,ezt inkább passzolom!Tutira elégséges bele- és átérző képességgel rendelkezem...:???::???::???:
![]()
Ezzel így teljesen egyet értek. Deninek pici korában a szuriknál mindig mondtam, hogy csípni fog, esetleg fájni is, de mindenképpen érezni fogod. De ott voltam vele, és ez biztonságot adott neki, meg az is, hogy elmeséltem, hogy én is megkaptam gyerekkoromban a szurikat, és én is éreztem, de túl lehet jutni rajta. Amikor a combjába sz izomba kapta a szurit, előre felkészítettem, hogy ez nem csak egy kis csípés lesz, hanem attól több. És azt is mondtam neki, hogy igenis egy kisfiú is sírhat, ha fáj. Aztán megkapta az izomba a szurit, látszott rajta, hogy az bizony fájt neki, de az is látszott rajta, hogy hősiesen próbálja visszatartani a könnyeit, és csak én érzetem a szoros öleléséből, ahogy belém kapaszkodott, hogy egész testében remeg.Bonyi-bonyi-bonyi.
Muszi-muszi-muszi.
Érthetőbben:Ha valami muszály,az pech.Főleg ha fájdalmas.Én semmit nem utáltam jobban gyerekkoromban,mint az,ha a fülészeten azt mondták,hogy de ez nem fáj...Ülne ő itt!
Ja,tudjátok:"mindent a szemnek,semmit a kéznek!"Én adok a bölcsek szavára... :lol: