Insulinpumpa

christina

Őstag
Mondtam, hogy becsapós - ugyanis rossz volt a tesztcsík. Egy perccel később 4,2-t mértem, ugyanabból a "lyukból" kijövő vérből. Tehát az extrém alacsony cukornál felvetődhet ilyen hiba is.

Nem tudom milyen tesztcsíkot használsz, de nálunk a Personal csíkkal már nem először fordult elő, hogy nem szívja fel a vércseppet.
Ma délben is 1,9-et mértem, majd (látván hogy csak rózsszínű a csík a vértől) ugyanabból a szúrásból mértem, és 4,0 lett.
Olyan furcsa a csík ablaka, ezt idétlenül úgy tudom megfogalmazni, olyan "nylonos" kinézete van, nem szívja fel a vért.

Zsu77

Új tag
Én is jártam már ilyen rózsaszínesen,nekem A.C.-m van.De talán a bőr víztartalma kavarhatott be.Bedobta az 1,7-et,de én újat szúrtam és onnan már a rendes értéket.

Mrobi

Új tag
Robi sajnálom nagyon.Csak saját tapasztalat:minden,mondom:minden pihit azonnal felül kell vizsgálni.Ebben azt hiszem soha nem lesz hátradőlés.A legtöbb pihi normális lesz,mint mindig,de ha csak egyet,amit kellene kihagy az ember,akkor ez lesz.Minden fáradtságot és álmosságot kontroll alá kell vetni.Miért és normális-e.Ez elengedhetetlen.És ez Patriknál is legyen egy állandó ÖNKONTROLL.Sose menjen úgy pihire,hogy nem tudja igazi-e.Mondom,lehet,hogy az esetek nagy aránya,sőt biztos,okés pihi,de nem hiányzik az az egy...És ne vádold magatokat.A legalattomosabb hipo a "csak elfáradtam" című.De ha már fura,azt is.A szokottnál tovább alszik.Vagy nem,de nagy zaj volt,nem kelt föl rá,vagy beraktam ébresztőnek a kedvenc zenéjét,hú de álmos nem is reagál és hasonló furaságok árulkodó jelei lehetnek egy akár reggeli nem ébredésnek,de:sose legyen ilyen!Sok sikert!

Igen mindenképp igazad van. Sokkal jobban kell, figyelnünk, csak eddig még sose volt ilyen, azt se tudtuk elképzelni, hogy ez ilyen ijesztő. Jó, de kemény lecke volt. Lehet, hogy ez kellett, hogy késöbb elkerüljük a nagyobb bajt.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Tegnap megrázó élményem volt.
Patrik van hogy ebéd után elszundít a fotelba. Amikor hazaértem, a család többi tagjával (sógoromék, apósom) ültek a nappaliban. Patrik pedig, már ébredés után a fotel elött térdelt a fejét a földre hajtva, ami nem ritka nálla, hogy még így pihizik, lustizik. Oda mentem hozzá köszönni, egy kicsit felemelkedett, és pár másodpercenként összerándult a teste. Elöször azt hittem hülyéskedik, de mikor a szemébe néztem tudtam, hogy baj van.
Nem ájult el, de csak alig volt tudatánál, nem sokat érzékelt a külvilágból. Szerencsére a cukros vizet még szívószállal meg tudta inni. A vércukra 1.8 volt.:confused:
1-2 perc alatt aztán kezdett rendeződni az állapota. Nagyon ilyesztő volt.
Ott volt az egész család és nem vettük észre, hogy a gyerek rosszul van.:(:(:confused:
Eddig mindig megérezte, már a 4 alatti hipokat.

Ezt félelmetes volt még olvasni is. Lehet, hogy a cukija még lejjebb is volt, az 1,8 már a máj cukorkibocsátásnak az eredménye.
Ne legyen ilyen soha többé!!!

rgyörgy

Új tag
Patrik van hogy ebéd után elszundít a fotelba.

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} h1 {mso-style-next:Normál; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; page-break-after:avoid; mso-outline-level:1; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-font-kerning:0pt; font-weight:normal;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Robi, még olvasni is ijesztő volt, ami Patrikkal történt, pláne nektek élőben…

Kívánjuk, soha többé ilyesmi ne forduljon elő.
<o>

</o> <!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>

bogesz

Új tag
Szia!
Én az ÁllÍtgatÁson nem a bÁzis-bÓlus dolgot Értettem,az a gondom hogy nem ismerem a tÖbbi gomb funkciÓjÁt!tehÁt nem tudom azt sem,hogy szÁzalÉkon mit Értetek,nekem ezt nem magyarÁzta el senki!

Sani

Új tag
Kedves bogesz!

A %-os emelés - csökkentés azt jelenti, hogy :
- alapban 100%-osan működik a pumpa.
Viszont ha Te 1 órán át sétálsz, vagy mozogsz, akkor ott a lehetőség, hogy ne kelljen + ch-t bevinned a szervezetedbe ( ha mondjuk 5,6 -os a vc-d) , hanem leveszed a 100 %-ot 80-90 % ra.
Ez attól függ, hogy az a sport milyen aktív.

Vagy pl. sokakat befolyásol a hidegfront és a szerveztnek több inzulinra van szüksége, mint különben. Ilyenkor a 110-120% ot lehet alkalmazni ( de lehet többel- ill. kevesebbel is funkcionálni. )
Az a lényeg, hogy személyre szabottan ki tudod kísérletezni, hogy neked mi a megfelelő bázis egy -egy tevékenységnél %-os arányban.

Ilyenkor különben a pumpa a bázis adagot - a megemelt, ill. csökkentett arányban - adagolja addig, amíg ez a beállítás tart.

bogesz

Új tag
Akkor ha én mondjuk 8 at mérek,elmegyek sétálni,vagy többet mozgok a 100%-ot viszem lefelé,de ha ugyan ennél az értéknél mondjuk nasizni akarok,akkor felfelé viszem?És ez a százalék időpontban meghatározott,vagy addig csinálja így míg én vissza nem állítom?

Sani

Új tag
Én, ha 8-at mérek, akkor %-ék levitele nélkül sétálok, ( vagy mozgok egy keveset és kényelmeset), hogy levigyem 4-5 körüli értékre.

Én nasizni csak normoglikémiánál merek és itt nagyon oda kell figyelni a mennyiségre az ételnek ill. hogy milyen vc emelő hatással rendelkezik.
:arrow: Nassolásnál inkáb adagolok Combo bolust, ami a megadott inzulinmennyiséget ( amennyi szerintem kell az elfogyasztott ch-hoz ) elhúzott időben ( akár 1-2 órára széthúzva adagolja, ill. meghatározott részét rögtön, a többit pedig az általam beállított idő alatt.

De nagyjából jól értelmezted. Az idejét a %-os emelésnek, csökkenésnek Te álítod be, ill. bármikor megszakíthatod.

bogesz

Új tag
akkor most légyszíves a Combo-bólus állítását bővebben!Most néztem a gépen,hogy ha növelem a %-ot alul 04.00 jelenik meg,ez gondolom az időt jelenti!Combo-nál,ha mondjuk 30ch.-ra ráállítok 3-at azt 1-2 órán keresztül adagolja?

Sani

Új tag
Kedves bogesz!

Nekem Animas IR 1200 pumpám van.
Neked milyen?

Nagyjából ugyanúgy működik mindegyik féle .
Anno még én is a könyvéből néztem ki az alkalmazásokat.
Persze a fórumon olvasott tapasztalatokból is sokat tanultam, de igazán mindegyik szervezetnek mások az igényei és mindenkinek magának kell beállítani a megfelelő kezelést..:arrow:
Persze bármiben tudok segíteni, nagyon szívesen teszem.
Nem merek pontosan válaszolni a kérdésedre, míg nem tudom, hogy milyen a pumpád...nem akarlak félre informálni.

Sani

Új tag
Akkor nem akarlak félere informálni, így az lesz a legjobb, hogyha a könyében utána nézel, hogyan is kell használni, beállítani a pumpát.
Viszont bármi kérdésed van az alkalmazásokról, leírom, hogy én hogyan szoktam, milyen funkciót mikor alkalmazok.

tímeácska

Őstag
Patrik van hogy ebéd után elszundít a fotelba. Amikor hazaértem, a család többi tagjával (sógoromék, apósom) ültek a nappaliban. Patrik pedig, már ébredés után a fotel elött térdelt a fejét a földre hajtva, ami nem ritka nálla, hogy még így pihizik, lustizik. Oda mentem hozzá köszönni, egy kicsit felemelkedett, és pár másodpercenként összerándult a teste. Elöször azt hittem hülyéskedik, de mikor a szemébe néztem tudtam, hogy baj van.
Nem ájult el, de csak alig volt tudatánál, nem sokat érzékelt a külvilágból. Szerencsére a cukros vizet még szívószállal meg tudta inni. A vércukra 1.8 volt.:confused:
1-2 perc alatt aztán kezdett rendeződni az állapota. Nagyon ilyesztő volt.
Ott volt az egész család és nem vettük észre, hogy a gyerek rosszul van.:(:(:confused:
Eddig mindig megérezte, már a 4 alatti hipokat.

Hát, nagyon sajnálom Robi!:???: Kívánom, hogy soha többet ne forduljon elő ilyen, vagy hasonló eset! ...Én tudom, milyen érzés...
Személyes hozzáfűznivalóm: ez után az eset után a szülő talán hajlamos a "túlaggódásra"... Persze, ez az aggódás teljesen helyén való, és természetes reakció... Csak arra az egyre igen ügyelni kell, hogy Patrik ne érezze azt, hogy ezzel az (voltaképpen jogos!) aggodalommal "meg ne fojtsátok"... Ilyenkor hajlamosabbak vagyunk túlzásba vinni a "reakciónkat", és ezáltal túl nagy eséllyel "betegségérzetet" kelthetünk a gyerkőcben... Ez sem szerencsés, főleg egy kamaszodó fiatalembernél!;) Itt is, mint szinte minden esetben azt a bizonyos "arany-középutat" kell(lene) megtalálnunk!!!

Patrik hogyan élte meg az esetet? Utána hogyan reagálta le a dolgokat? Ez nagyon érdekelne! És, arra is kíváncsi vagyok, hogy Ti Anival (és a család többi tagjai, akik jelen voltak) hogyan viseltétek az esetet? Gondolom, alaposan kitárgyaltátok az erős hypot megelőző történéseket, az esetleges hibát felkutatandó...

orsika

Új tag
ACCU-CHEK Spirit-em van!

Szia Bogesz!

Én úgy kaptam meg a Spiritet, hogy előtte már itt voltam a fórumon. Sokat segítettek a lányok, fiúk... (IMÁDNIVALÓAK)
-viszont- Neked van neted, különben nem lennél itt...
http://www.pharma-marketing.hu/Inzulinpumpa-Inzulin-pumpa-Insulin-pumpa.html
légyszíves, nézd át a használati útmutatót!
Nagyon sokat tanulhatsz belőle, és hidd el, szórakoztató is...
A másik dolog, pedig az, hogy azért van a pumpa tréner, hogy segítsen... Engem el sem engedtek anélkül, hogy nem fújtam kívülről, mi mire való a pumpán...
Pedig én nem is voltam kórházban, beállításon.

CSIBE28

Új tag
Kedves Tímeácska,
Szeretném kikérni a véleményedet a bázis beállításokkal kapcsolatban,ezt a kórházban kaptam, azóta próbáltam ide-oda mozgatni, de valahogy nem az igazi.
0:00-3:00 0,5/ó
4:00-5:00 1,4/ó
6:00-7:00 1,8/ó
8:00-9:00 1,4/ó
10:00-14:00 0,8/ó
15:00-20:00 1,0/ó
21:00-23:00 0,6/ó
Ez összesen 23,4 e/24 bázisnak, de valahogy nem stimmel, pl.ma ebéd előtt 2,8, du.15:00 18,5, nem hittem a szememnek, gyorsan még két mérés 16,5 és 15,8 ugyanabban a percben, gondolom ez a vc mérő pontatlanságát bizonyítja.Teljesen tanácstalan vagyok, ilyen értékeknél, oda lesz az 5,1-es HbAc1 eredményem.:confused:

Oldal tetejére