Insulinpumpa

tímeácska

Őstag
Kedves Tímeácska,
Szeretném kikérni a véleményedet a bázis beállításokkal kapcsolatban,ezt a kórházban kaptam, azóta próbáltam ide-oda mozgatni, de valahogy nem az igazi.
0:00-3:00 0,5/ó
4:00-5:00 1,4/ó
6:00-7:00 1,8/ó
8:00-9:00 1,4/ó
10:00-14:00 0,8/ó
15:00-20:00 1,0/ó
21:00-23:00 0,6/ó
Ez összesen 23,4 e/24 bázisnak, de valahogy nem stimmel, pl.ma ebéd előtt 2,8, du.15:00 18,5, nem hittem a szememnek, gyorsan még két mérés 16,5 és 15,8 ugyanabban a percben, gondolom ez a vc mérő pontatlanságát bizonyítja.Teljesen tanácstalan vagyok, ilyen értékeknél, oda lesz az 5,1-es HbAc1 eredményem.:confused:

Szia Csibe!
Kukkants rá a profil oldalamra!;) Ott üzentem Neked!

bogesz

Új tag
szia!
nem vagy tolakodó,sőt örülök hogy vannak még ilyen segítőkész emberek! köszi
úgy néz ki ha vasárnap nyitva van a metró akkor megyünk arra felétek,akkor tudnánk talizni!
de elötte még írok,hogy biztos e!? előre is köszi

tímeácska

Őstag
szia!
nem vagy tolakodó,sőt örülök hogy vannak még ilyen segítőkész emberek! köszi
úgy néz ki ha vasárnap nyitva van a metró akkor megyünk arra felétek,akkor tudnánk talizni!
de elötte még írok,hogy biztos e!? előre is köszi

Vasárnap biztos, hogy nem érek rá... Éppen most szóltak, hogy lesz egy diabos-pumpás kirándulós progi... Geocashing-os (GPS-sel koordináták megadásával pontokat kell megtalálni, ahol van egy kis dobozocska... Neked/Nektek nincs kedvetek eljönni? Ha igen, szólj, de legkésőbb holnapig!

bogesz

Új tag
ORSIKA :Na,lÁtod tÉged nem engedtek el,engem viszont igen!trÉner És tudÁs nÉlkÜl!ezÉrt vagyok itt,És ezÉrt kÉrdezlek titeket!

bogesz

Új tag
Nem tudok,sajnos mert vasÁrnap ÁruÉrt kell mennem!ezÉrt megyek fehÉrvÁrra!de ha van egy kis szabadulÓs ÓrÁm Üzenek elÖtte,hÁtha neked is lesz!azÉrt kÖszi

Magdika

Új tag
Nem gondolnám, hogy így van. De ha feltételezem, hogy ez a helyzet, akkor miért csak és kizárólag hipóközeli állapotban jelentkezik ez az érzés? És miért pont a hipót jelzi összetéveszthetetlenül?

Gratulálok a 48 évedhez, kívánom, hogy érd el az 50-et és kapd meg a megérdemelt érmet - feltéve, hogy nincs még szövődményed. Egyébként az ilyen időtartam óta cukorbetegeknél már kész csoda, ha nincs semmilyen szövődmény, hiszen aki a 60-as 70-es években "kezdte" a diabéteszt, annál ez extra adottságokat tételez fel.

Valóban így van! Ezért ti szerencsések vagytok! Ma már majdnem egyenlő eséllyel indulhatok egészséges társaitokkal.

Sajnos nekem már vannak szövődményeim és ezért mertem írni nektek, mert tapasztalatból tudom, hogy így van. Hogy miért csak a hipó körüli értékeknél érezhető ez a bizsergés nem tudom. De ezt én is hasonló módon érzem még most is. Na persze még mostmár állandó égő fájdalom is társul, és a kezeim elügyetlenedtek. állandóan szedem a Thiogammát és a Milgammát, ami enyhiti és késlelteti az előre haladását a szövődménynek. Ha nekem lehetőségem lett volna az elején kideríteni ezt a szövődményt, hamarabb elkezdem szedni (akkor még nem is volt) a Thiogammát és a Milgammát, akkor nem ilyen állapotban lennék. Ezt egésszen biztosan tudom.

Vígh Katának írom, hogy nem volt elütés, ez a vizsgálat ENG Nekem a DOEC Neurologiai Klinikán ELEKTROFIZIOLOGIAI LABORATORIUM-ban végezték el.
Jó vércukor értékeket kívánok nektek Magdika

Zsu77

Új tag
Kedves Magdika!Köszönjük az információt.Én megint tanultam valamit és meg is jegyzem,de remélem,hogy soha senkinek nem kell majd elmondjam mit is jelent amit érez.Remélem,hogy sikeres lesz a harcod a szövődmények ellen,én drukkolok neked!Ügyes legyél és vigyázz magadra.Sajnálom,hogy a korábbi terápiák még nem voltak ilyen korszerűek,mint a maiak,hogy tényleg az ember versenyre kelhet az egészségesekkel:így igaz!:)

steveray

Új tag
Nem tudom milyen tesztcsíkot használsz, de nálunk a Personal csíkkal már nem először fordult elő, hogy nem szívja fel a vércseppet.
Ma délben is 1,9-et mértem, majd (látván hogy csak rózsszínű a csík a vértől) ugyanabból a szúrásból mértem, és 4,0 lett.
Olyan furcsa a csík ablaka, ezt idétlenül úgy tudom megfogalmazni, olyan "nylonos" kinézete van, nem szívja fel a vért.

Igen, rögtön észre lehet venni, ha rossz a csík. Én egyébként Accu Chek Aktívot használok, eddig nagyon ritkán volt ilyen tapasztalatom, talán ha 2-3 a kb. két év alatt. Itt is rögvest tudtam, hogy nem jól mért, meg ugye semmit nem éreztem, pedig ha valaki, én megérzem a hipót.

laffi

Tag
Sziasztok!
Október 08-án kaptam Medtronic pumpát. Egyelőre elég vacakul vagyok, néha mérek 10 alatt is :rolleyes:, de bízom benne h lesz ez még jobb is!
Próbálok minél többet visszaolvasni.

Magamról: van 3 pici gyerekem (3,5 éves ikerlányok és 1 éves öcsikéjük) őket még intenzifikált penes kezelés mellett hordtam ki. Amúgy 2000 óta vagyok 1.-es típusú diabéteszes.

Sani

Új tag
Szia laffi!

Üdvözlünk ismét körünkben!
Örülünk, hogy itt vagy. :)

A pumpához meg kitartást és türelmet kívánok!
"Lassan, de biztosan."

Ki kell tapasztalni a lehetőségeit, a szervezeted igényeit és figyelni kell.
;)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Vígh Katának írom, hogy nem volt elütés, ez a vizsgálat ENG Nekem a DOEC Neurologiai Klinikán ELEKTROFIZIOLOGIAI LABORATORIUM-ban végezték el.
Jó vércukor értékeket kívánok nektek Magdika

Magdika, akkor elnézést kérek, ezek szerint van egy olyan vizsgálat, amiről én nem tudok. Nekem az EMG-t elvégezték, az ENG-nek pedig utána nézek, mert tudni szeretném, hogy miből áll. Köszönöm a segítséget.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kedves Diabos Társaink! Íme itt a két vizsgálat rövid elírása, amit Magdikánál és amit nálam végeztek el. Magdika, hasznos infohoz jutottunk általad, mégegyszer köszönöm: Kata

Neurophysiológia

Idegvezetési vizsgálatok (ENG)
A neuropathia diagnózisát a motoros és/vagy sensoros vezetés sebességének és a sensoros akciós potenciál amplitúdójának csökkenése támasztja alá.
-axonális neuropathia - alacsony amplitúdójú sensoros akciós potenciálok, enyhe-középsúlyos vezetési meglassulás mellett
-demyelinisatiós neuropathia - kifejezett sensoros/motoros vezetési sebességcsökkenés, megnyúlt distalis latenciák, vezetési blokk, megnyúlt F-hullámok

Electromyographia (EMG)
Az izomaktivitás regisztrálása az izomba helyezett koncentrikus tûelektróda révén. A denervált izomból származó jelek karakterisztikusak, és segítik az elkülönítést a myopathiás folyamatoktól.
Sensoros küszöb vizsgálata
A hõérzékelés (hideg ill. meleg) és vibrációérzés ingerküszöbének regisztrálása. A hõérzékelés ingerküszöbének vizsgálata jól használható az elsõsorban a vékony idegrostokat érintõ neuropathiáknál, ahol az idegvezetési sebesség közel normális lehet.

pusimelu

Őstag
Szia Christina!Ti jöttök november 15-én vagy 16-án Pestre?Mi valamelyik rendezvényen ott leszünk ,de arra mennénk ahol a többség ott lesz a fórumról.

christina

Őstag
Szia Christina!Ti jöttök november 15-én vagy 16-án Pestre?Mi valamelyik rendezvényen ott leszünk ,de arra mennénk ahol a többség ott lesz a fórumról.

Nem állt szándékomban. De most elgondolkodtam.:rolleyes:
És elbizonytalanodtam.;)
17-én fekszünk be pumpa beállításra és inkább azt a hétvégét máshogy tölteném.
Majd kigondolom .....és megírom.
Nem is képzeled milyen jól esik, hogy gondoltál ránk!:)

steveray

Új tag
Jóreggelt és szép napot hölgyek, urak.

Kérdés: ti hogy vagytok a "harmadik napon", illetve a harmadik nappal? Észre veszitek-e az eredményekből, hogy esetleg romlott az inzulin felszívódása, s emiatt emelkednek a vércukor-értékek?

Na és mit tesztek ilyenkor?

Oldal tetejére