Szia Hypohonder!
Visszaolvasgattam a hozzászólásokat, és azt olvastam, hogy Te 315-tel táplálod be a pumpát, inzulintartály feltöltésekor. És 315 E-gel is töltöd fel a patront?! Gondolom, nem, mivel szerinted a bontott, fel nem használt patron tárolása, az esetlegesen belekerülő levegő miatt veszélyes... Ezzel kapcsolatosan lenne egy kérdésem! Vagyis inkább észrevételem. Amikor jelez a pumpa, hogy inzulin kifogyóban van, akkor Te igazából nem tudod pontosan, hogy mennyi inzulin van valójában a pumpádban. Elvileg. Ugyanis, akkor már nem a valós mennyiséget mutatja a készülék, mert nem annyi mennyiséget táplálsz a kütyübe, mint amennyi igazából benne van. Nem?!

Nem tudom, hogy ki figyelte meg, hogy a dugattyú az forog, amikor az inzulint "tolja be". Úgy, mint a peneknél. Ha Te kb. 10-15E-gel többet állítasz be a pumpán, mint amenyit tartalmaz, akkor, amíg el nem éri a dugattyú az inzulintartály végét, ami menetes, és "rá nem kap", addig nem biztos, hogy ténylegesen annyi inzulint adagol, mint amennyit az ember akar, és gondol. Értitek, amit írok? Egy kicsit kesze-kuszán írtam le, tudom...

Nálad, Hypohonder ez nem figyelhető meg inzulinfeltöltés után? Uhh, most esett le, hogy tök mindegy, hogy többet írsz bele, az inzulin adagolásod rendben lesz, mert utána légtelenítesz... Csak jóval több inzulinnal... Elvileg. Mert az inzulin mennyisége változatlan lesz, csak a készülék "számol" többet, amíg el nem éri a dugattyú a patron végét... De akkor sem a valós inzulin mennyiséget fogja mutatni... Nah, ez legalább biztos...

Bocsi, csak "hangosan" gondolkodtam...

Hamarabb járt a szám, ill. kezem, mint az eszem...

De legalább ilyen "banális" dolgok is elgondolkodtatnak... Ha csak elvi szinten is...

Minél többet, és minél jobban szeretnék tudni... mindenről...