Kedves kmolli Igazad van,csak a cikk tetején lévő dátumot néztem.Elolvastam a cikket, csak az a baj, hogy ez 2003-as és azóta semmilyen hír nem érkezett erről a témáról. Ezek szerint mégsem jött be?
Ha visszaolvasol, pont nemrég kérdezett valaki szintén ilyet és sokan válaszoltak neki. Nekem az a véleményem, hogy kisgyereknek a spirit a jobb, nem a pumpa a jobb, hanem a Roche szakértelme és pumpatrénerei, a találkozói, a személyes segítsége - ezek kisgyerek mellett nagyon fontos dolgok. De én ismerek medtronicos pumpást, ahol 2 éves a kisfiú és imádják, nekik tökéletesen megfelel a medtronic háttértámogatása is. Én elmennék mindkét helyre és ahol szimpatikusabbnak találnám a pumpatrénereket, azt választanám - mivel a pumpák között lényegi különbség nincsen (csak a szenzoros vc mérő, de ez más kérdés és téma, egy kisgyereknél más szempontok a fontosak).Sziasztok!
Én egy 5éves cukorbeteg kisfiú anyukája vagyok ,választás előtt állunk ,hogy milyen pumpánk legyen segítsetek!:Medtronic ? Spirit? és hallottam már az Animas -ról! Ha van véleményetek szivesen venném .Igaz még kicsit félek tőle mert nagyon mozgékony a fiam és nemtudom a pumpa mit bír el.Üdv mindenkinek.Vevi
Szucsa, menj el egy medtronicos pumpatalálkozóra vagy hogy hívják ők ezeket... szoktak havonta vagy 2 havonta csinálni ilyet. Ilyenkor ezzel a varázslóval nagyon sok időt foglalkoznak, ott igazán meg lehet érteni, hogy pontosan mire jó és el tudod dönteni, hogy Neked spec jó lenne-e. Én nem használtam, de sok olyat ismertem meg, aki szinte mindig használta és már nem tudta elképzelni, hogy nem használhatná.Kedves Medtronic pumpa használók!
Érdeklődnék, hogy használja e valaki a bolus varázsló funkciót? Hasznos e?
Még mindíg hezitálok, hogy melyik pumpát válasszam, szóval akinek van tapasztalata a fenti funkciót illetően, kérem ossza meg velünk-velem.
Üdv:
szucsa
[Szűcs Attila - Budapest - 33 éves (ma töltöm) - 21 éve vagyok cukorbeteg]
Zsuzsa, nekem volt a legnagyobb a szám, hogy nem vagyok megelégedve a medtronicos pumpatrénerekkel. Ez azt jelenti, hogy nagyon sok kérdésemre egyszerűen nem tudott válaszolni, azaz válaszolt, de azért a 20 év cukorbetegségem után már van annyi tapasztalatom, hogy azt a választ, amit kaptam, én is tudtam magamtól is, csak ennél többet nem tudtak segíteni. Ellenben a Roche-nál tudtak tanácsot adni, de azért megjegyzem, nagyon speciális volt a problémám és ritka (ismerem a Roche-osokat és beszéltem velük, amikor a medtronicosok csak annyit mondtak, hogy már nem tudnak mást tanácsolni és nem tudják, mitől lehet a problémám). A legelején ezen a fórumon több hasznos tanácsot kaptam, mint a pumpatrénertől. Például a legfontosabb: sosem mondták el, hogy azért van mindig sok levegő a tartályomban, mert hidegen teszem bele az inzulint. A fórumon ez volt az első, amit mondtak, hogy ugye tudom, hogy nem szabad hidegen beletenni. Azóta melegítettem és nem volt olyan levegős utána. A medtronic meg csak nézett, hogy hát ez van. Szóval nekem a szakértelemmel volt bajom, a pumpatréner azon a héten került oda, amikor én megkaptam a pumpát. Szerintem én többet tudtam a pumpáról, mint ő. A szenzoros srác segített a legtöbbet, de ő nem pumpatréner elvileg ugye... Bár az a srác meg mindent az alapoktól kezdett és néhe az őrületben kergetett az, hogy a kérdésemre úgy kaptam választ, hogy elmagyarázta a fél cukorbetegséget, amit én ugyanúgy tudok, mint ő és csak a végén kaptam választ. A Roche egyik emberével sem éreztem ezt soha és ők mindig, minden kérdésemre rendes választ és tanácsot tudtak adni.Sziasztok!
A kisfiam a metronic pumpáját használja, és mióta megvan nem túl régen, de ez idő alatt nagyon meg voltunk elégedve vele. Mielőtt a pumpa és cégek között választottunk volna, nagyon körűljártuk a kérdést, meghallgattunk véleményeket, és végűl az döntött hogy ilyen kisgyermeknek /3 éves/ ezt találltuk a legmegfelelőbbnek. Tudom hogy ugyanígy használlnak másik cég pumpáját is kisgyerekesek, és ők is meg vannak elégedve. Azt viszont én elmondhatom, meglepődve olvastam előző oldalakon, hogy a tanácsadással a metronicnál nincsenek megelégedve. Nekem bármi problémám volt, mindíg nyugodtan hívhattam a pumpakoordinátorunkat, és állt a rendelkezésünkre, kijött házhoz nem is egyszer, hogy átvegyük, meg mutassa a dolgokat, és segít most is ha hívom nagyon készségesen. Én semmi rosszat nem tudok mondani a Metronikról, de ahogy hallom ezzel a többi cég pumpáját viselői is így vannak. Ezzel ugyan nem könnyítettem meg a döntést, de nekünk a Metronic jó döntésnek bizonyúl.
Valóban van egy un.bólusvarázsló program, és nagyon jónak is tűnik, de mi pl. nem tudnánk használlni. Ahhoz nagyon egyenletes cukrok kellenek, különbözö napszakokban, hogy tudj legalább két hónap grafikonját úgy elkészíteni, hogy állandó értékeken alapúljon, mert csak így tudsz megbízható eredményt kapni, és jól beírni a varázslóba. Nálunk ez nem áll fennt, mert nem tudok neki még állandó értékekről beszámólni, van hogy 10 órakkor délelőtt 4 es és van hogy 7 es a cukra, talán a reggeli, esti az ami nagyjából hasonló minden nap, de napközben nem tudom elmondani, hogy ekkor és akkor mindíg ennyi és ennyi szokott lenni, mert nincs olyan hogy szokott, pláne ha még egy betegség is beesik, mint most hogy elkapott egy hasmenéses vírust, úgy ment fel a cukra hogy csak lestem. Csak most olvasom, hogy hány éves vagy, a te esetedben már lehet hogy jól működne. Egyébként nagyon jó funkciónak tartom, elmondás alapján, még nem tudjuk kipróbállni, de még csak 3 hónapja vagyunk pumpások, abbó két hónapban volt beteg, tehát ott sem tudnék reális vc statisztikát állítani.
Én már a pen-es korszakomban is fél nappal a patron felhasználása előtt szobahőmérsékletre vettem ki a hűtőből az inzulint. Ennek elvileg a diabetológián, amikor megkapjuk a pent, akkor el kell hangzania. Nekem azért nem volt újdonság ez a pumpánál sem.A legelején ezen a fórumon több hasznos tanácsot kaptam, mint a pumpatrénertől. Például a legfontosabb: sosem mondták el, hogy azért van mindig sok levegő a tartályomban, mert hidegen teszem bele az inzulint. A fórumon ez volt az első, amit mondtak, hogy ugye tudom, hogy nem szabad hidegen beletenni. Azóta melegítettem és nem volt olyan levegős utána.
Mikor 12 évesen kórházba kerültem, a Békefi Dezső révén (aki a nagybátyám) az első penesek között lehettem a protekcióm miatt. Akkor még nagyon új volt ez az egész. Mindig csak annyit mondtak, hogy morzsolgassam a két tenyerem között egy picit, egy percig mondjuk, az elég. A pumpához nem elég... De nem is ez a baj, hanem az, hogy hiába mondtam sokszor, hogy tök sok levegő van a tartályban, sosem kérdezték meg, hogy ugye felmelegítem az inzulint előtte? Én mindig csak 1 percig dörzsöltem a két tenyerem között a patront, aztán ennyi. Amikor itt írták, hogy szobahőn kell lennie, akkor elkezdtem csere előtt 2-3 órával kivenni, plussz dörzsölni és így tényleg nem volt bubis. Szerintem erre rá kellett volna jönniük a pumpatrénereknek...Én már a pen-es korszakomban is fél nappal a patron felhasználása előtt szobahőmérsékletre vettem ki a hűtőből az inzulint. Ennek elvileg a diabetológián, amikor megkapjuk a pent, akkor el kell hangzania. Nekem azért nem volt újdonság ez a pumpánál sem.